Dodaj do ulubionych

Prezent gwiazdkowy !

06.11.01, 01:15
Obserwuj wątek
    • gundi Re: Prezent gwiazdkowy ! 06.11.01, 01:21
      uuppss.....chyba cos zle nacisnalam....

Zwracam sie do was z zapytaniem co kupujecie swoim panom na Gwiazdke?))) Jak
      rowniez pytam sie panow z jakiego prezentu byliscie lub bylibyscie naprawde
      zadowoleni.Wiem ze do Gwiazdki jest jeszcze kilka tygodni ale ja juz zaczelam
      myslec.
      Pytam sie gdyz nie chce sie powtazac z prezentami jak CD, sweter, ksiazka,
      kalendarz czy woda toaletowa.
      Macie jakies oryginalne pomysly ???
      • Gość: renka Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.sympatico.ca 06.11.01, 01:33
        Moj malzonek lubi wszelkiego rodzaju narzedzia, zawsze sie przydajace przy
        samochodzie lub przy pracach hydraulikowych. Przychodzi mi na mysl taki
        teleskopowy srubokret z magnesem na koncu. Bo jak jakas srubka wpadnie
        gdzies , to mozna ja wyciagnac latwo.Rozciagniety ma dlugosc okolo 1 metra.
        • seboc Re: Prezent gwiazdkowy ! 06.11.01, 07:10
          A mi wszystko jedno, co dostanę.
          Dla mnie będzie to i tak drobiazg wyjątkowo szczególny.
      • pantofelek Re: Prezent gwiazdkowy ! 19.11.01, 20:42
        ja tez bym bardzo chciala wiedziec co pod choinka polozyc! wracam z dalekiej i
        dlugiej podrozy 6 grudnia wiec cos jakby prezent mikolajowy... a na swieta?????
        a bo ja wiem??
        a a propos krzeselek rezyserskich to jestem w kraju,gdzie takowe pod nogami sie
        szwendaja. moglabym przywiezc, ale mi chyba do samolotu wniesc nie pozwola....
        pada snieg, pada snieg, dzwonia dzwonki san......
    • Gość: ewawo Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 09:37
      Mój mąż uwielbia prezenty absolutnie niepraktyczne, a uszczęśliwiające. Na
      szczęście ma dużo hobby - kocha książki określonego rodzaju, zbiera drewniane
      rzeźby szczególnego "typu i nastroju" etc. Kiedy marzył o szabli, kupiłam mu
      szablę. Myślę, że najlepiej kupić coś związanego z marzeniami i
      zainteresowaniami, a nie kierować się samą praktycznością, bo kosmetyk czy
      sweter i tak trzeba kupić, a mniej w tym wdzięku i serdeczności.
    • Gość: muza Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 62.148.92.* 07.11.01, 13:06
      Ja z moim facetem jesteśmy w specyficznej sytuacji, bo najczęściej cierpimy na
      brak kasy. jednak akurat w okresie świąt będziemy dysponować większą kasą. Mamy
      wspólne pieniądze, więc stwierdziłam, zę nie będziemy się bawić w kupowanie
      sobie nawzajem prezentów - zaproponowałam niekupowanie sobie prezentów na
      święta, a przeznaczenie tej kasy (ok. 300 zł.) np. na cotygodniowy wypad do
      teatru czy kina. Mam nadzieję, że pomysł wypali. Moja wcześniejsza koncepcja
      polegała na kupieniu sobie prezentu-niespodzianki, który zadowoli drugą stronę
      (perfumy, tatuaż, bielizna). Ten pomysł także nadal jest aktualny i wydaje mi
      sie ciekawy.

Pozdrowionka
    • Gość: dusia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 212.249.46.* 07.11.01, 14:54
      A moze wiecie gdzie mozna dostac taki kladane krzeselko na ktorym zazwyczej
      zasiada rezyser ? Taki mam pomysl na prezent , so help me !
      • Gość: Melba Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 21:51
        Kiedyś były takie w IKEA. Kupiliśmy przyjaciółce na urodziny, a wszyscy jeszcze
        byliśmy z paczki z warsztatów filmowych. Oszalała. Popytaj nieoficjalnie, bo
        oficjalnie dawno sie skończyły.
        • Gość: Dusia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 212.249.46.* 08.11.01, 09:53
          Dzieki! ON szaleje za filmowaniem, czysto amatorsko.
          • Gość: Melba Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.man.polbox.pl 08.11.01, 10:23
            jakby Ci sie nie udało krzesełka, to może jakąś literaturę? Na temat
            oczywiscie. Widziałam też "dzieła zebrane" Kubricka - rzadkoktóry "filmowiec"
            przejdzie koło tego obojetnie. Ale kosztuje prawie trzy stówki :(
            • Gość: Dusia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.swisslife.ch 13.11.01, 14:21
              Oczywiscie uwielbia tez kubricka.
              Gdzie ta ksiazka jest, pewnie w Warszawie..?
              • Gość: Melba Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.man.polbox.pl 19.11.01, 12:07
                To jest zbiór 9 filmów, w Warszawie w filmotece i tylko jeden "egzempalrz".
                Napisz do mnie na : jarvi@poczta.onet.pl, to się dowiem o adres hurtowni, albo
                pomogę Ci kupić, jeśli chcesz.
    • Gość: kasia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 12:39
      A co można kupić w prezencie nawiedzonemu buddyście?
      • Gość: kwieto Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 12:43
        Chyba nic, bo oni chca sie uwolnic od przywiazania do "rzeczy tego swiata"...

Swieczke jako symbol oswiecenia???
        • Gość: ULA Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.3miasto.net 08.11.01, 12:58
          Ja też o pomoc proszę - szukam semafora kolejowego, czy kto ma pomysł lub dojscia???
          Ew. jeżeli macie pomysł na inne gadżety kolejowe - bardziej dostępne. Dzięki.
      • Gość: mariposa Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 195.94.213.* 08.11.01, 12:56

BUTTY DLA BUDDYSTY!
        • Gość: mariposa Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 195.94.213.* 08.11.01, 13:15

I BUDDA DLA BUDDYSTY PSA!!!
        • Gość: mariposa TORY DLA WYKOLEJEŃCÓW! IP: 195.94.213.* 08.11.01, 13:16
          • Gość: ula Re: TORY DLA WYKOLEJEŃCÓW! IP: *.3miasto.net 08.11.01, 13:21
            Tylko, że ON nie jest WY-, lecz za-, lub pro-, i prosze nie pisz, że w takim razie : proza
            kolejowa. :-)))))))
            • Gość: mariposa stołeczek dla kolejkowicza IP: 195.94.213.* 08.11.01, 13:24

tylko, ze dzis prawdziwych kolejek juz nie ma... ;-)
              • Gość: ula Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: *.3miasto.net 08.11.01, 13:34
                No widzisz gdyby to było takie proste, ale tu nie: ON marzy o semaforze. Ostatnio w
                starociach zdobyłam czapkę kolejarza niemieckiego, ale na semafor nie mam pomysłu (
                chyba, że w nocy wybiorę się na tory:-)))))))
                • Gość: mariposa Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: 195.94.213.* 08.11.01, 13:42

a moze staniesz przy choince i przez cala wigilie bedziesz udawala semafor
                  specjalnie dla Niego? ;-)
                  • Gość: ula Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: *.3miasto.net 08.11.01, 14:00
                    nie, ale natchnelas mnie pomyslem - na choinke dam tylko zielone swiatlo, to mu
                    napewno cos powie. dzieki ;-))))))))
                    • mariposa Re: stołeczek dla kolejkowicza 10.11.01, 23:43

a z pierogow mozesz zbudowac pociag do Szklarskiej Poreby! :-)))
                  • Gość: soso Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: 195.41.66.* 08.11.01, 14:06

Czy to aby nie zbyt seksowna propozycja? Kobieta stojaca caly wieczor przy
                    choince i udajaca semafor?

Wyobrazam to sobie tak:
                    Seksowna bielizna, ona stoi na glowie lub na rekach a za semafor robia nozki.
                    To trzyma sie kupy!
                    No moze przesadzilem z ta kupa ale moja wizja robi na mnie dobre wrazenie.

Taka figura.

(o;
                    • Gość: ula Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: *.3miasto.net 08.11.01, 14:13
                      na rekach ani na glowie nie umiem stac, ale poniewaz czesto cwicze przysiady mysle, że
                      poradziłabym sobie jako stołeczek dla kolejkowicza - wiesz Mariposa na początku nie
                      wziełam Twojej propozycji pod uwagę, ale teraz widzę inne jej aspekty :-))))))
            • Gość: soso figurki (?) IP: 195.41.66.* 08.11.01, 13:37

Dla buddysty jest fajny posazek Buddy w wersji chinskiej (tzn. grubasek).

To juz wprawdzie sie przewinelo ale chce rozszerzyc - malenkie rzezby.
              Dlaczego? : Moja zona bardzo lubi. Ale to oczywiscie prawie zart. Natomiast
              serio to w Polsce nie ma specjalnie zwyczaju dekorowania miejsc, takze wnetrz
              rzezbami. A one naprawde sa specjalne. Zajmuja przestrzen i to juz samo w sobie
              jest niezwykle (maja cos wspolnego z architektura). A jak swiatlo potrafi je
              rozruszac! Poza tym do rzezb latwo sie przywiazac. Szczegolnie male figurki
              moga byc bardzo niezwykle, a juz szalenczo ekscytujace jak cos znaczaja dla
              obdarowanego. Jestm bardzo za figurkami. Sprobujcie a zobaczycie, ze jest to
              niezwykly prezent jezeli doda sie do tego troche wlasnego uczucia i wlasnego
              smaku.
              Afryka, Wschod, Ameryka, nasze tradycje, Rzym, Majowie, Aztekowie, Slowianie,
              renesans, sztuka wspolczesna, bajki, zwierzeta, cialo ludzkie, ile jest
              tego..........

Figurki sa jak bizuteria.

pzdrw
            • Gość: soso zapomnialem IP: 195.41.66.* 08.11.01, 13:40
              Qurza-burza, zapomnialem pozdrowic Marie od psa, renke (tez lubie narzedzia),
              melbe i innych popaprancow z tego pozytecznego watku.

pzdrw

PS

Tak sie Wam podlizuje bo chce popularyzowac figurki w domach. Jak choc jedno z
              Was kupi to wygralem!!!

• Gość: kwieto A moze ma ktos pomysl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 14:02
      Jak zalatwic sobie miesieczny na trasie Warszawa-Los Angeles za przystepna
      cene?
      • Gość: Sławek Re: Miesięczny IP: 213.186.93.* 08.11.01, 15:42
        Biuro podróży "Usama Tour" sprzedaje takie bilety.

Pozdrawiam
      • mariposa Re: A moze ma ktos pomysl 10.11.01, 23:45

to Islandia juz Jasni Wielmoznemu Panu nie odpowiada? uszka sie przeziebia? nos zlodowacieje?

Britney Ci sie zachciewa?!?!?!?
        • Gość: kwieto Re: A moze ma ktos pomysl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 09:10
          No nie zupelnie Britney, ale cos kolo tego... ;"))))
    • Gość: Toi do fnolla IP: *.cm-upc.chello.se 18.11.01, 23:49
      'Typologie Puchatkowa' poprosze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka