ciwapcici 23.09.07, 19:39 Czy słuchając takiej muzyki jestem zła.Prosze o szczerość ,mimo tego że i tak jesteście szczerzy do bólu...a może tak trzeba? Czytam was od dawien dawna. www.youtube.com/watch?v=aygAu1x2uQo&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fale_morskie Re: Rys 23.09.07, 19:44 Po guściem muzycznym, nie można stwierdzić, czy ktoś jest zły :) Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Rys 23.09.07, 19:49 Fajna piosenka, świetny głos.... A ja dziś odkurzyłam coś naprawdę ulubionego, wszechczasowego, sygnaturkowego....:) pl.youtube.com/watch?v=tTaOvzZKRxA Odpowiedz Link Zgłoś
fale_morskie Re: Rys 23.09.07, 19:59 W liceum, najfajniejsze osoby były metalami albo zadawały się z metalami, chociaż się mówi o nich "sataniści" :) Kolejna rzecz, którą mi trudno zrozumieć na tym świecie: te dziewczyny miały w sobie tyle ciepła - nierealne, a jednak. Jednej z nich, z powodu tego ciepła, nie ma już na świecie... Osobiście, najbardziej identyfikuję się z piosenką "W żółtych płomieniach liści" Skaldów. Poza tym, dużo lubię, a ostatnio, wszędzie przytaczam fragment "Ci wielcy" Ich Troje: "I tak pozostaną na serca mego dnie, Prawda i kłamstwo i ci, co opuścili mnie. Ci wielcu ludzie, im się udało, Rzucić mnie w bagno, przygwoździć zdradą. Zabrakło światła i czasu brakło A wszystko to, w co tak wierzyłem, Raz na zawsze się rozpadło!" To jest piękne. Lubię, szczególnie, słowa smutne i agresywne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciwapcici Re: Rys 23.09.07, 20:04 Ciepło jest realne moja droga,reale,jak najbardziej realne... Odpowiedz Link Zgłoś
fale_morskie Re: Rys 23.09.07, 21:39 Czyż, ta piosenka nie jest piękna? :) W żółtych płomieniach liści brzoza dopala się ślicznie. Grudzień ucieka za grudniem, styczeń mi stuka za styczniem. Wśród ptaków wielkie poruszenie, ci odlatują, ci zostają, na łące stoją jak na scenie - czy też przeżyją, czy dotrwają? I ja żegnałam nieraz kogoś, i powracałam już nie taka, choć na mej ręce lśniła srogo obrączka srebrna jak u ptaka. I ja żegnałam nieraz kogoś za chmurą, za górą, za drogą, i ja żegnałam nieraz kogoś, i ja żegnałam nieraz... Gęsi już wszystkie po wyroku, nie doczekają się kolędy, ucięte głowy ze łzą w oku zwiędną jak kwiaty, które zwiędły. Dziś jeszcze gęsi kroczą ku mnie w ostatnim sennym kontredansie jak tłuste księżne, które dumnie witały przewrót, kiedy stał się... I ja witałam nieraz kogoś chociaż paliły wstydem skronie, i powierzałam Panu Bogu to, co w pamięci jeszcze płonie. I ja witałam nieraz kogoś za chmurą, za górą, za drogą, i ja witałam nieraz kogoś, i ja witałam nieraz... Ognisko palą na polanie, w nim liszka przez pomyłkę gore, a razem z liszką, drogi panie, me serce biedne, ciężko chore. Lecz nie rozczulaj się nad sercem, na cóż mi kwiaty, pomarańcze, ja jeszcze z wiosną się rozkręcę, ja jeszcze z wiosną się roztańczę! I ja żegnałem nieraz kogoś, i powracałem już nie taki, choć na mej ręce lśniła srogo obrączka jaką noszą ptaki. I ty żegnałeś nieraz kogoś za chmurą, za górą, za drogą, i ty żegnałeś nieraz kogoś, i ty żegnałeś nieraz... Odpowiedz Link Zgłoś
ciwapcici Re: Rys 23.09.07, 21:49 Ja bym bardzo prosiła żeby mnie tak nie wzruszać,to są emocje:) Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
blackforeverr Re: Rys 25.09.07, 20:51 www.youtube.com/watch?v=Zh-OJdAkKVI A to jest cudne Odpowiedz Link Zgłoś
pani.herbatka Re: Jest:) n/t 26.09.07, 18:23 Piosenka jest śliczna, a ten pan wokalista super. Natomiast za Amy nie przepadam, trąci soulem. Muzyka nie ma chyba wpływu na to czy człowiek jest dobry czy zły, ale napewno odzwierciedla osobowość słuchacza. Odpowiedz Link Zgłoś
ciwapcici Re: Jest:) n/t 26.09.07, 21:48 Amy lubię słuchać,jak jest mi smutno. Wtedy słucham smutnych piosenek,dlatego pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Optymistycznie....niemal:) 26.09.07, 20:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=529&w=65372796&a=67457207 Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Optymistycznie....niemal:) 27.09.07, 19:39 Jejku, mam bzika na punkcie tej piosenki!;) Odpowiedz Link Zgłoś