second_time Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 16.01.06, 23:34 to bym sobie wybrala inne studia i dzisiaj mialabym lepiej w zyciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gappa1 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 11:24 a co studiowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 12:55 niewazne co, wazne ze jest to cos niezgodnego z moimi zainteresowaniami, same studia wspominam baaardzo zle, a papier (dyplom) to moge sobie wsadzic w d... w zyciu chcialabym robic zupelnie co innego ale.... nie mam wymaganego teraz wszedzie wieloletniego doswiadczenia zawodowego :( Odpowiedz Link Zgłoś
ksiazemaly Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 17.01.06, 02:09 Myślę, że każdy wcześniejszy mój wybór składa się na jedną całość i gdybym zmienił choć jeden z wcześniejszych punktów mojego życiorysu nie znalazłbym się w tym "miejscu", w którym teraz jestem. A tego bym nie chciał, więc kończąc ten mój przydługi wywód- mimo, że nie ze wszystkiego jestem zadowolony, to nie zmieniłbym nic. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina44444 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 10:46 ja cofnełabym o conajmniej 9 lat bo wtedy: 1 wyslalabym mame do lekarza i pewnie by dziś żył 2 nie zgodzilabym sie na zwiazek z pewnym chlopakiem, w ktorym się z czasem zakochałam a teraz jestem jego żoną, bo nie możemy dojść do porozumienia przez co jestem wykończona psychicznie POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
gappa1 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 11:23 :( ale mozesz sie rozwiezca "a teraz jestem jego żoną, bo nie możemy dojść do porozumienia" - to chyba literowka, tak? bojesli nie to nie rozumiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 10:56 bardziej ufałabym sobie a nie innym i temu co mówią Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 11:31 Jest takie powiedzenie: "gdybym miała tamte lata, a ten rozum..." Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 11:38 horpyna4 napisała: > Jest takie powiedzenie: "gdybym miała tamte lata, a ten rozum..." Spokojnie....Nie jest tak źle ;) I tak większość rzeczy, które robiłam była tylko MOJA. W tych przypadkach, kiedy słuchałam innych po prostu droga dojścia do mojego była dłuższa.... I tyle :) Niczego nie żałuję. Taka moja droga. Przynajmniej autorska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle7 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 12:18 fajnie powiedziane:) Tylko siebie słuchaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 13:23 cofnac to za malo, jeszcze musialabym wiedziec to co teraz wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewa511 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 22:29 Gdybym mogła cofnąć czas, to nie zaangażowałabym się w związek ,który przyniósł mi ból i rozpacz, chociaż może smak życia czujemy wtedy,gdy poznamy wszystkie jego barwy i odcienie Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 18.01.06, 22:32 Wcześniej poszedłbym do psychiatry. Chyba poszedłbym na inne studia. Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 19.01.06, 22:06 Gbybym mogla cofnac ten czas to bym przyjela to zaproszenie na masaze wodne :)), pod prad i z pradem.. kurde, za malo bylo mi tej rozkoszy dla ciala. Teraz czas i miejsce nie to. Nie trace jednak nadziei, ze ktoregos poranka poplyne znowu z pradem i pod prad :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdus71 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 31.01.06, 21:54 Nie rozwiodłabym się z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
beetaxa Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 01.02.06, 00:07 a ja w ogóle bym nie wychodziła..... Odpowiedz Link Zgłoś
gappa1 Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 01.02.06, 16:27 ale mnie zaintrygowalas. wydaje mi sie, ze czesciej ludzie zaluja tego czego nie zrobili (np. ze sie nie rozstali, ze tkwili w zwiazku), a ty odwrotnie. napiszesz cos o tym? jak woilisz to podaje mail: gappa1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iwanowna Re: gdybyście mogli cofnąć czas np. o kilka lat t 01.02.06, 08:34 Nie związałabym się z takim jednym chłopakiem, wybrałabym z pewnością inny kierunek studiów... Odpowiedz Link Zgłoś
virusti ożeniłbym się 01.02.06, 10:56 Spełniłbym prośby mojej dziewczyny i się z nią ożenił dzięki czemu mógłbym się teraz Nią opiekować, a nie czekał tyle lat aż zaskoczy nas Jej depresja w wyniku ktorej jest teraz zdala ode mnie praktycznie ubezwłasnowolnion przez własnych rodziców, którzy od lat ja niszczyli i poniżali i których nienawidziła do tego stopnia, że marzyła o zakazie wstępu dla nich do naszego domu i którzy są uważania przez Jej psychologa za źródło depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
ar11 Niestety, wydaje mi się, że nic 01.02.06, 12:01 Kiedyś się nad tym zastanawiałam i wyszło mi, że nic bym nie zmieniła bo tak naprawdę nie dokonywałam nigdy żadnego wyboru: to ALBO to.Było oczywiste, że pójdę na studia, wiedza i umiejętności predestynowały w jednym określonym kierunku, jeśli chodzi o partnerów życiowych, to też nie było: ten CZY ten?Więc nie wiem co mogłabym zmienić tak naprawdę cofając się w czasie. Co nie znaczy, że jestem zadowolona z mojego życia takim jakie ono jest.Ale po prostu nie widzę jak mogłabym je zmienić w przeszłości (myśląc realnie - na ile to możliwe ;-)) aby teraz było lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwanowna Re: Niestety, wydaje mi się, że nic 01.02.06, 13:12 To chyba dobrze, a nie "niestety"... Odpowiedz Link Zgłoś
ar11 Re: Niestety, wydaje mi się, że nic 01.02.06, 13:32 Można tak przypuszczać. Ale chodziło mi o to, że raczej nie było zbytniego pola manewru żeby coś zmienić. Można było tylko tylko czegoś zaniechać ale to chyba nie wyszłoby na dobre. Chodzi o ten brak lepszego wyboru, więc jakby też brak możliwości zmiany. Bo na co? Jak? Odpowiedz Link Zgłoś
iwanowna Re: Niestety, wydaje mi się, że nic 01.02.06, 13:53 Wybór rzeczywiście kojarzy się z jakimś selekcjonowaniem wśród "wielu" rzeczy. Ja też nie miałam w tym samym momencie dwóch mężczyzn do wyboru, był tylko jeden. Ale mogłam wybrać tę miłość przyjąć lub ją odrzucić! Prawda? No i w tym względzie bym zmieniła swoją przeszłość, wymazałabym to, bo kto wie co by się działo... Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy to wiedzialbym jakie numerki w toto-lotka skreslic 01.02.06, 16:31 I pracowalbym dzisiaj na wlasnym, miast chodzic na okreslona godzine do roboty na "etacie" :) Odpowiedz Link Zgłoś