Dodaj do ulubionych

Psychologia wschodnich kobiet

12.06.15, 12:40
Wpadłem niedawno na pomysł aby pojechać na wschód. Nawet nie tyle za pracą co za miłością. Polki są już tak przesiąknięte zachodnim ideolo że trudno im dogodzić natomiast Rosjanki z innych miast niż Moskwa i Petersburg i w szczególności Białorusinki podobno nie. Ponadto utrwaliło się przekonanie że tamtejsi mężczyźni to wzór patologii a kobiety są zupełnie inne - ciepłe i spokojne - i między innymi dlatego chociażby zwykły Polak ma na wschodzie duże fory za sam brak picia i agresji :D Ale zastanawia mnie czy aby na pewno możliwą jest taka różnica w charakterach płci ludzi z jednego kraju żyjących w jednym kraju? Wydaje mi się że tak samo przenosi się wzorce przez rodzinę jak i otoczenie.
Obserwuj wątek
    • clarissa3 Re: Psychologia wschodnich kobiet 12.06.15, 13:37
      No i dobrze myslisz - ze przez otoczenie.

Te sama Rosjanke gdy wywieziesz na zachod to szybko nabierze apetytu i przemieni sie taka sama feministke jak reszta. Zachodnie kobiety wywalczyly sobie wiecej wolnosci od wschodnich choc do calkowitej jeszcze wszystkim bardzo daleko.

Tak, otoczenie i rodzina podtrzymuja opresje narzucane lokalnie - one sie roznia stopniem i sila geograficznie.
      • pawel-312 Re: Psychologia wschodnich kobiet 12.06.15, 14:58
        Oczywiście że po wyjeździe na zachód dopasuje się do otoczenia i wyemancypuje (nie żebym to krytykował). Dlatego uważam że sprowadzanie żony ze wschodu do siebie to idiotyzm. Ma to sens tylko gdy się przeprowadzamy do niej i nadal wyróżniamy na tle pijaczków ;)
        To w końcu one są zupełnie inne od swoich facetów czy podobne? Bo na forach każdy się zachwyca sercem i usposobieniem Rosjanek ale na logikę to brzmi jak iluzja.
        • clarissa3 Re: Psychologia wschodnich kobiet 12.06.15, 15:35
          Wiesz, wesolo tam byc nie moze jesli na jedna ze skrzynek, adres uk, dostaje co i rusz pelno spamu od Rosjanek ktore zachwalaja swoje wdzieki. Widac ze zdeterminowane sa by sie wydostac!

Glosno tez dosc, jesli sie przysluchasz, o Rosjankach na sprzedaz przez przerozne agencje spod ciemnej gwiazdy gloszaca jakie to one wspaniale materialy na zony.

Tu na miejscu poznalam takiego jednego powalonego na amen delikwenta rodem z UK ktory kiedys wpadl na podobny jak ty pomysl - pojechal na wycieczke, utknal na miesiace, ozenil sie, przywiozl sobie pieknasc tutaj a ta sie znarowila, teraz ma dobra pozycje w tv, corke sama wychowala a on pijaczyna i invalida. Chcial latwo wyszlo trudno!

Nie masz chyba wyboru innego jak zaczac sie lepiej starac do Polek - przynajmniej juz wiesz co w trawie piszczy ;)))
        • witchland Re: Psychologia wschodnich kobiet 13.06.15, 12:18
          To może być dobry pomysł, wszak Rosja jest ogromna....I Putin rozdaje ziemię dla rodzin zasobnych w dzieci, oraz finansowy dodatek na każde dzieciątko....Problem w tym jednak, że będą zapie...ć pod nosem po rusku, a to nie jest lekkie do zniesienia...Podobnie jak mamoszenka...Nie raz usłyszysz Pawełku, "Ty durak, łoj, łoj ty durak, nie nada, paszoł WON, w jebju tiebja...." I inne słownictwo, które dla Polaka może być jak marsz stada kobył przez środek miasta... No ale ty prasłowianin zagorzały od boju ze smokami wiec może się jakos tam oswoisz...
    • witchland Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 11:31
      Mysle, ze to bzdury... Jeszcze niedawno Pisano tutaj o rosjankach, ktore bily swoich mezow, sa wredne dla corek a dobre dla synow...Co swiadczy o braku identyfikacji z wlasna plcia...

Tatus alkoholik to typ kobiety DDA, a te sa jak wiadomo wszem najbardziej agresywne kobiety jakie w ogole moga byc... Nie sa dobrymi matkami ani zonami ze wzgledu na swoja nieokielzana agresje...
      • clarissa3 Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 11:56
        Im dalej na wschod tym ciezsze warunki i stad to wynika mysle - bi zgadzam sie ze twarde sa jak czolg pancerny - i niesamowicie piekne!
        • witchland Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 12:12
          Piękne te w telewizji po wielu retuszach...:-) Jakie mają być, skoro nie ma tam normalnych facetów...

Z Chinkami, z kolei jest inaczej nadmiar soji w jedzeniu podwyższa poziom estrogenów co...jest ogromnie ogłupiające...

Chcesz mieć dobry humor- to jedz codziennie do 100/g fasoli białej, jest w niej dużo roślinnego estrogenu, ktory ma uspakajający wpływ na psychikę kobiety, wszak podwyższa poziom serotoniny w mózgu...Lecz poziom inteligencji znacznie opada....

Myślę, że z Polkami nie jest źle, choć wiele z nich to narcystyczne bżdziągwy- popatrz na Dodę....200 par butów w szafie....Cóż Polakom odbija...
          • clarissa3 Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 12:20
            sa piekniejsze niz Polki - wiecej tych pieknych jest, takich co nawet ja oczu oderwac nie moge - widuje tu..

Oglupiajace jest gdy estrogen spada, gwarantuje ci ja;))

W Polsce prawica zrobi wkrotce porzadek i po krzyku bedzie - po dwie pary wydzieli ... i dopiero sie bedzie o co szarpac i pazurami oczy wydrapywac. Uh!
            • witchland Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 12:27
              Mi się Polki podobają...Rosjanki wcale...Jeden kwiatek wiosny nie czyni....

Zwłaszcza, że historycznie rosjanie to inna mieszanka ludów niż pradawni Polacy...
              • clarissa3 Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 12:40
                a facetom Rosjanki...
                • witchland Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 12:58
                  Nie wszystkim facetom... Natomiast coponiektórym facetom, do nie dawna podobała się taka np. Madonna, a dzisiaj jest to starszuka, która galopuje po scenie jak szalona szympansica radośnie wymachując mikrofonem....zamiast bananem.

Nie wiem, czy wiesz, ale parę lat temu, daleko na wschodzie, odkryto kosci innej istoty sprzed kilku milionów lat, a ktora to ma nam całkowicie obcy genotyp...Co sie okazało, było to dziecko, neandertaczyka i ...człekokształtnego humanoida....Naukowcy doszli do wniosku, że matką była neadentarczyca, a ojcem facet o genach podobnych do naszych... Długo musiął ją tam pukać w tych prehistorycznych krzakach, skoro doszło do tej niezwykłej krzyżówki genów, ale co ciekawe...to ten męski, niezwykły gust, ktory w niektórych facetach żyje po dziś dzień, a zwie się to atrakcją.
          • pawel-312 Re: Psychologia wrednych kobiet 13.06.15, 19:30
            Fajnie byłoby mieć usłużną i wesołą żonkę lecz typ urody zupełnie spoza moich oczekiwań oraz motywacja nie ta. Ja bym wcale nie chciał mieć w domu niewolnicy zaprogramowanej na mycie tzw. garów.
    • hansii Radze sie pospieszyc - bo mozesz nie zdazyc :) 13.06.15, 14:16
      czesto ogladam rosyjskie programy
      russia.tv/
      i radze sie pospieszyc, bo mozesz nie zdazyc...
      i wies rosyjska szybko sie amerykanizuje
      i jak i w Polsze na wsi - tak i tam nawet na gluchej wsi Panienki patrza
      - ktory "kavaler" podjedzie wiekszym SUV-em...
      • wolfbreslau Re: Radze sie pospieszyc - bo mozesz nie zdazyc : 16.06.15, 10:42
        a kto z was zna rosjanki , lub ukrainki osobiscie i nieco blizej niz zdawkowe : dobry dzien, lub inne zdrastfuj ?
        bo z calym szacunkiem dla wiekszosci wypowiadajacych sie...gadacie nieco od rzeczy, za to przy pomocy tak ogranych schematow, ze czasem zalatuje to infantylizmem.
        ja sie jesli idzie o szczegoly damsko-meskie w relacji polsko-wschodniej, przekonalem o jednym: wielka trudnosc nastepowala juz przy poczuciu humoru, a co dopiero przy glebszych pokladach mentalnych . moja przyjaciolka z ukrainy kompletnie nie podzielala mojego humoru, ani gustu odziezowego. wspolne mielismy tylko intensywnosci uczuc. ale na dluzsza mete okazalo sie to zbyt intensywne. to temat bardzo zlozony. kobiety ze wschodu sa nieco jak kosmitki . nie pisze tego jako "oskarzenia", tylko raczej jako wskazanie ich wielkiej egzotycznosci i odmiennosci od naszych kobiet. cokolwiek o nich sądzimy.
        • hansii Odmiennosc Rosji i Ukrainy 16.06.15, 11:33
          Ukraine znam slabo - bylem tam zaledwie 2 razy.

- provincja - udajaca przynaleznosc do Zachodu (w miastach - gdyz wsi to obojetne)

natomiast znam dobrze Rosje.
          jest spora roznica mentalna miedzy duzymi miastami i glubinka...
          - glubinka (provincja) - to nadal "Carska Rosja" - cos jak polska wies.

duze miasta (mentalnie) - sa bardziej liberalne od tych naszych, polskich
          - w dobrym i zlym znaczeniu slowa : "liberalny"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka