inseg 18.02.06, 14:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37215&w=36944588 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona334 Re: Internet zaraza czy uleczenie? 18.02.06, 14:25 Gdy zgasnie nam prad, to juz nie mamy wyjscia: zapalamy swieczke i porozmawiamy z domownikami :) A jezeli nie mamy domownikow, to ... mogila. Wniosek: nawet w czasach internetu, dobrze miec kogos w domu, na wypadek, gdy elektrownia odlaczy nam prad :) Odpowiedz Link Zgłoś
inseg Re: Internet zaraza czy uleczenie? 18.02.06, 19:46 To muszą nam wyłaczyć prąd żybyśmy wreszcie porozmawiali przy domowym ognisku ? Odpowiedz Link Zgłoś
inseg Re: Internet zaraza czy uleczenie? 19.02.06, 02:19 dobrze mieć kogoś bliskiego w domu i zapas świec można porozmawiać i przypomieć sobie na czym to polegało, może świece też nie będą potrzebne . Gdyby się jednak okazało, że ani prądu ani świeczki ani bliskiego nie ma to może przecierać ekran szmatką,pucować cytrynowym cypiskiem szybkę naszego ogniska jedyną formę komunikacji z oknem na świat i czekać aż ktoś zapłaci rachunki i włączą nam ten przeklety prąd Odpowiedz Link Zgłoś
inseg Re: Internet zaraza czy uleczenie? 22.02.06, 12:07 A może to sposób na nasze bolączki tego świata? Jak w homeopatii podobne leczyć podobnym wiec zaraze leczyć zarazż a uczulenie uczuleniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: młotek - narzędzie zbrodni czy... ? 22.02.06, 12:29 młotek - narzędzie zbrodni czy narzędzie AGD? choinka - zbieranina kurzu i roztoczy czy tradycja? ... pytania z typu nierozwiązanych niemal :) - każdy dziennikarz, nawet gazety wyborczej, ma na swoim koncie głupie artykuły zapychające wolne miejsca - bo coś rzucić trzeba i ludzi czymś zająć, nawet jak nic się nie dzieje a każda istniejąca rzecz moze być użyta w dowolny sposób, w zależności od fantazji korzystającego - lub braku fantazji, co też się zdarza przecież to proste... Odpowiedz Link Zgłoś
inseg Re: młotek - narzędzie zbrodni czy... ? 22.02.06, 20:43 afiko ...Zdarza się i brak fantazji i brak polotu ,zapychanie niejednego miejsca artykułem w wolne miejsca. Rzucanie ich powinno jedynie podpowiadać wnioski z pewną dozą obiektywizmu - do tego mamy własną świadomość i poglady , uczymy się wyciągać wnioski świadomie lub mniej świadomie . Jeśli wiesz do czego służy młotek i kojarzy Ci się on z wbijaniem gwozdzi a nie z waleniem sąsiada na libacji to Twój sukces i brawo ... I zgodze się że każda rzecz może być urzyta w dowolny sposób ... nie zapytałam o choinkę ani o AGD ale o konkretną rzecz jaką jest Internet .. Jeśli nie masz zdania to nie mów "każdy" bo czyż jesteś " każdym i wszystkimi" ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: młotek - narzędzie zbrodni czy... ? 23.02.06, 08:07 inseg napisała: > afiko ... przede wszystkim - jeśli już - to alfiko, nie afiko :)))))) > Rzucanie ich powinno jedynie podpowiadać wnioski z pewną dozą obiektywizmu - do > > tego mamy własną świadomość i poglady , uczymy się wyciągać wnioski świadomie > > lub mniej świadomie . Nie sądzę, byś miała podstawy pisać, co się powinno, a co nie - każdy wyciąga wnioski, mam nadzieję, samodzielnie - i to takie, jakie chce podobnie jak każdy czytuje to, co mu odpowiada, jeden harlequiny, inny Tołstoja - takie święte prawo każdego, kwiatuszku > Jeśli wiesz do czego służy młotek i kojarzy Ci się on z wbijaniem gwozdzi a nie > > z waleniem sąsiada na libacji to Twój sukces i brawo ... łooomatko :))))) już odpowiadam: jeśli wiesz, do czego służy internet i kojarzy Ci się on z możliwością kontaktu z wybranymi przez Ciebie ludźmi, w jakis sposób dla Ciebie ważnymi - albo ze zdobywaniem wiedzy - albo z zakupem choćby książek, których w małych miastkach nie uraczysz w księgarni - a nie kojarzy Ci się z oglądaniem gołych siusiaków - to Twój sukces i brawo ... > I zgodze się że każda rzecz może być urzyta w dowolny sposób ... (użyta, jeśli już - nawet jesli jesteś dyslektykiem, może zapamiętasz :) jak jeszcze nie było internetu, to ortografia była dość ważna - i nadal jest) nie zapytałam > > o choinkę ani o AGD ale o konkretną rzecz jaką jest Internet .. Jeśli nie > masz zdania to nie mów "każdy" bo czyż jesteś " każdym i wszystkimi" ? > Pozdrawiam I w tym sęk, stokrotko, że własne zdanie mam i je wyraziłam amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
inseg Re: młotek - narzędzie zbrodni czy... ? 23.02.06, 14:51 A skąd w Tobie tyle jadu różyczko z kolcami ? Ja tu nie chcę z Tobą uprawiać ekshibicjonizmu intelektualnego cel był zupełnie inny ale widać zawziętość i upór w swojej bezkrytycznej osobie kaktusiku "sygnatura jaka jest "każdy" widzi." Życzę dużo zdrówka i więcej uśmiechu nawet do dyslektyków :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś