Dodaj do ulubionych

Dziwne rozkminy

01.08.25, 16:07
No dobra, już dawno było u mnie wiadomo że ja mam czasem dziwne myśli przy czym strasznie dużo intruzywnych.

Ale mam takie, które dotyczą trochę świata i to tak na poziomie dziecko dorosły. Mam sobie spisać przykłady, bo wszystko się trochę wzięło z tego że mój stary rzucił a propos juniora że my po prostu z żonką hucznie weszliśmy w nowy rok i pojawiła mi się myśl jaki to obciach że hmmm, no w sumie tak samo jak my ma pelne prawo podejrzewać że sobie strzeliliśmy dzieciaka u niego w domu, może znać dokładny termin.

No głupie, ale to właśnie takie myśli. Że jak ludzie mają dzieci to wiadomo że się bzykali a przecież to coś co miało być intymne.

Więcej tego mam. Nie jarzylem czemu mam nie nadgryzać batona kumplowi skoro mój brachol wkłada dziewczynie język do gardła.

Nie jarzylem czemu nie można chodzić nago ale matka wchodzi ojcu do łazienki i przed lekarzami ludzie się rozbierają.

No wiadomix nie jarzylem też czemu ktoś wierzy w jakiegoś Boga i dobroć jak ludzie umierają.

Dlaczego jak jest kobieta i mężczyzna to nie ma oprócz zyrafy zyrafa.

Dlaczego mam być szczery ale pewnych rzeczy nie powinienem mówić.

No pewnie jeszcze tego dużo znajdę no ale te myśli właśnie podobno dziwne one są dla mnie total normalne i oczywiście żyję w świętym przekonaniu, że nie ma ludzi którzy takich rozkmin nie mają 😆

Powiedzcie że macie 😆
Obserwuj wątek
    • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:17
      Jak mnie bąblowi mama pokazywała meduze, to się pytałam gdzie memałe.
      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:28
        Ahahaha, a to inteligentne. Tylko wiesz ze mną te akcje zostały. 😆

I dość często mi się zdarza że pada takie brajcik, skąd ty to bierzesz. Ostatnio rzucam do żonki że w tym sklepie na stówę są tylko tacy którzy uprawiają seks. Skupienie, załatwiamy co mieliśmy załatwić i ja tak nagle od czapy do tego stopnia że ona nie sczaila nawet o co mi chodzi w pierwszej chwili.

Podobny przypadek w którym już w totalną konsterne ludzi wrzuciłem. Miła sąsiedzka pogaduszka i ni z gruchy ni z pietruchy rzucam że tak miło się gada, ciekawe czy byłoby tak samo gdyby pani wiedziała że jestem psychiczny

Bo może tu problem że ja czasem głowę na język przekładam
    • afq Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:36
      dlaczego nie mozna trzymac w lazience krowy skoro mozna trzymac w wannie karpia
      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:37
        Ahahaha, extra! No pacz, o tym nie pomyślałem 😆
        • afq Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:40
          ja do dziś szukam odpowiedzi :-D
          • brightsun Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:44
            Ale wiesz że hodowcy bydla nie jeżdżą kabrioletami?😆
            • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:50
              Ja walczyłam długo, że w suszarni mogę mieć konia, a potem, no w szkole jeszcze nie byłam, bo to było w dzień na podwórku, zwinęłam doga i przyprowadziłam do domu.
              • brightsun Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:59
                Dogi- zarabiste psy I bliskie już koniom 😆
              • afq Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 17:16
                yadaxad napisał(a):

> zwinęłam doga

a ja pudla 🫤
                • brightsun Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 17:18
                  Pudle ponoć diabelnie inteligentne
              • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 18:51
                yadaxad napisał(a):

> Ja walczyłam długo, że w suszarni mogę mieć konia, a potem, no w szkole jeszcze
                > nie byłam, bo to było w dzień na podwórku, zwinęłam doga i przyprowadziłam do
                > domu.

A ja kota :)
                • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 21:09
                  Większość kotów przywłaszcza sobie domy.
                  • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 21:57
                    yadaxad napisał(a):

> Większość kotów przywłaszcza sobie domy.

I właścicieli :)

Teraz też mam kota. Uważa mnie za najlepszą poduszkę do spania. Na noc muszę się zamykać w pokoju, bo najchętniej spalby w moim łóżku, a tego nie lubię. Nic sobie też nie robi z zakazu chodzenia po stoliku obok kanapy. Po stole na szczęście nie chodzi (raczej).
                    • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 22:21
                      Koty były same w domu. Wracam, leżą na stole i gapią się na telewizję. Pilot leżał na stole.
                      • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 22:22
                        yadaxad napisał(a):

> Koty były same w domu. Wracam, leżą na stole i gapią się na telewizję. Pilot le
                        > żał na stole.

:D
                        • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 22:35
                          A a propos , że nie ma żyrafa, to też się rzucałam, że nie chcą mi pokazać toperza.,
                          • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 22:42
                            Ja z kolei pytałam kiedy będzie dmorze (bo słyszałam, że jedziemy nad morze).
                            • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 10:22
                              Ja nie bez powodu pisałem o słonicy a nie słońcu, bo mój dziecior ostatnio zamiast słońce, napisał słonice 😆
                              • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 10:36
                                I z takich rzeczy od niego to też mam dobre. Siłą rzeczy jest w temacie jak to się ludki na świecie pojawiają no i padło pytanie, jak syreny rodzą dzieci 😆🤷‍♂️
                                • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 10:41
                                  To proste, zmieniają się w pianę, to w też w pianie składają ikrę.
                                  • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:20
                                    Bardziej przyziemnie poszło bo zanim cokolwiek powiedziałem sam doszedł do wniosku, że z siku i kupą też muszą mieć problem więc skupiliśmy się na procesie wydalania ryb 😆
                                    • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:53
                                      Ale to te co pożerały marynarzy. Te co się w bajkach zakochiwały, to o kolacjach przy świecach i odskoczeniu do toalety nic nie ma. Te to tłuką pianę ogonem tak długo aż z niej utłuczą małą syrenkę.
                                      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 15:02
                                        O tym, że Disney nie pokazuje dziurek w ciele poza tymi w nosie I uszach też gadaliśmy 😆
                                        • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 11:45
                                          Buahaha, mam taką listę filmów, które chcę bachorstwu pokazać. Nie wiem czemu tknęło mnie wczoraj- Edward Nozycoreki. No ale myśl, że mnie spiorunowal, a chyba byłem dużo starszy. Odpaliłem filmweb, żeby sobie poprzypominać i ocenić. Włażę na forum i jeden z wątków- ciekawi mnie jedna rzecz, jak on sikał? 😆

No cudne są te zderzenia sacrum I profanum
                              • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 10:38
                                Już nie pamiętam o jaką tam ciekawostkę z życia żyraf kiedyś omawiałam i słowo żyraf, bo byk by kłuło w zęby, przechodziło naturalnie. Ale żurawica, by nie przeszło, a co biedne żurawie tylko samcy? Czapel też nie.
                                • afq Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 10:54
                                  i pan sikor pomijany..
                                  • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:00
                                    Ale sikor nie gryzie.
                                    • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 13:46
                                      Miałyśmy w domu szynszylę. Najpierw myślałyśmy, że mówi się szynszyl. Obie wersje teraz brzmią dla mnie "normalnie".
                                      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 15:05
                                        Ja też kiedyś myślałem że oryginalnie jest szynszyl
                                • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:01
                                  Może by się oskuchalo, w końcu z początku każdy feninatyw brzmi dziwnie 😆
                                  • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:03
                                    Gołębica nie drażni, wręcz przyjemna, a jak to ice powinna.
                                    • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:05
                                      Dzikita 😆
                                      • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:11
                                        A słowo dziczka na młodą, nie lochę z małymi słyszałam.
                                        • afq Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 11:38
                                          dziksa :-D
                                          • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 17:24
                                            Dziksa boska!
                                            • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 18:02
                                              Dziksa by się mogła przyjąć.
                                              • ta Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 18:57
                                                Świetny byłby nick „ dziksa”, yada, zarezerwuj :)
                                                • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 19:02
                                                  Wilcza zgarnie ☹️
                                                  • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:26
                                                    To by trzeba było mieć wczucie w taki nick, jeśli ktoś go podchwyci, to pewnie spali.
                                                  • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:38
                                                    Ale zupełnie serio to Tobie by pasował
      • c2h3oh Re: Dziwne rozkminy 01.08.25, 16:53
        Możesz KURDE nie karmić trola?
        Przecież on zasyfia całe forum co najmniej od miesięcy.
        Aż odechciewa się innym tu pisać.
        • afq Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 08:13
          no własnie ci inni jakoś piszą..
          • afq Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 08:25
            ..a trolla niedawno tu mieliśmy, podobno i na innych forach szalał
            już nie szaleje
            • c2h3oh Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:12
              To jak nazwiesz brightsuna, który pisze tu jak potłuczony i zakłada co chwila głupawe watki licząc na kontrowersje lub współczucie jakichś "madek" po przejściach?
              Przecież to słownikowe trolowanie.
              Widzę, że więcej was tu siedzi.
              Forum kilku troli. Smacznego zatem.
              • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:34
                Weź daj spokój. Następny pod moim różowym sneakersem? Nikt nie broni zakładać mądrawych wątków. Serio
                • c2h3oh Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:54
                  Oczywiście, że można zakładać inne watki.
                  Tylko po co dbać o czystość tam, gdzie ktoś o to nie dba i zanieczyszcza.
                  Jesteś na tyle inteligentny, żeby wiedzieć co to trolowanie.
                  Naprawdę ciągle cię jara ten cały fokus tutaj wokół twojej szajby?
                  Daj se już może trochę siana razem z twoimi psiapsiami i pozwól innym skorzystać z forum psychologia, bo trąci tu tylko kupą bzdur z przewagą kupy.
                  • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:58
                    Podobna ta wypowiedź do Szarych kolorów?

A gdybyś założył swoje to wtedy nie byłoby tylko moich. Btw nie tylko moje są. I btw, Afq, chyba jesteśmy psiapsi 😆
                    • c2h3oh Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 11:33
                      Twoje problemy są na poziomie pryszczersa z ajfonem. Na serio tego nie widzisz?
                      Nie wiem czemu afq tak się nimi podnieca intelektualnie.
                      Przyjmij proszę dobrą radę. Pomóż matce posprzątać mieszkanie, odciąż ją troszkę w obowiązkach, niech kobieta odpocznie.
                      Gwarantuję ci, że ulży to twojej kompulsji co najmniej o połowę i zadziała w pełni rehabilitacyjnie.
                      • afq Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 11:38
                        Jeśli cię wątki nie interesują, nie ma obowiązku pisania.
                        Ale daruj sobie personalne wypady.
                      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 11:39
                        Dzięki. Będę jej podlewał kwiatki w najbliższym czasie, prawie zgadłeś. Odkurzyć w sumie też mogę.
                        • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 15:12
                          A tak zupełnie serio, to stary, ja doskonale wiem że część moich rozkmin, część problemów to poziom gimbazy

Jesteśmy na forum psychologia trochę o niedojrzałej nierozwinietej do końca osobowości mógłbyś wyczytać ze mnie, jakby Ci się chciało, mógłbyś nawet to zapytać why to bym wyjaśnił i mocno byśmy byli w tematyce forum. Na razie faktycznie razem nie jesteśmy
                      • pani_vvozna Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 12:10
                        Trollowanie (ang. trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla internetowych forów dyskusyjnych i mediów społecznościowych, polegające na zamieszczaniu kontrowersyjnych, napastliwych, często nieprawdziwych treści w celu zwrócenia na siebie uwagi albo sprowokowania, ośmieszenia lub obrażenia innych użytkowników. Osobę odpowiedzialną za publikowanie takich przekazów określa się jako „troll”.

zaniechaj c2h3oh takich praktyk, proszę
                        • ta Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 21:26
                          Rozszerzę, Pani Woźno :)

„Zdaniem Judith Donath, amerykańskiej profesor, cytowanej przez „Rzeczpospolitą” trollowanie to rodzaj gry, która polega na udawaniu kogoś innego, niż się jest w rzeczywistości, bez wiedzy innych uczestników na ten temat. Jej celem jest dziwnie pojmowana rozrywka lub – w przypadku płatnych trolli – zarobek. Inni badacze twierdzą, że powodem trollowania jest nuda, poszukiwanie doznań oraz chęć zemsty”

„Troll internetowy wykorzysta wszystkie chwyty, które zbiją Cię z pantałyku. Będzie dominował, stawiał tezy sprzeczne z dominującymi w grupie tylko po to, by wykazać Ci nieumiejętność argumentowania. Sprowokuje i będzie manifestował pogardliwy stosunek do innych”

A zatem – kto to jest troll internetowy? To właśnie ta osoba, która w internetowych dyskusjach „zarzuca haczyk” – porusza kontrowersyjny temat, stawia kontrowersyjne tezy po to aby (często niepotrzebnie) wywołać kłótnię. Troll chce wpływać na innych, ośmieszać ich, wyzywać, aby wzbudzić silne emocje – gniew, irytację, smutek. Nie chce wdawać się w merytoryczną dyskusję, a wywołać określone emocje, czy – coraz częściej – siać dezinformację.

„Część trolli działa tylko dla „zabawy”, z chuligańskich pobudek, ale coraz częściej słychać również o płatnych trollach – czyli osobach, które publikują treści wspierające konkretne narracje polityczne, społeczne czy marketing niektórych marek. Zwykle w takich sytuacjach nie działają oni samodzielnie – tworzone są tzw. „farmy trolli”, czyli całe grupy osób (kont), które w skoordynowany sposób działają na wielu frontach. Farmy trolli pozwalają wywierać wpływ na kierunki dyskusji toczonych w internecie, a także docierać dużo szybciej do szerokich grup odbiorców”

Wszystkie cytaty za :
                          fundacja.orange.pl/strefa-wiedzy/post/trollowanie-czyli-jak-nie-zachowywac-sie-w-internecie—
                          Użytkownik c2h3oh wyraża swoją opinię na temat bezsprzecznie bardzo obfitej tutaj obecności innego użytkownika.
                          Nie oceniłabym jego ostatniej wypowiedzi jako trollowanie, ale próbę zwrócenia uwagi na zjawisko, które c2 widzi jako problem. Tak je ocenia i w części zgodził się z tą oceną użytkownik, którego uwaga dotyczyła ( niedojrzała osobowość). Brightsun przyjął tę uwagę bez obrazy i uniesienia, a Szanowną Woźną przywiodła AŻ do udzielenia publicznej reprymendy. Za mocno :)

• afq Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 21:40
                            ta, nie widziałas usuniętego postu po którym padł komentarz woznej
                            • ta Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:51
                              afq napisał:

> ta, nie widziałas usuniętego postu po którym padł komentarz woznej

A!
                              Widzę ten z godz 11.33, jeśli był jeszcze jakiś, to sprawa może wyglądać inaczej.
                              Tak to jest, jak działa piła. Robi się nieporozumienie. Ciać, nie ciąć - tak źle i tak niedobrze…
                          • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 21:43
                            Z jednej str się zgadzam, z drugiej nie 😀

No bo jak coś to może warto byłoby zapytać, ej, koleś widzisz że czasem jesteś total nadaktywny, total nadaktywny, infantylny, co jest z Tobą, możemy to jakoś ogarnąć bo mi to przeszkadza.

Jesteśmy na specyficznym forum, wiele tu występów świadczy o problemach, choćby Wilczej wpisy i moje. Ale tym bardziej że to takie forum to bardziej by uchodziły na początek pytania co z toba bo w sumie ktoś kto tu wchodzi chyba powinien być ciekawy.

Jest jeszcze jedno. Ciągle zarzuty do mnie jak to niszcze idą od osób, które nie niszczą bo tu w ogóle nie istnieją 😆
                            • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 21:52
                              Zresztą to forum to dla mnie takie odbicie reala jest i to na maxa.

I ja wiem, mam w ch problemów komunikacyjnych, relacyjnych ale też coś widzę co mam do przepracowania.

Tak na teraz jak ktoś ze mną normalnie, z jakimś otwarciem nawet jak z uwagami to jest ok, można pogadać, coś wypracować. Jak ktoś zaczyna słabo to często już u mnie leeeeci.

C2 sorry ale nie gada ze mną albo gada tak, że najpewniej nic nie zmieni a jeszcze spotęguje

Wiem glupio wymagać od rozmówcy więcej niż od siebie, ale sobie też staram się te standardy śrubować
                              • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:12
                                Przecież nie chodzi o to co, o czym i jak piszesz. Nie wyszło zamordowanie tematu i niektórym ten brak swojej mocy doskwiera.
                                • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:17
                                  Że zazdrość, zaborczość o uwagę?, hehe, bądźmy dorośli 😆
                                  • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:29
                                    Jak ktoś tak ma to spoko, mam lekarstwo. Możemy śmiało pogadać o tym jak się człek czuje kiedy najpewniej nowy lek się wkręcił i dał skutki uboczne i Ci się to prawdopodobnie zbiegło z objawami odstawiennymi poprzedniego leku, bo całkiem zszedł z organizmu.

No bajka, istny raj 😆
                                    • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:41
                                      Cena. Skutek uboczny przyszedł jak rachunek po całości. Potrwa chwilę, ale się spłaci.
                                      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:43
                                        Mam nadzieję, bo jest straaaasznie, a nie chciałbym zmian
                                    • brightsun Re: Dziwne rozkminy 04.08.25, 16:47
                                      Afq, kurde plizzz, jak masz, daj jakieś tipy na odstawienie. Niby dzisiaj lepiej, ale już mam dość, zmęczony jestem. A może wkur bo to jest już szósty albo siódmy tydzień jak jestem uziemiony. Trzy dni miałem, że dało się aktywnie i już dość mam tego bycia nie do życia.
                                      • afq Re: Dziwne rozkminy 04.08.25, 19:49
                                        jak nic nie działało, żadne tam zajmowanie głowy, a mogłem - to przesypiałem
                                        • afq Re: Dziwne rozkminy 04.08.25, 19:54
                                          czasami trzeba sobie pobyc nie do zycia
                                          inaczej to sie zakatujesz i co najwyzej wzmocnisz głody
                                          • brightsun Re: Dziwne rozkminy 04.08.25, 21:08
                                            To jest najgorsze że mi się teraz przypomina i mam wiem co by pomogło
                                        • brightsun Re: Dziwne rozkminy 04.08.25, 21:07
                                          Tak by najlepiej było, ale jakoś mi to słabo wychodzi i tak spoko że nocka na tylko jednej przerwie
                                  • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:30
                                    Z wszechwiedzy i przenikliwości. Zadecydowano, że nie istnieje, to ma nie istnieć. Inaczej podważa.
                                    • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:31
                                      A my emamy się podważać nie damy.
                                    • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 22:42
                                      A takie buty. No kurde ja to zawsze mam problemy z problemami osobowościowymi 😆
    • ta Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 00:37
      W wieku ok 8 lat zapytałam Mamę, gdzie JA jestem, bo ręce są moje, nogi moje, głowa moja itp itd, ale nigdzie nie widzę tej, co to wszystko ma i wie, że to jest jej. No bo głowa, co to wszystko myśli też jest moja - czyja?
      CO wie, że to ja?
      Mniej więcej tak to było.
      Wiem, bo Mama zanotowała te rozkminy i przechowała.
      Odpowiedziała - szukaj :)
      ——
      To były chyba najdziwniejsze moje dumania jako dziecka.
      • afq Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 08:12
        hahah o kurka, ja sie nie dziwie że to zostało spisane i przechowane w jakiejs szkatule :-D
      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 09:54
        Ooo jakie mocne!😮
    • ta Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 14:38
      Spryciutka i kombinująca mała Ta :)

Otóż ćwiczyłyśmy z Mamą ortografię i zasady pisowni „u” i „ó”.
      Mama tłumaczy: piszemu „ó” gdy wymienia sie na „o”. OK!

Jak zatem napiszesz „kura”? „Kóra” odpowiadam. Mama upewnia się : jesteś przekonana, że przez „ó”?
      Tak, przecież się wymienia na „o” :) Jak to? Brwi Mamy już są pod linią włosów.
      To proste mówi pewnie mała Ta - wymiania sie na kogut!
      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 15:03
        Cala nasza rozmowa sprowadza się do tego, że kiedyś nasze życie miało coś wspólnego z logiką a potem dorośliśmy 😆
        • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 15:44
          Fajne zdanie przeczytałam wczoraj - Emocje zamieszkują sferę stanów wewnętrznych, które opierają się łatwej racjonalizacji. To też w odniesieniu do naszej wymiany zdań w wątku o zemście.
          • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 17:04
            Ale potrzebę zemsty się racjonalizuje.
            • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 19:15
              yadaxad napisał(a):

> Ale potrzebę zemsty się racjonalizuje.

Ale to potrzeba, nie emocja.
              • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 19:30
                No nie tak do końca, to żądza oparta o silne emocje
                • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 20:11
                  Piszesz o żądzy zemsty i silnych emocjach. Blisko.

Żeby uściślić zapytałam AI i powiedziała, że :)

Zemsta to szkodliwe działanie wymierzone przeciwko osobie lub grupie, w odpowiedzi na doznaną krzywdę lub postrzeganą krzywdę. Jest to próba wyrównania rachunków za doznane zło, często nacechowana silnymi negatywnymi emocjami, takimi jak złość, nienawiść i chęć ukarania sprawcy.

... A w sensie psychologicznym rodzaj agresji, która powstaje w reakcji na doznaną krzywdę.

• mona.blue Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 20:13
                    Sorry, za takie cytaty, ale to głównie dla mnie, lubię mieć definicje ( umysł ścisły :))
                    • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 20:29
                      Teraz odpaliłem jakieś linki o psychologii zemsty i coś czego nikt z nas nie powiedział- próba odzyskania kontroli, tak, tak, taaaak!
                      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 20:36
                        A przy okazji jak zacząłem googlowac to mi się takie cosik objawiło 😆

forum.gazeta.pl/forum/w,210,124223776,124223776,Zemsta.html
                        • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:40
                          brightsun napisał(a):

> A przy okazji jak zacząłem googlowac to mi się takie cosik objawiło 😆
                          >
                          > forum.gazeta.pl/forum/w,210,124223776,124223776,Zemsta.html

Znajome nicki sprzed lat :)

Swoją drogą nie bardzo lubię czytać swoje posty sprzed lat, chociaż z drugiej strony widać jakie zmiany zaszly.
                          • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:46
                            O fajnie że to napisałaś, bo sam się nad tym zastanawiam jak to będzie 😆
                            • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:48
                              W sensie jaki odbiór siebie wtedy będę miał. I tak mi się widzi, że to nawet może być dobre jak się ma takie pfff, jprdl 🤦‍♂️
                              • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:58
                                Nie lubię wracać i nawet jak mi odpowiadają dalej jakieś wypowiedzi, to sam fakt, że są minione mnie odpycha i czytać mi się nie chce.
                                • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:59
                                  Zamknięty etap, tak?
                                  • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 23:15
                                    Niekoniecznie, nie muszę brać ani jako zamknięte, ani rozwiązane. Ale co jest, jest dziś. Nawet jak jak jest powiązane, to dzisiaj zupełnie inne. Przeszłości nie ma i ta jej nicość mnie odstręcza, bo to co o niej myślimy dziś i tak jest tworzeniem dziś, bo odtworzyć, myślenie i wyobraźnia, dalsze przeżycia nie pozwalają. To tak jak ze świadkami, po miesiącu, czy tygodniu już, ich świadectwo przestaje być wiarygodne.
                                    • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 23:18
                                      Dooobre!
                                      • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 23:49
                                        Mnie jakoś odpowiada, że kąsania z wilczarnią wyzamiatano. Nawet nie wracając do czytania ich, zresztą nie specjalnie czytałam co akurat się jeszcze trafiło i w ogóle miałam problem z czytaniem jej od początku, bo fatalnym kolorze ją mi się czytało, to zupełnie poza jakąkolwiek merytoryką na co by się to przydało, jest mi przyjemniej, jak przy świadomości, że na ścieżce którą spaceruję nie ma ślimaków bezdomowców.
                                        • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 23:55
                                          Nie no, mnie też odpowiada, jajca robiłem
                                          • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 00:23
                                            Raczej. A to co mi "ulżyło" nie sednie dialogów ma ma powód. Przeszkadzało mi coś zupełnie indywidualnie. Tak że nie jestem w stanie przez ten pryzmat tego jakoś rozpatrywać.
                                            • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 00:28
                                              Zdradzisz co to?
                                              • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 00:53
                                                Kiedyś, przed "rewolucją" fora rozmawiałam o tym z tu obecnymi, może pamiętają. Pewnie gdyby to było w tamtej atmosferze, poruszyła bym to po pierwszych jej wpisach, choć jeszcze nie były prymitywnie napastliwe, a mnie się już rzuciło kłopotliwie na widzenie. Mam taką przypadłość, która pewne rzeczy czyni nieznośnymi, choć tak z rzadka. Może przy okazji, teraz jakoś mimo woli mi wymsknęło, pewnie, że było dla mnie uciążliwe na tyle, że się wycisnęło jakąś przeoczoną świadomością szparką.
                                                • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 01:53
                                                  Czyli od początku intuicja?

Ach te kłopotliwe szparki 😆
                                                  • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 07:08
                                                    Nic wspólnego z intuicją i nic co by określało charakter.
                                • mona.blue Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 23:11
                                  A ja czasem lubię zerknąć na jakąś dawna, ciekawa dyskusje, z naciskiem na czasem.
                                  • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 23:18
                                    Ja się celowo czytam, no ale u mnie to wiadomix krótki staż, ale fajno bo widzę zmiany, a to co złe woźna mi wykasowała 😆
                  • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:22
                    Ale spontaniczność zemście nie służy.
                    • brightsun Re: Dziwne rozkminy 02.08.25, 22:35
                      No nie, wtedy nawet nie działa
                      • afq Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 06:04
                        Podobno zemsta smakuje najlepiej na zimno
                        • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 07:12
                          To mi zawsze brzmiało nielogicznie. Jak obojętna satysfakcja.
                          • afq Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 07:18
                            no własnie... słyszałem to nie raz, ale nigdy nie wiem jak to..
                            • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 07:31
                              Niby można zemstę zaplanować, budować konstrukcję i to określać jako zimne, ale zaangażowanie i efekt musi karmić jakiś ogień.
                              • afq Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 07:35
                                własnie się zastanawiam
                                czy to mozliwe, na zimno
                                czy raczej wyparte to co ciepłe jeszcze
                                • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 07:50
                                  Czyli jak, wyparte, to nie pamiętam.
                                  • afq Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 09:24
                                    organizm pamięta
                                    • yadaxad Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 10:28
                                      Ale organizm na zewnątrz się nie mści.
                                      • brightsun Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 10:35
                                        Dyskusyjne ale wtedy to może bardziej odreagowywanie
                                      • afq Re: Dziwne rozkminy 03.08.25, 11:06
                                        yadaxad napisał(a):

> Ale organizm na zewnątrz się nie mści.

hm.. no nie wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka