Dodaj do ulubionych

TYLKO DO NIEDOWIARKA RACZKI OSTATNI RAZ TAK DOKLADNIE

17.09.01, 07:24
raczka zaczynasz mnie smieszyc. naprawde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MUSISZ OSOBISCIE BYC WIELKIM KRETACZEM ZE PODEJRZEWASZ KAZDEGO O TO SAMO
ORAZ JESTES WSCIEKALA ZE KTOS WSZEDL NA TWOJE PODWORKO
BO WRACASZ SIE WSZEDZIE BEZ WZGLEDU NA TO CZY WIESZ O CO CHODZI CZY NIE
TO FORUM NIE JEST TWOJE..........................
probowalem zaprosci cie do krespondencji przez email, ale ty wolisz pisac pierdoy na forum.
tak wiec przetlumacze ci z angleskiego na polski.
TAK jestem w USA od 8 czerwca 1982 roku. byl wtedy stan wojenny.
natomast z polski wychalismy 17 listopada 1981 roku o 7 razno samochodem fiat 126 p do Austrii,
gdzie bylismy juz o godzinie 17 w Wiedniu. To byl wtorek.
Natomiast juz w sobote bylismy w malym hotelu w Reichraming 60 km na poludnie od Linzu
200 km od Wiednia.
Pomogl nam Caritas. Za samolot zwrocismy rok pozniej. Moja zona byla w ciazy w 6 miesiacu.
Przyjechalismy do Sherman Oaks. Nie daleko Los Angesles Obydwoje z Rosa nie zalismy
angelskiego.
Tak zaczelismy nowe zycie.
opisze o tym na nowej stronie. cala nasza historie.

RACZKA UWAZEJ NA TO CO PISZESZ BO RZUCASZ OSZCZERSTWA >>>>>>>>>>>>>>>>
NIE PISZ O SZCZEROSCI JEZELI SIE SAMA DO TEGO NIE STOSUJESZ.
WIEDZIELI ZE MOGA ZANALEC INFORMACJE O MNIE WLACZNIE Z ADRESEM I TELEFONAMI

TY NIE MASZ ODWAGI PODAC NAWET SWOJEGO EMALA.
ZEBY CI LUDZIE NIE PISALI CO O TOBIE MYSLA.

MYSLE ZE JASNO SIE WYPOWIEDZIALEM. CHYBA ZE MASZ TAKZE PROBLEM ZE
ZROZUMIENIEM POLSKIEGO.

VOLNY
WITOLD WOLKOWSKI

Gość portalu: renka napisał(a):

> Internet znam lepiej niz sobie wyobrazasz volny i odwiedzilam twoja
> strone.Ciekawi mnie jak sie wydostales z Polski w 1982 roku, kiedy granice byly
>
> zamkniete(przynajmniej dla mnie).Byl to czas stanu wojennego. Ja kocham ludzi,
> ale szcerych i uczciwych. I o dziwo, spotykam takich czesto.
Obserwuj wątek
    • mariposa Re: TYLKO DO NIEDOWIARKA RACZKI OSTATNI RAZ TAK DOKLADNIE 17.09.01, 09:19
      jesli odwoluje sie Pan do wypowiedzi zacytowanej powyzej, to pragne tylko
      niesmialo zwrocic uwage, ze autorka jest renka a nie raczka, a chociazby przez
      dobre wychowanie, ktorym Pan niewatpliwie sie szczyci, jak i przez szacunek dla
      drugiej osoby, nalezaloby Panie Witoldzie uwazniej czytac wypowiedzi innych
      osob, a zwlaszcza nie znieksztalcac, ich badz co badz przybranych, ale zawsze
      imion.

z powazaniem,

ja
      • volny wielkie zdziwienie 17.09.01, 17:43
        z wielkim zdziwieniem czytam ta wiadomosc,
        czy Pan , Pani raczy zartowac piszac w ten sposob do mnie.
        Pisze Pan, Pani o dobrym wychowaniu i szacunku DO ludzi ???????????
        ze przekrecam imie ANONIM na Anonimka.
        bo to jest przybrane imie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        A gdzie jest post na temat tego ze ktos rzuca BEZPODSTAWNE OSZCZERSTWA NA DRUGIEGO
        CZLOWIEKA .............................
        zarzuca mi klamstwo i oszustwo >>>>>>>>>>>>>>>>>>
        naprawde czytam ta wiadomosc ze szczerym zdziwieniem ?????????????????????????
        W TEJ CHWILI CZESC LUDZI W POLSCE MA POMIESZANIE POJEC
        ludzie pomieszali sobie system wartosci
        dokadnie o 180 st to co jest dla wszyskich zle ze oni uwazja za dobre ina odwrot.
        np rozkradanie starego gospodarstwa rolnego przez mieszkancow wioski
        ..............w odpowiedzi mowia przeciez to jest niczyje. i setki przykladow.
        Nr 2 .
        to jest jeszcze prostrze albo jedni i drugie razem
        4 lata temu na innym forum zauwazylem dziwne wypowiedzi osob tam piszacych.
        byly pozytywne negatywne oraz bardzo wulgarne.
        byly osoby ktore bardzo szybko chcialy nawiazac ze mna kontakt
        POZNIEJ SIE OKAZALO ZE CHCIELI SIE DOWIEDZIEC KIM JESTEM I UZYWALI
        PIECU (5) ROZNYCH IMION ...............................
        MOZE .................
        mariposa = ANONIM na Anonimka = JA = RENKA = RACZKA >> TO TA SAMA OSOBA
        ......................................
        ZYCIE POKAZE
        ..............
        z powazaniem ( tylko nie wiem do kogo - ameryaknie tez maja ten problem kto nas zaatakowal )

Witold Wolkowski

mariposa napisał(a):

> jesli odwoluje sie Pan do wypowiedzi zacytowanej powyzej, to pragne tylko
        > niesmialo zwrocic uwage, ze autorka jest renka a nie raczka, a chociazby przez
        > dobre wychowanie, ktorym Pan niewatpliwie sie szczyci, jak i przez szacunek dla
        >
        > drugiej osoby, nalezaloby Panie Witoldzie uwazniej czytac wypowiedzi innych
        > osob, a zwlaszcza nie znieksztalcac, ich badz co badz przybranych, ale zawsze
        > imion.
        >
        > z powazaniem,
        >
        > ja

• mariposa to juz naprawde ostatni raz - obiecuje! ;-) 18.09.01, 08:27
          szanowny Panie Wiktorze (mysle, ze nie ma Pan zalu, w koncu kazde imie jest
          przybrane, prawda? ;-))

dziekuje Panu za to, ze pomimo niskiego mniemania o mojej osobie nie zignorowal
          Pan moich wypowiedzi.

pragne niesmialo zauwazyc, ze jakis czas temu przedstawilam sie Panu, ale jesli
          tylko innym uczestnikom forum to nie przeszkadza, pozostane mariposa.
          tak malo teraz poezji w codziennosci, prosze wiec mi pozwolic, choc wirtualnie
          oderwac sie od ziemi. ;-)

nie wiem natomiast jak ustosunkowac sie do Panskich hipotez. z pierwsza trudno
          polemizowac, bo uzyl Pan okreslenia "czesc ludzi w Polsce", co powoduje, ze
          Panska teza, czegokolwiek by nie dotyczyla, jest prawdziwa, jesli tylko znajdzie
          sie kilka osob ja potwierdzajacych. czesc ludzi w Polsce nie lubi zupy ogorkowej,
          czesc ma jedno oko innego koloru niz drugie, czesc jest ksiezmi, a nawet czesc
          jest Papiezem!

natomiast so do punktu drugiego, to zupelnie nie mam pojecia, co Pan insynuuje.
          czy uwaza Pan moje wypowiedzi za "pozytywne negatywne oraz bardzo wulgarne"?

istnieje bardzo latwy sposob na to by stwierdzic czy Renka i mariposa to ta sama
          osoba (a przynajmniej czy uzywam(y) tego samego serwera). jesli chcialby Pan
          poznac szczegoly prosze napisac na moj mail:

mariposa@poczta.onet.pl

nie tracac szacunku do Pana,

mariposa

volny napisał(a):
          > nasuwaja mi sie tylko dwa proste rozwiazania
          > nr 1
          > Powtorze za kilkoma socjologami z polski ktore juz kilka razy widzialem w TV
          > W TEJ CHWILI CZESC LUDZI W POLSCE MA POMIESZANIE POJEC
          > ludzie pomieszali sobie system wartosci
          > dokadnie o 180 st to co jest dla wszyskich zle ze oni uwazja za dobre ina odwr
          > ot.
          > np rozkradanie starego gospodarstwa rolnego przez mieszkancow wioski
          > ..............w odpowiedzi mowia przeciez to jest niczyje. i setki przykladow.
          > Nr 2 .
          > to jest jeszcze prostrze albo jedni i drugie razem
          > 4 lata temu na innym forum zauwazylem dziwne wypowiedzi osob tam piszacych.
          > byly pozytywne negatywne oraz bardzo wulgarne.
          > byly osoby ktore bardzo szybko chcialy nawiazac ze mna kontakt
          > POZNIEJ SIE OKAZALO ZE CHCIELI SIE DOWIEDZIEC KIM JESTEM I UZYWALI
          > PIECU (5) ROZNYCH IMION ...............................
          > MOZE .................
          > mariposa = ANONIM na Anonimka = JA = RENKA = RACZKA >> TO TA SAMA OSOBA
          > ......................................
          > ZYCIE POKAZE
          > ..............
          > z powazaniem ( tylko nie wiem do kogo - ameryaknie tez maja ten problem kto nas
          > zaatakowal )
          >
          > Witold Wolkowski
          >
    • Gość: mariposa Do Pana Witolda, po raz ostatni IP: 195.94.213.* 17.09.01, 14:02
      volny napisał(a):

> raczka zaczynasz mnie smieszyc. naprawde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      > MUSISZ OSOBISCIE BYC WIELKIM KRETACZEM ZE PODEJRZEWASZ KAZDEGO O TO SAMO
      > ORAZ JESTES WSCIEKALA ZE KTOS WSZEDL NA TWOJE PODWORKO
      > BO WRACASZ SIE WSZEDZIE BEZ WZGLEDU NA TO CZY WIESZ O CO CHODZI CZY NIE
      > TO FORUM NIE JEST TWOJE..........................

Z calym szacunkiem, Panie Witoldzie, ale podobne slowa, tyle ze w nieco
      lagodniejszej formie, cisnely mi sie na ekran po kolejnych Panskich wystapieniach
      na forum.
      Odnosze wrazenie, ze Pan raczej nie bierze udzialu w dyskusji, ale odgornie
      stwierdza, ze posiadl recepte na szczescie w postaci pozytywnego myslenia, ale ta
      cala cholota
      na forum nie jest godna dostapic zaszczytu oswiecenia przez Pana.
      Tego doswiadczyc moga jedynie wybrancy, zaproszeni przez Pana na priv''a.

Troche mi to przypomina metody optymalnych, a troche dziecinna masonerie.

I bez urazy, ale jesli jest Pan tak pewny swoich niezawodnych metod, to po co
      podpiera sie Pan dwoma tysiacami konsultacji i setkami przeczytanych ksiazek.
      Ja osobiscie uwazam, ze taka licytacja nie ma najmniejszego sensu, a autorytet
      najlepiej zbudowac sobie madrymi i wywazonymi wypowiedziami NA TEMAT!

A poza tym to madrosci raczej nie da sie zmierzyc iloscia przeczytanych ksiazek,
      a raczej sposobem wykorzystania zdobytej wiedzy. Po zdobyciu tej samej wiedzy
      jedna osoba wybuduje elektrownie, a druga bombe.

> _____________________________________________________
      > probowalem zaprosci cie do krespondencji przez email, ale ty wolisz pisac pierd
      > oy na forum.

to tylko swiadczy, ze renka przynajmniej nie ma nic do ukrycia i nie obawia sie
      reakcji "publicznosci". a "pierdoly" sa okresleniem pejoratywnym, wiec skoro Pan
      tak kocha i szanuje ludzi, to uzywanie tego typu zwrotow jest conajmniej nie na
      miejscu.

> NA KONIEC NAPISZE TO JEST OSTATNI DLUGI POST DO CIEBIE.
      > JESTES NUDNA I WSCIBSKA, NIE WIESZ CO ZROBIC Z CZASEM

nie chce sie wdawac w pyskowki z Panem, ale powyzszym zdaniem nie wystawia Pan
      sobie najlepszego swiadectwa.

> PISZE TO DLATEGO ZEBY LUDZIE KTORZY CZYTAJA MOJE SZCZERE WYPOWEDZI ZAWSZE
      > WIEDZIELI ZE MOGA ZANALEC INFORMACJE O MNIE WLACZNIE Z ADRESEM I TELEFONAMI
      >
      > TY NIE MASZ ODWAGI PODAC NAWET SWOJEGO EMALA.
      > ZEBY CI LUDZIE NIE PISALI CO O TOBIE MYSLA.
      >
      ludziom nie potrzebny jest telefon, zeby napisac co o kims mysla. poza tym, gdyby
      Pan troche ochlonal, to z pewnoscia zauwazylby Pan, ze ludzie kulturalni piszacy
      na tym forum, nawet jesli sie kloca, to nigdy nie oceniaja OSOBY autora watku, a
      jedynie krytykuja jego WYPOWIEDZI.
      Sami dla siebie stanowimy do pewnego stopnia zagadke, a ocenianie kogos na
      podstawie kilku zdan napisanych anonimowo na forum jest, sam Pan przyzna, dosc
      ryzykowne.

> MYSLE ZE JASNO SIE WYPOWIEDZIALEM. CHYBA ZE MASZ TAKZE PROBLEM ZE
      > ZROZUMIENIEM POLSKIEGO.
      >
      ta wypowiedz jest moim zdaniem bardzo zlosliwa.

z calym szacunkiem dla Pana,

mariposa
      • volny mariposa to ty raczka to tylko taki wniosek 17.09.01, 17:50
        teraz zobaczylem ten stek twoich bzdur i wypocin
        to tylko potwierdza moj pierwszy post.

bez pozdrowienia nie pozdrawiam bordowch terorystow

Gość portalu: mariposa napisał(a):

> volny napisał(a):
        >
        > > raczka zaczynasz mnie smieszyc. naprawde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > > MUSISZ OSOBISCIE BYC WIELKIM KRETACZEM ZE PODEJRZEWASZ KAZDEGO O TO SAMO
        > > ORAZ JESTES WSCIEKALA ZE KTOS WSZEDL NA TWOJE PODWORKO
        > > BO WRACASZ SIE WSZEDZIE BEZ WZGLEDU NA TO CZY WIESZ O CO CHODZI CZY NIE
        > > TO FORUM NIE JEST TWOJE..........................
        >
        > Z calym szacunkiem, Panie Witoldzie, ale podobne slowa, tyle ze w nieco
        > lagodniejszej formie, cisnely mi sie na ekran po kolejnych Panskich wystapienia
        > ch
        > na forum.
        > Odnosze wrazenie, ze Pan raczej nie bierze udzialu w dyskusji, ale odgornie
        > stwierdza, ze posiadl recepte na szczescie w postaci pozytywnego myslenia, ale
        > ta
        > cala cholota
        > na forum nie jest godna dostapic zaszczytu oswiecenia przez Pana.
        > Tego doswiadczyc moga jedynie wybrancy, zaproszeni przez Pana na priv''''a.
        >
        > Troche mi to przypomina metody optymalnych, a troche dziecinna masonerie.
        >
        > I bez urazy, ale jesli jest Pan tak pewny swoich niezawodnych metod, to po co
        > podpiera sie Pan dwoma tysiacami konsultacji i setkami przeczytanych ksiazek.
        > Ja osobiscie uwazam, ze taka licytacja nie ma najmniejszego sensu, a autorytet
        > najlepiej zbudowac sobie madrymi i wywazonymi wypowiedziami NA TEMAT!
        >
        > A poza tym to madrosci raczej nie da sie zmierzyc iloscia przeczytanych ksiazek
        > ,
        > a raczej sposobem wykorzystania zdobytej wiedzy. Po zdobyciu tej samej wiedzy
        > jedna osoba wybuduje elektrownie, a druga bombe.
        >
        > > _____________________________________________________
        > > probowalem zaprosci cie do krespondencji przez email, ale ty wolisz pisac
        > pierd
        > > oy na forum.
        >
        > to tylko swiadczy, ze renka przynajmniej nie ma nic do ukrycia i nie obawia sie
        >
        > reakcji "publicznosci". a "pierdoly" sa okresleniem pejoratywnym, wiec skoro Pa
        > n
        > tak kocha i szanuje ludzi, to uzywanie tego typu zwrotow jest conajmniej nie na
        >
        > miejscu.
        >
        >
        > > NA KONIEC NAPISZE TO JEST OSTATNI DLUGI POST DO CIEBIE.
        > > JESTES NUDNA I WSCIBSKA, NIE WIESZ CO ZROBIC Z CZASEM
        >
        > nie chce sie wdawac w pyskowki z Panem, ale powyzszym zdaniem nie wystawia Pan
        > sobie najlepszego swiadectwa.
        >
        >
        >
        > > PISZE TO DLATEGO ZEBY LUDZIE KTORZY CZYTAJA MOJE SZCZERE WYPOWEDZI ZAWSZE
        > > WIEDZIELI ZE MOGA ZANALEC INFORMACJE O MNIE WLACZNIE Z ADRESEM I TELEFONAM
        > I
        > >
        > > TY NIE MASZ ODWAGI PODAC NAWET SWOJEGO EMALA.
        > > ZEBY CI LUDZIE NIE PISALI CO O TOBIE MYSLA.
        > >
        > ludziom nie potrzebny jest telefon, zeby napisac co o kims mysla. poza tym, gdy
        > by
        > Pan troche ochlonal, to z pewnoscia zauwazylby Pan, ze ludzie kulturalni piszac
        > y
        > na tym forum, nawet jesli sie kloca, to nigdy nie oceniaja OSOBY autora watku,
        > a
        > jedynie krytykuja jego WYPOWIEDZI.
        > Sami dla siebie stanowimy do pewnego stopnia zagadke, a ocenianie kogos na
        > podstawie kilku zdan napisanych anonimowo na forum jest, sam Pan przyzna, dosc
        > ryzykowne.
        >
        >
        >
        > > MYSLE ZE JASNO SIE WYPOWIEDZIALEM. CHYBA ZE MASZ TAKZE PROBLEM ZE
        > > ZROZUMIENIEM POLSKIEGO.
        > >
        > ta wypowiedz jest moim zdaniem bardzo zlosliwa.
        >
        > z calym szacunkiem dla Pana,
        >
        > mariposa

• Gość: mariposa Re: mariposa to ty raczka to tylko taki wniosek IP: 195.94.213.* 17.09.01, 17:56
          volny napisał(a):

> teraz zobaczylem ten stek twoich bzdur i wypocin
          > to tylko potwierdza moj pierwszy post.
          >
          > bez pozdrowienia nie pozdrawiam bordowch terorystow

MOZE I JESTEM TERRORYSTKA, ALE NA PEWNO NIE BORDOWA!!!

JA JESTEM BLADA TWARZ! ;-)))))))))))))
          • Gość: fnoll Re: mariposa - jestem pod wrazeniem IP: *.ds.uj.edu.pl 17.09.01, 18:52
            dech mi zaparlo gdy zobaczylem jak ladnie i kulturalnie, ale i stanowczo
            potrafisz pisac do tak zjawiskowego czlowieka jak volny, sam sie czulem
            niejednokrotnie sprowokowany jego aroganckimi wypowiedziami i faktem, ze chyba
            nie bardzo czyta to co komentuje (zdecydowanie WIE LEPIEJ), ale na klawisze mi
            sie cisnely same niewybredne zlosliwosci wiec odpuszczalem, w koncu z volnym i
            tak sie nie da gadac, wiec po co sie meczyc? ale to, co napisalas do niego jest
            po prostu wspaniale! spelnilas moje skryte marzenia i uwolnilas od z dawna
            skrywanej frustracji - dzieki!

pozdrowionka w szarych kolorach (klawiatury)
            • Gość: Malwa Re: mariposa - jestem pod wrazeniem IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 17.09.01, 20:14
              Dołączam sie do zachwytów i podziękowań

Malwa M. z Malwińskich Malwowska
              • Gość: Maur Re: mariposa - jestem pod wrazeniem IP: *.chello.pl 17.09.01, 22:43
                Gość portalu: Malwa napisał(a):

> Dołączam sie do zachwytów i podziękowań
                >
                > Malwa M. z Malwińskich Malwowska

I ja tez.

Maur
                • Gość: SHAZZER jestem zmęczona volnym! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 23:12
                  Gość portalu: Maur napisał(a):

> Gość portalu: Malwa napisał(a):
                  >
                  > > Dołączam sie do zachwytów i podziękowań
                  > >
                  > > Malwa M. z Malwińskich Malwowska
                  >
                  > I ja tez.
                  >
                  > Maur

ale z drugiej strony to ciekawe jak ktoś kto tu nie mieszka już wiele lat, wie
                  tak dobrze co każdy Polak mysli i czuje oraz jak go "uzdrowić". przecież volny to
                  prawdziwy fenomen (;)))))

mój apel do volnego - ZNIKNIJ!

• Gość: Aguś Re: mariposa - jestem pod wrazeniem IP: 10.2.5.* / *.Elektron.pl 18.09.01, 08:45
              Aż przyjemnie mi się czytało, w takim stylu mu odpisałaś że chyba facet
              zniknie? Pozdrawiam serdecznie :-)
    • Gość: Renka smetna , ale dosadna riposta Renki IP: *.sympatico.ca 18.09.01, 06:32
      Jestem wdzieczna Maripozie za piekna rozgrywke z volnym, ktory powinien
      przemyslec slowa cisnace mu sie na klawiature. Ja rozumiem, volny, ze ty mozesz
      czuc sie lepszy ode mnie, ja nie nie jestem i nie bylam chroniona przez Caritas
      i nikogo innego. A wyladowanie w Kaliforni w czasie stanu wojennego ,
      czlowieku, ty powinienes takim jak ja(my), ktorzy ten stan wojenny przezyli w
      Warszawie, Goldapii(oboz dla internowanych), Wroclawiu itd,itp, ty powinienes
      nam byc wdzieczny za to, ze dzieki takim durniom jak my mogles tam jechac i
      zrec mango lub kiwi kiedy my zarlismy cebule i kartofle.I wodke mielismy na
      kartki.I benzyne i cukier.W koncu gdyby nie powstala Solidarnosc, ty bys tam
      sie nie znalazl, volny.A teraz ty nam ublizasz , nam Polakom, ktorzy robili co
      mogli dla naszego kraju, probowali zmienic na lepsze.A ty co zrobiles, volny?
      Mamone. Otoz powiem ci, powinienes cala te mamone , ktora zbiles tam, przekazac
      na ten Caritas.Cala, nie tylko za bilet. To byloby FAIR, volny.Ten TWOJ bilet
      WTEDY byl dla niektorych wart ZYCIE, volny, wiesz?
      ad Renka , nie chce mi sie pisac z duzej litery, wiec pisze z malej
      • mariposa dziekuje 18.09.01, 09:08
        serdecznie Wam wszystkim dziekuje (szczegolnie Panu Witoldowi, bo gdyby nie on
        nie otrzymalabym tylu wyrazow sympatii). mam tylko nadzieje, ze czujac Wasze
        poparcie nie stane sie bezczelna. w takim przypadku prosze bezwzglednie
        sprowadzic mnie do parteru!

niegdys bardzo mi sie podobalo, kiedy ktos potrafil trafnie podsumowac kogos w
        jednym zdaniu. ale czasami tak sobie mysle, ze w naszym centrum dowodzenia
        (mozgu) jest wiecej polaczen nerwowych niz atomow we wszechswiecie, wiec
        czlowiek nie da sie zamknac w kilku slowach.

moze to tez rodzaj samoobrony, w mysl zasady "nie sądź, a nie bedziesz sądzony"

pozdrawiam Was bardzo cieplutko we wszystkich kolorach teczy (oprocz
        bordowego ;-) ).

milego dnia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka