Dodaj do ulubionych

CO MAM zrobić ???

17.08.06, 18:07
Zwracam się z prośbą gdyż nie wiem jak mam ową sprawę załatwić.

Co mogę zrobić "osobie", która tytułowała się lekarzem i psychoterapeutą -
gdzie w efekcie końcowym okazało się, że uprawnienia do wykonyw.zawodu
lekarza straciła a żadnej licencji psychoter. ani studiów w tej mierze nie
skończyła -
Obserwuj wątek
    • hatroha Re: CO MAM zrobić ??? 17.08.06, 18:13

zgłosić sprawę do prokuratury - zrobią to za darmo...
    • maureen2 Re: CO MAM zrobić ??? 17.08.06, 18:29
      koniecznie do prokuratury,oni są bardzo chętni do takich spraw. Tylko trzeba
      przynieśc im dowody,że terapia nic nie pomogła,niektorzy terapeuci leczą po
      ukończeniu studiów pedagogicznych.Najlepiej przynieść zaświadczenie od lekarza
      że jest się chorym.
    • kiczarcia1 Re: CO MAM zrobić ??? 19.08.06, 18:41
      To musiała być bardzo niebliczalna osoba, która podejmuje się takich działań,
      zapewne bardzo chciała leczyć. Są tacy ludzie,ktorzy nigdy nie rezygnują,robią
      to wyłącznie dla pieniędzy i własnej korzyści. Byłam kiedyś u psycholog zajmu
      jącej się problemami rodzinnymi, znanej,ktora wcale mi nie pomogła,czasami w
      czasie rozmowy nie pozwalała mi dojść do słowa, przerywając co chwilę. Teraz
      dowiedziałam się,że mąż ją zostawił dla innej kobiety. Czy mogę mieć do niej
      pretensje, może przecież powiedzieć,że miała swoje problemy na głowie i dlate-
      go tak wyszło, a nie,że nie potrafiła albo miała złą wolę. Teraz ona boi się
      konsekwencji, bo spotkałam inne osoby,ktore na nią się skarżyły,jedna nawet
      trafiła do szpitala psychiatrycznego po jej leczeniu.
      • paulina861 Re: CO MAM zrobić ??? 19.08.06, 19:27
        Lec z tym szybko do prokuratury i jak wyzej wymieniona forumowiczka napisala ze
        zrobia to za darmo:) Jezeli oni nie podejma sie tego z jakis wzgledow, to jezeli
        mozesz wez kredyt i rozpocznij proces:)

powodzenia zycze:)
        • huankaa Re: CO MAM zrobić ??? 19.08.06, 19:47
          możesz się jeszcze spróbowac zwrócić do jakichś oficjalnych stowarzyszeń
          zrzeszających psychoterapeutów, myśle, że oni chętnie zajmą się sprawą osoby,
          która im chleb odbiera i dobre imię, albo przynajmniej poradzą gdzie to zglosić.
          Nie popuść mu/jej tego!!!!!
          • kiczarcia1 Re: CO MAM zrobić ??? 19.08.06, 20:12
            Nie wiem,czy osobie,ktora nie należy do stowarzyszeń można coś zrobić. Tej mo-
            jej psycholog mozna było, bo należała do stowarzyszeń i wiem ,że kilku napisało
            na nią skargę.
    • beerd Re: CO MAM zrobić ??? 20.08.06, 09:31
      Niestety do żadnej organizacji/stowarzyszenia zgłosić sprawy nie mogę.
      Jedynie mogłabym - do izby lekarskiej - gdyby ona miała uprawnienia do
      wykonywania zawodu lekarza. A te, jak się okazało, zostały jej odebrane. Co de
      facto oznacza - że izba lekarska nie zajmuje się sprawami osób, które już
      zostały z ich grona niejako wyrzucone.

Problem samej osoby/terapii - to nie kwestia tego, że ona mnie nie wyleczyła
      etc. Tylko, z goła poważniejsza dla mnie i innych.
      Kłamstwa, zdradzanie tajemnicy lekarskiej a nawet samoistne tworzenie faktów co
      do mojej i nie tylko osoby - ze skutkami na prawdę przerażającymi. Osobiście
      znam przypadek - samobójstwa, acz na ile jest w tym jej udział nikomu się nie
      uda określić. Przez jej działania - nietylko ja byłam bliska samobójstwa.
      Praktycznie na ówczas wszystko w życiu straciłam, co było mniej lub bardziej
      ważne. Nie miałam dosłownie nic. Jedynie pozostały - "choroba" (na tamtą
      chwilę - nawet nie choroba a min.objawy chorobowe ;)) w postaci rozszerzonej do
      granic niemożliwości ;), nerwica <w tym przeróżne tiki>, nieumiejętność
      mówienia prawie, depresja i przeogromna chęć samozagłady, wiele innych ...

Wychodziłam z tego sama, wiedziałam że to co się dzieje ze mną - jest efektem
      mechanizmów jakim byłam poddawana. Dla mnie niejako określenie - wychodzenie z
      sekty - było pomocne, ale to po czasie długim ... kiedy byłam w stanie nawiązać
      kontakt z rzeczywistością na skutek strat ...
      Pamiętałam samą siebie sprzed pójścia tam i to kim byłam a gdzie byłam po paru
      latach bytności tam ... - też pomogło.

Chciałabym coś zrobić, tylko na prawdę przeraźliwie boję się tej osoby - wiem,
      że jest bardzo nieobliczalna i niebezpieczna ... a jakiekolwiek działąnie z
      mojej strony wiąże się z podaniem moich personaliów i otwartej walki z osobą,
      która - już opinia od prawdziwych specjalistów z dziedziny - jest chora
      psychicznie, chora bardziej niż pacjenci którymi się zajmowała.

• maureen2 Re: CO MAM zrobić ??? 20.08.06, 10:10
        Jeżeli ta osoba nie ma prawa wykonywania zawodu,to nie będzie leczyć.A bac się
        należy, to poważna sprawa. Na ogół im więcej ludzie mają do stracenia,tym bar-
        dziej desperacko walczą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka