vitoria3 16.09.06, 08:31 Dlaczego ludzie celowo gorszą innych? Co chcą przez to osiągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klonn3 Re: Dlaczego...? 16.09.06, 08:36 Bo chcą innym udowodnić swoją wyższość. Bo chcą sie pozbyć ze swojego otoczenia osobników 'słabych', których nie stać na takie ekscesy. To jest metoda na odsiew ludzi, z którymi nie chcesz przebywać, po prostu. Wygodniej jest mieć wokół siebie ludzi, którzy zawsze zniosą wszystko, co zrobisz i jeszcze ci z zachwytem przytakną - tak, jesteś boska/boski. Masz prawo sie gorszyć. To nic złego. Myślę, że lepiej się zgorszyć, niż wyrazić aprobatę. :( I zasadniczo nie ma co zastanawiać sie nad ludźmi. Ich życie, ich sprawa. CO CIĘ TO OBCHODZI Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: Dlaczego...? 16.09.06, 08:47 bo sami są zepsuci i lubią psuć innych? bo uważają, że posiadanie zasad jest chorobą psychiczną, którą trzeba leczyć? bo sądzą, że tylko jak się człowiek umarze w gó..e to pozna mądrość? budowanie jest trudne a psucie banalne. do tego można jeszcze dorobic bajeczkę o tym, że człowiek jest mądry jak pozna dwie strony, bo to tak naprawdę to samo i juz jesteś ugotowany :( i możesz się już nie wykopać ludzie są dziwni i nie ma sensu starać sie ich zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: Dlaczego...? 16.09.06, 08:57 amaterasu1 napisała: > > ludzie są dziwni i nie ma sensu starać sie ich zrozumieć Dokładnie :) i pamiętaj, że za własną głupotę i łatwowierność słono się płaci. Głupiec wszędzie przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Dlaczego...? 16.09.06, 08:54 Mysle ze probuja sprawdzic czy mozna akceptowac to co mowia. Nie potrafia jasno rozumiec co jest dobre albo zle. Kazda akceptacja utrwala sad ze tak mozna, kazdy brak akceptacji przekonuje ze tak nie mozna. Zwykle sa to ludzie bardzo chwiejni, zagubieni, szukaja drogi w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: Dlaczego...? 16.09.06, 09:01 Mskaiq, brak akceptacji przekonuje ich raczej, że myślących odmiennie trzeba zniszczyć...Taki fanatyzm braku zasad. Myślę, że nie masz racji. Oni raczej będą osłabiać osoby z zasadami, żeby im i sobie udowodnić, że to wszystko o kant dupy potłuc. ALe czemu???? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Dlaczego...? 16.09.06, 09:19 Mysle ze kazdy czlowiek jest na drodze do rozpoznawania co jest wazne, a co nie, co jest dobre a co nie, co rani a co nie. Jesli czlowiek posiada wartosci ktore rozumie nikt tych wartosci mu nie odbierze, chyba ze te wartowsci sa tak samo slabe jak u tej osoby ktora gorszy innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vitoria3 Re: Dlaczego...? 16.09.06, 09:22 może i tak, kiedyś bardzo lubiłam gorszyć innych i nie widziałam w tym nic złego ;) eh.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 do mskaiqu 16.09.06, 09:34 czy uważasz, że metoda gorszenia innych jest skuteczna w odnajdywaniu własnej drogi...? bo mi to się tak z nastolatkami w glanach kojarzy raczej - potem chyba człowiek już dojrzewa? czy może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re A co sądzić....? 16.09.06, 09:33 .... o takich, którzy nie akceptują dobra, które zostaje mi ofiarowane free? "Tej czesci twojej osobowości nie akceptuję!"....... Nie akceptuję, bo jestem tak zepsuty, że nie zdołałbym unieść tego, co mi ofiarujesz.....karzełek:( Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: Re A co sądzić....? 16.09.06, 09:37 shangri-la - przynajmniej jest szczery :DDD i lepiej mu uwierz, zna siebie trochę dłużej po co go męczyć...? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: Szczery szubrawiec? ! 16.09.06, 09:43 Ciekawe , gdzie była jego szczerość przez osiem miesięcy? Oszukiwał podle co najmniej dwie kobiety a Ty pytasz po co go "męczyć"? Jeśli cokolwiek go "męczy" to wyrzuty sumienia, ale szczerze wątpię , że TO COŚ posiada duszę...... Teraz oszukuje kolejne i tak będzie robił do końca swojego marnego żywota , który spędzi przy kompie:( ZłO WYKLUCZA SZCZEROSć ponieważ z natury jest obłudne! Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: Szczery szubrawiec? ! 16.09.06, 09:48 spokojnie, trafi swój na swego tak to już w życiu raczej bywa - trafi na laskę, która będzie taka dla niego jak on dla innych i wszystko się wyrówna a o duszę to się lepiej swoją martw Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: Szczery szubrawiec? ! 16.09.06, 09:54 klonn3 napisała: > spokojnie, trafi swój na swego > tak to już w życiu raczej bywa - trafi na laskę, która będzie taka dla niego > jak on dla innych i wszystko się wyrówna > Nie sądzę......tacy jak on umiejętnie wybieraja ofiary wśród porządnych, uczciwych i wartościowych kobiet, unikając "lasek", które mogły by im "zaszkodzić", "popsuć image" i podważyć ich "wartość własną" czyli nadepnąć na odcisk egocentryzmu. On niszczy z premedytacją wg własnego, sprawdzonego wielokrotnie planu. P.S. Aktualnie wypisuje skargi do wszelkich instytucji, usiłując zaszkodzić mnie osobiście i ludziom , którzy mi pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 PS 16.09.06, 09:50 Co cię obchodzi jak spędzi resztę swojego życia ? to jego sprawa ty zadbaj o to, jak spędzisz swoje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: PS 16.09.06, 09:56 Narazie spędza przed kompem w sposób opisany powyżej......ciekawe , gdzie jeszcze napisze , zanim stanie przed sądem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: PSS 16.09.06, 10:03 Wczoraj zaproponowałam mu ministra G., ponieważ tylko on jest w stanie potraktować jego skrgi poważnie i wyrzucić mnie z pracy, co jest , jak widać celem jego działań. Prawda jest taka, że sam został zwolniony dyscyplinarnie a jego mściwość znajduje ujście w publicznym znieważaniu mnie na wszelkie możliwe sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: PSS 16.09.06, 10:15 wiesz co, mnie już chyba nic nie zdziwi byłaś naiwna - to masz za swoje i ciesz się, że żyjesz, są ludzie którzy za urażone ego próbują zabić innych ludzi i myślą, że maja do tego prawo dziwne, ale to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: PSS 16.09.06, 10:24 klonn3 napisała: > wiesz co, mnie już chyba nic nie zdziwi > byłaś naiwna - to masz za swoje > i ciesz się, że żyjesz, są ludzie którzy za urażone ego próbują zabić innych > ludzi > i myślą, że maja do tego prawo > dziwne, ale to prawda Grozisz mi? W dodatku publicznie? No cóż....zanotuję ten post. Przyda mi się na rozprawie, nowa ofiaro wampira. A tak wogóle , to radzę Ci , abyś podała tutaj swoje dane osobowe, ponieważ on wcześniej czy póżniej potraktuje Ciebie tak, jak mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: PSS 16.09.06, 10:29 ziew groźba składa się z dwóch elementów: 1) zapowiedź wyrządzenia komuś zła 2) w razie gdy czegoś nie wykonasz - charakter przymusu w mojej wypowiedzi brakuje elementu nr. 2 więc ma ona charakter jedynie informacyjny, w związku z tym nie może stanowić podstawy do wysuwania jakichkolwiek roszczeń w stosunku do mojej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: PSS 16.09.06, 10:31 klonn3 napisała: > ziew > > groźba składa się z dwóch elementów: > 1) zapowiedź wyrządzenia komuś zła > 2) w razie gdy czegoś nie wykonasz - charakter przymusu > > w mojej wypowiedzi brakuje elementu nr. 2 > więc ma ona charakter jedynie informacyjny, w związku z tym nie może stanowić > podstawy do wysuwania jakichkolwiek roszczeń w stosunku do mojej osoby O tym, jaki charakter miały Twoje słowa zadecyduje sąd, wampirze! Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: PSS 16.09.06, 10:32 adwokat wampira. honorarium należy się w świeżym AB Rh + Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: PSS 16.09.06, 10:48 Podejrzewam, że on ci płaci w sposób równie fizjologiczny, ale to , co napisałaś powyżej zaszkodzi mu poważnie.(!) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Dlaczego...? 16.09.06, 20:32 ale co to znaczy gorszyć ? jeśli ktoś uwaza że narkotyki sa świetne i do niech namawia to chyba ma poczucie że poszerza inspiruje i ulapsza a jeśli poddje w wątpliwośc i osmierzasz ideał to - tylko prowakacja wyzwanie do uzasadnienia swoich racji i czasem ten kto prowokuej sam usilnie szuka innego modelu bo z włąsnym jest nieszczesliwy oczywiści zcasem Odpowiedz Link Zgłoś
blueska3 Re: Dlaczego...? 16.09.06, 22:53 Bo chcą poprzez to dowartościować siebie. Lubią takie poczucie, że ktoś ma gorzej. Taka chora rywalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś