Dodaj do ulubionych

Wiara w siebie

24.01.17, 18:02
Macie jakieś pomysły jak zwiększyć wiarę w siebie/zaufanie do siebie?
Obserwuj wątek
    • laskabezpaska Re: Wiara w siebie 24.01.17, 18:09
      ja tam sobie ufam jak nikomu innemu na świecie, zaufanie to podstawa
      ale
      wiary w siebie ostatnio nie mam za grosz :(
      • g0d_h1mself Re: Wiara w siebie 24.01.17, 18:41
        A ja mam zupełnie odwrotnie, przekonałem się że nie mogę sobie ufać.
        • laskabezpaska Re: Wiara w siebie 24.01.17, 18:43
          musimy się wymienić ja Tobie ciut ciut , Ty mnie i może coś z tego wyjdzie
      • mona.blue Re: Wiara w siebie 04.02.17, 18:31
        A czym się wg Ciebie różni zaufanie do siebie od wiary w siebie?
    • g0d_h1mself Re: Wiara w siebie 24.01.17, 18:40
      Uważam że należy zacząć od definicji co to znaczy: wiara w siebie, zaufanie... czym to się objawia, jakie są efekty poprawy wiary i zaufania.
      • mona.blue Re: Wiara w siebie 24.01.17, 19:05
        Dla mnie wiara w siebie to przede wszystkim wiara, że dam sobie radę w życiu, że poradzę sobie w trudnych okolicznościach. Również wiara w to, że taka jaka jestem zasługuję na akceptację, szacunek i miłość. To też wiara w swoje możliwości, umiejętności, zalety - nie umniejszanie ich i nie wyolbrzymianie wad i słabości.
        • mona.blue Re: Wiara w siebie 24.01.17, 19:06
          Zaufanie do siebie jest blisko z tym związane dla mnie.
          • lyzeczka_raz Re: Wiara w siebie 27.01.17, 16:05
            ,,Przyjaciół /zaufanie do siebie/trzymaj blisko, a wrogów /wiara w siebie/jeszcze bliżej''
            Tak to widze, trudniej z realizacja:)

Jezeli dobrze zrozumialam "Również wiara w to, że taka jaka jestem zasługuję na akceptację, szacunek i miłość" wiare w siebie uzalezniasz od spojrzenia innych na Ciebie laskawym okiem. To daje Ci pewnosc i wiare w siebie? A co gdy musisz dzialac, zyc w srodowisku gdzie nie beda Cie kochac- praca, bycie szefem.
            • mona.blue Re: Wiara w siebie 27.01.17, 19:46
              Dlaczego wrogów bliżej?

Co do bycia akceptowana chodziło mi raczej o takie ogólne poczucie, że jestem OK, jak to się określa w analizie transakcyjnej. Wiem, ze nie wszyscy beda mnie akceptowac czy lubic, chociaz przez moja zbytnia afektywnosc trudno mi sie z tym pogodzic. W pracy też mi zależy, żeby być akceptowaną, wiem że to pewien problem, w pracy powinny najważniejsze być zadania do wykonania. Co do bycia szefem to nie nadaję się do tego.
    • 1klementyna Re: Wiara w siebie 25.01.17, 16:58
      Nieustająco pracuję nad tym. Góry i doliny, ale coraz więcej tych górek widzę.;)
      • mona.blue Re: Wiara w siebie 04.02.17, 18:32
        A jakie masz metody tej pracy?
    • patryk-wojcik-psycholog Re: Wiara w siebie 25.01.17, 18:32
      Często sami działamy na własną niekorzyść. Sami podkładamy sobie kłody pod nogi. Polecam Ci artykuł: Jak wykopać grób i zakopać w nim pewność siebie? - architekturasukcesu.pl/pewnosc-siebie/

Znajdziesz w nim kilka wskazówek, które warto wziąć do serca.
    • fotomotywacja Re: Wiara w siebie 18.10.17, 22:04
      robić to co się kocha, być pewnym swoich działań, potrzebne jest wsparcie i motywacja do walki! fotomotywacja.blogspot.com/2017/09/uwierz-w-siebie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka