Dodaj do ulubionych

Trafne podsumowanie?

22.07.15, 12:03
Dzis Prof Sroda skomentowala najnowsze wydazenie podpisania ustawy o in vitro slowami:

'Kiedyś, w komunizmie, bycie uczciwym bylo heroizmem (ludzie musieli kombinować). Dzis, w zblizajacej sie IV RP, bycie normalnym jest heroizmem.

W glownym nurcie plynie: ignorancja, glupota, przesądy.

[...]

Trafnie czy nie?

Obserwuj wątek
    • wolfbreslau Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 12:40
      o ile mi wiadomo glownym nurtem jest to co prezentuje sejm, rzad, kancelaria prezydenta, media masowe itd itp........czyli ignorancja, glupota i przesady :-0
      a co sie tyczy ustawy in vitro.gdybys zadala sobie nieco trudu przeczytania jej doglebnie, dostrzeglabys analogie do praw nazistowskich opatych na owczesniej interpretowanej eugenice.........ale nie posadzam cie feministko o tak intuicje i wiedze...
      wasze brzuchy , wasza sprawa , jak mawiaja na wiecach niektore z was.........i git.
      ja tam nie interesuje sie waszymi brzuchami. powiem wiecej, gowno mnie one obchodza :-)
      natomiast jako nosniki zawartosci brzucha.........macie wypelniac swoj nosicielski obowiazek, i potem mozecie isc w eufemistyczne pisdu .......znajdziemy jako samce, inne samice co wychowaja z nami ladunek z waszych brzuchow. :-0
      • feministkapl Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 12:56
        nie o in vitro proponowalam dyskusje.

... bo to co ktora kobieta ma zyczenie zrobic ze swoja macica nie twoja jest sprawa wolf. Latwiej ci bedzie nie zglupiec jesli nie bedziesz probowal decyzji za kobiety podejmowac!

Moim zdaniem, jesli juz opracowano taka metode to, zeby dorownac standardom z innych, w PL tez musi byc taka dostepna, to logiczne, jesli zamierza sie w szranki krajow rozwinietych zaliczyc a nie dodac do listy skansenow. I tyle w tym temacie.
    • wolfbreslau Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 12:53
      ciekawym klamstwem i naduzyciem jest okreslanie w ustawie in vitro procedury in vitro , jako leczenia bezplodnosci......a jak wiadomo przedtem jak i potem bezpldonosc jest nadal........wiec na czym ma polegac owo leczenie.na tym samym co kiedys robili inseminatorzy weterynaryjni z krowami i kobylami na wsi :-)))
      realnym natomiast szukaniem rozwiazania problemu bezpolodnosci, byloby inwestowania w metode naprotechnologii, bez produkowania "zbednych zarodkow"........ale nikt w to nie chce inwestowac.
      powiem wprost.kobiety w technologii in vitro sa traktowane jak suki psa..ktore posiadaja tak zwane formy przetrwalnikowe w komorze macicy i w wyniku tych form, dochodzi do mechanizmu mezaliansu, czyli suka rasowa raz pokryta przez kundla, moze do konca zycia rodzic potomstwo kundla, choc kryta potem juz bedzie tylko przez osobniki wysoko rasowe.
      itd etc
      prawo lowieckie polskie i europejskie, jest bardziej humanitarne dla ciezarnych samic wszelkich gatunkow ssakowi ptakow, niz nowoczesne prawa ludzkie dotyczace in vitro i aborcji.
      czlowiek to brzmi dumne ....byc możę
      a kobieta ? :-)

ps-
      sory jesli kogo urazilem.i prosze mi nie kitowac ewentualnie prawicowych przekonan, bo takawych nie posiadam. blizej mi do racjonalnej i humanistycznej lewicy . niz wiekszosci lewicujacych idiotow ...ale to zupelnie inna bajka :-0
    • wolfbreslau Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 13:02
      feministkapl napisała:

> Dzis Prof Sroda skomentowala najnowsze wydazenie podpisania ustawy o in vitro s
      > lowami:
      >
      > 'Kiedyś, w komunizmie, bycie uczciwym bylo heroizmem (ludzie musieli kombinować
      > ). Dzis, w zblizajacej sie IV RP, bycie normalnym jest heroizmem.
      >
      > W glownym nurcie plynie: ignorancja, glupota, przesądy.
      >
      > [...]
      >
      > Trafnie czy nie?
      >

skoro nie proponowals w zaden sposob o in vitro, skoro nie proponowalas nic o nurcie glownym.......to po co cytujesz argument oparty o ustawie in vitro, lub gdzie plynie nurt glowny, skoro nie plynie w glownym korycie...a glownym korytem co jest zatem ?
      ten kto ma wladze, kase i media, czy ten co siedzi w kruchcie i pierdzieli zasciankowe dyrdymaly o wyzszosci monstrancji nad rorzutnikiem obornika ? :-)))

logika to chyba ideologiczny wrog feminizmu.i poczucie humoru
      • feministkapl Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 13:21
        Tak, moglam nie wspomniec ze to przy okazji podpisania ustawy tak sie wypowiedziala ale rzetelnosc moja nakazala mi podac zrodlo zacytowanych slow, wiec i podalam.

Zdania napisane przez p.Srode zwrocily moja uwage bo, raz, interesuje mnie to co w kraju sie dzieje, a dwa, ciekawia mnie osobiste odczucia ludzi obecnie w PL zyjacych i to czy poddawanie sie glownemu nurtowi i plyniecie jak goowno za lodka sprawia komus jakas niewygode czy nie?

To przeciez kwestia konfliktow w umysle - robienia czegos wbrew logice.

Za komuny wiele kradlo - i czuli sie z tym wygodnie. Teraz nurt przymusza do bycia glupim ignorantem... Czy fajnie tam wam z tym, pytam!
        • wolfbreslau Re: Trafne podsumowanie? 23.07.15, 11:51
          feministkapl napisała:

> TTeraz nurt przymusza do by
          > cia glupim ignorantem... Czy fajnie tam wam z tym, pytam!

odpowiem, gdy ty mi odpowiesz co jest wedlug ciebie owym nurtem :-)
          bo na moj rozum....to ja plywam zupelnie gdzie indziej niz ty, i z cala pewnoscia jest mi bardzo daleko do twego nurtu. zbyt wielki tam tlok i halas...a u mnie cisza, ton jeziora niezmacona, perkozy czasem nasraja mi na kajak, ale ogolnie jest git. i woda przejrzysta na 4 metry w glab......mozna czytac napisy widoczne na dnie , z tablic zatopionej atlantydy :-0
    • wolfbreslau Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 13:07
      czym czesciej szturchaja mnie i popychaja, bym glosil swoje umilowanie tolerancji, tym mniej tej tolerancji we mnie autentycznej. czym bardzie mnie zmuszaja, bym lubil kogos, kto byl mi latami obojetny, lub zyl obok i mi to nie przeszkadzalo, tym bardzie zaczynam tego kogo nie lubic i wszystkich , ktorzy mi wmawiaja co jest lepsze o lepszego.wmawiali mi tak czerwoni, czarni , a od pewnego czasu nawet zieloni i rozni kolorowi.....a niech sie wszyscy ode mnie odpieprza tak jak i ja sie ich nie czepiam, poki nie wchodza mi do ogrodka i machaja przed nosem transparentem " partia, to narod , a narod to tolerant okupacyjny " :-)))
      • feministkapl Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 13:28
        no wlasnie - jak sie nie dac zaszczuc glupocie? Odizolowac w 100% sie nie da, a nawet jesli to sa przeciez wasze dzieci ktore w swiat taki wchodza i trudno by zyly w izolacji..
    • kobza16 Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 20:21
      Feministko zmień autorytety, bo pogrązasz naszą płeć.
      • feministkapl Re: Trafne podsumowanie? 22.07.15, 22:51
        Kobza, ja to sie juz nawet zastanowilam czy ty to chlopiec czy dziewczynka - tak parskasz na feminizm jakbys facetem byla. To dopiero wstyd!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka