fleuret 20.06.06, 08:31 czerwiec to: 1. róże 2. truskawki i poziomki 3. czreśnie!!! 4. nawet wczesne jagody 5. noc świętojańska 6. przykrótkie sny 7. zapach lip!!! (najpiekniejszy na świecie) kto da wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ska_kanka Re: kto da wiecej? 20.06.06, 09:55 czerwiec to miesiąc w którym jest koniec roku szkolnego, a to oznacza mniejsze korki na warszawskich drogach:) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: kto da wiecej? 20.06.06, 17:08 zapach jaśminu, soczysta zieleń, ciepłe noce ze śpiewem słowika, no i początek wakacji.... aha, imieniny mojej mamy i dzień ojca - tez w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:32 ska_kanka napisała: > czerwiec to miesiąc w którym jest koniec roku szkolnego, a to oznacza mniejsze > korki na warszawskich drogach:) i mniejszy tłok w metrze można wejść bez rozbiegu Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kto da wiecej? 20.06.06, 17:39 dla równowagi wrzucę pot na plerach, rażące słońce, laski przykryte szmatką lub sznurkiem ze wzrokiem paradującej po wybiegu top modelki, oraz ziszczalne pragnienie spędzenia upału z tyłkiem w wodzie zamiast z ryjem w browarze i ironicznym smutku po miszczostwach świata. Ciekawe jak zareagują prezesi starych popaństwowych spółek. Gdzie jest moja kobieta. Niech tu przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:33 paco_lopez napisał: > dla równowagi wrzucę pot na plerach, rażące słońce, laski przykryte szmatką lub > > sznurkiem ze wzrokiem paradującej po wybiegu top modelki, oraz ziszczalne > pragnienie spędzenia upału z tyłkiem w wodzie zamiast z ryjem w browarze i > ironicznym smutku po miszczostwach świata. Ciekawe jak zareagują prezesi > starych popaństwowych spółek. Gdzie jest moja kobieta. Niech tu przybędzie. ale koszulkę Boruca to kupiłabym na alegro... Odpowiedz Link Zgłoś
witch-witch Re: czerwiec to... 20.06.06, 19:52 długie dni zapach drzew i kwiatow to nowa ofiara mojego kota jezioro pelne ptactwa i mlodych pisklat plaza gorace kamienie powiew wiatru Gotland zielensza od zieleni trawa to jasno brazowe, piekne oczy mojegof aceta ......ecchhh ten chłodnik litewski...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: kto da wiecej? 20.06.06, 22:20 hmmmmmm śniadania na trawie:) i młode ziemniaczki i mloda kapusta :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka9 Re: kto da wiecej? 20.06.06, 22:29 Tańce przy płonącym ognisku, grillowanie, kocyk pod drzewem + książka, spacery, imieniny, imieniny, imieniny, lody.... Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:36 vanilka9 napisała: > Tańce przy płonącym ognisku, grillowanie, kocyk pod drzewem + książka, spacery, > > imieniny, imieniny, imieniny, lody.... i urodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:35 zza_krzaka napisała: > hmmmmmm > > śniadania na trawie:) > > i > > młode ziemniaczki i mloda kapusta pomidorów nic nie przebije... > > :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: kto da wiecej? 20.06.06, 22:41 bieganie po wydmach z dzieciakami plany, poczucie nieograniczonych możliwości ciepły wiatr w żaglach smak wody Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: kto da wiecej? 20.06.06, 22:59 sukienki :-) bieganie na boso :-)) slodka bezmyslnosc podczes upalnych dni :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:47 gszesznica napisała: > sukienki :-) > > bieganie na boso :-)) > > slodka bezmyslnosc podczes upalnych dni :-))) > nie mam ani jednej letniej sukienki hihi Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:37 el_morfeusz napisał: > bieganie po wydmach z dzieciakami chodzenie po wydmach nadmorskich jest zabronione hihi > plany, poczucie nieograniczonych możliwości > ciepły wiatr w żaglach > smak wody Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: kto da wiecej? 23.06.06, 19:38 fleuret napisała: > chodzenie po wydmach nadmorskich jest zabronione hihi :)Wiele rzeczy jest zabronionych ale jeżeli jest czerwiec i jest się dzieciakiem hihi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kto da wiecej? 20.06.06, 23:34 kwitnące jabłonie rechoczące żaby świetliki moje urodziny koniec roku szkolnego Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: kto da wiecej? 20.06.06, 23:43 Solaris, u mnie już całkiem konkretne jabłuszka na drzewach, gdzie kwitną w czerwcu? Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: kto da wiecej? 21.06.06, 00:19 a toś mnie stropiła ;) moze to mnie sie z czerwcem maj splątuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: kto da wiecej? 21.06.06, 00:34 nie no, co ja bym dała, żeby jednak mieć te kwiaty, nawet do jesieni.... pal sześć jabłka, mogę sobie kupić, ale kwiaty... sprawiają ze od dwunastu lat właśnie w tym momencie ponownie zakochuję się we własnym mężu...:) ale miłe to poplątanie majowo-czerwcowe, kiedyś dawno temu słyszałam taką piosenkę, tylko fragment jej gdzieś mi się kołacze: ja jestem noc czerwcowa/królowa jaśminowa/ zapatrzcie się w moje ręce/ wsłuchajcie się... i tu już dziura:) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 , 22.06.06, 00:26 bardzo piekna piosenka dalej było - w moej słowa :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:38 solaris_38 napisała: > kwitnące jabłonie raczej akacje... > > rechoczące żaby > > świetliki > > moje urodziny > > koniec roku szkolnego Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:38 depresyjka4 napisała: > sesja egzaminacyjna...:-( biedactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: kto da wiecej? 22.06.06, 10:42 zapomnielas o najwazniejszym maki, chabry i inne roznokolorowe zielsko po łąkach, poboczach i zbozach Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:43 hsirk napisał: > zapomnielas o najwazniejszym > > maki, chabry i inne roznokolorowe zielsko po łąkach, poboczach i zbozach jasne chabry na wianki Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: kto da wiecej? 22.06.06, 10:56 o, ja też uważam, że zapach lip jest najpiękniejszy na świecie :) dorzucam: robaczki świętojańskie lekkie ubrania, np. falbaniaste cygańskie spódnice - i sandałki na bose nogi lody czekoladowe zapach rozgrzanej żywicy tuj i innych choinek jaśmin Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 12:44 alfika napisała: > o, ja też uważam, że zapach lip jest najpiękniejszy na świecie :) > > dorzucam: > robaczki świętojańskie > lekkie ubrania, np. falbaniaste cygańskie spódnice - i sandałki na bose nogi > lody czekoladowe jeśli lody to grapefruitowe, cytrynowe i malinowe > zapach rozgrzanej żywicy tuj i innych choinek > jaśmin > Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: kto da wiecej? 22.06.06, 12:22 piwonie, irysy, coca-cola, las, różowe wino, góry, burze... Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: kto da wiecej? 22.06.06, 15:16 bo czerwiec jest pierwszym w roku miesiącem, w którym zaczynam jej chłod i bąbelki nadużywać. acha! piwo jeszcze, ale to przecież rzecz oczywista:) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: kto da wiecej? 22.06.06, 16:46 piwo jest git. przedwczoraj odwiedzilem spiza po dluuugiej nieobecnosci. nadal zacne robiom Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: kto da wiecej? 22.06.06, 17:31 Początek lata,najpiękniejszej pory roku. Kocham lato,słońce,spiew ptaków o brzasku,piękne wschody i zachody słońca i jeszcze burze,chociażby taka,jaka przeszła wczoraj nad moim miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:41 allspice napisała: > Początek lata,najpiękniejszej pory roku. Kocham lato,słońce,spiew ptaków > o brzasku,piękne wschody i zachody słońca i jeszcze burze,chociażby taka,jaka > przeszła wczoraj nad moim miastem... ptakom to rzeczywiscie odbija... Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:30 hsirk napisał: > piwo jest git. przedwczoraj odwiedzilem spiza po dluuugiej nieobecnosci. nadal > zacne robiom czy lokal jest na wrocławskim rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 20:24 hsirk napisał: > jasne.a gdziezby indziej... po tej stronie co pręgierz? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: kto da wiecej? 22.06.06, 20:41 nie wiem. do pregierza mnie nie przywiazywali Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: kto da wiecej? 23.06.06, 11:34 ja zaś spiża zaniedbałem na rzecz górskich scieżek, miejskich ogrodów i domowych kanap. do nadrobienia;) Fleur - uznaję się za osobę w poruszonej przez Ciebie kwestii kompetentną: pręgierz tkwi wbity w południowo-wschodni róg rynku, spiż natomiast zaprasza pod parasole w południowo-zachodnim, w trójkącie, którego wierzchołki tworzą: fredro (z kamienia), okno prezydenta i podwoje straży miejskiej (uważać - złote czasy, kiedy picie alkoholu na rynku wrocławskim było powszechną i nieściganą praktyką dawno i bezpowrotnie minęły; a szkoda!). Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 23.06.06, 11:54 ale wrocławski rynek pozostał i miło mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kopalinka Re: kto da wiecej? 23.06.06, 18:25 bo w grudniu jest przereklamowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
kopalinka Re: kto da wiecej? 23.06.06, 18:30 dziwnie się wkleiło jakoś :) socjolog76 napisał : > czemu coca - cola akurat w czerwcu ? Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:31 iwan_w napisał: > > piwonie, irysy, coca-cola, las, różowe wino, góry, burze... mam w ogrodzie jasnokremowe irysy fioletowe to już nie to.. a burz się boję Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: kto da wiecej? 23.06.06, 11:43 o nie irysy granatowe, fioletowe itp. są najpiękniejsze - mają intensywne barwy jak na płótnie van gogha. ale inne też podziwiam - za kształt, który tak bardzo inspirował japońskich drzeworytników i europejskich secesjonistów szkoda, że po ścięciu tak szybko giną w wazonie i, co gorsza, wycieka z nich taka lepka maź i plami wszystko wokół, blee. czy jest sposób na przedłużenie życia irysów po ścięciu? hmmm. chociaż na tyle, żeby je dobrze obfotografować, zanim się skurczą i przygarbią. Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 23.06.06, 12:13 a mnie fiolet kojarzy się ze śliwkami Renoira Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 19:40 iwan_w napisał: > > piwonie, irysy, coca-cola, las, różowe wino, góry, burze... matenko, jak można pić ten rozpuszczalnik.. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: kto da wiecej? 23.06.06, 11:44 pycha. uwielbiam, jak drapie w gardło:) Odpowiedz Link Zgłoś
moc_ca Re: kto da wiecej? 22.06.06, 20:32 truskawki piwonie zapach końskiej sierści i moje urodziny! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: kto da wiecej? 22.06.06, 20:35 moc_ca napisała: > truskawki > piwonie > zapach końskiej sierści dlaczego??? > i moje urodziny! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
moc_ca Re: kto da wiecej? 22.06.06, 21:06 fleuret napisała: > moc_ca napisała: > > > truskawki > > piwonie > > zapach końskiej sierści > > dlaczego??? Bo w czerwcu zaczynam sezon wyjazdów w tzw. teren. Twarda, gruba skóra siodła skrzypi przy każdym ruchu, zielenią się łąki, pachnie sosną .. koń w pięknym stylu pokonuje galopem część trasy a ja w podzięce poklepuję jego kark a potem prawie kładę się na grzbiecie i podnosząc grzywę całuję jego kark. Jest czerwiec, pachnie końska sierść ... :-)) > > i moje urodziny! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
socjolog76 Re: kto da wiecej? 22.06.06, 21:07 Moc_ca, co z tym źrebakiem, o którym pisała alfika? Odpowiedz Link Zgłoś
moc_ca Re: kto da wiecej? 22.06.06, 21:15 socjolog76 napisał: > Moc_ca, co z tym źrebakiem, o którym pisała alfika? Mimo iż kocham alfikę i wszystko co pisuje tu, na forum Psy także, nie odważyłam się przeczytać wpisow w jej wątku. Temat >> KOŃ << jest dla zbyt drażliwy. Mam kilka takich "tematów". Odpowiedz Link Zgłoś
moc_ca Re: kto da wiecej? 22.06.06, 21:23 socjolog76 napisał: > Trojański? Tak! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
socjolog76 Re: kto da wiecej? 22.06.06, 21:27 W młodości interesowała mnie mitologia:) Odpowiedz Link Zgłoś
socjolog76 Re: kto da wiecej? 23.06.06, 10:05 Pobiegaj po forach, tam masz ciekawy materiał, by nadal rozwijac zainteresowania Odpowiedz Link Zgłoś
moc_ca Re: kto da wiecej? 22.06.06, 21:09 hsirk napisał: > ktore, ktore? Już dawno poinformowałam rodzinę i znajomych że skończyłam 25 lat. I na tym poprzestanę. I to by było na tyle! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś