alicja-ciekawska 28.04.05, 13:23 moze miec depresje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hsirk Re: czy despota 28.04.05, 13:28 despota nie MOZE tylko MA. permanentna. dlatego jest despota Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 13:30 hsirk napisał: > despota nie MOZE tylko MA. permanentna. dlatego jest despota a jest sposob ,aby takiej osobie pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: czy despota 28.04.05, 13:40 nie ma chyba sposobu pomocy z zewnatrz, on musi sam sobie pomoc. i musi chciec. ale, skoro jest despota, nie widzi problemu i nie bedzie chcial. kolo sie zamyka. slabo to wyglada... dlatego chyba najczesciej takie zachowania przechodza sie w wyniku jakiegos szokowego wstrzasu. ale to boli i raczej jest przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 13:44 -a jesli nam zalezy na tej osobie /pomimo wszystko/, -jak mozemy z nia o tym porozmawiac ? -czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: czy despota 28.04.05, 13:46 nie wiem nie ma chyba recepty. trza improwizowac tak zeby bylo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 13:53 hsirk napisał: > nie wiem > > nie ma chyba recepty. trza improwizowac tak zeby bylo dobrze ja tez nie wiem. ale obawiam sie ze to doprowadzi te osobe do nieszczescia. dlatego improwizowanie "ze wszystko jest okey" do niczego dobrego nie doprowadzi. dzieki za Twoje odpowiedzi /i na sexnie zeszlismy !/ Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderlinem Re: czy despota 28.04.05, 13:45 despota g...o mi może zrobić:) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 13:54 psychopata.z.borderlinem napisał: > despota g...o mi może zrobić:) to bardzo madra odpowiedz. mnie tez nie. on sobie sam "szkode"robi. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderlinem Re: czy despota 28.04.05, 13:58 despoci to bardzo nieszczesliwi ludzie. obsesyjna potrzeba kontroli prowadzi do autodestrukcji Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 14:05 psychopata.z.borderlinem napisał: > despoci to bardzo nieszczesliwi ludzie. obsesyjna potrzeba kontroli prowadzi do > > autodestrukcji czytasz w moich myslach. tez tak uwazam,nie wierze aby ktokolwiek byl tak "do konca zly" i dlatego chcialabym ,prosic o jakies pomysly. jak i od czego rozpoczac taka rozmowe. mysle ze ta autodestrukcja juz sie rozpoczela. nie wspomonajac o tym ze ta osoba juz jest coraz bardziej samotna. no i po prostu nielubiana. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderlinem Re: czy despota 28.04.05, 14:09 ups, I did it again:) jestem tylko psychopatą, nie psychologiem PS. nie przyszło Ci do głowy, że ta osoba świadomie na to pracowała? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 14:20 psychopata.z.borderlinem napisał: > ups, I did it again:) > > jestem tylko psychopatą, nie psychologiem > > PS. nie przyszło Ci do głowy, że ta osoba świadomie na to pracowała? owszem ,przyszlo mi to do glowy. Ale to moja wlasna siostra,i widze jak odsuwaja sie od niej ludzie. Mnie zreszta tez wyprowadzila z rownowagi.Nie dziwie sie nawet ludziom ze, tak na nie reaguja. Ale uwazam ,ze najwyzszy czas z nia porozmawiac. Tylko musze wiedziec jak. Wiem ze w gruncie rzeczy nie jest zla.Tylko bardzo zmieniona.Ma naturalnie osoby od siebie finansowo uzaleznione,ktore pozwalaja jej na takie zachowanie. Ja wiem,ze im chodzi o pieniadze.O nic wiecej. Ale obawiam sie ze ze ona juz pogodzila sie z "platna przyjaznia". Tylko ja mam obawy ,o nia sama. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: czy despota 28.04.05, 14:26 Masz, Alicjo, bardzo trudne zadanie przed sobą. Nie wiem czy na tym forum otrzymasz wskazówki. Czy ona jest od Ciebie młodsza? Pozdrawiam MM Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 15:10 m.malone napisał: > Masz, Alicjo, bardzo trudne zadanie przed sobą. Nie wiem czy na tym forum otrzy > masz wskazówki. Czy ona jest od Ciebie młodsza? > > Pozdrawiam > MM > Wiem ze to jest trudne,on mnie tez dziala na nerwy. Jest starsza o dwa lata. Ale sklocila cala rodzine. Po prostu kazdy ma jej dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderlinem Re: czy despota 28.04.05, 14:26 wiesz, z płatną przyjaźnia jest jak z płatna protekcja, z tą różnica ze za nią nie idzie sie siedzieć. z Twoja siostra moze byc ten problem, że nie wierzy, że ktos moze postrzegac ja nie przez pryzmat kasy. dawno temu, za siedmioma górami, mój ojciec miał podobny problem. rodzice kochali synka wtedy, kiedy mógł coś załatwic i sfinansowac Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: czy despota 28.04.05, 14:43 psychol, ja tylko w kwestii formalnej. estetycznej. ladniej by mi gralo: psychopata.z.borderline... bez tego "m". przyspawales sie do tego lina, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderlinem Re: czy despota 28.04.05, 14:48 chciałem zeby było bardziej po polsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: czy despota 28.04.05, 14:53 to znaczy lubisz takie carpe diem, przepraszam, karpiem - po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: czy despota 28.04.05, 15:12 znakomicie. to musimy dodac do tego jeszcze biale vino. zadna Ribka bez vina mi nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: czy despota 28.04.05, 15:21 w tej kwestii sie nie porozumiemy. nie lubie ryb Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska hansi/psychopata splywajcie 28.04.05, 15:22 psychopata.z.borderline napisała: > w tej kwestii sie nie porozumiemy. nie lubie ryb z mojego watku !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: hansi/psychopata splywajcie 28.04.05, 15:23 o co Ci chodzi, przed chwila ze mną rozmawiałas Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: hansi/psychopata splywajcie 28.04.05, 15:28 psychopata.z.borderline napisała: > o co Ci chodzi, przed chwila ze mną rozmawiałas ale tylko jak gadasz na temat,,,a nie randkujesz z Hansim ,,,,zazdrosna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: hansi/psychopata splywajcie 28.04.05, 15:30 no widzisz, wszystko przez Hansi. Musialem zmienic delikatnie nick i w tym pospiechu zaznaczyłem nie ta plec co trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: hansi/psychopata splywajcie 28.04.05, 15:33 psychopata.z.borderline napisała: > no widzisz, wszystko przez Hansi. Musialem zmienic delikatnie nick i w tym > pospiechu zaznaczyłem nie ta plec co trzeba ach ten niedobry Hansi ,nazwiemy go - Czepialski_Hansi /im Glück/ Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: hansi/psychopata splywajcie 28.04.05, 15:34 no kto tu mowil o randce? A dyskusja jest jak najbardziej na temat. I dla Ciebie masz przeciez DESPOTKE przed soba - w calej krasie. Ona kaze mi sie obejsc bez Ribki. to jak, wyobraznia ma wystarczyc? - to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 15:16 psychopata.z.borderlinem napisał: > wiesz, z płatną przyjaźnia jest jak z płatna protekcja, z tą różnica ze za nią > nie idzie sie siedzieć. > z Twoja siostra moze byc ten problem, że nie wierzy, że ktos moze postrzegac ja > > nie przez pryzmat kasy. > dawno temu, za siedmioma górami, mój ojciec miał podobny problem. rodzice > kochali synka wtedy, kiedy mógł coś załatwic i sfinansowac nie wiem dlaczego mialaby tak sadzic.Chociaz pewnie tak jest. Zawsze pieniadze byly dla niej najwazniejsze. Musze powiedziec ze kiedys byla wspaniala osoba ,kumpelka i dawala sie lubiec,miala tego dowody. Boje sie ze jednak zaszly w niej jakies powazne zmiany. I czuje sie w obowiazku ,cos zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: czy despota 28.04.05, 15:22 coż ja moge Ci poradzc skromny psychol Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 15:30 psychopata.z.borderline napisała: > coż ja moge Ci poradzc skromny psychol a na czym polega Twoja "psycholka"? Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: czy despota 28.04.05, 15:31 przeciez sam nick wskazuje Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 28.04.05, 15:34 psychopata.z.borderline napisała: > przeciez sam nick wskazuje mowilam Ci .....powinienes sie ozenic! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska komciu /marusiowaty 28.04.05, 22:13 ty to na pewno masz z waty....;DDDDD i dlatego taki zwichrowany mentalnie jestes.. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: czy despota 30.04.05, 10:53 czy Despocie mozna pomoc? pytam jeszcze raz? Odpowiedz Link Zgłoś