nattaszaa 29.04.06, 00:38 Dziecko mówi: nie chce mi sie dzisiaj iść do szkoły, nie idz do pracy. Mówi to raz na trzy miesiące, więc chyba nic złego, że ulegam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znowuzagubiona Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 10:00 "Co ma piernik do wiatraka "? Ulegając, uczysz nawyku ucieczki przed problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 10:22 niekoniecznie. zorientowlam sie kiedys, ze moj dzieciak przez pol roku juz nie opuscil ani jednego dnia w szkole. a gdzie czas na pelnie zycia? na male szalenstwo? na rozkoszowanie sie? zrobilam mu wolne, to byl fantastyczny dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 10:39 Ale nie uległas prosbie. To była Twoja decyzja i takie " niespodziewane wagary" to fajna sprawa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:02 przypomnialam sobie, pewnie, ze uleglam slodkiej, niewinnej, malutkiej manipulacji. i co z tego wynika dla dzieci? ze sa niewinnymi czarodziejami. Nastus, moze byc tak? Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:03 Jakby to miało miejsce czesciej albo było spowodowane problemami w szkole, nie ulegałabym:) Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:06 mimo wszystko, dzieciak nie byl winien ani temu, ze byl jedynakiem, ani temu, ze mial problemy w szkole, ok? Mama miala swoje powazne powody, do ktorych nic ci. Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:07 mio.mio napisała: > mimo wszystko, dzieciak nie byl winien ani temu, ze byl jedynakiem, ani temu, > ze mial problemy w szkole, ok? Mama miala swoje powazne powody, do ktorych > nic ci. O czym ty do mnie mówisz? Nie wiem o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:08 jak nie wiesz, o co MI chodzi, podejrzewaj od razu, ze o H. Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:09 mio.mio napisała: > jak nie wiesz, o co MI chodzi, podejrzewaj od razu, ze o H. ??? Co ja podejrzewam i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:11 chcesz ten watek zalatwic? ok. nie podejrzewasz, ale nie rozumiesz, wiec Ci powiedzialam, ze powinnas podejrzewac, ze chodzi mi o Berta H.( przeciez go chyba jeszcze pamietasz, ta moja nadzieje?) Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:13 A za co Bert H miałby i ten wątek wyrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:18 wiesz co? jak chcesz sie tego watku koniecznie pozbyc, moimi palcyma, to juz pomagam. ja bym Ci takie malutkie ustawionko zaproponowala, z dzieckiem, mamusia, jej mamusia, tatusiem, paru innych przygladajacych sie zza wysokiego plota, i moze by Ci sie przejasnilo w tej niewyspanej glowie. daj znac, jak chcesz, zeby go serwer w kosmos wyrzucil, bede dosadniejsza. aha, :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:21 Zwariowałaś? Ja mam narażać dziecko na ustawienia jakiegoś sekciarza?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:25 eee, widze, radzisz sobie swietnie z tym watkiem sama :) nie masz sentymentu do wlasnych dziel. ani ochoty na czytanie elokwentnych wypowiedzi tutejszych nudziarzy. wolisz moje banaly. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:26 Pewnie, że wole. Nie lubie czytac wypowiedzi np. mskiq, bo mnie nudzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:30 w razie czego, jak juz stad wylecimy, podeszlabys na czat? nie wydaje mi sie, zeby Heinrich to jeszcze dlugo tolerowal, obawiam sie nawet, ze ...R.A. ja tam bede za jakas godzinke. teraz juz na odpowiedz nie moge czekac, moj niewinny czarodziej ma dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Asertywnosc? Po co? 29.04.06, 15:38 Nie wiem, nie wyrzuci, bo i za co:) Wracając do rozmów, psychologii, terapii. Wiadomym jest, że nikt z terapeutów nie mówi na wizytach w sposób, jaki tu prezentuje s_a, czy mskiq. Tam też są luźle rozmowy, a nie o nadprzyrodzonych iskrach czy o Hellingerze:) Odpowiedz Link Zgłoś