ola9186 Re: asertywność i alkohol 10.09.07, 22:11 jak odmówić alkoholu? jakie argumenty podać? Nie piję, bo... (?). Jak Wy sobie z tym radzicie? Tak żeby nie wyjsć na "sztywniaka"? z góry dzięki? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_kfiatuszek Re: asertywność i alkohol 10.09.07, 22:27 ... nie lubię. a po co argumenty? Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
muteczka Re: asertywność i alkohol 11.09.07, 08:54 Moim zdaniem najlepiej odpuścić sobie takie towarzystwo gdzie na siłę wpychają Ci alkohol do ust albo ... zawsze jeździć samochodem:) Odpowiedz Link Zgłoś
brunon.4 Re: asertywność i alkohol 11.09.07, 10:05 ola9186 napisała: > jak odmówić alkoholu? jakie argumenty podać? prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d mowie ze nie pije... i juz 11.09.07, 10:29 i nie wychodze na sztywniaka... po prostu czasme nie mam ochoty na alkohol i jakos wszyscy to akceptuja..ale totez zalezy od srodowiska, w ktorym si eobracasz. Odpowiedz Link Zgłoś
versowoman Re: asertywność i alkohol 11.09.07, 11:37 zdarta płyta - nie, nie nie nie nie nie nie nie zaplecze- "jesli nie przestaniesz mnie namawiac- wyjde" ewentualnie jesli nie daja spokoju- skorzystaj z zaplecza i wyjdz prawdziwy powód - " nie pije" "mama mnie zabije" "prowadze" powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ola9186 Re: asertywność i alkohol 11.09.07, 16:55 raczej nie powiem, ze prowadzę, bo jestem niepełnoletnia... ale chyba tylko: "Nie piję, bo nie lubię". Mam nadzieję, ze będzie ok. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonewytrawne Re: asertywność i alkohol 12.09.07, 01:42 nie przejmuj sie, za kilka lat nie bedziesz musiala sie tlumaczyc :/ taki wiek, ze osoba niepijaca od razu uznawana jest za wielkie halo. Moja rada jest taka : nie potrzebuje tego by sie dobrze bawic :) Odpowiedz Link Zgłoś
makijaze Re: asertywność i alkohol 12.09.07, 10:05 I nie pij. Argumentów masz aż nadto skoro jesteś niepełnoletnia i nie wstydź sie ich. Powiem Ci że ja mam lat 30, a eksperymenty z alkoholem zaczęłam około 18tki. Efekt - nie umiem się bawić bez "gazu" i bardzo mnie to martwi! Zazdroszczę wszystkim (niestety tak nielicznym) którzy to potrafią. I jeszcze jedno.. dbaj o to żeby mieć prawdziwych przyjaciół.. jeśli okaże sie że miałaś tylko takich od imprezowania przy flaszce to są nic nie warci, znajdziesz nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ola9186 Re: asertywność i alkohol 12.09.07, 20:16 mam nadzieję, ze będzie dobrze... papa Odpowiedz Link Zgłoś