Gość: Kulka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 23:59 Cos dla domorosłych psychologów: strasznie mnie cieszy i smieszy ten piesek z bannera:))) Po prostu uwielbiam patrzeć jak merda ogonkiem:))) dlaczego? co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toi Re: Świetny piesek IP: *.cm-upc.chello.se 23.11.01, 00:21 Ja go zawsze drapie za uchem mysza Odpowiedz Link Zgłoś
seboc Re: Świetny piesek 30.11.01, 20:15 > Ja go zawsze drapie za uchem mysza Ciii... Mój jest jakiś dziwny. Preferuje nad ogonkiem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta-maska Re: Świetny piesek 23.11.01, 00:34 Psychoanalitycy doszukiwaliby sie w tym kultu fallicznego, niezaspokojonych potrzeb, ukrytych popedow w sfrrze podswiadomosci, hm... co ty na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: Świetny piesek IP: *.cm-upc.chello.se 23.11.01, 00:43 Oddaje sie innej formie kultu, jezeli juz... :) czwarta-maska, a dlaczego masz takie skojarzenia?... ;)) I jakie sa pozostale trzy? (nie skojarzenia oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll analiza pieska 23.11.01, 13:12 ogonek jest zdecydowanie falliczny - przypomina wzwiedzionego penisa, ktory w dodatku sie porusza, jakby ktos nim potrzasal, co moze byc jakims atawistycznym sygnalem seksualnym natomiast pupa pieska, choc umieszczony jest na niej meski ogonek-penis, jest zdecydowanie kobieca - i to w pozycji takze atawistycznie zachecajacej do stosunku w pozycji "na pieska", ktora jest najpierwotniejszym sposobem kopulowania naszego gatunku zas pyszczek pieska to zapal, entuzjazm (wystawiony jezyk) a jednoczesnie beztroska dzieciectwa (styl rysunku), wyrazny nos (weszenie) i postawione uszy (czujnosc, slucchanie) oraz duze oko (rozszerzone, uwazne) budza w nas skojarzenia korespondujace z celem reklamy - czyli szukaniem wlasnie wybor psa tez na pewno nie jest przypadkowy, np. wiewiorka czy zolw nie sprawdzilyby sie w tej roli to pies symbolizuje szukanie, tropienie czyli przekaz reklamy jest taki: szukanie bedzie dla ciebie dziecieca zabawa, a jednoczesnie otrzesz sie o seksualna przyjemnosc penetracji i odkrywania wytworzenie takich skojarzen nie oznacza, ze odbiorca automatycznie skorzysta z reklamowanego przeszukiwania, jesli nie ma dosc motywacji ku temu - skojarzenia moga towarzyszyc zgola innej wykonywanej w czasie po ekspozycji reklamy czynnosci tworcy reklam zwykle doskonale wiedza o roznych takich niuansach :-) bynajmniej nie jest to efekt przypadkowy, a odwolywanie sie do seksualnosci jest po prostu powszechne (na przyklad widzialem reklame wizualnej alkoholu, w ktorej krawedz chyba kieliszka czy butelki byla wyprofilowana na ksztalty kobiece, co bynajmniej nie bylo oczywiste na pierwszy rzut oka) i to nie jest tak, ze to tylko nam sie kojarzy - bywa to calkiem zamierzone, oczywiscie moga sie zdarzyc przypadki, ze tworca reklamy zawarl w niej elemty erotyczne zupelnie nieswiadomie, kierujac sie po prostu intuicja (dla niego tez sa w koncu atrakcyjne) taka dygresja jeszcze: mam ksiazeczke dla dzieci, gdzie 6-8smio letnia bohaterka (martusia) jest narysowana zdecydowanie "erotycznie" - i zastanawiam sie, czy to rysownik byl pedofilem, czy kierowaly nim inne motywy, czy moze jego podswiadomosc splatala mu figla, ze ryzowal male dziewczynki jako erotycznie atrakcyjne obiekty? a moze to swiadomy zabieg w strone rodzicow - bo to oni w koncu kupuja? hmmm... pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: analiza pieska IP: *.cm-upc.chello.se 23.11.01, 16:37 Nic mi sie nie kojarzylo zanim czwarta-maska i fnoll nie wyrazili swoich opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll do Toi IP: 195.150.224.* 23.11.01, 17:32 Gość portalu: Toi napisał(a): > Nic mi sie nie kojarzylo zanim czwarta-maska i fnoll nie wyrazili swoich > opinii... Toi, to dlatego ze twoje superego dominuje nad twoim id ;-) co nie znaczy, ze nie czynisz takich skojarzen - ale pozostaja w mrokach twojej nieswiadomosci i stamtad sobie dzialaja ;-) jesli jest tak w istocie (to tylko hipoteza) nieczesto powinno ci sie cokolwiek z seksem kojarzyc pozdrawiam! fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: do fnolla IP: *.cm-upc.chello.se 23.11.01, 21:28 Moje id jest calkOOOOOOOwicie wyzwolone odczep sie fnollu jeden od niego Co mi sie kojarzy, to sie kojarzy ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Świetny piesek IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 18:02 pozdrowienia dla pieska i klubu pieskowatych - mala rzecz... a cieszy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulka Re: Świetny piesek do F. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 22:53 Pewnie w dużej części masz rację ale, jakie to ma znaczenie, skoro bawi ,rozsmiesz ai cieszy? czyz sex też nie powinien taki byc? Pzdr ps.nie było mnie 4 dni i pieska wcięło:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: Świetny piesek do Kulki IP: 195.150.224.* 28.11.01, 10:42 Gość portalu: Kulka napisał(a): > Pewnie w dużej części masz rację ale, jakie to ma znaczenie, skoro > bawi ,rozsmiesz ai cieszy? czyz sex też nie powinien taki byc? alez nie uwazam tego za nic zlego :-) sygnalow mniej lub bardziej nasyconych seksem na codzien odbieramy mnostwo, nie zdajac sobie czesto z tego sprawy, i nie wszystkie sa nadane celowo dla mnie to naturalne, ani dobre, ani zle pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulka Re: Świetny piesek do F. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 00:03 i ja tez nie miałam na mysli że to cos złego:) Lubie pieska. Lubie tych co lubia pieska. Jeju ,ale to odkrywcze! wobec tego ide spac:) Odpowiedz Link Zgłoś