white.devil 11.11.06, 01:51 Dlaczego obywatel rasy nordyckiej, ktorego nie nalezy zaliczac nawet do przecietnych jest bardziej inteligentny i obyty (dla obywateli z UK sofisticated) niz dobrze wyksztalcony Polak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solaris_38 ? 11.11.06, 02:45 jakiś jeden jest TAKI , czy w ogóle czujesz, że tak jest (przeciętnie) ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: ? 11.11.06, 23:03 Rasizm główna przyczyna wojen, upokorzeń, jedna z przyczyn nierówności społecznych, zawałów (nienawiść zabija zawałem :D)... Echhhhh, kojarzy mi się to z naszym tępym, ciemnym antysemityzmem. Antychrysty. Chrystus przecież był Żydem. A ukrzyżowali go nie Żydzi, a Rzymianie. To tak na marginesie i gwoli ścisłości. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
white.devil Re: ? 12.11.06, 13:40 A najwiecej Zydow zginelo dzieki donosicielstwu Polakow. Nie tylko Zydow, nasi wspaniali rodacy potrafili dochodzic korzeni zydowskich od kilku pokolen wstecz, nie cierpie Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
lakrimoza Re: ? 14.11.06, 15:04 Oho!!!! Przepraszam, ale to nie wszystkie te rzeczy, które wymieniasz były przyczynami wojen. Były nimi przede wszystkim religie i ideologie z nimi zwiazane:) Co nie zmienia faktu, że jak ktos jest rasistą, to prawdopodobnie ma jakies kompleksy (np krótki ptaszek itp) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: ? 14.11.06, 15:21 Chciwosc - wazna przyczyna wojen. Chciwcy - władzy i dóbr wszelakich - chcąc mieć jeszcze więcer władzy i dóbr bazując na nietolerancji tzw. mas, na ich niechęciach, na ich nienawiści rasowej, religijnej etc. napadaja na inne kraje, narody. Hitler np. chcial zawładnąć światem, i aby tego dokonać stworzył opętańczą ideologię wyższości ras. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar A w ogóle to hehe :) 14.11.06, 17:06 'obywatel rasy nordyckiej'. A cóż to takiego? Przypomina mi się Hynkel z filmu 'Dyktator' Chaplina. Zwłaszcza w trakcie przemówienia :D Chaplin wyłożył na produkcję tego filmu cały swój majątek - dwa miliony dolarów. I nie spudłował - cały świat film oglądał, prócz Niemiec, bo Hitler osobiście zabronił wyświetlania go. Do dziś ten obraz, jak i inne filmy autorskie twórcy NIeśmiertelnego Włóczęgi, a i Hynkela też, rozśmieszają ludzi na wszystkich kontynentach. Są ponadczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś