nati996 18.12.06, 17:29 Mam pytanie dotyczące psychologii, Ile zarabia psycholog i jest to praca dla jakich ludzi ?? Chodzi mi o charakter ... :) z GÓRY DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_adam Re: Psychologia 18.12.06, 18:44 jest to praca dla ludzi ktorzy dzieki swoim zarobkom potrafia zapomniec o psychologii Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Psychologia 19.12.06, 10:54 A jaki psycholog? Psycholog kliniczny dziecięcy pracujący w szpitalu, psycholog pracujący w formach rekrutacyjnych, psycholog pracujący na uczelni, psycholog szkolny, psychoterapeuta z prywatną praktyką, psycholog penitencjarny, psycholog będący badaczem marketingowym? Odpowiedz Link Zgłoś
bszalacha Re: Psychologia 19.12.06, 20:43 Psychologowie pracują w bardzo wielu dziedzinach gospodarki i zarabiają w zalezności od rodzaju swojej pracy/firmy doradcze np.taki A.Andersen?pewnie placa dobrze,słuzba zdrowia płaci marnie a wymaga bardzo kosztownych kwalifikacji.Ja osobiscie jestem psychoterapeutą/kosztowne kwalifikacje/i z powodu buntu najchetniej pracuję prywatnie.Charakter mam raczej sangwiniczno- choleryczny/pomógł mi się zbuntować,inaczej musiałabym się godzić na warunki pracodawców/.Patrząc z perspektyw czasu myślę,że byłabym lepsza w mniej odpowiedzialnym zawodzie,nie wymagającym tak intensywnych a zarazem tak czasem bolesnych kontaktów z ludżmi/.Mogłabym prowadzić choćby barek kawowy.Wszyscy byliby zadowoleni,usmiechnięci a ja byłabym mniej zestresowana.Wybrałam zawód,który nie sprzyja byciu lubianym.To strasznie trudne,uwierz mi.Nie wiedziałam o tym,będąc na studiach psychologicznych.Ot.co. Odpowiedz Link Zgłoś