Dodaj do ulubionych

Dobry psycholog

02.01.07, 12:23
Będę ogromnie wdzięczna za polecenie dobrego psychologa z Tarnowa lub okolic.
Może to być specjalista przyjmujący prywatnie - odpłatnie.

Pozdrawiam,

Joanna
Obserwuj wątek
    • bszalacha Re: Dobry psycholog 02.01.07, 23:50
      napisz na bszalacha@wp.pl.Nie traktuj tego jak reklamę ale skoro już jestem na
      forum,spróbuję.
      • sloonko18 Re: Dobry psycholog 03.01.07, 21:58
        MOżna to potraktowac jak reklamę?? Nie chcę pomocy za darmo.Bardzo wstydze
        się,ze to piszę.Pozdrawiam
        • management Re: Dobry psycholog 04.01.07, 12:39
          Być może znajdziesz kogoś na poratlu www.twoj-psycholog.pl
    • misiaxl Re: Dobry psycholog 05.01.07, 09:07
      Jeżeli szukasz dobrego psychologa możesz skorzystać z pomocy w PPZP na
      ul.Mostowej.Tam przyjmuje psycholog w ramach NFZ więc nie musiałąbyś
      płacić.Przyjmuje tam m.in pani Barbara Lis-wspaniała kobieta-mnie pomogła.Jeżeli
      chciałabyś prywatnie to koło tarnowskiego teatru jest Centrum rozwoju Osobowości
      i tam też przyjmują psycholodzy.Ja chodziłam tam do p.Marty Brachowicz i też
      jestem zadowolona z Jej pomocy.
      • aska_ou Re: Dobry psycholog 05.01.07, 10:21
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Misiaxl, na Mostowej terminy są dopiero na kwiecień/maj, dlatego pomyslalam o
        prywatnej wizycie, choć nie stać mnie na to prawdę mówiąc :(

Pozdrawiam,

Joanna
        • misiaxl Re: Dobry psycholog 05.01.07, 10:36
          aska_ou napisała:

> Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
          >
          > Misiaxl, na Mostowej terminy są dopiero na kwiecień/maj, dlatego pomyslalam o
          > prywatnej wizycie, choć nie stać mnie na to prawdę mówiąc :(
          >
          > Jeżeli chcesz prywatnie to zadzwoń do tego CRO i tam zapytaj o p.Martę
          Brachowicz.Ja chodziłam i płaciłam za wizytę 50 zł.Ona jest dobrym specjalistą a
          przy okazji jest bardzo miła.
          Jeżeli interesuje Cię bezpłatna psychoterapia to na Mostowej jest też oddział
          dzienny i tam też są psycholodzy i lekarz.Tylko ten oddział działa od 8.30 do
          13.30.Tam jest prowadzona psychoterapia grupowa i tam też pracuje pani
          Marta.Więc może spróbujesz tam.Psychoterapia trwa tam trzy miesiące.Ja tam
          chodziłam i jestem zadowolona z efektu.Było bardzo fajnie.
          • aska_ou Re: Dobry psycholog 05.01.07, 12:01
            dzieki wielkie misiaxl!!! Napewno sprobuje tez psychoterapii grupowej , moze
            wreszcie nabiore odwagi i zostawie przeszlosc za soba :)
            • misiaxl Re: Dobry psycholog 05.01.07, 14:47
              Jak tylko masz możliwość aby uczestniczyć w tej psychoterapii to pewnie że się
              zdecyduj.Mnie ta terapia pomogła zrozumieć kilka ważnych spraw w moim życiu.
              Acha jeszcze byłabym zapomniała.Musisz mieć skierowanie od lekarza żeby mogli
              przyjąć Cię na oddział.Wiesz?Jeżeli masz problemy to warto pójść bo jest
              fajnie.Ja w tej chwili jestem w takim stanie psychicznym że nie potrzebuję
              psychologa.Wierzę że i Tobie uda się rozwiązać Twoje problemy.Jednak jest coś o
              czym musisz wiedzieć, że nikt za Ciebie nie wykona pracy.Ty musisz chcieć i
              musisz się starać zmienić swoje życie na lepsze jeżeli oczywiście jest Ci
              źle.Psycholog i lekarz mogą Ci tylko pomóc dostrzec co robisz źle.Mogą dać pewne
              wskazówki.Jedank to czy w Twoim życiu coś się zmieni i będzie lepiej niż było
              zależy tylko od Ciebie i Twojego nastawienia.Jeżeli chcesz zmienić swoje życie
              na lepsze niż do tej pory było możesz to zrobić a personel który pracuje na
              oddziale jest tam po to aby Ci pomóc.Będzie dobrze!!!Mam nadizeję że Ci się tam
              spodoba i że uporasz się ze Swoimi problemami jakiekolwiek by one nie
              były.Trzymam kciuki.Jeżeli będziesz miała ochotę możesz napisac jak Ci poszło.
              Pozdrawiam.
              Monika
              • aska_ou Re: Dobry psycholog 08.01.07, 12:02
                Jeszcze raz wielkie dzieki Monika ;)

Na oddzial pewnie sie nie zdecyduje poniewaz mam malutkie dziecko ( i
                przedluzajaca sie depresje poporodowa, obawiam sie )ale do psychologa wybiore
                sie napewno. Zalezy mi na tym zeby psycholog wskazal mi miejsca gdzie moje
                myslenie jest zle/bledne i pokierowal mna tak zebym mogla sobie poradzic z
                lękami i próbować odbudować dawno już nie zburzone poczucie własnej wartości.
                Wiem, że pracę wykonać muszę sama ale bez psychologa czuję że kręcę sie w
                kółko, mimo dobrych chęci.

Pozdrawiam serdecznie !
                • misiaxl Re: Dobry psycholog 09.01.07, 07:30
                  Widzę że się usprawiedliwiasz i czuję jakbyś czegoś się obawiała.Tam na oddziale
                  jest na prawdę miła atmosfera.Też sama bałam się tam iść więc nic dziwnego że Ty
                  też masz obawy.Ale wierz mi-zapewniam Cię że są one bezpodstawne.Odnośnie
                  dziecka to zastanawiam się czy nie masz kogoś kto mógłby zaopiekować się nim
                  podczas Twojej nieobecności?Wtedy Ty mogłabyś poświęcić swój wolny czas na
                  terapię.Napisałaś że masz depresję poporodową-to wcale nie znaczy że nie możesz
                  pójść na oddział i przynajmniej spróbować się przekonać czy Ci się tam
                  spodoba.Wiem tylko że jak się bardzo chce wyzdrowieć to wszystko można
                  pogodzić-sama jestem przykładem ponieważ chodziłam tam na oddział kosztem
                  urlopu.Też mogłabym się usprawiedliwiać że pracuję więc nie ma możliwości żebym
                  mogła korzystać z terapii.Przemyślałam sobie jednak wszystko i doszłam do
                  wniosku że mogę poświęcić nawet urlop żeby tylko wyzdrowieć.Psycholog i
                  ppsychiatra wyjątkowo zgodzili się abym przychodziła na oddział raz w
                  tygodniu.Nie wiem czy w Twoim przypadku byłoby to możliwe ale jak sama widzisz z
                  personelem można pójść do porozumnienia.Poza tym to że mas zmałe dziecko nie
                  zwalnia Cię z odpowiedziałności.Jesteś odpowiedzialna za siebie i za swoje
                  dizecko.Pomyśl sobie co ono musi czuć kiedy widzi jak źle się czujesz.Zdrowa
                  matka to również zdrowe i szczęśliwe dziecko.Przemyśl to sobie na spokojnie co
                  jest dla Ciebie najważniejsze w Twoim życiu.Wtedy będziesz wiedziała jaką podjąć
                  decyzję.
                  • aska_ou Re: Dobry psycholog 09.01.07, 08:46
                    Nie usprawiedliwiam sie, poprostu sa rzeczy ktorych nie mogę pogodzić. Dziecka
                    sąsiadce nie zostawię a męża mam za granicą.Tu nie ma nawet o czym mówić. Gdybym
                    się bała to wogóle nie pytałabym. Jednak najpierw chciałabym porozmawiać z
                    psychologiem, ponieważ psychiatra stwierdziła że "nic psychiatrycznego" u mnie
                    nie widzi i mam się skontaktować z psychologiem żeby porozmawiać.
                    Uważam że wizyta u psychologa powinna być tym pierwszym krokiem, nie zapisywanie
                    się na oddział. Dziekuje Ci jednak za wszelkie sugestie:)Pozdrawiam serdecznie !
                    • misiaxl Re: Dobry psycholog 09.01.07, 10:25
                      Już rozumiem!Nie powinnaś się denerwować ponieważ nie znam całej Twojej
                      sytuacji.To co napisałam...-chciałam Cię jakoś zmotywować bo myślałam że jesteś
                      w złym stanie psychicznym.Widzę jednak że Twoja sytuacja nie jest taka ciężka
                      jak mi się wydawało.Skoro jednak wydaje Ci się że masz jakiś problem z którym
                      niepotrafisz sobie poradzić to faktycznie najlepsza będzie rozmowa z
                      psychologiem.A to że tak długo czeka się na wizytę w ramach funduszu to standard
                      więc się nie przejmuj.Życzę cierpliwości.Powodzenia.Trzymaj się ciepło.
                      • aska_ou Re: Dobry psycholog 09.01.07, 11:37
                        Dziekuje i do usłyszenia, napiszę jak było :)
                        • piesbaskervill Re: Dobry psycholog 09.01.07, 15:53
                          nie usłyszy,brak słuchu to kalectwo w zawodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka