gundi Re: Prezent gwiazdkowy ! 06.11.01, 01:21 uuppss.....chyba cos zle nacisnalam.... Zwracam sie do was z zapytaniem co kupujecie swoim panom na Gwiazdke?))) Jak rowniez pytam sie panow z jakiego prezentu byliscie lub bylibyscie naprawde zadowoleni.Wiem ze do Gwiazdki jest jeszcze kilka tygodni ale ja juz zaczelam myslec. Pytam sie gdyz nie chce sie powtazac z prezentami jak CD, sweter, ksiazka, kalendarz czy woda toaletowa. Macie jakies oryginalne pomysly ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.sympatico.ca 06.11.01, 01:33 Moj malzonek lubi wszelkiego rodzaju narzedzia, zawsze sie przydajace przy samochodzie lub przy pracach hydraulikowych. Przychodzi mi na mysl taki teleskopowy srubokret z magnesem na koncu. Bo jak jakas srubka wpadnie gdzies , to mozna ja wyciagnac latwo.Rozciagniety ma dlugosc okolo 1 metra. Odpowiedz Link Zgłoś
seboc Re: Prezent gwiazdkowy ! 06.11.01, 07:10 A mi wszystko jedno, co dostanę. Dla mnie będzie to i tak drobiazg wyjątkowo szczególny. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek Re: Prezent gwiazdkowy ! 19.11.01, 20:42 ja tez bym bardzo chciala wiedziec co pod choinka polozyc! wracam z dalekiej i dlugiej podrozy 6 grudnia wiec cos jakby prezent mikolajowy... a na swieta????? a bo ja wiem?? a a propos krzeselek rezyserskich to jestem w kraju,gdzie takowe pod nogami sie szwendaja. moglabym przywiezc, ale mi chyba do samolotu wniesc nie pozwola.... pada snieg, pada snieg, dzwonia dzwonki san...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewawo Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 09:37 Mój mąż uwielbia prezenty absolutnie niepraktyczne, a uszczęśliwiające. Na szczęście ma dużo hobby - kocha książki określonego rodzaju, zbiera drewniane rzeźby szczególnego "typu i nastroju" etc. Kiedy marzył o szabli, kupiłam mu szablę. Myślę, że najlepiej kupić coś związanego z marzeniami i zainteresowaniami, a nie kierować się samą praktycznością, bo kosmetyk czy sweter i tak trzeba kupić, a mniej w tym wdzięku i serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 62.148.92.* 07.11.01, 13:06 Ja z moim facetem jesteśmy w specyficznej sytuacji, bo najczęściej cierpimy na brak kasy. jednak akurat w okresie świąt będziemy dysponować większą kasą. Mamy wspólne pieniądze, więc stwierdziłam, zę nie będziemy się bawić w kupowanie sobie nawzajem prezentów - zaproponowałam niekupowanie sobie prezentów na święta, a przeznaczenie tej kasy (ok. 300 zł.) np. na cotygodniowy wypad do teatru czy kina. Mam nadzieję, że pomysł wypali. Moja wcześniejsza koncepcja polegała na kupieniu sobie prezentu-niespodzianki, który zadowoli drugą stronę (perfumy, tatuaż, bielizna). Ten pomysł także nadal jest aktualny i wydaje mi sie ciekawy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 212.249.46.* 07.11.01, 14:54 A moze wiecie gdzie mozna dostac taki kladane krzeselko na ktorym zazwyczej zasiada rezyser ? Taki mam pomysl na prezent , so help me ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 21:51 Kiedyś były takie w IKEA. Kupiliśmy przyjaciółce na urodziny, a wszyscy jeszcze byliśmy z paczki z warsztatów filmowych. Oszalała. Popytaj nieoficjalnie, bo oficjalnie dawno sie skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 212.249.46.* 08.11.01, 09:53 Dzieki! ON szaleje za filmowaniem, czysto amatorsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.man.polbox.pl 08.11.01, 10:23 jakby Ci sie nie udało krzesełka, to może jakąś literaturę? Na temat oczywiscie. Widziałam też "dzieła zebrane" Kubricka - rzadkoktóry "filmowiec" przejdzie koło tego obojetnie. Ale kosztuje prawie trzy stówki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.swisslife.ch 13.11.01, 14:21 Oczywiscie uwielbia tez kubricka. Gdzie ta ksiazka jest, pewnie w Warszawie..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.man.polbox.pl 19.11.01, 12:07 To jest zbiór 9 filmów, w Warszawie w filmotece i tylko jeden "egzempalrz". Napisz do mnie na : jarvi@poczta.onet.pl, to się dowiem o adres hurtowni, albo pomogę Ci kupić, jeśli chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 12:39 A co można kupić w prezencie nawiedzonemu buddyście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwieto Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 12:43 Chyba nic, bo oni chca sie uwolnic od przywiazania do "rzeczy tego swiata"... Swieczke jako symbol oswiecenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULA Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: *.3miasto.net 08.11.01, 12:58 Ja też o pomoc proszę - szukam semafora kolejowego, czy kto ma pomysł lub dojscia??? Ew. jeżeli macie pomysł na inne gadżety kolejowe - bardziej dostępne. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariposa Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 195.94.213.* 08.11.01, 12:56 BUTTY DLA BUDDYSTY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariposa Re: Prezent gwiazdkowy ! IP: 195.94.213.* 08.11.01, 13:15 I BUDDA DLA BUDDYSTY PSA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: TORY DLA WYKOLEJEŃCÓW! IP: *.3miasto.net 08.11.01, 13:21 Tylko, że ON nie jest WY-, lecz za-, lub pro-, i prosze nie pisz, że w takim razie : proza kolejowa. :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariposa stołeczek dla kolejkowicza IP: 195.94.213.* 08.11.01, 13:24 tylko, ze dzis prawdziwych kolejek juz nie ma... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: *.3miasto.net 08.11.01, 13:34 No widzisz gdyby to było takie proste, ale tu nie: ON marzy o semaforze. Ostatnio w starociach zdobyłam czapkę kolejarza niemieckiego, ale na semafor nie mam pomysłu ( chyba, że w nocy wybiorę się na tory:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariposa Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: 195.94.213.* 08.11.01, 13:42 a moze staniesz przy choince i przez cala wigilie bedziesz udawala semafor specjalnie dla Niego? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: *.3miasto.net 08.11.01, 14:00 nie, ale natchnelas mnie pomyslem - na choinke dam tylko zielone swiatlo, to mu napewno cos powie. dzieki ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa Re: stołeczek dla kolejkowicza 10.11.01, 23:43 a z pierogow mozesz zbudowac pociag do Szklarskiej Poreby! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: 195.41.66.* 08.11.01, 14:06 Czy to aby nie zbyt seksowna propozycja? Kobieta stojaca caly wieczor przy choince i udajaca semafor? Wyobrazam to sobie tak: Seksowna bielizna, ona stoi na glowie lub na rekach a za semafor robia nozki. To trzyma sie kupy! No moze przesadzilem z ta kupa ale moja wizja robi na mnie dobre wrazenie. Taka figura. (o; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: stołeczek dla kolejkowicza IP: *.3miasto.net 08.11.01, 14:13 na rekach ani na glowie nie umiem stac, ale poniewaz czesto cwicze przysiady mysle, że poradziłabym sobie jako stołeczek dla kolejkowicza - wiesz Mariposa na początku nie wziełam Twojej propozycji pod uwagę, ale teraz widzę inne jej aspekty :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso figurki (?) IP: 195.41.66.* 08.11.01, 13:37 Dla buddysty jest fajny posazek Buddy w wersji chinskiej (tzn. grubasek). To juz wprawdzie sie przewinelo ale chce rozszerzyc - malenkie rzezby. Dlaczego? : Moja zona bardzo lubi. Ale to oczywiscie prawie zart. Natomiast serio to w Polsce nie ma specjalnie zwyczaju dekorowania miejsc, takze wnetrz rzezbami. A one naprawde sa specjalne. Zajmuja przestrzen i to juz samo w sobie jest niezwykle (maja cos wspolnego z architektura). A jak swiatlo potrafi je rozruszac! Poza tym do rzezb latwo sie przywiazac. Szczegolnie male figurki moga byc bardzo niezwykle, a juz szalenczo ekscytujace jak cos znaczaja dla obdarowanego. Jestm bardzo za figurkami. Sprobujcie a zobaczycie, ze jest to niezwykly prezent jezeli doda sie do tego troche wlasnego uczucia i wlasnego smaku. Afryka, Wschod, Ameryka, nasze tradycje, Rzym, Majowie, Aztekowie, Slowianie, renesans, sztuka wspolczesna, bajki, zwierzeta, cialo ludzkie, ile jest tego.......... Figurki sa jak bizuteria. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso zapomnialem IP: 195.41.66.* 08.11.01, 13:40 Qurza-burza, zapomnialem pozdrowic Marie od psa, renke (tez lubie narzedzia), melbe i innych popaprancow z tego pozytecznego watku. pzdrw PS Tak sie Wam podlizuje bo chce popularyzowac figurki w domach. Jak choc jedno z Was kupi to wygralem!!! __________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwieto A moze ma ktos pomysl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 14:02 Jak zalatwic sobie miesieczny na trasie Warszawa-Los Angeles za przystepna cene? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Miesięczny IP: 213.186.93.* 08.11.01, 15:42 Biuro podróży "Usama Tour" sprzedaje takie bilety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa Re: A moze ma ktos pomysl 10.11.01, 23:45 to Islandia juz Jasni Wielmoznemu Panu nie odpowiada? uszka sie przeziebia? nos zlodowacieje? Britney Ci sie zachciewa?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwieto Re: A moze ma ktos pomysl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 09:10 No nie zupelnie Britney, ale cos kolo tego... ;")))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi do fnolla IP: *.cm-upc.chello.se 18.11.01, 23:49 'Typologie Puchatkowa' poprosze Odpowiedz Link Zgłoś