Dodaj do ulubionych

Psychologia wrednych kobiet....

13.06.15, 11:36
To typ takich kobiet, ktore sa niezwylke grzeczne dla mezczyzn, wrecz pozwalaja sobie wejsc na glowe, a niesamowicie wredne dla innych kobiet... Czyzby to pozostalosci po starych czasach, gdzie mezyzna w domu, oznaczal dostatek i przezycie w stadzie....Czy w dobie telefonow z grafenu i coraz to wyzszej technologi,i mozliwe jest porozumienie pomiedzy kobietami...Zrozumienie, wsparcie, wspolpraca...

Co na to feministki...i nie tylko...
Obserwuj wątek
    • clarissa3 Re: Psychologia wrednych kobiet.... 13.06.15, 12:02
      A propos feministek, mam tu dla ciebie prezencik ciekawy - ostatni wywiad z Simone de Beauviour:

www.openculture.com/2013/05/simone_de_beauvoir_explains_why_im_a_feminist_in_a_rare_tv_interview_1975.html
      Wydawalo by sie ze w roku 2015 bedzie inaczej niz w 1975 a tu kuku - sprawy bez zmian!
    • ankaskakanka10 Re: Psychologia wrednych kobiet.... 14.06.15, 13:31
      a co do empatii - cóż pomijając stosunek do siebie spotkanych mi osób dobija mnie ze "muszę" sie przyglądać jak ludzie się wzajemnie mordują upadlają itp. i nie mam ochoty patrzeć na to a już tym bardziej doświadczać.
      W moim mniemaniu nie zasłużyłam sobie aby tkwić w tym bagnie jakim jest ten świat i oglądać co ma w ofercie.
      • clarissa3 Re: Psychologia wrednych kobiet.... 14.06.15, 14:06
        Na tych bez empatii tylko bat dziala - izolowac sie takich powinno, wsadzac razem by sie wzajemnie pozagryzali a reszcie spoleczenstwa zyc dali spokojnie.

Niestety, na potrzeby biznesu podniesiono range takim bo to przeciez agresywne i granic nie trzyma, wiec i zdolne i ukrasc i dla korzysci zameczyc - tak wszelakim kanaliom reke wolna dano...

Bo mamy wolny rynek przecie, ekonomie neo-liberalna i monetaryzm! Hurra!..:(
        • hansii Zlotko, 14.06.15, 15:36
          clarissa3 napisała:
          Bo mamy wolny rynek przecie, ekonomie neo-liberalna i monetaryzm! Hurra!..:(

Zlotko,
          jest wolnosc wyjazdu.
          Nie podoba sie, to na Kube i do Korei Pln. droga wolna.

- Co tu bedziesz ze zlosci obgryzac paznokcie
          - jak tam jest praca przy wycince trzciny cukrowej - dla kazdego ?
    • hansii dziewcze, Kochanie, 14.06.15, 15:33
      clarissa3 napisała:
      > ty tez inteligencja nie grzeszysz, jak i one.

dziewcze, Kochanie,
      - ty za to nie grzeszysz empatia...
      ja do Ciebie z sercem
      a Ty do mnie z mlotem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka