charmaine 21.10.04, 22:23 a w domu ani kawałeczka chlebusia :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Imagine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.unl.edu 21.10.04, 22:31 a nie trzeba bylo chlebus zamiast gorzalki kupowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:33 A któż to gorzałkę kupował, któż? Znasz oną? Bo to nie byłam ja, a szkoda ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 22:33 Ja bym Cie nakarmil ale mi nie wolno, no i nie wypada, chyba ze w drastycznych okolicznosciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:36 ryby to chyba rosówkami karmią?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 22:40 dzdzownice to przysmak :) tylko te bez haczyka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:37 Rybie, w tej chwili za żeberka w czosnku i majeranku dałabym się pokroić, a jak jeszcze byłby makowiec na deser, to już w ogóle w siódmym niebie bym była :). Ale, ale, czy dobrze zrozumiałam? Nie wypada nakarmić? Nie wolno? Pismo mówi - głodnego nakarmić, spragnionego napoic! I jeszcze jedno - jakież to są drastyczne okoliczności, bo ja, widocznie, nie z tej parafii jestrem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 22:43 Lubisz zeberka? Ach, to moja specjalnosc :))) Ja to bym wszystki nakarmil i napoil, ale moja zona stanie mi w drodze ze rekoma w pasie i sie zapyta: gdzie cie znowu niesie? Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:46 Ożesz kurczę pieczone w pysk! Jest wyjście - bier ze soba żonę, wiktuały i to wińsko ostałe i wtedy ona zobaczy, żem nie groźna a tylko głodna ;P Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:45 Patrzcie, patrzcie... Jeszcze makowca na deser się Jej zachciewa Łakomczuch i tyle. Ryba to pewnie na przystawkę byś wrzuciła, co:))))? Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:48 U nas mówią : "jedz durniu, bo z makiem" toteż całkowicie chyba zgłupiałam. Ale, ale - jasnowidz? Skąd wiesz, że lubię ryby? Taki lin w smietanie - marzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 22:51 To ja moze juz swoja wyobraznie zostawie dla siebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:54 Ależ proszę uprzejmie, wszelkie szykany dla pana, łącznie z własna wyobraźnią;P Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 23:00 charmaine napisała: > Ale, ale - jasnowidz? Skąd wiesz, że lubię ryby? Jasnowidz, jasnowidz, czarnowłosa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 23:05 No ba! Wiedziałam, wiedziałam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:50 Zeberka z ryba to nie są pożywne.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:53 oj tam, wszystko jest smaczne: żeberka, rybka, makowiec, kluchy, wineczko, a nawet czasami szpinak! (fuj, nie znoszę szpinaku, ale taaaka głodnam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 22:55 Szpinaczek? Nie jadlas mojego...kiedys mialem szybki kurs od moich wloskich kumpli jak przyrzadzic niejadalne potrawy...Udalo im sie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 22:58 Co za chorerny kusiciel! Teraz nawet i szpinak bym wtryniła! Naprawdę jestem głodna, chociaż mam supermarket pod nosem - wrodzone lenistwo nie pozwala mi iść doń. Będę cierpieć :( Chcę jeść, chcę jeść, chcę jeść! Nie mam ochoty ruszyć niewymownej sprzed monitora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:59 Niestety ja głodna nie jestem ,pół bochenka razowego z dodatkami jakoś dziwnie mnie nasyciło po..brzegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 23:03 Gosiu, no chyba skusisz sie na deser? To tez moja specjalnosc...banany w brandy (moze byc kazdy alkohol powyzej 30%) z odrobina cukru...co Ty na to? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 21.10.04, 23:05 Rybu! Najlepsze banany w cukrze są pokropione maraschino, słowo! Także jeśli proponujesz banany damie to nie z ta śmierdzącą brandy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:10 Teraz może nie zjem ale i tak wezmę, w nocy się uraczę :)))dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 23:15 Gosiu, nie oszczedzaj, jedz jak podaja...Ty z tymi jabcokami wczoraj to zartowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:27 Nie oszczędzam,tylko się chcę delektować, bez oglądania się za siebie ,czy inne łakomczuchy na deser nie dybią. Jabcoki chodzi o to że mi 0,32zł do "Łez pegeeru"zabrakło?..nie, nie żartowałam skąd? no co TY.. :))))) A i w wątku o koniakach to już na prawdę nie żartowałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 23:36 Dobrze ze liczysz, to jest bardzo dobra cecha :)))...a co bylo z koniakami, stary juz jestem i pamiec mnie zawodzi, hihihi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:52 w koniakach o wino pytałam.. Licze bo 32gr to trzeba liczyc i racjonalnie zaplanować na co je przeznaczyć.400 tysiakow to bym sobie szastnełaaa..i tyle by je bylo widac.Może nawet karton bym sobie sprawila po większym TV,po 40 calowym ,jak jakie M 4 miałabym chałupę :)))) Żeby tak temu kotu wyszarpnąć..Ach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.10.04, 00:13 A ja wczoraj prawie kupile plasme 42"...1765 funtow...ale pomyslam sobie ze za pol roku kupie to samo za 1200...wiec jeszcze pomecze sie z moim 32". A po co Ci taka wielka chalupa? Wiesz ile to sprzatania, kupowania mebli itd...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 00:18 jak kupisz te plasme to karton mi zostaw, nie będę musiała kotu od ust tych400 tys. odejmować.PO co mi taka wielka chałupa po 40 calówce? No we łbie mi się po jabcokach zmąciło ...hej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.10.04, 00:27 Zostaw Ty tego kota w spokoju, nawet nie wiesz ile on ma problemow zeby te plasmy wszystkie przy sobie utrzymac...ja tez nie chce miec problemu, wiec nie kupie jeszcze plasmy. Poczekam az sasiedzi beda mieli. Dopiero wtedy kupie. A karton Ci wysle...a po co Ci ten karton? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 00:42 Matko pisałam przeciez,że chcę sobie mieszkanie powiększyć ,przytulne M4 z kartonu.;))) kotu odpuszczam ,lubię koty przerzucę się na Kluczyki,Wróble,może jeszcze Kapustę, teraz tutaj są bardziej trendy..;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.10.04, 00:46 Aaaaaaaaaaa, to ja Ci ten karton pomaluje, zebys miala mniej roboty:))) Odplywam do lozka, dobranoc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:06 pomaluj proszę,tylko wybierz takie ładne kolory, bo ja lubię klimatyczne wnętrza..:)))) rybich snów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 00:48 >przerzucę się na Kluczyki,Wróble,może jeszcze Kapustę, > teraz tutaj są bardziej trendy..;)))))) A olejnikiem nie zapomnij podlać, żeby było tłuste:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:11 Z olejnikiem moze się całkiem ciężkostrawnezrobić, olejnik taki ciężki przeciez,że pod wodę poszedl(chyba?). :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 01:14 Mówisz, że olejnik to nie oliwa. Pewnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:22 moze olejnik to i oliwa,ale ja tam tylko do portfeli zaglądam ,do cudzych kieliszków to już nie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Ryb, uważaj, bo Cię te baby zeżrą:)))))nt 21.10.04, 22:59 bez przesady mm, ja tam podzielna jestem! Która ma ochotę na kawałęk rybki? Uprzedzam, że głowa moja, bom wrażliwa na zapachy jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Ryb, uważaj, bo Cię te baby zeżrą:)))))nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:01 Głowa ..a jak Ty spojrzysz w te smutne, zamglone oczęta? Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Ryb, uważaj, bo Cię te baby zeżrą:)))))nt 21.10.04, 23:03 To nie zjem ani kawałeczka! Taka jestem ludzka pani:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb rybna kolacja... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 23:13 Muszle, wrzucone na rozgrzana patelnie na ktorej czosneczek sie wypalil w olivnym oleju...po chwili dodajemy troche tomato paste. na drugie sea bass, z grila, tez musi byc odpowiednia temperaturka...z warzywkami odpowiednio przyrzadzonymi oczywiscie w czosnku i odpowiednia iloscia soli...na deser: te banany z brandy czy czyms innym...bo caly pic polega na tym zeby przyrzadzic to tak...zeby nie czuc bylo stechlizny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: rybna kolacja... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 21.10.04, 23:37 Oho, chyba jednak wybrala sie na kolacje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: rybna kolacja... primeur version! 22.10.04, 00:27 Mule w sosie smietanowo-czosnkowo-serowo-selerowo-maślanym, do tego stos chrupiących frytek i butelka białego chablis. Ewentualnie w sosie pomidorowo- selerowo-bazyliowo-śmietanowym. Ha! Ależ marzenie! A ja oglądając "Amelię" wtranżoliłam TYLKO słoik uprużonych jabłek - sztuk raz! Teraz mogłabym te żeberka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: rybna kolacja... primeur version! IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.10.04, 00:32 Ah chablis, chablis, chablis...juz otwieram, wiem ze mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: rybna kolacja... primeur version! IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.10.04, 00:33 O nie, juz prawie polnoc...poczekamy do jutra na chablis:) Dobranoc wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: rybna kolacja... primeur version! 22.10.04, 00:34 Gość portalu: ryb napisał(a): > Ah chablis, chablis, chablis...juz otwieram, wiem ze mam:) Zgiń, przepadnij maro nieczysta!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 00:14 widzę że lubisz żeberka. No to spadam stąd, bo ze mnie skóra i kości Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Nie spadaj RR, bo, 22.10.04, 00:17 Cię dawno nie widziano, tylko włóż swój wkład w ten pożywny wątek:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Nie spadaj RR, bo, 22.10.04, 00:47 ok, mogę zrzucić to co mi leży na sercu i wątrobie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 00:21 Nie szkodzi,że skóra i kości ,bo tu nawet na żeberka z ryb ludzie się łakomią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 00:52 bo niemądrzy, najlepszy z ryb jest tran. Gdyby rybę gdzieniegdzie przycisnąć to by popuścił;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:17 Tak ,a z tranem przy okazji to i ikrę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 00:35 Nie ma sprawy -p mogą być nawet light:) Oby żeberka! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.10.04, 00:38 Skorke to mnie zostaw :))) Dobranoc :))) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 00:50 lubisz skórę? iii. To się między sobą podzieliliśta skórą i kośćmi. A ja ją zawsze zostawiam na talerzu, bo tłusta Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 00:48 oby żeberka? więc naści żeberka od kaloryfera Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 00:51 A nie żal Ci. Przecież - jak widać - tu wszystko wrąbią. A Ty zostaniesz z gołom rurkom i bez ogrzewania:))) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 01:11 zauważ, że rurka mi zostanie i to goła Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, 22.10.04, 01:15 Właśnie to zauważam:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: A tak w ogóle to jestem okropnie głodna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:18 no i ta ikra przez wszystkich przegapiona.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Nie bój się. Ryb przypłynie i zobaczy nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:46 Myślisz,że jak przyplynie to dostaniemy po gołych łapach,za to że tak do rosołu Go rozebraliśmy.Może ta skórka ,(na torebkę, czy buciki?),zostawiona Go ugłaska.:)))) chowam się i dziękuję za harce :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Nie bój się. Ryb przypłynie i zobaczy nt 22.10.04, 01:49 Też dziękuję. Dobranoc:))) MM Odpowiedz Link Zgłoś