mzimu40 04.06.07, 12:40 czy jest sens kupna wycieraczek Bosch w cenie ok 90 zł zestaw, jeśli w supermarketach można kupić niemarkowe wycieraczki poniżej 30 zł?. Czy rzeczywiście istnieje istotna różnica jakości? Link Zgłoś Obserwuj wątek
marwa Re: Wycieraczki 04.06.07, 13:00 Kupiłem wycieraczki Boscha i drugi raz bym z tego nie zrobił. Sporo kosztują a w jednej z nich, gumowa końcówka pióra nie układa się odpowiednio do ruchu pracy na szybie (czyli raz w jedną raz w drugą stronę), tylko pozostaje w taki samym położeniu w czasie pracy z lewej na prawą i z prawej na lewą - czyli np. w obu przypadkach jest na lewej! Teraz żałuję ,że po prostu nie kupiłem samych piór. Link Zgłoś
grzek Re: Wycieraczki 04.06.07, 14:44 Zamiast Boscha lepiej kupić wycieraczki z serii Valeo Silencio. Link Zgłoś
al9 mam inne zdanie 04.06.07, 16:26 wycieraczki za 30 zł to psie kupy Oczywiscie niekoniecznie to musi cyć Bosch, ale porządne wycieraczki kosztują. Często duzo więcej niz 90 zł.... zaoszczędzisz - będziesz miał smugi a sprzęt pożyje 3 miesiące.. a jaka jest różnica? jak pomiędzy butami za 30 zł i za 300 Pozdr al Link Zgłoś
kundabufer Re: mam inne zdanie 04.06.07, 18:04 Możesz kupić same pióra z metalową listwą-dotniesz do wymiarów wycieraczki i po kłopocie-koszt ok 10plnów.Są dokładnie takie same jak w firmowych Boschach-porównywałem przy zamianie.Kupiłem bo do mojego samochodu wycieraczki są tylko w ASO i nie odczułem różnicy. Link Zgłoś
andzialipka Re: mam inne zdanie 04.06.07, 23:57 Nie koniecznie, kupiłam pół roku temu wycieraczki w carefour za 9 zł za dwie sztuki, i do tej pory spoko działają. Jeżeli podziałają rok, to będę zadowolona z interesu bo 9 zł na rok to naprawde niewiele. Niezawsze co tanie to gó..ane. Jak bym miała kupować wszystko bosha, to już lepiej uzbierać na subaru a nie jeździć gratem z osprzętem więcej wartym od samego auta... W wycieraczkach Boscha połowa wartości to reklama i marka, napewno nie są 10 razy lepsze od moich. Link Zgłoś
foreks Re: Wycieraczki 04.06.07, 19:36 mialem oryginalne valeo i sluzyly wiernie 3Y. pozniej niestety nie moglem ich w specyficznym rozmiarze dobrac na stacji, wiec skusilem sie na niemieckie /podobno/ alca za PLN9 sztuka. jezdze tak juz rok z nimi i funfel z zagramanicy w ostatnie deszczowe dni pochwalil mnie za skuteczne wycieraczki. oraz bosch za PLN90? oryginal w ASO u mnie kosztuje PLN bodajze 60 przod, tyl 45. Link Zgłoś
jazech Re: Wycieraczki 05.06.07, 00:31 Eksperymentowałem już z wycieraczkami na wszystkie możliwe sposoby, najlepszy wybór to polskie MOT-GUMY. Cena bardzo przystępna a jakość bardzo dobra! Link Zgłoś
frequentflyer Re: Wycieraczki 05.06.07, 01:40 nie ma to jak Focus II - 115 złotych za każde JEDNO pióro i żadnych zamienników AFAIK! Link Zgłoś
kodem_pl Re: Wycieraczki 05.06.07, 01:44 Wejdz na allegro i o ile pamietam za 120 zl bedziesz mial komplet tych bezramowych na przednia szybe:-D Link Zgłoś