02.06.23, 15:12
Często zauważam iż ci sami ludzie wobec różnych osób / często nieznajomych/ postępują ekstremalnie różnie - przed jednymi płaszcza się prawie poddańczo ,wobec innych natomiast zachowują się bezczelnie ,tak jakby chciały się dowartościować na innych za swoją "poddańczość" - spotkałam się z tym kilkakrotnie w większych skupiskach /np sanatoria/. Dla mnie takie zachowanie jest niestrawne i unikam tych ludzi .Ale co jest tego powodem ?
Obserwuj wątek
    • zaczarowanyogrod Re: dlaczego 02.06.23, 18:37
      Może do wszystkich by się zachowywali bezczelnie, ale z jakiegoś powodu się boją czy nie pasuje im tak zachowywać się do tych drugich.

Albo odragowują tak to że były poddane innym, nie mogli czegoś zrobić tamtym to wyżywają się na tych według nich słabszych.
      • taniax Re: dlaczego 02.06.23, 19:03
        Moim zdaniem ludzie oceniają zewnętrznie na podstawie stereotypów i traktują adekwatnie do tej oceny. Po drodze umiejscawiają też siebie niżej lub wyżej jako słabszych bądź nie, ciekawe że w takim przypadkowym kontakcie to głownie wygląd kreuje sytuacje i to jest zawsze zabawne.
        • yoma Re: dlaczego 02.06.23, 19:47
          Ty masz kompleksy?
        • zaczarowanyogrod Re: dlaczego 02.06.23, 19:58
          Wygląd to nie u wszystkich, jak masz z tym problem to tylko Ci się wydaje.
          No może jak ktoś wygląda na silnego to można się przestraszyć i mu nie pyskować, a tak to nie wiem.
          • taniax Re: dlaczego 03.06.23, 11:44
            To są czasy w których człowiek buduje opinie o innych na podstawie wyglądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka