Dodaj do ulubionych

Problem z 'fajnymi' ludzmi

25.01.17, 22:26
Irytuje mnie to, ze juz kilka razy dalem sie nabrac na czyjs 'sympatyczny' wizerunek i zalozylem, ze taka osoba jest z natury niezdolna do kretactw, nieuczciwosci czy egoistycznych zachowan.
Oczywiscie nie mowie, ze wszyscy 'fajni' to cwaniaki, ani ze kazdy cwaniak jest 'fajny', ale latwiej jest mi radzic sobie z kims, kto z miejsca pokazuje ten swoj kombinatorski rys. a moze jak go pokazuje, to go tak naprawde nie posiada?

Moze konkretniej- moj problem polega na tym, ze komus, kto mnie robi w 'ch' a zarazem jest 'fajny', zartuje, klepie po plecach- ciezko mi to wygarnac. Nie wiem czemu. Niby to proste, daje sie zwiesc pozorom itp.

Oczywiscie zakladam, ze to kretactwa, moze to byc zwyczajny egocentryzm, nawet bezmyslnosc- w gruncie rzeczy nie powinny mnie interesowac motywy, tylko fakty- now iec nawet gdy fakty sa jasne, 'fajnosc' zawodnika powoduje, ze jakos podswiadomie go rozgrzeszam.

Jak sie tego cholerstwa pozbyc?
Obserwuj wątek
    • herakles-one Re: Problem z 'fajnymi' ludzmi 26.01.17, 20:09
      Przestać zabiegać o akceptację. Przypuszczam, że Twój problem się z tego bierze, że nadmiernie Ci zależy na akceptacji takiego " fajnego gościa", który Cię klepie po plecahch i dlatego nie robisz problemu, nie stawiasz mu granic, lecz pozwalasz się ranić, czy też wykorzystywać.
      • duchswiety6 Re: Problem z 'fajnymi' ludzmi 27.01.17, 00:57
        Szkoda, że takich mądrych rzeczy jak psychologia nie uczą w szkole ale zdaje się, że prościej jest radzić idiotami podatnymi na sugestie, manipulację. Mam nadzieję, że TAM nie ma takich
        Majpan ile razy się trzepales z przyjaciółmi podsłuchując mnie. Jesteście podli i wysnuci z jakichkolwiek odruchów ludzkich i racjonalizowanie swoich działań nic tu niestety nie pomoże. I nie wpiertol o pozytywnym myśleniu i wybaczanie.
        • perfum Mozesz z pywatnymi uwagami przejsc na priv ? 27.01.17, 10:15
          A nie emanowac i epatowac wokolo swoim nieszczesciem ?
        • arjanii Re: Problem z 'fajnymi' ludzmi 27.01.17, 14:44
          Piszesz o tym jebanym majdanku i przywolujesz moje traumy sprzed 1,5 roku. Uratowano mi zycie w ostatnich sekundach, a ten sku...syn majdan myslal, ze nie zyje i cieszyl sie ze wina obarcza zbieg okolicznosci, bo przeciez ta ch...nia myslala,ze moze decydowac o zyciu kazdego. Po 3 dniach wyszlam z ukrycia, jak mnie ch... zywa zobaczyl, to malo nie zemdlal i zaczal srac w gacie
        • arjanii Re: Problem z 'fajnymi' ludzmi 27.01.17, 15:52
          Jeszcze jedno, zre s-syn po 3 razy dziennie, codziennie w knajpie, a jak ujrzy raz w tygodniu kogos w restauracji zaraz debil drze pysk dlaczego nie siedzi w domu i nie gotuje. Co ten jebjec ma do mnie? Ani to moj ojciec,ani maz, ani kochanek, ani ku... brat. Ch... mu do tego co ja jem, ja ch...owi w talerz nie zagladam
        • arjanii Re: Problem z 'fajnymi' ludzmi 28.01.17, 17:47
          I niech ten ultrakatol pieprzony uwaza na siebie, nie bedzie tak dokonca zycia bezkarnie przesladowal, szantazowal i zastraszal. Wczoraj siedzialam spokojnie pijac cole, to ch... naslal na mnie policje. Dostal opie...za wzywanie policji z powodu osobistych niecheci bez obiektywnego powodu. Mam nadzieje, ze gnida dostala za to mandat, bo mu sie nalezal. Jak mozna sie tak obsesyjnie kogos czepiac. Ja ch...owi nic nie zrobilam nigdy nie szukalam kontaktu i moze to najbardziej boli te obsesyjna swinie, bo odbiera to jako ignorancje. A o czym ja mam rozmawiac z ultrakatolem, jak ja mam o 180 stopni inna wizje zycia? O niczym. Nie mam nic do umiarkowanych katolikow czy protestantow, bo sa nieszkodliwi. A ci ulta
          ulta jak ta wsza to tylko pluja nienawiscia niszczac zycie niewinnym ludziom. Powiedz po ch... sie mnie czepia? Moze jak dostanie porzadny wpie...to sie w koncu uspokoi. Po ch... rusza ludzi, ktorzy nic mu nie robia zakompleksiona swinia? A moze w taki soosob s-syn kompensuje swoje kompeksy
      • arjanii Re: Problem z 'fajnymi' ludzmi 27.01.17, 15:17
        Pozniej zaczal jebany majdaNek zaczal poziej szantazowac tak sral gacie. Wydzwanial i szczekal -ku..., jak pojdziesz do adwokata to zabije ttwoje dzieci. Nie mam juz nic, ja tez mam dzieci, k urwo stracilem w
        Zystko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka