Dodaj do ulubionych

Po leczeniu neuroleptykami. Problem.

04.07.18, 19:35
Otóż leczyłem się 2,5 roku neuroleptykami, chodziłem do psychiatry. 25tego czerwca wziąłem ostatnie 10mg leku Apra(arypiprazol). Potem 27mego była ostatnia wizyta u lekarza.

Co mnie niepokoi-nadal mam problemy ze spaniem, i główny problem dla mnie-nie mogę grać na gitarze. Luzuje mi się chwyt między kciukiem a palcem wskazującym w prawej ręce po paru sekundach szybszego grania, kostka wypada, niezależnie jak ją złapię. Ostatnio udało mi się jakoś pograć z jakieś pół roku temu, tuż po odstawieniu przez lekarza neuroleptyku Rispolept. Trzy dni było super, potem kilka dni później stan taki jak teraz. Myślałem że teraz, po odstawieniu leku Apra, wszystko wróci do normy a tu nadal nic. Dzwoniłem do takiego neurologa u którego już kiedyś bywałem, który przy okazji też jest psychiatrą, spytałem się ile trzeba czekać aż lek że tak powiem "wyparuje" z organizmu po jego odstawieniu, to ten mi powiedział że 2-3 doby, ale minęło już znacznie więcej czasu i zaczynam się martwić.

Poza tym, sprawdzałem kilka miesięcy temu, czy nie jest to cieśń nadgarstka, okazało się że nie bo robiłem badanie, ale potem usłyszałem jeszcze że może być to "dystonia muzyków"(co mi się kompletnie nie zgadza, bo przez te 2,5 roku prawie w ogóle nie grałem, nie było jak). Byłem z tym samym problemem u neurologa, sprawdził tylko mój chwyt, powiedział "no niedowładu nie ma", i kazał mi na wszelki wypadek zrobić te badania na cieśń nadgarstka.

Jeśli jest to skutek uboczny po neuroleptykach, to czy to w ogóle mija?

Co dalej robić? Czekać?

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • leda16 Re: Po leczeniu neuroleptykami. Problem. 05.07.18, 10:06
      Rób, co chcesz. Tutaj nie ma lekarzy i psychologów, którzy mogliby Ci udzielić kompetentnych informacji, zwłaszcza na podstawie tak ogólnikowego opisu.
      • herakles-one Re: Po leczeniu neuroleptykami. Problem. 05.07.18, 18:32
        No Leda muszę przyznać, że zaskoczyłaś mnie swoim samokrytycyzmem. Trzeba mieć odwagę, by publicznie się przyznać do braku kompetencji. Biegły sądowy psychiatra bez kompetencji? To jak to załatwiłaś sobie tę fuchę?
    • pkrl5758 Re: Po leczeniu neuroleptykami. Problem. 05.07.18, 14:22
      Szukaj dobrego neuro-psychiatry, tutaj nikt raczej Ci nie udzieli odpowiedzi bo to forum zasiedlone przez sfrustrowanych psychoanalityków i ich publiczność.

Pozdrawiam i życzę, aby się udało znaleźć przyczynę bo samemu zajmuję się muzyką zawodowo.
    • herakles-one Re: Po leczeniu neuroleptykami. Problem. 05.07.18, 17:01
      Ja bym nie czekał. To jest zbyt ważna sprawa dla Ciebie. Idź do lekarza, który Ci powinien dać skierowanie do neurologa, a ten na badania rezonansem i TK mózgu. To może być dystonia. O ile mi wiadomo przyczyny tej choroby nie są znane. A z jakiej przyczyny brałeś te neuroleptyki? Pytam, bo może to być też objaw nerwicowy. I jak sądzisz; dlaczego masz kłopoty ze snem? Czy w trakcie brania tych leków też je miałeś? Jakie objawy miałeś przed rozpoczęciem leczenia ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka