fleuret Re: licytacja 26.01.06, 10:26 "Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący" Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: licytacja 26.01.06, 17:12 fleuret napisała: > "Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak > miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący" a kto to napisal? piekne Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: licytacja 25.01.06, 19:34 to, co komus jest potrzebne z wartości obiektywnych zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: licytacja 26.01.06, 10:38 a więc zasada użyteczności... z filozofii zdrowego rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: licytacja 26.01.06, 14:49 ot, wartość nadrzędna (w dobie nieustających r e f o r m w polskiej służbie zdrowia zwłaszcza :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: licytacja 26.01.06, 10:28 domyślam się, że nie masz kolacji dla kota... Odpowiedz Link Zgłoś
panczerny Re: licytacja 25.01.06, 21:00 wszystko to, co sie w danych warunkach daje dobrze "sprzedac". Zarowno za pieniadze, jak inne wartosci wymienne (chocby duchowe - jak uznanie otoczenia, czy milosc) Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: licytacja 26.01.06, 10:30 dzis wszystko jest na sprzedaz. Lecz nie wszystko mozna kupic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 10:43 fleuret napisała: > czy wszystko jest na sprzedaż? Prawie wszystko. (Pisal to juz Janusz Glowacki - w latach 60.-tych). Realnie - wartosc naszych dzialan i mysli zawiera sie w uznaniu innych. Dla zwyklych ludzi i takze dla wybitnych intelektualistow. Tylko zwolennicy NIRWANY wylaczaja sie z tego kregu :) Im wiecej Nirwany w Tobie - tym bardziej jestes soba :) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 10:51 fleuret napisała: > a więc wartość ma lustro? Fleuret, Aniolku, nie podpuszczaj :) Wszystko w Universum ma lustro. Z wyjatkiem absolutu. Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 10:54 etamm lustro jest immanentne ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 10:57 malvvina napisała: > etamm lustro jest immanentne ;-))) hm... Niejaki Immanuel Kant byl jednak innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 11:00 nie wiem bo nigdy nie przeszlam przez pierwsze dwie strony :-) PS odczepcie sie ode mnie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 11:02 Nie przejmuj sie :) W trylogii Sienkiewicza dobrnalem do strony 30-tej i wiecej juz nie moglem. A nadal zyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 11:06 skad wiesz ze chcialam dorzucic sienkiewicza do kanta ??? ledwie sie powstrzymalam ! Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 11:08 malvvina napisała: > skad wiesz, ze chcialam dorzucic sienkiewicza do kanta ??? ledwie sie powstrzymalam ! Wiem z praktyki :) W starym piecu diabel pali :) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 10:54 facettt napisał: > fleuret napisała: > > > a więc wartość ma lustro? > > Fleuret, Aniolku, nie podpuszczaj :) > > Wszystko w Universum ma lustro. > > Z wyjatkiem absolutu. a antropomorfizm... przypomnij sobie mitologię i biblię... Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 10:56 o rany to wy czytacie biblie ?! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Wszystko na sprzedaz ? 26.01.06, 11:02 malvvina napisała: > o rany to wy czytacie biblie ?! :-))) tylko nie pytaj czy noszę moherowe stringi... Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Zyjemy hiba w czasach (post)nowozytnych? 26.01.06, 15:09 fleuret napisała: > a antropomorfizm... przypomnij sobie mitologię i biblię... Stary Testament nie jest niczym innym, niz alternatywna wersja mitologii greckich... I tak - jako ciekawa historie Ludu Izraela - go widze. Dopiero Nowy Testament jest przeslaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: licytacja 26.01.06, 10:46 czy jest coś, na czym zależy wszystkim ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: licytacja 26.01.06, 10:52 fleuret napisała: > czy jest coś, na czym zależy wszystkim ludziom? Alez oczywiscie :) - Przetrwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: licytacja 25.01.06, 21:58 nic nie ma wartosci samo w sobie ... to tylko subiektywnie odczuwany brak CZEGOS tam sprawia wrazenie wartosci CZEGOS TAM ... Odpowiedz Link Zgłoś
justynia5 Usmiech 25.01.06, 22:03 imagiro napisał: > nic nie ma wartosci samo w sobie ... to tylko subiektywnie odczuwany brak > CZEGOS tam sprawia wrazenie wartosci CZEGOS TAM ... ------------ przemilcze to ... a ja niczego nie przemilcze gdyz za jeden usmiech Fleur oddalabym Nebraske, Alaske i nie jedna forumowa laske Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Usmiech 26.01.06, 10:32 nigdy nie sądziłam, że mój uśmiech jest tyle wart... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyinred00 Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 13:39 Życie!! bylam pewna ze zobacze te odpowiedz jako 1 a tu zonk;p przede wszystkim zycie ludzkie. a potem milosc, przyjazn, godnosc. zdrowie jak dla mnie sie zawiera w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 14:08 nieproszona ale odpowiem (bo wiem od facetow :-) : nikt nie zadaje niepotrzebnych i glupich pytan ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 15:18 fleuret napisała: > ok, już będę cicho Bo? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 15:10 fleuret napisała: > czym się on charakteryzuje? Jeżeli to do mnie pytanie to - np staram się unikać sporów tylko dla samych sporów, jeżeli z nich nic znczącego nie wynika (milszy mi mój święty spokój niż moja racja) Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 15:16 no bo w pl wszystko jest swiete ! Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 15:25 fleuret napisała: > ale dlaczego 'święty"? zgrabniejsze słowo niż nietykalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 15:16 zza_krzaka napisała: > (milszy mi mój święty spokój niż moja racja) przy Twoim temperamencie? - to chyba tylko w porywach :) Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 15:22 facettt napisał: > przy Twoim temperamencie? > - to chyba tylko w porywach :) A dobrzy ludzie ostrzegali - nie pisz za dużo o sobie:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Swięty spokój:) nt 26.01.06, 15:28 I sama chciala, sama chciala... :) (A. Osiecka) Odpowiedz Link Zgłoś