bezrobotny79 Najlepiej żyć aż do samej śmierci 30.11.05, 20:42 Jest wtedy pewność, że wykorzystało się 100% przyznanego czasu (-; -- Niech pchły z tysiąca wielbłądów zalęgną ci się pod pachami! Odpowiedz Link Zgłoś
erba-mala-presto-cresce Re: Ile lat warto zyc? 30.11.05, 22:09 ile warto żyć? moim zdaniem i zmojego małego doświadczenia (17 lat) ważna jest jakosc życia.i warto zyć dotąd aż przestaniesz móc kontrolować swoją psychikę i swoje ciało a poza tym jeszcze jedno- teraz wiem że nie warto życ dłużej niż 50 lat, ale wiem że z wiekiem mogę zmienić zdanie...jeszcze wiele może sie zdarzyć. i dam ostatnią radę, której nie trzeba wysłuchiwać: trzeba też spojrzeć na to z punktu religii, w każdej religii jest takie samo zakończenie dla samobójcy:piekło. Chyba ze jestes agnostykiem lub ateistą (jak ja) to nie masz problemu z tego punktu widzenia nie będę ci odradzać bo to twoje życie i jeśli za nikogo nie jesteś odpowiedzialny, ale moja przyjaciółka raz spróbowałą popełnić samobójstwo i mimo upadku z 9-tego czy 8-mego (bo piętro "0" było na pierwszym piętrze) po 3-ech miesiącach zrastania się kości do teraz jest zdrowa i szuka pracy... mam nadzieje (choć nadzieja matką głupich) że w czymkolwiek pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 [...] 30.11.05, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grucha1982 Re: Ile lat warto zyc? 30.11.05, 22:37 Uwazam, ze gadanie ile warto zyc nie ma sensu, kazdy pozyje tyle ile mu dane. A ludzie ,ktorzy mowia ze warto zyc 40 czy 45 lat mysle, ze w ich zyciu nie ma innych wartosci ponad pieniadze, piekne cialo, dobra zabawa i wiele doczesnych przyjemnosci, ktore wiaza sie z mlodoscia. Zal mi takich ludzi:( ja tam chce minimum 80lat zyc:) Starosc tez ma swoje zalety chocby to ze nie trzeba pracowac i sie uczyc:) (nie mowie tu o wyjatkach na utrzymaniu mamusi) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Re: Ile lat warto zyc? 30.11.05, 23:25 akurat co do pracy, to może się wkrótce zmienić, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Re: Ile lat warto zyc? 30.11.05, 23:06 Ja mam 57 dobrze zarabiam mam wnuczki i wnuki wspaniałą żonę, żadnych obowiązków. To jest dopiero życie a tobie radzę się leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 warto żyć do końca 30.11.05, 23:18 tak naprawde nie mozna tego wiedzieć, bo nie ma z góry okreslonego planu życia. Nigdy nie wiesz co Cię w zyciu spotka. W chwilach kiedy wydaje się , że juz jest po wszystkim pojawia się cos , dla czego warto przeżyć choćby dzień dłużej. Dlatego trzeba żyć az do smierci nie z wyboru. Mimo tego,ze czasem bardzo trudno wyczekac tak długo. A nawet jeśli się ma już nic nie wydarzyć trzymającego przy zyciu, masz ten komfort, ze nie zrezygnowałeś dobrowolnie z czegos wspaniałego co mogło Cię spotkać. 45 a potem się zabić - jakiś czas temu Marquez ( u niego w "miłości w czasach zarazy"60 lat) podsunął mi ten pomysł. Mimo , że jest to , jak mi sie wydaje, akt wielkiego tchórzostwa przed starością i jej niegodnosciami myslałem o tym bardzo poważnie. Ale , jesli wierzyc w złośliwośc losu, a jestem pewien, ze najczęsciej sprawdzającym się prawem w przyrodzie jest prawo Murphiego, może się zdarzyć , że cierpienia jesieni zycia mogą Twój podstęp wyprzedzić i przyjśc dużo wczesniej, czego rzecz jasna Ci nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lorneta.i.meduza Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 00:16 Tyle życia, ile picia. Jak po piciu, to po życiu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Hej! Łza się w oku kręci:) 01.12.05, 01:03 Fajny nick sobie wybrałes... Ilez razy zamawiałem lornete z meduzą...i ile jeszcze będę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lorneta.i.meduza Re: Hej! Łza się w oku kręci:) 01.12.05, 14:13 To jest nick pokoleniowo-rozpoznawczy. "Wtajemniczeni" wiedzą o co chodzi :) Uwaga: nick nie świadczy o skłonnościach jego posiadacza. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 00:31 dopuki Balcerowicz nie odejdzie RPP ,Kaczynski nie zbuduje IV RP i ziobro nie wyjdzie z gola dupa na parade rownosci:P wtedy stwierdze ze wszystko juz widzialem i ze nie warto juz zyc:P Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.maszynista Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 04:02 Tak z dupy pyt zadajesz - na twoim miejscu bym samobojstwo z miejsca popełnił. Odpowiedz Link Zgłoś
biorytm Sprawdz <a href="http://www.ska.pl/biorytm/" target="_blank">w 01.12.05, 06:59 Samemu mozna sprawdzic jak dlugo zyje rowiesnik z daty urodzenia w POLSCE. Wystarczy: 1.Wejsc na strone www.ska.pl/biorytm/ 2.Wprowadzic date urodzenia 3.Odczytac statystyczne prognozy dozycia dla rowiesnika z daty urodzin. 4.Zadanie dla Ministra zdrowia = jak dogonic Japonie gdzie zyja ponad 10 lat dluzej niz w POLSCE. 5.Nie martwmy sie za bardzo w ROSJI mezczyzna zyje 10 lat krocej od POLAKA. 6.Wszystko bezplatnie i dyskretnie - bo zrobisz sam. 7.Zobacz jak zagospodarowac dany nam CZAS......? UKŁONY. Odpowiedz Link Zgłoś
agaxy Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 07:27 Tyle ma się lat, na ile się wygląda. Moja babcia tak mówiła. Żyła 99 lat. Jeszcze piła kozie mleko. Życzę wszystkim 100 lat w pełnosprawności fizycznej i psychicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 08:18 Życie nie jest naszą własnąością. Z życia nie mozna zrezygnować. Życie to dar którego nie wolno zwracać. Żyć trzeba mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 13:19 trelemorele, a kto mi zabroni z nigo zrezygnowac ?? ty? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Ile lat warto zyc? 04.12.05, 21:09 Nit ci nie zabroni.... ale jeśli coś spartolisz to trochę czasu spędzisz w psychiatryku. Odpowiedz Link Zgłoś
ibir1 Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 08:19 Widać, że cię tłucze ! Chyba jesteś nie pracujący ? Odpowiedz Link Zgłoś
hkudla Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 08:34 ...nie wiesz nawet o czym piszesz!!!ja znam kogoś kto mówił,że w kazdej chwili może umrzeć....i kiedy wykryto u niego nowotwór....nagle zapragnął żyć!!!warto żyć!!!"do końca",chocby dla tego że drugiej szansy mieć nie będziemy... Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_online Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 08:41 ja sie na swiat nie prosilam.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
reja36 Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 10:35 Moja Siostra żyła 45 lat i 3 miesiące. Bardzo nam Jej brakuje. Pamiętam jak kiedyś (jak miała ok. 25 lat) powiedziała, że chciałaby żyć 42 lata (pamiętam to dobrze). Później, w wieku 30 lat powiedziała, iż ma przeczucie, że nie będzie długo żyła i dlatego chce jak najwięcej zobaczyć świata. Spakowała manatki i wyjechała do Seattle (płn/zach. część USA). Wiem, że jak zachorowała, to do końca walczyła o życie (byłam przy tym). Także jak chcesz słuchać dobrych rad to posłuchaj: nie wywołuj wilka z lasu i niczego nie odkładaj na potem. A to w jakim wieku ludzie umieraja najlepiej zobaczyć na cmentarzu: naprawdę jest tam dużo ludzi, którzy nie dożyli nawet 45 lat. Pomyśl też o swoich bliskich: dla niektórych to katastrofa, jak w młodym wieku odchodzą ich bliscy. Odpowiedz Link Zgłoś
lagonda Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 10:48 mama 53 lata, spotkalem kolege ma 40 powiedzial mi sie juz nic dobrego nie zdarzy, ja mu na to, wiesz mnie sie cos fajnego zdarzylo trzy lata temu a zatem 10 lat masz fajnego zycia jak w banku. nigdy nie wiesz co ci los przyniesie, ale i samemu trzeba szukac, podrozowac, surfowac na necie, rozmawiac z innymi bo zaden listonosz pod drzwi szczescia nie przyniesie, niestety.tak ze mozna miec zycie do kitu majac 30 tke i dobre majac 80 tke, ale warunek jeden, zeby byc samodzielnym, choroba wszystko niszczy.i wtedy czsami nie warto zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_babsztyl Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 10:52 No, BARDZO śmieszne, naprawdę bardzo HA-HA-HA Odpowiedz Link Zgłoś
desperatka22 Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 12:00 ja mam prawie 44, i co amm umierac??? czlowieku-ja niedawno skonczylam II fakultet, pracuje , mam 4 dzieci.. gdzie mi tam wahac kwiatki..od dolu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekz1 Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 12:12 Jak masz taki problem, to znaczy, że już nie warto. Bo ja uważąm, że nawet 2 x 45 lat to malo. Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 12:20 mój dziadek mówi: tyle lat, ile zim... Odpowiedz Link Zgłoś
oraw JESTEM NIEŚMIERTELNY-DOŚWIADCZAM WIECZNOŚCI 01.12.05, 12:24 Co to znaczy ŻYĆ? Ciało to pojazd! Żyję w TAKOŚCI!!! Serdecznie pozdrawiam VIATORES! Rozejrzyjcie się a zobaczycie................. Odpowiedz Link Zgłoś
seweryngrodny WIECZNIE 01.12.05, 14:23 jeśli sie da ale nie w niebie tutaj na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
oraw Re: WIECZNIE 01.12.05, 14:59 Da się , ale dlaczego "na ziemi",kiedy WSZYSTKO JEST DLA NAS OTWARTE!!!! A ziemia to tylko nasz sposób postrzegania tego co przecież i tak jest tylko ILUZJĄ! JESTEM NIEŚMIERTELNY!DOŚWIADCZAM WIECZNOŚCI! Pozdrawiam serdecznie VIATORES Odpowiedz Link Zgłoś
ewikal Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 14:27 Wiem jedno - życie zaczyna sie po 40 -ce,wiem to po sobie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elazosia Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 14:57 ech... kochani warto,warto jak najdłużej.Gdyby mi ktoś powiedział,że będę tu gdzie jestem,że zobaczę jeszcze inny kawałek świata - że zarobię jeszcze fajną kasę na moje stare lata, to w ubiegłym roku w wieku 58 lat wyśmiałabym takiego przepowiadacza.Nie bądżcie młodymi zgredami marudzącymi leniami.Widocznie nie macie nic innego do roboty.Ot Polak.Wiecznie niezadowolony,sfrustrowany skiśnięty,zły ponury.Oj młodzi ludzie,czs najwższy coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
csaba Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 16:19 Jak mozna sobie ,lub komus okreslac wiek do ktorego warto zyc! Pytanie jest okrutne i nie stosowne ,nie mowiac juz ,ze glupie! Rozumie ,chodzi o prowokacje i tak je odbiore! A teraz prosze posluchac!!!! kieruje to do wszystkich na tym forum!! Mam 58 lat,3 lata temu odkryo u mnie czerniaka zlosliwego-jak sadzicie jak sie czulam !!! W tym czasie bylam osamotniona rodzinnie i sama musialam walczyc o siebie i chcialam zyc-bardzo! Uporalam sie .Najpierw operacja ,potem znalazlam pomoc u prf Mackiewicza-dostaje szczepionke genetycznie modyfikowana i jestem szczesliwa ,ze zalapalam sie na kuracje.Ale to nie koniec 1.5 roku temu dowiaduje ze mam nowotwor trzonu macicy i znowu na stol i znowu ,czekanie i cierpienie -ale dalej chce zyc i walcze! Operacja sie udaje i znowu JESTEM. Rownoczesnie musze rozwiazywac bardzo powazne problemy osobiste zmiana miejsca zamieszkania ,opieka nad schorowana i starsa Mama, choroba i smierc Ojczyma! jest mi bardzo ciezko ,ale nadal chce zyc!!! Rownoczesnie procesuje sie NFZ o finansowanie mi szczepionki. sama sobie prowadze sprawe i wygrywam! nie jest latwo! remontuje mieszknie do ktorego wracam po 30 latach. W miedzyczasie rozwod i podzial majatku tez sama sobie wszystko prowadze/nie jestem prawnikie/ Wygrywam Wszysko to przeszlam w ciagu ostatnich 3 latach!i jeszcze troche spraw o ktorych juz nie wspomne!!! Teraz mam usmiechnieta buzie ,wygladam swietnie umawiam sie na randki !chodze na plywanie ,jezdze na nartach!!! I mlody czlowieku ,ktory spreparowales to pytanie ,tez potrafimy sie kochac i cieszyc miloscia nie gorzej od 45 latkow )) zapewniam )) I nadal chce zyc i wierze ,ze czekam mnie jeszcze duzo radosci i nowych smakow Odpowiedz Link Zgłoś
pilot.nawigator Re: Ile lat warto zyc? 01.12.05, 16:19 Watek jest glupi jak wiekszosc na forum moderowanym przez te pania. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod milion lat, daj mi niesmiertelne cialo, a tchne 01.12.05, 17:10 w niego ducha mego, zwiedzil bym caly Wszechswiat, odwiedzil wszystkie zamieszkale planety (incognito:), siegnal wzrokiem, tam gdzie Bog nie siega... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: milion lat, daj mi niesmiertelne cialo, 01.12.05, 17:53 Dostaniesz! Lecz tylko wtedy gdy zachowasz maksymę: "cokolwiek w swoim życiu czynisz, zawsze pedantycznie wypełniaj prawa moralne" www.totalizm.nazwa.pl/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: milion lat, daj mi niesmiertelne cialo, 01.12.05, 18:20 juz o tobie przedtem czytalem; najcudowniejsza paranoja, jaka kiedykolwiek czytalem, jako namietny ogladacz "Star Trek" zalozyl bym z toba "Towarzystwo ochrony Ziemi przed UFonautami";) , gdybyz wszyscy szalency byli tacy jak ty, to swiat bylby bardziej znosny:) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod do ciupazki 01.12.05, 18:24 ciupazka napisała: "cokolwiek w swoim życiu > czynisz, zawsze pedantycznie wypełniaj prawa moralne" polecam www.bahai.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: do abhaoda i innych 01.12.05, 18:44 abhaod napisał: > ciupazka napisała: > > "cokolwiek w swoim życiu > > czynisz, zawsze pedantycznie wypełniaj prawa moralne" > polecam www.bahai.org.pl > Hehe... dobre! Dziękuję za radość, którą mi sprawiłeś niechcący, hehe...Pamiętaj o tym prawie a bedziesz z pewnością wiecznie żył. Odpowiedz Link Zgłoś