Gość: kamfora IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 20:15 zrobiłam właśnie 164 ruskie pierogi i...trochę mi przeszło ;-) Wiem, wiem, że to nie forum kulinarne, ale... czy ktoś lubi pierogi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ida Re: W ramach odstresowania... IP: *.csk.pl 10.05.02, 20:18 Gość portalu: kamfora napisał(a): > > zrobiłam właśnie 164 ruskie pierogi > i...trochę mi przeszło ;-) > > Wiem, wiem, że to nie forum kulinarne, ale... czy ktoś lubi pierogi? Czy ja mogłabym prosić o chociaż jednego (jak jeszcze coś zostało)? Plizzzz Mam pustki w lodówce... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Re: W ramach odstresowania... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 20:21 Gość portalu: ida napisał(a): > Czy ja mogłabym prosić o chociaż jednego (jak jeszcze coś zostało)? Plizzzz > Mam pustki w lodówce... > :-))))) Dla Ciebie? - zawsze, nawet jakbyś nie zdążyła się załapać na te - to specjalnie dorobię (zwłaszcza, ze "nie utrafiłam" proporcji i zostało mi trochę farszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Ech...;-)) IP: *.csk.pl 10.05.02, 20:45 Dzisiaj już nie zdążę :-( Uciekły mi wszystkie pociągi :-( (a juz miałam taką cichą nadzieję, że może choć dzisiaj nie będę przymierać głodem, ech...życie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Wiesz co?... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 20:50 Gość portalu: ida napisał(a): > > Dzisiaj już nie zdążę :-( > Uciekły mi wszystkie pociągi :-( Wysle Ci majlem!(to przecież najszybsza poczta, nawet nie wystygną...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Wiesz co?... IP: *.csk.pl 10.05.02, 22:07 Gość portalu: kamfora napisał(a): > Wysle Ci majlem!(to przecież najszybsza poczta, nawet nie wystygną...;-) Może i nie wystygną, ale jak mam to sprawdzić, jak jakis opryszek sie na nie połaszczył w trakcie przesyłki? I ostał sie ino talerzyk? (przygotowany ;-)))) Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
antosia Re: W ramach odstresowania... 10.05.02, 20:23 Musisz sie wspaniale teraz czuc kamfora. Ja dzisiaj zrobilam wlasnorecznie cala blache pizzy i tak mnie ta praca pochlonela ze tez zapomnialam o wszystkich smuteczkach. Tez moge sie podzielic:-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: W ramach odstresowania... 10.05.02, 20:20 hi hi hi ja lubie, najbardziej z feta i szpinakiem ale podsuwam wirtualny talerz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Re: W ramach odstresowania... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 20:23 roseanne napisał(a): > hi hi hi > ja lubie, najbardziej z feta i szpinakiem > ale podsuwam wirtualny talerz z feta i szpinakiem? nie probowalam...te maja farsz pyro-serowy z cebulka i ogromna iloscia pieprzu( bo to latorosl doprawiala..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: W ramach odstresowania... 10.05.02, 20:25 peprz to podstawa.moja psiapsiula dodaje posiekane liscie miety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Re: W ramach odstresowania... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 20:33 roseanne napisał(a): > peprz to podstawa.moja psiapsiula dodaje posiekane liscie miety nie moge dodawac "eksperymentalnie" zadnych ziolek, bo latorosl nie lubi "obcych zapachow" na talerzu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: W ramach odstresowania... 10.05.02, 20:36 znamy, znamy milego weekendu ja swietuje - dzien matki Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: W ramach odstresowania... 10.05.02, 20:58 Gość portalu: kamfora napisał(a): > > zrobiłam właśnie 164 ruskie pierogi > i...trochę mi przeszło ;-) > > Wiem, wiem, że to nie forum kulinarne, ale... czy ktoś lubi pierogi? Ja uwielbiam, ale tutaj nie mozna kupic twarozku :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ta_mar_ta wyrob twarozku: z cyklu wkraczamy do Unii 10.05.02, 22:25 Jesli moge poradzic w sprawie twarozku : do gogi.74 i innych zainteresowanych Znajomi z Francji przy kazdym pobycie w Polsce zabieraja z powrotem do siebie dobrze skwaszone wiejskie polskie mleko. Na miejscu "zaprawiaja" mleko zakupione polskim zakwaszonym, uzyskując calkiem, calkiem smaczne kwasne mleko. Jesli go sporo nakisza moga poprzez podgrzanie uzyskac swojsko smakujacy twarozek. I spojrz jak juz do pierozkow blisko :) Jesli uzyskanego zakwaszonego juz we Francji mleka nieco przoszczedza i uzyja do pozyskania nastepnej partii, to moga szykowac pierozki czesto :) Smacznego! Ta_ Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: wyrob twarozku: z cyklu wkraczamy do Unii 11.05.02, 00:12 Wystarczy tak na prawde dolac do mleka odrobine kefiru. W kefirze sa te kultury bakterii, ktore powoduja, ze mleko staje sie kwasne. Mleko typu UHT jest tych zyjatek po prostu pozbawione, stad nie da sie zrobic zsiadlego. Odpowiedz Link Zgłoś
tula Nam nam nam 10.05.02, 21:45 Kamforko kochana nie powinnas byla pisac o tych pierogach, bo niczym innym teraz nie moge myslec. A wszystko to dlatego ze UWIELBIAM PIEROGI RUSKIE !!!!! I juz widze te twoje 164, takie dymiace i pachnace, tluszczykiem polane... No coz zastosuje tu te stary, ale niezawodny tryks ..." O popatrz tam jest pajak!" i .... juz masz tylko 163 pierozki. Nam nam nam... Pozdrawiam i smacznego Tula P.s Ide ZESTRESOWAC swoja mame, moze tez pirogami odreaguje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: Nam nam nam IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.05.02, 22:34 Tulo, kochana! Nie stresuj Mamy!!! Lepiej ja odstresuj za pomocą własnoręcznie zrobionych pierogów, ruskich oczywiscie. A tak w ogóle czy czujecie jak tu domowo pachnie? Zrobiło się tak swojsko i przytulnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: W ramach odstresowania... IP: 213.186.93.* 10.05.02, 23:10 Pierogi są OK ale czemu one muszą być ruskie ? Przecież my do Unii... Może ktoś wymyśli jakieś piEUROgi ? Tylko z czym one miały by być ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tula Re: W ramach odstresowania... 10.05.02, 23:50 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Pierogi są OK ale czemu one muszą być ruskie ? Przecież my do Unii... Może ktoś > > wymyśli jakieś piEUROgi ? Tylko z czym one miały by być ? > :-) Kazdy kraj musi dorzucic do farszu swoj specjalek narodowy, ale ... chyba ten piEUROg nie bedzie zagrozeniem dla pierogow Kamfory. Pozdr. Tula Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne pierogi kanadyjskie 10.05.02, 23:53 jest taki wypadek kulinarny, sprzedawany w sklepach. beeeeeuh w skadinad normalne ciasto pakuja farsz ziemniaczano-serowy. Tyle, ze ten ser to chedar ito odmiana amerykanska - pomaranczowy, pelnotlusty. bleh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: W ramach odstresowania... IP: 213.186.93.* 11.05.02, 01:11 tula napisał(a): > Kazdy kraj musi dorzucic do farszu swoj specjalek narodowy, ale ... chyba ten > piEUROg nie bedzie zagrozeniem dla pierogow Kamfory. Jesli każdy kraj dorzuci do nich swoje narodowe przysmaki czyli Francuzi ślimaczki i żaby, Niemcy wurst i kapustę, Anglicy pomidory w occie i bangers itd. to te pierogi bedą zagrożeniem dla życia a nie dla pierogów Kamfory. Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa Re: W ramach odstresowania... 11.05.02, 06:11 Ależ Ty jesteś pocieszna kamforo, te Twoje pierogi lepsze od tego całego forum, chrum chrum :")))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: W ramach odstresowania... IP: *.home.cgocable.net 11.05.02, 19:17 Robienie pierogow z falbankami lub klusek czy faworkow to fajne zajecie.To lepienie, zagniatanie i bawienie sie jak w dziecinstwie plastelina. Dla moich dzieci kiedys robilam mase solna i potrafily sie tak bawic godzinami lepiac rozne ksztalty, ktore w koncu sa ekologicznie nieszkodliwe i niewiele kosztuja..koszt byl wazny przy trojgu dzieciach, niestety :) Potem je malowaly farbami.Ja tez mialam zabawe :) Mysle, ze robienie tego, co sie lubi, daje zawsze dobra zabawe. Odpowiedz Link Zgłoś