herakles-one 05.10.18, 20:56 Znalazłem na blogu jednej z psychoterapeutek artykuł na ten temat. Warto przeczytać. psychoterapia.natemat.pl/246485,twarze-nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kod_matrixa Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 21:08 Trzeba jednak umieć odróżnić polemikę, nawet ostrą, od nienawiści. Prawda herakles? My się spieramy, czasem nawet nawalany, ale w zasadzie się lubimy i szanujemy (przynajmniej ja ciebie) jak profesjonalni sportowcy. Mam nadzieję, że w tym wątku nie pijesz do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
afq Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 21:14 a to bardzo dobry jest tekst powinien wisieć obok regulaminu forum i po przeczytaniu odfajkować obowiązkowo a i poza forum tym bardziej dobrze jest to pamietać Odpowiedz Link Zgłoś
herakles-one Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 21:25 Można by go przypiąć u góry forum, ale ja nie mam takiej mocy, jedynie administrator. Odpowiedz Link Zgłoś
herakles-one Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 21:30 No matrix; jeśli tak okazywałeś uczucia terapeutce jak mnie szacunek, to się nie dziwię, że wybuchła afera. Stare przysłowie mówi: uderz w stół.... he,he,he ...!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
afq Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 21:36 herakles-one napisał: > No matrix; jeśli tak okazywałeś uczucia terapeutce jak mnie szacunek, to się ni > e dziwię, że wybuchła afera. Stare przysłowie mówi: uderz w stół.... he,he,he . > ..!!!!!!!!!!!!!! no masz racje herakles, ale nie ma co wywlekac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
herakles-one Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 22:03 Ja wspomnę jeszcze o dwóch twarzach nienawiści. Nie jest to ani psychopatia ani zaburzenia osobowości, lecz nieumiejętność radzenia sobie z negatywnymi emocjami. Czasami ktoś żyje w dużym stresie, bo ktoś robi mu krzywdę, albo psychicznie się ktoś znęca nad nim, a on nie umie obronić swoich granic . Niewyrażona złość kumuluje się w nim i przekształca w nienawiść i pewnego dnia staje na balkonie i zaczyna strzelać do przechodniów. Później ludzie mówią: a to taki spokojny człowiek był. Nie zawsze się to tak kończy. Czasami komuś siekiery latają przed oczami tylko w jego głowie i korzysta z terapii, by ten problem rozwiązać. Ta druga twarz to skierowanie tej nienawiści na siebie. Wtedy możliwe są różne objawy nienawiści do siebie: samookaleczenia, wypadki, narkotyki, alkohol, depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
afq Re: Twarze nienawiści 06.10.18, 08:00 no nie czuje sie psychopatą a jednak mialem okres kiedy nie bylem lagodnym barankiem i nie alkohol to powodował bo było to zanim alkoholu naduzywałem wszystko odbierałem jako atak na siebie reakcja dosc oczywista a czemu tak mialem? no w sumie dosc oczywiste powody Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Twarze nienawiści 06.10.18, 14:56 > No matrix; jeśli tak okazywałeś uczucia terapeutce jak mnie szacunek, to się nie dziwię, że wybuchła afera. Stare przysłowie mówi: uderz w stół.... he,he,he ...!!!!!!!!!!!!!! No wyobraź sobie, że jestem hetero :) Odpowiedz Link Zgłoś
afq Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 21:35 herakles-one napisał: > Można by go przypiąć u góry forum, ale ja nie mam takiej mocy, jedynie administ > rator. no właśnie szkoda ze nie masz bo administrator tutaj to jest bardzo wirtualny mam czasem takie wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Twarze nienawiści 05.10.18, 22:26 herakles-one napisał: > Można by go przypiąć u góry forum, ale ja nie mam takiej mocy, I dobrze. To się nadaje na www. CBA, BOR, Wojska i stronę internetową każdej partii politycznej nie tylko polskich, nacji o zapędach rasistowskich nie wyłączając. Tu nienawiści nie ma, bo któż by się spalał w nienawiści i zawiści do...ksywki internetowej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
herakles-one Re: Twarze nienawiści 06.10.18, 08:30 A staruszek Freud chichoce z zaświatów !!! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
0rtensja Kainowcy... 06.10.18, 14:25 Ciekawy artykul, choc niestey krotki, moznaby czytac wiecej na temat... Wszak problem rozplenil sie na dobre pomiedzy ludzmi...Pierwszy byl Kain, zabijajacy swego brata Abla - zepchnal go w ze swojej drogi, bo mu przeszkadzal, bo pokazywal kim Kain nie jest i nigdy nie bedzie. Wszelkiej masci sabotaze, podkladanie swini itp. czy to w zwiazkach partnerskich, czy pracy, maja tam gdzies swoje grunty...Bo ten ktos jest lepszy i na jego tle ja wypadam blado...Chore. Najgorsze problemy sa jednak w rodzinie, pomiedzy rodzenstwem, krewnymi itp. Bo najbardziej bola. Boli swiadomosc, ze najblizszych nie ciesza nasze sukcesy...Bo zawiszcza...Bo po prostu NIE KOCHAJA... Nie kochaja, bo nie potrafia, sa na to zbyt prymitywni i maja rodzaj niskiej emocjonalnosci nie zdolnej do prawdziwej i szczerej milosci... Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Twarze nienawiści 06.10.18, 15:03 Niestety większość populacji szybko wpada w nienawiść i dla pary złotych jest gotowa utopić bliźniego w łyżce wody. Odpowiedz Link Zgłoś