Dodaj do ulubionych

les feuilles jaunissent en automne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:50
A wy co? Nie idziecie ich pozbierac do parku (jesli macie gdzies tam u siebie
w poblizu park)?
Obserwuj wątek
    • kardiolog Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 15:57
      Gość portalu: wypierdek mamuta napisał(a):

> A wy co? Nie idziecie ich pozbierac do parku (jesli macie gdzies tam u siebie
      > w poblizu park)?

Czy chodzi o kasztany:)?
      Tak pytam bo nie wiem:)))))))))))
      kardiolog
      • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:47
        *liscie zólkna jesienia (jesli "slowniczek tematyczny francusko-polski" nie
        klamie)
        fajne sa jeszcze:
        le grand ensemble - osiedle mieszkaniowe
        le téléviseur - telewizor
        A jak tam l'ameublement* waszego mieszkania?
        *umeblowanie
        • Gość: Quiestla Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:42
          A gdzie jest ten słownik od le grand ensemble?
          Bo mnnie wyszło wg innego mądrego słownika, że to termin rownie dobry z zakresu informatyki :(

Nie moge spokojnie zbierac lisci jak mi sie wiedza bełta.
          Chyba co by wypić...

• Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:07
            U mnie w reku, "Collins Gem Slowniczek tematyczny francusko-polski Barbara I.
            Christie [wydawnictwo] Delta", na stronie 16 jest to wyrazenie.
            • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:31
              Tytul oryginalu: 5000 French Words, Barbara J. Christie, Màiri MacGinn
      • Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:14
        Ze go wzielo na francuski...
        Tez nie wiem. Kasztany juz wyzbieralam - no powiedz wreszcie, o co chodzi...?
        • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:24
          Juz powiedzialem, popatrz uwaznie na wpis nad twoim, znajdz wszystkie gwiazdki
          (a szczególnie te w temacie), a wtedy bedziesz juz bardzo blisko od tego, zeby
          skumac baze.
          • Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:34
            No to ta reszta niestety juz zgnila... Taka pogoda ta jesienna...
            Zgadlam?
          • Gość: malgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:49
            Same zagadki:
            jesien -klimatyczna czy życia jesien?
            żółkną liście -jak to jesienią czy w sensie starzenia się fiz.,uczuciowego?
            umeblowanie wnętrz-Niemcy mowią:czy masz wszystkie filizanki w szafie tzn.
            czy jestes przy zdrowych zmysłach?o to chodzi?,a może jaki nasz nastrój?,a
            moze kto z nami mieszka?(choc wspolmieszkacz to jednak nie mebel.:)?

I najprostsze i przez to trudne-czy ozdobiles swoje mieszkanie suszem? ..więc?;)
            • Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:52
              Nawet nie ma kogo zapytac...
              Szweda sie gdzies ten wypierdek po watkach... Szukac go trzeba, ech... ;)
              • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:56
                Nie swirujecie czasem?
                • Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:58
                  A po co? Pytamy tylko...
                • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:59

> Nie swirujecie czasem?
                  Znaczy sie pytanie jest doslowne, nie chodzi o to, ze "warto czasem
                  poswirowac", o nie.
                  • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:03
                    Aha i jeszcze jedno: jesli mój wpis mial jakies ukryte tresci, to ja ich nie
                    znam (przynajmniej na razie).
                    • Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:05
                      No to w koncu odpowiedz....
                      • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:18
                        Na pytanie czy chodzi o jesienne liscie? No cóz, chodzi o liscie które zólkna
                        jesienia.
                    • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:07

> Aha i jeszcze jedno: jesli mój wpis mial jakies ukryte tresci, to ja ich nie
                      > znam (przynajmniej na razie).
                      Ale jak je znajdziecie (te tresci tajemne, o ile sa), to mi powiedzcie, wtedy
                      bede je znal.
                      • Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:31
                        Przynajmniej wiadomo, ze chodzilo Ci o jesienne, zolknace liscie... Wreszcie...
                        Czyli - zgadlam ;)
                        • Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:03
                          Jesli o zwykly susz chodzilo to po co
                          zaciemniałes wypierdku,(o jakze trudno
                          mi Twe imie przez usta przechodzi),tymi
                          wnętrzami i gwiazdkami? ;)Trzeba wprost
                          pytac o ambiente..:))))))Lisci nie
                          zbieram ,dalie tylko wykopalam.
                          • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:17
                            Ja zaciemnialem? A jesli ci trudno przechodzi, to w takim razie uzywaj pelnego
                            nicka (powinno byc latwiej). "Ambiente"? A co to znaczy "ambiente"?

• Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:15
                              Nie gniewaj sie,jesli urazilam Cię tekstem o nicku,
                              to przepraszam ,nie mialam takiego zamiaru.
                              Mnie naprawdę zmyliło Twoje tlumaczenie o wyszukaniu
                              wszystkich gwiazdek .Stąd te dywagacje ,a nie ze świra.
                              Nie załapałam bazy ot co..:)
                              ambiente-spolszczone niemieckie,(choc moze zniemczone francuskie?)
                              ozn. wnętrze i jego wystroj.
                              • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:43
                                Nie wyczailas weza (o skumaniu bazy nie mówiac). Ale to nic. Moze uzywaj
                                zdrobnienia "wypierdusiu"? Dzieki za wytlumaczenie znaczenia slówka "ambiente".
                                • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 07:44
                                  le dindon - indyk
                                  • Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 08:20
                                    Jeszcze mi sie podoba:
                                    le tracteur - traktor
    • qw5 Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 16:26
      Mam w pobliżu park. Idę pozbierać, jak Ci tak bardzo zależy. A ponieważ nie
      wiem o co chodzi, pozbieram wszystko, co na drodze, nawet pety, żeby Cię
      uszczęśliwić.
      • Gość: malgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:11
        qw5 weż gumowe rękawiczki.;)
        • m.malone Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 22:38
          tak, rekawiczki:)
          bo przechodziłem tamtędy z moją sforą. I ona na te "feilles mortes" nas...
          pozdrawiam jesiennie
          Mm

Niech go tam! Łajdak, myślę, ale człowiek przyjemny. (MZ)

www.spreadfirefox.com/?q=user/register&r=15387
          • Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:22
            Się nie afiszuj bo mandat straż miejska Ci

wlepi..;)
            • m.malone Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 23:26
              nas...tąpiła, znaczy:DDD
              W mojej wsi ta straż to...e tam
              • Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 00:02
                Nastąpiła..a to wdepnęłam,juz ktoryś raz w tym
                wątku cyt.:nie wyczaiłam węża,nie skumalam bazy. ;)
      • Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:17
        Hurra, niech zyje czysty swiat!!!
        Wszystkich ...chyba... uszczesliwisz ;)
    • Gość: debil Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:40
      le vélo - rower
      • Gość: debil poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:57
        - odpowiednio trucizna i ryba (po angielsku i po francusku - tak mi się
        skojarzyło przy przeglądaniu słowniczka; a le vélo to fajne słówko)
        • Gość: baba zona Re: poison i le poisson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:01
          O kurcze... Ryb sie jeszcze obrazi...;)))))
          A nie moze byc kurczak, for eksempel ? ;))))
          • Gość: małgo Re: poison i le poisson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:54
            velo -młody jestes,więc możesz nie pamiętać welocypedów.
            Ja nie przypuszczałam ,ze to slowo pochodzi z franc.
            Bardzo ten dindon mi się podoba,jakos dzwonkowato
            brzmi.:)
            • Gość: debil Re: poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:47
              Jesteś tak stara, że pamiętasz jeszcze welocypedy? A poza tym znałem już
              wcześniej to słowo.
              • Gość: małgo Re: poison i le poisson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:07
                Nie mówi się stara tylko "dojrzała".:))
                Nie ,az tak dojrzała jestem,zeby
                welocypedy pamiętac,Jednak za moich
                czasów ,więcej czytało się literackich
                ramot niż teraz,stad łatwiej było o
                welocyped.
                A Ty kojarzyleś welocyped z francuskim?
                • Gość: debil Re: poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:35
                  Nie, nie kojarzyłem.
                  • Gość: debil Re: poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:38
                    Dopiero przy le vélo wpadło mi to do głowy.
                    • Gość: debil Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:37
                      la publicité - reklama
                      • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:39
                        le jeu - gra
                        • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:42
                          mój nick znowu się zmienił
                          jeszcze wczoraj brzmiał "debil"
                          • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:35
                            le persil - pietruszka (skojarzyło mi się z nazwą proszku do prania)
                            • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:37
                              la charcuterie - wędliny, sklep z wędlinami (skojarzyło mi się z angielskim
                              haircut - strzyżenie, ostrzyżenie)
                              • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:39
                                la saison des soldes - sezon wyprzedaży
                                • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:21
                                  la chienne - suka
                                  joli(e) - ładny
                                  • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:22
                                    le poison - trucizna
                                    • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:36
                                      la poche - torba (kangura)
                                      • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:38
                                        faires des expériences sur des animaux - robić doświadczenia na zwierzętach
                                        • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:40
                                          les droits des animaux - prawa zwierząt
                                          • Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:44
                                            jamais de la vie - nigdy w życiu
                    • piwanna Re: poison i le poisson 13.11.04, 12:56
                      dlazceo wybraliscie sobie ten obzrydliwy jezyk, no moze on i ladny i kraj
                      pewnie tez, ale Francuzi to najgorszy gatunek ludzi jaki jest, a nie daj boze
                      takiego pracodawce
                      • m.malone Re: poison i le poisson 13.11.04, 14:04
                        Piwanna, myślisz, że inni lepsi?

Co prawda, nikt inny sobie na prezydenta nie wybrał Czyraka (jak mówi jedna
                        znajoma Francuzka, na którą złego słowa nie powiem), tyle, że to ich sprawa.
                        A swoją drogą współczuję
                        MM
                        • piwanna Re: poison i le poisson 13.11.04, 14:28
                          olo czy inna gadzina to juz nie istotne jakiej sa narodowosci , ale sam
                          fakt ,ze ktos uzyl tego jezyka na tym zasztytnym forum , jezyka ktorego ja
                          osobiscie delikatnie mowiac nie znosze, a niestety znam i zawsze bede sie z
                          nimi zadawac z racji tych znajomosci, no chyba zebym zaniemowila
                          dnia pewengo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka