Dodaj do ulubionych

zapomnial o moich urodzinach

• a_gdyby Re: zapomnial o moich urodzinach 22.03.06, 17:10
      napisalabym - nie przejmuj sie, ale to bez sensu...
      ja nie rozumiem ludzi, ktorzy w dobie komorek i komputerow nie potrafia sobie zapisac ze ukochana/ukochany maja urodziny. to zadna wymowka: nie pamietam dat!!! absolutnie zadna!!! ja tez nie pamietam... dlatego kupuje co roku kalendarz i zapisuje takie rzeczy, zeby przypadkiem, niechcacy nie zrobic komus przykrosci. przeciez to tylko jeden dzien w roku, kiedy chcemy zeby caly swiat mysla o nas, nie? chyba nie wymagamy zbyt wiele?
      • malaga1975 Re: zapomnial o moich urodzinach 23.03.06, 09:38
        normalka;)
        nie pierwszy i nie ostatni raz, niestety
    • urbinek7 Re: na przyszły rok 23.03.06, 09:58
      wykonałam ten numer raz; teraz co roku dostaję małe czekoladki i życzenia; ale
      wiadomo że nie o czekoladę chodzi tylko o to by pamiętał...; domyślając się, że
      moje kochanie (wówczas jeszcze nie mąż) na bank zapomni o moich urodzinach, w
      tym szczególnym dniu kupiłam tort, wpięłam świeczkę, przygotowałam wieczorem
      kolację i zaprosiłam chłopaka; złożyłam mu życzenia z okazji moich urodzin;
      potraktowałam całą sytuację z przymrużeniem oka; jak się okazało na nic zdały
      się moje gniewne spojrzenia i coroczne wypominki a kolacja zadziałała;

pozdrawiam;
      ale prezent kupuję sobie sama;
    • tenebre foie gras 23.03.06, 14:37
      www.farmsanctuary.org/ny_timesfg.jpg
      Nie wiem jaka jest geneza Twojego nicka, ale nie mogłam się powstrzymać :(
    • olga85 Re: zapomnial o moich urodzinach 23.03.06, 15:17
      a mój zapomniał o dniu kobiet... a jak mu powiedziałam ze bylo by miło xeby mi
      złożyl zyczenia (bo do jego mamy i babci to z czekolada poleciał) to
      powiedział, że przecież wczoraj mi składał życzenia (kupiłam krem do twarzy i
      on wymyślił ze to prezent na 8 marca)... zrewanżowałam mu się pięknie bo
      kupiłam mu czepę (zgubił wcześniej), kartkę z zyczeniami, byłam cały dzień miła
      10 marca- i poczuł się jak świnia... to chyba najlepszy sposób na
      zapominalskich.
      ps. mój też należy do tych kochających
      • asztarte1 Re: zapomnial o moich urodzinach 23.03.06, 19:34
        Mój też (a kochający jak nie wiem co :) nie raczył złożyć mi życzeń z okazji
        Dnia Kobiet... Na zwrócenie uwagi, stwierdził że to święto to jakiś przeżytek
        (!!!)a kocha mnie na co dzień. Ha ha. Może gdybym na co dzień jakieś oznaki tej
        miłości widziała, byłoby mi do śmiechu. Obowiązkowe prezenty (kosmetyki
        głównie, jakbym nic innego nie robiła tylko się smarowała i psikała)na urodziny
        i Gwiazdkę są (zapisuje sobie w komórce:)), ale zrobił tez lepszy numer: dał mi
        raz prezent, myśląc że są moje imieniny, a gdy sie okazało, że jednak nie,
        wyraźnie się zmartwił... (a ja głupia myślałam, że może chce mi zrobić
        niespodziankę..:/ )
        • petobicoke1 Re: zapomnial o moich urodzinach 23.03.06, 20:29
          pewnie tym co napisze zezloszcze kobieca czesc swiata.ja np zapomnialem o zony
          urodzinach czym mojej zonie krzywdy wcale nie wyrzadzilem.po prostu nigdy nie
          mam bladego pojecia kto i kiedy obchodzi urodziny a co wiecej wcale do nich
          uwagi nie przywiazuje - do swoich wlasnych rowniez.Wiec wyluzujcie damy na
          urodzinach sie swiat nie konczy a milosc trzeba okazywac codziennie a nie
          akurat w dzien urodzin.Ja np raz na jakis czas kupuje zonie kwiatki tak ot bez
          powodu - co Wy na to?
          • olga85 Re: zapomnial o moich urodzinach 07.04.06, 13:39
            a ja uważam, że jak kogos kochasz, a żony to jednak chyab się kocha, to się
            pamięta i chociaż tego wsyztskiego najlepeszego można powiedzieć... mi na
            prawdę nie zależy na tym, żeby dostać sznur pereł i limuzyny, ale o to, żeby
            pamiętał, że 20, 30 czy ile lat temu na świat przyszłam ja- jego kochanie...
            Własnie to oznaczaja dla mnie urodziny- dzień w którym na świat ileś lat temu
            przyszedł człowiek dla mnie ważny, bez którego nie wyobrażam sobie zycia i
            własnie przez to chcę świętować w ten dzień.
        • olga85 Re: zapomnial o moich urodzinach 07.04.06, 13:36
          mój kochający jest tak, że hoho, pamięta czasami bardziej o takich
          uroczystosciach jak 7 miesięcznica-serio!
          ale najbardziej ubodło, że złożył zyczenia mojej, swojej mamie, a ja musiałam
          sie upominać... no i z tą czekoladą- jestem osobą, która nie uznaje
          wyproszonych prezentów, czyli jak już mu poweidziałam, że chociaż lizak ( a
          nawet tylko życzenia) to juz może sobie to wsadzić gdzieś... bo wtedy to dla
          mnie nie prezent tylko żebranina.
    • lilith76 Re: zapomnial o moich urodzinach 23.03.06, 16:01
      ja swojemu sama wklepuje przypomnienie w komórkę. bez tego na bank by zapomniał.
      jeśli cię to pocieszy :)

aha, moje są 25-go, w sobotę.
      • abotak Re: zapomnial o moich urodzinach 23.03.06, 21:18
        Moj tez nie pamieta. Sporadycznie. Nie reguralnie. Jak Jego Mamusia jest u nas
        np. w wigilie to obie dostajemy taki sam prezent, żeby sie nie zuła urażona-
        ostatnio garnek z Tesco za ok. 25 zl. :))))))))))))) Po raz pierwszy nie
        wytrzymalam i mu Bardzo gorąćo i zjadliwie podziekowalam Potem długo długo
        nic. Aż tu nagle....w tym roku- w walentyki sliwki w czekoladzie podrzucił
        pocichu na stol w kuchni, a 8 marca kupił całe kilo w/w łakoci. jedlismy
        niespełna 2 tygodnie. Nie zdobęde sie na komentarz. Nie dlatego , że nie
        chce...tego sie nie da skomentować chyba...:)))) ?
        • yvona73pol Re: zapomnial o moich urodzinach 23.03.06, 23:41
          moi rodzice maja i urodziny i imieniny w odstepie jakos tygodnia czy kilku dni
          po sobie....
          moze by i zapomnieli ;)))) ale: to fajna okazja zeby urzadzic mala impresske
          dla znajomych i rodzinki (normalnie to nikt nie ma nigdy czasu, niestety);
          tak wiec to zapominanie jest mi (jak na razie) nieznane....
          no, pomyleczka mala - osobisci faceci, fakt, zapominaja...
    • justyna41 Re: zapomnial o moich urodzinach 24.03.06, 10:14
      Mój mąż też zapomniał o moich urodzinach ;)
    • baabcia Re: zapomnial o moich urodzinach 24.03.06, 10:50
      wyluzuj koleżanko. Frajda będzie jak zapomnisz o własnych urodzinach a ktoś Ci
      złoży nagle życzenia. Nie myśl tylko o sobie.
      Mam kapownk ale dziś to jest tak
      moi rodzice, teściowie, dziadkowie, moje dzieci ich małżonkowie i ich teściowie-
      też drażliwa sprawa i moje wnuki.
      Oprócz imienin i urodzin dochodzą rocznice ślubów i śmierci - to zapomnieć to
      klapa, bo może być komuś naprawdę smutno tego dnia ...
      Życie nie polega na pamiętaniu, którego dnia to swięto wypada tylko na chęci
      zrobienia Ci przyjemności. A jak już się tak nadmiesz i zbierzesz w sobie i
      czekasz to i brylant w prezencie okarze się nie w tym rozmiarze.
      Pozdrawiam
    • tees1 remedium 24.03.06, 14:29
      Napisac bykami na kalendarzu i niedwuznacznie napomknac pare dni wczesniej.
      Pamietanie lub nie nie ma nic wspolnego z kochaniem, tylko z pamiecia.
      • kol.3 Re: remedium 24.03.06, 20:50
        Koleżanka, żona niepamiętającego o rocznicach męża stosowała następujący
        sposób: w dniu imienin,na Dzień Kobiet przynosiła do domu kwiaty które dostała
        w pracy od kolegów, (a czasem bywają one wcale niemałe). Mężowi było głupio i
        przestał zapominać. Wychowała go.
        Ostatnio szczerze mnie zdumiał kolega w pracy, który opowiedział jaki
        przygotował romantyczny wieczór na urodziny swojej wybranki: pięknie nakryty
        stół, kolacja, świece w całym domu. Są jescze fajni faceci na tym świecie, nie
        wszyscy są ćwokami.
    • onakobieta Re: zapomnial o moich urodzinach 24.03.06, 21:35
      Mnie spotkało to samo. Przy pierwszych imieninach po poznaniu go nie dość, że
      nie zlożył mi życzeń to jeszcze przez długie miesiące wypominał że zataiłam
      datę imienin przed nim. Rok później również nie doczekałam się życzeń, tym
      razem - o dziwo - nie miał do mnie żalu! W tym roku nie czekam...
      • catwalk Re: zapomnial o moich urodzinach 25.03.06, 11:58
        moze to nie jest istotne dla niego, ale fakt tezz byloby mi smutno.
        • emeina Re: zapomnial o moich urodzinach 25.03.06, 14:15
          Po prostu mu powiedź że miałas urodziny i że zapomniał, jakoś tak delikatnie;
          tak czy inaczej on musi wiedzieć, że to przeoczył.
          I nie martw się, napewno Ci to jakoś wynagrodzi :)
          Wszystkiego najlepszego!
          • isabelle7 Re: zapomnial o moich urodzinach 25.03.06, 15:38
            tez tak mysle, nie ma co robic rysy. zwiazek to ciaglosc:)
      • onakobieta Re: zapomnial o moich urodzinach 08.07.06, 15:16
        Dziś są moje imieniny, on milczy.......
    • weteranka Re: zapomnial o moich urodzinach 25.03.06, 19:41
      Moj tez kiedys zapomnial. Chyba po 20 latach malzenstwa. Potem okazalo sie, ze
      namietnym uczuciem obdarzyl, na jakis czas, inna....Niczego nie sugeruje...
      Zyczenia pomyslnosci, rozwagi i...czujnosci.
    • dwazera Re: zapomnial o moich urodzinach 27.03.06, 18:54
      Masz absolutną rację czuć żal. Jak można nie pamiętać o urodzinach najbliższych
      osób?? Przerażają mnie wpisy niektórych osób, że to nic wielkiego, że oni też
      zapominają, itd. Kurcze, jak nie macie pamięci do dat, to sa przecież
      kalendarze. Swoją drogą, jest to dla mnie niepojęte, by nie pamiętać o
      urodzinach np. rodziców,czy rodzeństwa. Powtarzam raz jeszcze, skoro nie ma się
      głowy do liczb, to chyba należy temu jakoś zaradzić i zapisać sobie w
      kalendarzu, a nie tłumaczyć się, że oni (mężczyźni) "tak mają". To nie są dzieci
      i nie tłumaczmy ich ze wszystkiego.
    • gadula Re: zapomnial o moich urodzinach 27.03.06, 19:00
      :-)
      jak ja to dobrze znam, jezu! to moja pieta achillesa.
      jakies wyjasniejnie, analiza w tej kwestii?
    • albalonga Re: zapomnial o moich urodzinach 27.03.06, 22:27
      chyba chlopina calkiem zapomnial :( ale "zemsta" to nie jest rozwiazanie. Ty mu zrob jakas super niespodzianke jak wroci ale na pewno w przyszłym roku juz nie zapomni o Tobie. Mi sie zdazylo tez o własnych zapomniec, a co dopiero o kogos innego. Jesli masz dobrego chlopa to nie martw, pomysl ze inne maja gorzej.
      A moze mu kiedy sama powiedzialas, ze jak skonczysz X to przestajesz obchodzic urodziny??
      Trzymaj sie zdrowo :)
    • foiegras Re: zapomnial o moich urodzinach 28.03.06, 14:40
      dzieki za wszystkie posty, za slowa otuchy i za wsparcie.
      bo juz myslalam, ze jaks dziwna jestem, wymagajaca...

przyznam sie, stuknely mi 34 wiosenki. nie naleze do upierdliwych bab wiec nie
      bede rozpamietywac...

w duchu gdzies myslalam, ze moze gdzies mnie "porwie" moj malzonek. "
      wspominalam" o opiekunce do dzieci, o koncercie i o nowej super restauracji.
      Wiecie, zeby sie sam wykazal... Ale to facet wiec bede musiala sobie sama
      zorganizowac porwanie...
      No i dostal podwyzke!!! pewnie go w domu nie zobacze. Ale lepiej jest byc zona
      zapracowanego niz bezrobotnego...

dziekuje wszytskim!
    • fruuzka Re: zapomnial o moich urodzinach 10.07.06, 16:17
      ja bym mu powiedziala o tym.
      a dla podkręcenia popłakałabym się... :))
      pzdr.
      • questions Re: zapomnial o moich urodzinach 04.12.06, 10:20
        trochę mi lżej, bo widzę,ze nie sama jestem... po raz pierwszy zapomniał o
        moich urodzinach, a jak z wyrzutami mu to powiedziałam,to jeszcze na mnie
        naskoczył bełkocząc coś o kartce w kalendarzu...;( później żeby załagodzić
        sytuację powiedziła,ze zapomniła. A ja wiem,ze zrobił to umyslnie. Jestesmy ze
        sobą 5 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka