Dodaj do ulubionych

musze sie wygadac

• Gość: hella Re: musze sie wygadac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 19:23
      Twój mąż WIELOKROTNIE i świadomie zniszczył Twoje zaufanie. To jest fakt.
      Wie o tym, jak bardzo Cię zranił, jak cierpisz przez tą "niewinną " znajomość.

W zasadzie "wpuścił" obcą kobietę do Waszego związku.
      I co?
      I nic.

Wie jak bardzo Cię to rani- i zero Go to obchodzi.
      Jawnie, wielokrotnie powtarza, że tego związku nie skończy.

Chcę powiedzieć- że z jego strony nie ma żadnego ruchu w kierunku
      porozumienia, naprawy waszego życia.
      Nie ma chęci PRACY NAD WASZYM ZWIĄZKIEM.
      On sobie ucieka do tej drugiej.

Ciebie ma do dzieci,domku
    • mathias_sammer Re: musze sie wygadac 03.11.04, 12:05
      Smutna, napisz nam prosze, czy podjelas jakies kroki.
      Wiesz, moze Wasz wspolny wyjazd na kilka dni bez telewizora, cywilizacji,
      telefonow komorkowych i calej niepotrzebnej reszty rzeczywiscie nie jest glupim
      pomyslem? Chodzac po gorach lub lesie czlowiek ma mozliwosc jakby w zwolnionym
      tempie pomyslec, skupic sie na istotnych elementach, odsiac to, co niewazne.
      Moze tez porozmawiac lub zwyczajnie wspolnie pomilczec.

Napisz prosze, bo Twoja historia mnie przeraza.

Klaniam sie,
      M.s.
    • yo-anna84 Re: musze sie wygadac 03.11.04, 14:39
      Witam Smutna...
      U mnie w domu jest podobna sytuacja, niestety...
      Ale ja piszę z perspekrywy córki /nie żony/. Ja i bart jesteśmy dorosli, choć
      jeszcze mieszkamy z rodzicami. Ostatnio odkryłam, że tato mamę zdradza. Jak się
      domyślam nie z tą jedną kobietą się spotyka. Kryzys między rodzicami narastał
      od jakiegoś czasu. Ojciec uzależniał się od gg i czatów wszelkiego rodzaju,
      zamykał się w świecie wirtualnym. Mama nie ma pojęcia o komputerach, aż kiedyś
      przypadkowo przeczytała w komputerze o czym rozmawia z ludźmi. Zaczęły się
      kłótnie. Mama ma żal do ojca, że do niej nie potrafi powiedzieć po imieniu, że
      do tamtych pań za to z czułością...
      Mama nie zna prawdy. Wkradłam się do danych ojca. Jego rozmowy polegają na
      rozmowach pełnych czułości, wyznań, zrozumienia, wsparcia, wiele jest tam żalu
      ojca i wyznań, że nic do mamy nie czuje, że rodzinie już nie jest potrzebny, bo
      dzieci dorosłe, że żałuje, że nie może być z tamtą, że jak się kocha z mamą, to
      myśli o tamtej...
      Mama ojca bardzo kocha, wie, że jest kryzys, leczy się u psychologów, ma
      depresję, od jakiegoś czasu jest na lekach. Jeśli spytacie, czemu mamie nie
      umiem o tym powiedzieć, co wiem, to odpowiem, że nie chcę jej łamać serca, ona
      i tak już cierpi, bez przesadzania wiem, że mogłaby próbować coś sobie zrobić.
      Wiem też, że ojciec to jest tylko facet po 40., nie jemu pierwszemu odbija,
      chciał się dowartościować, bo mama przez lata troszkę się zapuściła, choć jak
      wychodzą "do ludzi" zawsze jest odstawiona, tylko po domu chodzi byle jak.
      Ojciec sam nie chce się przyznać przed sobą, że się uzależnił od kompa, mówi że
      nic mu lepszego w prozie życia nie zostało. Okłamuje nas na każdym kroku, teraz
      też pewnie jadąc na groby do rodziców, po drodze pewnie się urwał do
      kochanki /ona mieszka w jego rodzinnym mieście/. Do tej pory nas zawsze
      zabierał ze sobą, a w tym roku uparł się, że jedzie sam. Są chwile, że nie
      rozmawia z nami tylko warczy. Wolę już, jak się zamyka w pokoju i siedzi przy
      kompie, przynajmniej jest spokój w domu.
      Mama chce walczyć o ojca, mówiła mu też, że jak ma kogoś to może odejść. Ale on
      powiedział, że czuje się odpowiedzialny za rodzinę. Chce ją utrzymywać. Że poza
      tym boi się, bo mu dobrze z taką stabilizacja, jak jest, a nie ma odwagi na
      starość zaczynać z kimkolwiek czegoś niewiadomego.
      Wybaczyłabym ojcu te skoki, gdyby chociaż wobez mamy miał więcej czułości
      szacunku, ale on mamę traktuje jak wroga, śmiecia, jak kogoś, kto zmarnował mu
      życie, choć w chwilach szczerości potrafi się przyznać, że to jego wina, co się
      dzieje w domu!
      Najpierw też jak u Ciebie Droga Smutna ojciec mówił, że zlikwiduje gg, że
      konczy z tym, że zrywa wszelkie znajomości, później był etap, że po prostu
      bardziej się krył, ale przecież widziałam, że to trwa nadal. Może tylko
      zwiększyła się częstotliwość smsowania z paniami i wydzwaniania do nich i one
      do ojca też często dzwoniły. Ale od momentu jak mama przeczytała smsa do ojca,
      że jakaś panienka /o 2.00 w nocy/ tęskni za delikatnością jego ust i jego
      ramionami i życzy mu gorących snów z sobą w roli głównej, to po wielkiej między
      rodzicami awanturze nawet się przestał kryć. Nie wiem, czy na złość, bo czuje
      się zaszczuty, czy bo mu po prostu całkowicie przestało zależeć.
      Droga Smutna, widzę wiele podobieństwa w sytuacji Twojej i Mojej mamy.
      Przeczytałam jej Twój wpis i pocieszyło ją, że nie ona jedna jest w takiej
      sytuacji...
      Tylko powiedzcie, co to zmienia, jak przerwać ten zaklęty krąg?.... Jak
      wytłumaczyć panią polującym na facetów na gg, że ranią nie tylko te zdradzane
      żony, ale też całe rodziny, dzieci /nawet jak są dorosłe, przecież cierpią -
      może jeszcze bardziej, bo są świadome!/
      • Gość: gf Re: musze sie wygadac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 14:49
        Wspolczuje Twoim rodzicom. Musza miec poczucie kleski, kiedy na Ciebie patrza.

• Gość: baśka Re: musze sie wygadac IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.11.04, 15:56
          ojjj!!! DOKŁADNIE:)
      • baabett Re: musze sie wygadac 03.11.04, 15:30
        nie przejmuj się powyższą opinią
        przypadkiem

• zalozylam_nowe no to w szczegolach... 03.11.04, 17:35
        Czy jestes z siebie zadowolona, ze weszlas po chamsku w cudze tajemnice? Ze
        przeczytalas prywatna korespondencje ojca? OK, nie jest w porzadku, jak
        najbardziej. Ale czy to Ci daje prawo do tego typu aktow? Gdzie jest Twoim
        zdaniem granica odplacania pieknym za nadobne?

I jak mozna czytac, a potem publicznie zdawac relacje (przyjaciolce tez
        powiedzialas?) z czyichs wyznan na temat najbardziej intymnych doswiadczen...
        Z czyichkolwiek, a co dopiero ojca...

Wyobraz sobie, ze masz duzo wiecej lat, w tym 30 malzenskiego stazu na
        przyklad. Czujesz sie niekochana i sfrustrowana, bo przeciez sie starasz.
        Patrzysz w lustro i myslisz 'cholera, wiec to tak? wszystko juz za mna?'.
        Przychodzi ktos, kto slodkim glosem szepcze Ci, ze jestes najwspanialsza na
        swiecie. Wydaje Ci sie, ze nie uleglabys czarow tego glosu? Ze nie czulabys
        satysfakcji, kiedy Twoj maz, ktory notyrycznie Cie obraza swoja obojetnoscia,
        zaczyna panikowac?

Strasznie latwo osadzasz ludzi, ktorzy maja piec razy wiecej doswiadczen niz
        Ty...Wiec i rozczarowan.

I co TY masz do wybaczania ojcu kobito...??? Nie jestes jego zona.

• Gość: hella Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:53
          i cóz z tego,że tatuś ma pięć razy więcej doświadczeń- z rozczarowaniami czy
          bez- w tej sytuacji córka stoi po stronie matki, to absolutnie normalne.
          Może nie oceniałabyś córki tak łatwo?

Ojciec robi ewidentntną krzywdę matce, jego postępowanie niszczy życie rodziny.

Córka także cierpi... już nawet może nie dlatego że tatuś mamy nie kocha
          • zalozylam_nowe Re: no to w szczegolach... 03.11.04, 17:56
            Gość portalu: hella napisał(a):

> i cóz z tego,że tatuś ma pięć razy więcej doświadczeń- z rozczarowaniami czy
            > bez- w tej sytuacji córka stoi po stronie matki, to absolutnie normalne.
            > Może nie oceniałabyś córki tak łatwo?

Nie to nie jest normalne. Nie jest normalne stawac po jakiejkolwiek stronie,
            jesli rzecz dotyczy relacji ojciec-matka.

>
            > Ojciec robi ewidentntną krzywdę matce, jego postępowanie niszczy życie
            rodziny.

Tak. Matka jest swieta. Brawo.

> Córka także cierpi... już nawet może nie dlatego że tatuś mamy nie kocha--

hehe...decydujesz o tym, kogo kochasz? masz pretensje do ludzi, ze Cie nie
            kochaja? jak ja kocham takie gledzenie...

ale
            > te kłamstwa,wykręty, krętactwa.. udawanie.Żałosne.
            >
            > Owszem, córka ma także ojcu do wybaczania.
            >
            Brednie.
            • Gość: hella Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 18:00
              uderz w stół.. a nożycę się odezwą.

Chylę czoła przed twoją nieomylnością
              • zalozylam_nowe Re: no to w szczegolach... 03.11.04, 18:02
                Gość portalu: hella napisał(a):

> uderz w stół.. a nożycę się odezwą.
                >
                > Chylę czoła przed twoją nieomylnością

Schyl przed swoja i swoim stolem.

A potem dalej oceniaj tych, co dostapili zaszczytu urodzenia sie o pokolenie
                wczesniej.
        • yo-anna84 Re: no to w szczegolach... 03.11.04, 18:40
          tak jestem z siebie zadowolona... Bo otworzyły mi się oczy... Bo pewnego dnia
          powiem mu, że nie był tak świetnie zapobiegliwy i zrobił błąd zapominając
          wyłączyć kompa. Czuję się usatysfakcjonowana, że kłamstwo wyszło na jaw. I
          powiem jeszcze jedno: nie czuję się winna w ogóle. Nie mam skrupułów, skoro on
          potrafi śmiać się do tamtej, że znów naiwną rodzinkę udało mu się okłamać.
          Nie czuję się podle, skoro on nie ma wyrzutów sumienia bajerując panienki na
          oczach płaczącej matki.
          I nie jest prawdą że trzymam stronę kogokolwiek. Bo najbardziej na świecie
          chciałabym aby rodzice się dogadali, bo gdyby mama takie coś robiła, też bym
          była zła na nią. Bo nawet jak wiem o wszystkim, kocham ojca, choć tak bardzo
          zawiódł całą rodzinę i może właśnie dlatego, że kocham ich oboje nie mówię
          mamie i pozwalam żyć jej w nadziei że się ułoży, może dlatego że oboje ich
          kocham, w ogóle jeszcze zachowuję pozory....
          A co do ojca rozcarowania życiem, to chyba niezbyt dokładnie czytałaś:
          Moja mama jest osobą bardzo wrażliwą, kochającą ojca, pełną czułości wobec
          niego. To ona wymuszała na nim od zawsze wszelkie czułości, ale kiedy popadł w
          gg, zaczął się od niej odsuwać. Bo moja mama zna go od podszewki, zna jego
          zalety, ale i wady, a w necie mógł kreować siebie. Panie mu piszą jaki to jest
          wspaniały, cudowny, bez wad... i sposobem słodkich idiotek zachwycają się nad
          każdym banałem, który im powie... To nie jedna panienka, w której on myśli, że
          się zakochał, bo tego każdy ma prawo. To wiele panienek, z których każdej
          wypisuje, że kocha, że tęskni, że nie wytrzyma, jak się nie spotkają...
          MAsz rację, może to moja mała zemsta, a może moje sku..elstwo /po tatusiu/,
          ale JESTEM ZADOWOLONA.
          Magluję go z każdego wyjścia i mam niebywałą radochę, jak się zaczyna mieszać!!
          • zalozylam_nowe zaslugujesz wiec na swoj los n/t 03.11.04, 18:44
          • megxx Yo-anno84 03.11.04, 20:48
            Nie daj się sprowokować osobom, które patrzą na życie przez własne okulary(z
            dużymi klapkami z czterech stron).
            One nie wiedzą, że rodzina to organizm, w którym jak jedna część szwankuje, to
            odbija się to na innych, nawet zanim poznają przyczynę.

Najgorsze w zachowaniu takich ojców jet to, że nie potrafią szczerze przyznać
            się do prawdy, rozwiązać problemu na poziomie. Tylko niby w imię dbania o
            rodzinę przyjmują pozycję "co- wszyscy ode-mnie chcecie-przecież-to-ja-tu-jestem
            najbardziej-nieszczęśliwy".
            Wyjścia są co najmniej dwa, alebo ojciec się ocknie, albo mama. (no nie wiadomo
            tylko w jakim czasie to nastąpi)
            A Ty trzymaj się mocno, nie pozwól by byle kto oceniał na co zasługujesz, a na
            co nie.
            • Gość: gf brednie w malignie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:33
              Zawsze, kiedy czytam 'uwazaj, byle kto chce cie sprowokowac' mam wrazenie, ze
              ktos sie wkurza, bo celnie trafilam.

Rodzina, wbrew naukom KK, nie jest zadnym 'organizmem'. Rodzina to ludzie. L u
              d z i e. Nie zywy (po)twor sui generis. Nie mowiac juz o tym, ze dorosla corka,
              ktora powinna sie wyprowadzic i zyc wlasnym zyciem nie ma zadnych praw do
              prywatnych spraw malzenstwa, ktore jest jej rodzicami.

Co do ocen. Jest publikacja jest recenzja. Twoje 'nie pozwol' mozna wiec o
              kant... :)

Natomiast ten/ta kto dopuszcza sie lub popiera czytanie cudzej korespondencji
              to zero nad zerami. Moim, jakze skromnym, zdaniem.

Pozdrawiam.
              • yo-anna84 Re: brednie w malignie 05.11.04, 12:20
                Gf Twoja ocena mojej sytuacji rodzinnej jest bardzo, ale to bardzo
                powierzchowna. Nie mieszkasz w domu, w którym kłótnie, wzajemne pretensje są na
                porządku dziennym, w którym budzisz się i słyszysz, jak rodzice wykrzykują
                sobie żale o najintymniejsze sprawy pożycia, w którym zasypiasz i słyszysz
                szloch matki i ojca ciągle stukającego w klawiaturę, który wcale się już nie
                kryje. To prawda, że >>Rodzina, wbrew naukom KK, nie jest zadnym 'organizmem'.
                Rodzina to ludzie. L u d z i e.<< Dlatego właśnie nie umiem niczym komputer
                oddzielić plików, które dotyczą mnie, od tych które dotyczą rodziców, bo to
                również część mojego życia, którą mi stworzyli, to mój DOM RODZINNY!! Też mam,
                jak każdy człowiek uczucia i tym bardziej, jeśli rodzice wtajemniczają
                nas /dzieci/ w najintymniejsze sprawy, to nic dziwnego, że czuję, że mam prawo
                przeżywać całą tę sytuację, tak jak czuję.
                Co do Twojego zdania jakoby >> dorosla corka ... powinna sie wyprowadzic i zyc
                wlasnym zyciem << to nie wypowiadaj się na temat, w jakim nie masz zielonego
                pojęcia, bo nie wiesz, jak wygląda moje dorosłe życie. A rodzice, właśnie że są
                moimi rodzicami, a nie obcymi mi ludźmi, nie są mi obojętni. Ty też mówisz
                płaczącej matce, że to nie Twoja sprawa, żeby sobie sama radziła???
                Ta, która dopuszcza się lub popiera czytanie cudzej korespondencji nie zrobiła
                by nigdy tego, bo sama się też brzydzi naruszania czyjejś intymności, gdyby nie
                fakt, że właściciel tej korespondencji:
                1. zaczął się zachowywać, dając do myślenia, że robi coś niemoralnego, złego,
                wstrętnego wobec bliskich,
                2. mieć wieczne tajemnice wobec wszystkich i chorobliwie się z tym kryć
                3. zaczął mieszać się w swych kłamstwach i machlojach.
                Świat niestety nie jest tylko biało-czarny, czasem niestety trzeba dopuścić się
                rzeczy niedopuszczalnej, by nie dać się zniszczyć.
                • vielonick do yoanny 05.11.04, 16:04
                  hm, nie chcialabym Cie oceniac ani Twego zycia (waszego)
                  ale czy przeczytanie cos zmienilo?
                  jakos wplynelo - pozytywnie/negatywnie na sytuacje w domu?

niewatpliwie spojrzalas na ojca innymi oczami
                  i, mimowolnie, stalas sie 'wspolspiskowcem'
                  ale czy cos jeszcze?
                • Gość: gf Re: brednie w malignie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:53
                  Yo-anno84,

wspolczuje Ci, ze Twoja sytuacja zmusza Cie (zmusza?) do mieszkania u rodzicow
                  i tym samym bycia wciagana w ich prywatne, malzenskie sprawy. Bo taka jest
                  prawda - sprawy pary dotycza pary, a nie owej pary rodzicow, rodzenstwa,
                  przyjaciol czy doroslych dzieci. Gdybys miala 8 lat, sytuacja bylaby inna.

Do uczuc to akurat zawsze masz prawo, kazdych. Dobrze jest natomiast podejmowac
                  proby zerkania spoza nich, tak, by nie kierowaly samodzielnie Twoimi ocenami.
                  Masz problem i namierzylas winnego: tata klika. Tym bardziej, ze on nie placze,
                  tylko mama.

Moja matka nie obarcza mnie swoimi prywatnymi sprawami. Ani
                  ojciec. 'Prywatnymi' w sensie - powiedzmy - milosnymi & co. Gdyby zaczeli,
                  dalabym im zdecydowany odpor.

> Ta, która dopuszcza się lub popiera czytanie cudzej korespondencji nie
                  zrobiła
                  > by nigdy tego, bo sama się też brzydzi naruszania czyjejś intymności, gdyby
                  nie
                  >
                  > fakt, że właściciel tej korespondencji:
                  > 1. zaczął się zachowywać, dając do myślenia, że robi coś niemoralnego, złego,
                  > wstrętnego wobec bliskich,

Napewno nie wobec Ciebie. Co najwyzej wobec matki. Podejrzenie, ze ja zdradza
                  nie daje Ci prawa do czytania jego korespondencji. Takie jest moje zdanie i
                  zamierzam o tym pisac. Przykro mi.

> 2. mieć wieczne tajemnice wobec wszystkich i chorobliwie się z tym kryć

Sorry, ale do tajemnic kazdy ma prawo.

> 3. zaczął mieszać się w swych kłamstwach i machlojach.

Sorry, ale to nie Twoja sprawa.

> Świat niestety nie jest tylko biało-czarny,

Truizm.

czasem niestety trzeba dopuścić się
                  >
                  > rzeczy niedopuszczalnej, by nie dać się zniszczyć.

Jasne. Lubisz role ofiary?
        • Gość: teresa Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 20:50
          > Strasznie latwo osadzasz ludzi

robisz dokładnie to samo, hihi
          tylko co gorsza, z jakimś takim zacietrzewieniem
          jakbyś uważała, że masz do tego prawo i monopol na to

dostarczasz niezłej rozrywki
          • Gość: gf Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:35
            szkoda, droga hihi, ze ucielas to zdanie, albowiem jego druga czesc pozwolilaby
            Ci pojac o czym mowa :)

owszem, mam prawo zdecydowanie osadzac czytanie cudzej korespondencji i bede
            to - ku Twojej radosci lub lzom ;) - robic nadal

pozdrawiam :)
            • Gość: teresa Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:58
              Gość portalu: gf napisał(a):

> szkoda, droga hihi, ze ucielas to zdanie, albowiem jego druga czesc
              pozwolilaby
              >
              > Ci pojac o czym mowa :)

oszczędziłam Ciebie, druga część wskazywała na Twoje braki w arytmetyce ;)

>
              > owszem, mam prawo zdecydowanie osadzac czytanie cudzej korespondencji i bede
              > to - ku Twojej radosci lub lzom ;) - robic nadal

rób co chcesz :) jak na razie dobrze się bawię

>
              > pozdrawiam :)
              • Gość: gf Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:06
                bardzo sie ciesze, latwas :))
                • komandos57 Re: no to w szczegolach... 03.11.04, 22:07

> bardzo sie ciesze, latwas :))
                  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                  Podziwiam Cie GF ze tych durni trawisz.
                  • Gość: gf Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:15
                    ja sie durniami zywie hihi ;)
                    • Gość: teresa Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:17

> ja sie durniami zywie hihi ;)

byle co je, byle co godo, hihi ;)
                • Gość: teresa Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:12

> bardzo sie ciesze, latwas :))

zmieniłaś podpis?
                  • Gość: gf Re: no to w szczegolach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:14
                    co to jest Twoim zdaniem 'podpis'?
      • vielonick do gf 03.11.04, 19:01
        > Że poza
        > tym boi się, bo mu dobrze z taką stabilizacja, jak jest, a nie ma odwagi na
        > starość zaczynać z kimkolwiek czegoś niewiadomego.

naprawde uwazasz, ze taki facet zasluguje na obrone?

zwykly tchorz
        a takich zawsze bede tepic
        niezaleznie od ich wieku i plci ;/

ps. sorry yoanna, wiem, ze to o Twoim ojcu
        ale scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera
        jak czytam cos takiego
        • Gość: gf Re: do gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:27
          Czasem ludzie mowia okrutne rzeczy w konkretnym celu - sprawienia bolu. 'Za
          kare', jmx...

Poczytaj uwaznie, jak ta panna mi odpowiedziala. Czujesz to? Ta agresje w
          stosunku do ojca i poczucie, ze sama jest ofiara? Dlatego mysle, ze jej relacje
          trzeba podzielic przez trzy. Co najmniej.
          • vielonick Re: do gf 04.11.04, 02:09
            wez pod uwage, ze ma geny po tatusiu....

ps. nie sadze, zeby ktokolwiek mowil
            'nie odejde bo sie boje' za kare
            i skoro ojciec chce zadac bol
            to czemu tego prawa odmawiac jego corce?
            • Gość: gf Re: do gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:40
              vielonick napisała:

> wez pod uwage, ze ma geny po tatusiu....
              >
              > ps. nie sadze, zeby ktokolwiek mowil
              > 'nie odejde bo sie boje' za kare
              > i skoro ojciec chce zadac bol
              > to czemu tego prawa odmawiac jego corce?

Bo 'romans' ojca nie dotyczy corki.
              Zdecydowanie sa to sprawy na linii matka-ojciec.

Dzieciom wrecz nie wolno sie wchrzaniac. I to doroslym... Chcialabys, zeby Twoi
              rodzice wsadzali nosy, chcby nie wiem jak kochane, w Twoje zwiazki?
              • vielonick Re: do gf 06.11.04, 02:00

> vielonick napisała:

> Bo 'romans' ojca nie dotyczy corki.
                > Zdecydowanie sa to sprawy na linii matka-ojciec.

jesli ojciec z powodu romansu
                (choc chyba nalezaloby napisac 'nalogu komputerowego')
                warczy na cala rodzine
                to jest to, niestety, sprawa calej rodziny
                i to raczej z powodu ojca, ktory swoje negatywne emocje
                powiedzmy, ze uzasadnione, w stosunku do matki
                przenosi na reszte rodziny

cos z ta sytuacja nalezalo zrobic
                czytanie cudzej korespondencji nie bylo najlepszym rozwiazaniem
                i nie pochwalam go, ani yoanna takze
                ale czlowiek doprowadzony do ostatecznosci
                robi rozne glupie rzeczy
                a od, jak sie wyrazilas "kogos starszego o pokolenie"
                w domysle bardziej doswiadczonego i madrzejszego
                wymagam wiecej niz od mlodej, niedoswiadczonej jeszcze dziewczyny

jesli zwiazek jest dobry to nie ma powodu sie wtracac
                gdyby sprawy rodzicow zostaly zalatwione miedzy rodzicami
                'za zamknietymi drzwiami'
                a nie wplywaly na dzieci to dzieci, jak sadze, nie wtracalyby sie
                i to samo dotyczy rodzicow w analogicznej sytuacji
                (pomijam patologie)
                • Gość: gf Re: do gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:10
                  Warczy na rodzine nie z powodu 'nalogu komputerowego' tylko z powodu prob
                  wymuszenia na nim okreslonych decyzji, ktorych podjac nie chce. Na podstawie
                  tego co przeczytalismy, mozna sie domyslac, ze corcia ma sporo za uszami na
                  przyklad.

Na miejscu tej kobiety zwrocilabym mu wolnosc. Takze przymusowo, gdyby okazalo
                  sie to konieczne ;) Ale rozumiem, ze wiekszosc ludzi woli sie szrpac, drzec
                  szaty i histeryzowac. Co kto lubi i juz.

> ale czlowiek doprowadzony do ostatecznosci
                  > robi rozne glupie rzeczy
                  > a od, jak sie wyrazilas "kogos starszego o pokolenie"
                  > w domysle bardziej doswiadczonego i madrzejszego
                  > wymagam wiecej niz od mlodej, niedoswiadczonej jeszcze dziewczyny

Sznowanie cudzego terytorium nie jest kwestia doswiadczenia tylko wrazliwosci.
                  Nie ma zwiazku z wiekiem. Acz fakt, panna jest dzieciak.

> jesli zwiazek jest dobry to nie ma powodu sie wtracac

heh, a toś odkryla :)

> gdyby sprawy rodzicow zostaly zalatwione miedzy rodzicami
                  > 'za zamknietymi drzwiami'
                  > a nie wplywaly na dzieci to dzieci, jak sadze, nie wtracalyby sie

Nie. Obowiazek niewtracania sie obowiazuje zawsze. Nawet kiedy 'tylko'
                  przyjaciel ma klopoty w zwiazku, to kiedy sie spotykamy, wplywa to przeciez na
                  mnie - ma kiepski humor. I co? Mam prawo sie wpieprzac?

> i to samo dotyczy rodzicow w analogicznej sytuacji
                  > (pomijam patologie)

Powtorze raz jeszcze - sprawy pary naleza do pary.
                  • megxx Re: do gf 06.11.04, 22:56
                    Dzieci to Ty na pewno nie masz.
                  • vielonick Re: do gf 14.11.04, 23:59

> Na miejscu tej kobiety zwrocilabym mu wolnosc. Takze przymusowo, gdyby okazalo
                    > sie to konieczne ;) Ale rozumiem, ze wiekszosc ludzi woli sie szrpac, drzec
                    > szaty i histeryzowac. Co kto lubi i juz.

czyli co? spakowac mu walizki i za drzwi?
                    hmm, kontrowersyjne no ale...

> Powtorze raz jeszcze - sprawy pary naleza do pary.

to zalezy od okolicznosci
                    jezeli para nie daje zyc sasiadom
                    w pierwszej kolejnosci innym czlonkom rodziny
                    to jest to sprawa osob trzecich
                    czasem nawet policji...
    • Gość: ryb Jak dobrniecie do 1000...to dajcie znac n/t. IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 03.11.04, 21:37
    • komandos57 No krasulo,zesralas sie porzadnie 03.11.04, 22:01
      Gość portalu: smutna napisał(a):

> To długa historia.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Dodam ze jestes we wlasciwym miejscu.
      • Gość: wesolutka Re: No krasulo,zesralas sie porzadnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:53
        wiesz przypomniało mi sie jak w podstawówce takim kretynom sie odpowiadało:
        " ja krasula a ty byk co ja nasram to ty łyk, łyk ..."

też bez sensu prawda? po co czytasz? po co piszesz? jak nie masz nic do
        powiedzenia. żeby udowodnić sobie żeś czytaty i pisaty?
        • komandos57 Re: No krasulo,zesralas sie porzadnie 03.11.04, 23:57
          Gość portalu: wesolutka napisał(a):

> wiesz przypomniało mi sie jak w podstawówce takim kretynom sie odpowiadało:
          > " ja krasula a ty byk co ja nasram to ty łyk, łyk ..."
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          ty zes dobrze jebnieta
          • Gość: xxxxx Re: No krasulo,zesralas sie porzadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:45
            ZNOWU TEN IDIOTA TU GRASUJE> CZY NIE MOŻNA GO ZABLOKOWAĆ DO JASNEJ CHOLERY?

ADMIN _ ZRÓB COŚ Z TYM KRETYNEM!!!!!!
    • Gość: she Re: musze sie wygadac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:49
      moj facet tez ma internetowe glebokie znajomosci, tez jestem o nie zazdrosna,
      jednak kiedy mowi mi ze tylko mnie kocha i ze ja jestem wazna, wierze mu, bo
      nawet mimo ze ze spotkal sie z tamta, jest ze mna na codzien, robi sniadanie,
      mowi ze kocha przytula i jest moim facetem porpostu, mowi ze potrzebuje
      rozywki, spoko, kocham, wierze, tez gadam przez gg z nieznajomymi, ale ja
      jestem mlodsza, 23, to inaczej jest tez.
    • Gość: a życie toczy się Re: musze sie wygadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:46
      tak chcialabym jeszcze raz poczuc sie kochana
      jeszcze raz milosne motyle
      cieply oddech na karku
      slowa prawie nieslyszalne a tak dobrze zrozumiane
      spojrzenia
      tak chcialabym jeszcze raz poczuc jak mnie dotykasz
      milo czule
      gesia skorka
      serc drżenie szybsze
      jeszcze raz poczuc się piekna promienna
      jedyna
      tak chcialabym przynajmniej z oczu twoich wyczytac wszystko zapomniane
      wszystko zapomniec
      wszystko
      koniec
      nie wroci
      chce zasnac spokojnie
      nie marzac ze w twoich ramionach
    • Gość: rist Re: musze sie wygadac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 20:31
      to straszne co przeczytalam. Przeszłam, a właściwie przechodzę przez to samo.
      Nie mamy dzieci i bylismy ze sobą 5 lat. Doskonale rozumiem co czujesz. Najpierw
      jest niedowierzanie, potem próby rozmowy. Im bardziej sie starałam to wszystko
      zrozumiec i im czesciej chcialam rozmawiac tym bardziej sie ode mnie oddalał.
      Jego nowa znajoma byla wesolą, bezproblemową dziewczyną. Czasami o nią pytałam i
      wtedy było najgorzej, mówił mi o niej - co bolało tak bardzo, że nie chcialabym
      tego jeszcze raz przeżywać. Wiedzialam że sie spotykają, esemesują, rozmawiają.
      Wiedzialam ,ze on zna jej rozklad dni, wie co ona robi, z czasem poznal nawet
      jej rodzine. A ja czekalam i dawalam mu szanse. Konkurowalam z nią, staralam sie
      być najlepsza dla niego - uśmiechalam sie i z niczego nie robilam problemu.To
      nie zrobilo na nim wrażenia. Poznalam ją - rozmawialyśmy o nim. Zrozumialam że
      klamal ją też. Wiedzialam też że rozmawiają o mnie - on mówil jej że np.
      podarlam kartke od niej - ku.. - niesamowicie to bylo bolesne. Pozniej nie
      staralam sie niczego ukrywac, wszyscy wiedzieli, że jest zle - zrozumialam, że
      to nie moja wina, ale i tak sie nie potrafilam od niego uwolnic.
      Minely 4 miesiące. Od miesiąca mam kogos nowego. On zacząl znowu pisac, dzwonic.
      Poznal ją w koncu i przekonal sie ze to nie to. Obawiam sie, ze w twoim
      przypadku twoj maz i tak bedzie sie z nią spotykal - oni chcą się poznawac. Nie
      ukrywaj ze wszystko jest ok, bo nie jest. Rozstan sie z nim, dla swojego dobra.
      I nie szukaj w kompie ich rozmów - bo to boli jeszcze bardziej - a paradoksalnie
      powoduje, ze jeszcze bardziej zagłębiasz sie w tą chorą sytuację.
    • userxxl Re: musze sie wygadac 14.11.04, 20:08
      mile slowa buduja
      dzieki nim ludzie czuja sie dumni z siebie
      ta dobra energia ktora emanujemy z siebie i nam sie udziela, pod warunkiem ze wypowiadane przez nas slowa nie wynikaja z hipokryzji
      lecz czesto ludzie nie umieja przyjmowac pochwal doszukujac sie w nich jakichs ukrytych intencji, falszu...
      szczegolnie dotyczy to kobiet
      od razu dopatruja sie w nas potworow chcacych ich osaczyc i wykorzystac
      sprawienie komus komplementu przychodzi mi bardzo naturalnie i lekko
      a mowie je tylko wtedy kiedy jestem o czyms w zupelnosci przekonany
      i chce sprawic nim komus przyjemnosc
      nigdy przez mysl mi nie przeszlo ze bedac dla kogos milym mozna go skrzywdzic, a jednak...
      jest ktos taki, kto jest tego przykladem
      relacja miedzy nami przypuszczalnie juz nigdy sie nie zmieni (na lepsze)
      nie mialem zadnych zlych intencji
      a to ze kiedys zaistnialo nieporozumienie to wynika juz tylko z nieuczciwosci tej osoby
      no coz..., jest jak jest
      nienawidzi mnie
      nie chce mnie znac
      nie ma odwagi przyznac sie do tego co mi zrobila
      szczuje mnie nawet policja chociaz nie ma do tego zadnych podstaw
      usilnie zabiega o to zeby za moimi plecami narobic mi najpodlejszych swinstw..
      przegina
      ale jesli zrobila cos czego nie powinna
      do czego nie miala prawa
      - odpowie za to! -
      • Gość: i Re: musze sie wygadac IP: 62.233.169.* 14.11.04, 23:55
        jesli to o mnie tak ciagle "slodko" mowisz to glupi jestes jak but i tyle
        chociaz z drugiej strony to nie przypominam sobie zadnych "przyjemnosci" i
        bycia "milym"...
        • Gość: i Re: musze sie wygadac IP: 62.233.169.* 15.11.04, 00:14
          szczucia policja, swinstw, nieuczciwosci itp tez sobie zreszta nie przypominam
    • userxxl Re: musze sie wygadac 15.11.04, 22:38
      wlasnie powstrzymalem sie od napisania czegos co by cie bardzo zranilo
      bo jakos nie potrafie znizyc sie do twojego poziomu
    • Gość: smutna Re: musze sie wygadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 23:33
      dziękuję wam wszystkim - czytając wasze wpisy poczułam, że kogoś obchodzę. a
      tego trzeba mi. nie bede juz pisac co z nami dalej . nie mam siły. wszystko co
      robię robię źle. nie potrafię sie pogodzic z mężem, z samą sobą, z życiem ze
      światem. strach, ból, potrzaskanie i poplątaniem. nie wiem nic. gdzie jest
      początek gdzie koniec. kto i gdzie popełnił błędy. kto dokonał dobrego kto
      złego wyboru. jestem zgubiona. ciągle płaczę. nie potrafię się pozbierac. wiem
      ze powinnam się otrząsnąć. podnieść głowę uwierzyć w siebie nie umiem. czuję
      sie zdradzona, odrzucona, odtrącona, zbędna, czuję się winna nieptrzebna,
      jestem do nieczego. do kitu. zgubiłam wszystko co miałam. żyję tylko dla
      dzieci. gdyby nie one ... odeszłabym. a tak, no cóż ... trwam. trzymajci eza
      mnie kciuki, żeby w końcu zabrakło mi łez
      • procesor Re: musze sie wygadac 20.11.04, 23:42
        Płacz przynosi ulge. Doceń to że jeszcze umiesz i możesz płakać.

Pamiętaj - będą dobre i złe chwile. Także te najgorsze.
        Ale pamiętaj że przyjda naprawdę normalne dni. Kiedy znów poczucjesz że umiesz
        i lubisz sie śmiać, kiedy będziesz się czuła potrzebna i kochana, będziesz
        cieszyć sie życiem. Teraz wydaje cię sie to niemożliwe, choć.. gdzieś wewnątrz
        ciebie jest nadzieja że tak sie stanie.
        I wiesz że musisz tego doczekac. Że CHCESZ.

Nie zaprzeczaj swoim emocjom. Niech przepływają. Stań czasem z boku i popatrz z
        dali na to wszystko, jak przez teleskop. Łap dobre chwile, bo one są. Dostrzeż
        je. Kolekcjonuj bo są ci bardzo potrzebne. Okruchy szczęścia.
        Wyjdziesz z tego.
        Trzymaj sie.
        • Gość: moje 3 grosze Re: musze sie wygadac IP: *.net / *.nowadeba.net 21.11.04, 12:45
          Miałam też ochotę wpisać się tu ze swoim problemem.Czytając ten wątek ,
          zauważyłam,że otrzymałabym wiele sprzecznych komentarzy - to nic.Wpisaliby się
          panowie niczego nie rozumiejący , albo nie chcący zrozumieć mojego punktu
          widzenia - hmm.. to daje do myslenia, ale można przełknąć, ale gorsza sprawa,
          że dostałabym baty wtedy, kiedy własnie potrzebuję współczucia, zrozumienia,
          wsparcia.To mnie hamuje.Może się jeszcze odważę, licząc się właśnie z tym.Będę
          czytała odpowiedzi takich ludzi jak ty, procesor - kiedy jestem słaba wolę
          oprzec się na autorytecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka