Dodaj do ulubionych

wyobraznia

14.07.03, 13:01
w jednym z watkow poruszony zostal temat wyobrazni, ciekawy jestem jak
odbieracie osoby wypowiadajace sie tutaj na forum, jaki obraz wytwarza sie w
waszych umyslach na podstawie nickow jakie przybrali i pogladow przez nich
gloszonych, opisze wam jak sobie wyobrazam lub wyobrazalem osoby
wypowiadajace sie na naszym forum:
malwina - moze to przez nick, wyobrazalem ja sobie jako gospoche w dlugiej
wiejskiej spodnicy i w fartuchu, odbiegajaca na chwile od garnkow zeby rzucic
jakis zjadliwy komentarz, wlosy ciemne, do ramion,
imagine - widzialem go jako chuderlawego, ogolonego na lyso mlodzienca, w
buddyjskich szatach i sandalach, stukajacego w klawisze gdzies w bibliotece
publicznej
fnoll - czlowiek w porozciaganym sweterku, siedzacy w malym pokoiku zawalonym
ksiazkami, zadymionym przez wypalane paczkami aresy, ciemno rozjasnia jedynie
mala lampka przy komputerze
komandos - nie wiem dlaczego ale wyobrazam go sobie jako rolnika w czapce
uszance i obloconych walonkach, w tle stodola i obora ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: tak Re: wyobraznia IP: *.net.pl / 192.168.1.* 14.07.03, 13:16
      sdfsfdsf napisał:

> w jednym z watkow poruszony zostal temat wyobrazni, ciekawy jestem jak
      > odbieracie osoby wypowiadajace sie tutaj na forum, jaki obraz wytwarza sie w
      > waszych umyslach na podstawie nickow jakie przybrali i pogladow przez nich
      > gloszonych

Jakby coś to będzie na Ciebie. Ale to chyba nie jest obgadywanie?

> malwina - moze to przez nick, wyobrazalem ja sobie jako gospoche w dlugiej
      > wiejskiej spodnicy i w fartuchu, odbiegajaca na chwile od garnkow zeby rzucic
      > jakis zjadliwy komentarz, wlosy ciemne, do ramion,

Mam podobne skojarzenia.

Resztę mało znam.

Ach Ty. Jesteś nikim(ewentualnie kimś mocno skrytym), albo jakimś kryptologiem.
      To tak po nicku mi wychodzi.

Pozdrawiam
      • Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.d1.club-internet.fr 14.07.03, 13:40
        sdf zapomnial wam powiedziec ze sie kompletnie co do mnie pomylil ! ale to
        kompletnie
        • Gość: tak Re: wyobraznia IP: *.net.pl / 192.168.1.* 14.07.03, 13:42
          Gość portalu: Malwina napisał(a):

> sdf zapomnial wam powiedziec ze sie kompletnie co do mnie pomylil ! ale to
          > kompletnie

No to ja też się pomyliłem.
          Przepraszam za pomówienie ;)

Pozdrawiam
        • ziemiomorze Re: wyobraznia 14.07.03, 13:44

> sdf zapomnial wam powiedziec ze sie kompletnie co do mnie pomylil ! ale to
          > kompletnie

Kazdy wie, ze Malwina jest blondynka!

To Cossa ma ciemne wlosy.

z.
          • sdfsfdsf Re: wyobraznia 14.07.03, 13:58
            nie chodzi o to co kazdy wie, tylko co sobie wyobraza
          • cossa Re: wyobraznia 14.07.03, 16:50
            a skad ten wniosek?:) (ciekawosc)

c.

ziemiomorze napisała:

> To Cossa ma ciemne wlosy.
            >
            > z.
    • Gość: astinger Re: wyobraznia IP: 213.231.15.* 14.07.03, 13:45
      Coś w podobie juz wypisywałem, wiec o malwinie i imaginie juz pisał nie będę.
      Fnolla i kwieto choć bez twarzy widać było na wiadomym zdjeciu. Ciebie za to
      dsfie widze jak mojego jednego kumpla z podstawowej za którym ogladały sie
      wszystkie laski, a nie na mnie, za co chciałem mu dac w dziób, ale ponieważ
      osbiście nic do niego nie miałem to i na dawanie w dziób sie nie złozyło.
      Wracajac do twojego wyglądu to masz ciemne kudły moze nawet długie, ale na 30%
      i tylko tyle widze w swojej magicznej kuli.
      Komandos to chudy koleś ze swetrem nakitranym do dżinsów, chodzacy w
      rozpieprzajacych sie adidasach i z nieodłaczna reklamówką.
      • sdfsfdsf Re: wyobraznia 14.07.03, 14:09
        nie wiem czy jestem twoim kumplem ale reszta calkowicie sie zgadza, powinienes
        zostac jasnowidzem he he
        • Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.d1.club-internet.fr 14.07.03, 14:20
          aha ! zreszta nie wiem jak on sobie ten sdf radzi zeby te wszystkie lale
          skutecznie odepchnac
          chcialam wam powiedziec ze mam lagodny wyglad i nienawidze sprzatania !
          • sdfsfdsf Re: wyobraznia 14.07.03, 14:31
            widze ze malwina bardzo sie przejela moim opisem wiec jeszcze raz podkreslam ze
            to bylo wyobrazenie ;)) dorzuce jeszcze pare osob:
            meee:), truce - wyobrazalem sobie jako blondynke, w obszernym pokoju, z oknem
            na cala sciane, za oknem pare powyginanych konarow, wisla, za wisla palac
            kultury
            biedronka - z kropkami:), z pracownia na poddaszu i moja znajoma ktora jest
            grafikiem
            ziemiomorze - obraz lachy piachu posrodku malachitowego morza, przed oczami
            staje mi babka ktora wykladala ekologie na mojej uczelni, blondynka
            • Gość: meee:) jestes padalec, i wiesz dlaczego! ;) IP: *.pmp.one.pl 14.07.03, 16:37
              to, ze ktos jest kozą, nie oznacza, ze jest blondynką :)

to ja moze cos o koledze sdf, którego wyobrazam sobie jako inteligentnego
              faceta, z ktorego za dekadę będzie niezły facet rasowy, o ile nie zejdzie
              na 'man-owce' /hi hi hi - napisala meee:) i poslała pozdrowienia i promyk
              slonka prosto z Warmii :)/.

p.s. musze dokończyć: Sdf-ie, nikt nie jest nieomylny, Miły Kolego /to apropos
              poglądów, wierzeń, opinii :)/ idę wychylić za ForumPaństwo, kielonek winka
              czerwonego :)

sdfsfdsf napisał:

> widze ze malwina bardzo sie przejela moim opisem wiec jeszcze raz podkreslam
              ze
              >
              > to bylo wyobrazenie ;)) dorzuce jeszcze pare osob:
              > meee:), truce - wyobrazalem sobie jako blondynke, w obszernym pokoju, z oknem
              > na cala sciane, za oknem pare powyginanych konarow, wisla, za wisla palac
              > kultury
              > biedronka - z kropkami:), z pracownia na poddaszu i moja znajoma ktora jest
              > grafikiem
              > ziemiomorze - obraz lachy piachu posrodku malachitowego morza, przed oczami
              > staje mi babka ktora wykladala ekologie na mojej uczelni, blondynka
          • Gość: astinger Re: wyobraznia IP: 213.231.15.* 14.07.03, 14:33
            A mnie sie wydaje ze ty malwina to wyglądasz tak, że jakby sobie nie wyobrażać,
            to gdybym cie zobaczył to powiedziałbym "nie, nie zupełnie inaczej sobie ja
            wyobrażałem", pomimo iz wszelkie modele już przeanalizowałem.
            • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: 24.112.114.* 14.07.03, 19:20
              Gora. Super temat, juz kiedys o nim myslalam. Narazie nie bede sie rozpisywac,
              bo za pare krotkich godzin mam interview na prace. Emocjonalnie, kochani, tego
              nie wytrzymuje, chodze jak nakrecona, lapy po trzech kawach
              rozdygotane.......aaaaaaaaaaaa, kubel zimnej wody na glowe.

Bozulko, najslodsza, najkochansza, naj, naj, naj, zeby tylko sie udalo, zeby
              tylko sie udalo i zaczelo sie w koncu krecic.

Wielu z nas ma podobne wyobrazenia, co do mnnie SDF(kryptomanie)i szanowny
              kolego po fachu, to sie nie pomyliles. Jestem Jubilerem, za mna studja
              artystyczne, przed - wielka niewiadoma, i serce moje wielkie jak przedwojenna
              wanna.

CDN.........S.
              • Gość: meee:) Biedronko14 - gud lak! :) IP: *.pmp.one.pl 14.07.03, 21:05
                trzymam kciuki! :)
                powodzenia!

Gość portalu: Biedronka14 napisał(a):

> Gora. Super temat, juz kiedys o nim myslalam. Narazie nie bede sie
                rozpisywac,
                > bo za pare krotkich godzin mam interview na prace. Emocjonalnie, kochani,
                tego
                > nie wytrzymuje, chodze jak nakrecona, lapy po trzech kawach
                > rozdygotane.......aaaaaaaaaaaa, kubel zimnej wody na glowe.
                >
                > Bozulko, najslodsza, najkochansza, naj, naj, naj, zeby tylko sie udalo, zeby
                > tylko sie udalo i zaczelo sie w koncu krecic.
                >
                > Wielu z nas ma podobne wyobrazenia, co do mnnie SDF(kryptomanie)i szanowny
                > kolego po fachu, to sie nie pomyliles. Jestem Jubilerem, za mna studja
                > artystyczne, przed - wielka niewiadoma, i serce moje wielkie jak przedwojenna
                > wanna.
                >
                > CDN.........S.
              • Gość: Biedrronka14 Ufffff, jest dobrze. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.07.03, 04:00
                Super jestes Meee.

Twoje czarowne chuchanie w dlonie zrobilo swoje. Dostalam sloneczko prace, i
                jedynie Tobie to zawdzieczam.
                ....cholera, zeby nie te kilomerty to wzielabym Ciebie na bombelkowego drinka.

Ale mi wesolo..., i swiat jakos pojasnial..., i ludzie jacys weselsi..., i
                jakos tak miloscia kielkuje do okola............:)))))))))))))))))))))))

Rubaszne usciski wszystkim bez wyjatku - Biedrona.
                • Gość: Malwina gratulacje i powodzenia IP: *.w193-250.abo.wanadoo.fr 15.07.03, 10:16
            • Gość: Kamfora Re: wyobraznia IP: *.icpnet.pl 19.07.03, 23:26
              Gość portalu: astinger napisał(a):

> A mnie sie wydaje ze ty malwina to wyglądasz tak, że jakby sobie nie
              wyobrażać,
              >
              > to gdybym cie zobaczył to powiedziałbym "nie, nie zupełnie inaczej sobie ja
              > wyobrażałem", pomimo iz wszelkie modele już przeanalizowałem.

Ja widziałam niby zdjęcie Malwiny, ale i tak nie wierzę, że to ona ;-)
              Malwina zawsze będzie mi się kojarzyć z pulchną brunetką, o śniadej
              cerze i południowym temperamencie :-)
    • saana Re: wyobraznia 15.07.03, 12:09
      a swoja droga, jak poznajemy w realu Piotra czy Pawla to bedziemy mieli cos
      zakodowane w glowie a jak na przyklad Humondiza- to bedziemy ciekawi kim jest
      ktos z takim imieniem. Czyzby wiec i w nicku tkwila metoda na powodzenie.
      Malwina kojarzy mi sie z krowami dojeniem itd itd.
      Ale wiedzac,ze Malwina mieszka gdzies na poludniu Francji, mysle ze jest
      calkiem szczupla, ubiera sie w spodnie, i moze farbuje na czarno.
      Moja wyobraznia jest bardzo uboga.
      Stary kojarzy mi sie z fajnym facetem okolo 50. To banalne.
      Imagine- slabo sobie wyobrazam ale jezeli juz to 45 lat facet z lekkim
      brzuszkiem.
      Ale generalnie nie potrzebuje wyobrazac sobie ludzi za nimi stojacymi.
      NIck to aura.

• Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.d1.club-internet.fr 15.07.03, 12:36
        lo rany, zebym ja to wiedziala to nigdy takiego nicka bym nie przybrala !
        krowy i baba przy garach ! oszaleli ! a literatury to nie czytaja ? !
        no w tym wypadku macie racje bo nuuudna ta "Malwina" do szalenstwa
        snif snif
        • Gość: astinger Re: wyobraznia IP: 213.231.15.* 15.07.03, 12:50
          Sie nie przejmuj farmazonami. Ja pamietam ze na poczatku myslałem ześ taka
          trzydziesteczka szybka, zwiewna, fiu-bźdiu w głowie, ale później wraz z
          czytaniem okazuje sie ześ kobieta po przejsciach i tu mi sie twoj obrazek sypać
          zaczął.
          • tea_time Re: wyobraznia 15.07.03, 12:59

Ale mam teraz zagwozdke po lekturze watku:) Wiem, wiem, jestem tu krotko, ale
            nie sadze, ze o tym staz decyduje, a przechodzac do meritum powiem tylko, ze ja
            sobie nikogo z Was nie wyobrazam:)Naturalnie pod wzgledem fizycznosci, bo co
            tam komu w duszy gra to juz troche wiem, a w kazdym razie to sobie wyobrazam:)
            Ogolnie mysle, ze musicie fajnie wygladac na zewnatrz, skoro w srodku fajni
            jestescie:) Cala reszta to detale:)
            Pozdrawiam:)
            Tea
        • ziemiomorze Re: wyobraznia 15.07.03, 13:09

> lo rany, zebym ja to wiedziala to nigdy takiego nicka bym nie przybrala !
          > krowy i baba przy garach ! oszaleli ! a literatury to nie czytaja ? !
          > no w tym wypadku macie racje bo nuuudna ta "Malwina" do szalenstwa
          > snif snif

Ej Malwina
          masz na glowie cala fure lokow
          cala w pastelach
          zawsze uprasowane ciuchy (chyba ze ci sie nie chce ;-)
          i fajne buty
          i siedzisz na trawie (gdzie ty masz to gniazdko od sieci?)

z.
          • tea_time Re: wyobraznia 15.07.03, 13:18
            Malwina bezprzewodowa?:) A moze na baterie sloneczne? O, prosze, Malwina
            Sloneczna, jejku, czemu mi sie z Pyza na krotkich nozkach i w pasiakach
            skoajrzylo...:)
            Tea
            • Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.w193-250.abo.wanadoo.fr 15.07.03, 13:28
              tea time miedzy niebem a ziemia. ot tak tu na czas herbatki i zeby tylko
              korzeni nie zapuscic
              • tea_time Re: wyobraznia 15.07.03, 15:14
                Malwina, ja sie tak nie bawie, to miala byc tajemnica!:)

Tea, co sie boi przywiazac i pewno dlatego sie przywiazuje:)
          • Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.w193-250.abo.wanadoo.fr 15.07.03, 13:26
            pedaluje dla elektryki :-)
            a z toba to tak jest ze mowie sobie i mowie ze powinnam cie poznac, ze jestem
            tuz tuz, ze wiem, mam pewnosc i ....nic
            a twoj nick to rozpacz ! prawie jak kosmos ! i wygrzeb tu cos konkretnego ....
            • Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.w193-250.abo.wanadoo.fr 15.07.03, 13:30
              meee po pierwszym wrazeniu kozim : krotkie wlosy, gotowa do walki, pewnie jakis
              baran ....;-)
              gdybym sie osmielila to bym powiedziala ze feministka ....
              • Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.w193-250.abo.wanadoo.fr 15.07.03, 13:48
                saana - niestety ze zdrowiem i czystoscia mi sie kojarzy (basen z bialymi
                kafelkami i ona w bialym kostiumie kapielowym) i juz nic innego wymyslec nie
                moge
                biedrrrrrrrrrrrronka numer cos tam - przypadkowy nick, wcale nie staly,
                niedlugo zmieni
                tak - mimo odmiennosci opinii trudno mi atakowac kogos kto mi caly czas
                przytakuje
                jar - nie moge sie wyzbyc skojarzenia z jaro ktorego bardzo lubie i to mnie
                perturbuje (skojarzenie a nie lubienie !)
                stary - dla zmylenia ?
                blabona - niby byle co ale jak powie to powie
                taka jedna , nikt, ja -to to samo co "przyjaciel ktory dobrze ci zyczy " pod
                listem anonimowym
              • Gość: meee:) Re: wyobraznia IP: *.pmp.one.pl 16.07.03, 14:59

> meee po pierwszym wrazeniu kozim : krotkie wlosy, gotowa do walki, pewnie
                jakis
                >
                > baran ....;-)
                > gdybym sie osmielila to bym powiedziala ze feministka ....

'kurczę...' - powiedziała koza i westchnęłaaaa...
                nie wiem czy to nie obelga, ta feministka ;)
                meee:) jest zbyt często jako ten osiołek, ktoremu w żłoby dano, by feminizmem
                zaciągać.
                wygląd daleki od kozy (w koncu depiluje się po coś ;)
                waleczna? tylko w sprawach, co do ktorych jest przekonana, a mało takich, więc
                często pasuje w dyskusji, by jednak jeszcze raz przemyslec sprawę (waga :)
                hmmmm myślę,że wiekszosc kobiet w dzisiejszych czasach musi czasem zachowywać z
                lekka feministycznie; nie chodzi mi tu o pogardę dla facetów czy cóś takiego,
                bo kocham ród męski wielce :) CHodzi mi raczej o umiejętnosc podejmowania
                decyzji i ogolne życiowe radzenie sobie. Chyba jak większosc z nas, stoję
                tak 'okrakiem': z jednej strony silna, gdy trzeba przeżyć, z drugiej słaba i
                wymagająca opieki.
                Nie tłumaczę się, raczej porządkuję myśli - to też jest w/g mnie ogromna zaleta
                Forum :)

Wprawdzie kiedyś już podobny wątek mielismy na Forum, ale pokuszę i ja się o
                wypisanie wytworów wyobraźni mej;
                - Malwina - czy chcę czy nie, kojarzy mi się ze słońcem, obraz jasny;
                fizycznie: wzrost średni /w/g nowych standardów/, szatynka, jasne oczy, ładnie
                sie opala (bo można i brzydziej smagnąć się słońcem ;) babeczka, ktora sporo
                przeszła i 'przerobiła' więc stać ją na luźne traktowanie pewnych tematów.
                Potrafi być stanowcza i smagnąć bacikiem! temperamentna ;)

- Cossa - no wszystko przez te poezją pisane posty : pocket girl ;) w średnim
                wieku, łagodna, naumiana życiem, delikatna, może trochę jak poezja księdza
                Twardowskiego? :)

- Stary - sympatyczny gość ok. 40-stki, ok. 175cm, waga: ok. 80kg (nie mam
                pojecia dlaczego! :) poglądy ustalone, lubi życie i ludzi, a w glowie
                poukładane i bez odbić :)

- o Fnollu pisalam juz kiedys, więc pominę, dodam tylko, że osobiscie to brak
                mi go tutaj i jestem zła za te nagonkę na niego :(

- gdzie jest kolezanka koholog - to tak przy okazji??? :)

- szewczyk_dratewka - jak sama nazwa wskazuje mężczyzna niewysoki, ale duchem
                twardziel! :) musi mieć jasną czuprynkę i koniecznie okularki. mądry i
                opanowany.

reszta - pozniej :)
        • saana Re: literatury wyranie nie czytaja 15.07.03, 14:28

> lo rany, zebym ja to wiedziala to nigdy takiego nicka bym nie przybrala !
          > krowy i baba przy garach ! oszaleli ! a literatury to nie czytaja ? !
          > no w tym wypadku macie racje bo nuuudna ta "Malwina" do szalenstwa
          > snif snif
          uswiadom.

biale kafelki i kostium sport.
          no tak ostatnio mi sie zaognily poglady to od razu wybielalam.
    • szewczyk_dratewka Re: wyobraznia 15.07.03, 14:17
      ubaw po pachy!!!
      ciekawe, czy wśród opisanych osób kryje się jakaś osoba, która występuje pod
      dwoma nickami. i raz jest opisana jako mała blondynka, a drugi jako wysoki
      brunet...

nie zastanawiałem się do tej pory jak kto może wyglądać, ale Malwina z racji
      ciągłego biegania po Paryskich wyprzedażach, musi nosić peruki, no i dba o
      linię by zmieścić się do metra.

Ziemiomorze - zapewne jest dyrektorem gimnazjum i patrzy srogim wzrokiem.

Imagine - zazwyczaj nieogolony, w sweterku z łatami i kompletem okularów na
      łańcuszku...

cossa - nieduża brunetka o figlarnym uśmiechu

sdf.. - co dzień inny próbujący wyrwać się z otaczającej go rzeczywistości

fnoll - za mocne okulary, za dużo kawy, za dużo książek dookoła

ups. nie mam więcej pomysłów... ale znów kiedyś coś wymyślę

pozdr dla :)))
    • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 15.07.03, 14:31
      niezbyt dlugo na tym forum jestem, tak wiec i niewiele osob jakos wyobraznie
      moja pobudzilo, ale, poniewaz smieszny temat to (oczywiscie wyobraznie wygladu
      tylko) :)
      malwina: osoba w wieku lat 34, sredniego wzrostu, blondynka, wlosy do ramion,
      geste, raczej z nadwaga, ale niewielka, twarz raczej ostra, ale wesola,
      sciagniete usta
      biedronka14: lat 25, wzrost okolo 1,65m, waga 60, wlosy ciemnoblond, maly nos,
      duze usmiechniete usta, oczy raczj nieduze, w zasadzie srednie, zgrabna
      ziemiomorze: hahaha..na poczatku po niku to myslalem, ze facet, ale: brunetka,
      wysoka, szczupla, ostra, raczej typ agresywny z wygladu
      sdfsfdsf: wzrost 182 szczuply, wrecz chydy, ale z brzuszkiem piwnym, brunet,
      krotko ostrzyzony, lysiejacy.

hahaha..ufff.. to na tyle....
      • Gość: Malwina Re: wyobraznia IP: *.w80-9.abo.wanadoo.fr 15.07.03, 15:39
        170
        no i mieszkam na wsi gdzie metra zadnego ani widu ani slychu
        latem loki bo sie nie czesze
        wiek popoborowy nader

sdf - top model (wiem, nie jestem uczciwa ;-)
        cossa - no z une cosse mi sie kojarzy czyli straczek czyli otwierasz i groszek
        zielony sie turla jak perelki ....
        • sdfsfdsf Re: wyobraznia 15.07.03, 18:53
          ty mi malwina takiej reklamy nie rob, bo juz teraz przed wyjsciem na spacer
          elektrycznego pastucha do obrony przed kobitami zabieram ;))
          c.d.
          saana - saab, porzadny dopracowany samochod, punktualnosc, solidnosc,
          pedanteria, linijki, wykresy, matematyka, ksiegowa,
          cossa - wloski krajobraz, upal, czerwone wino na tarasie
          procesor - ciotka ktorej bardzo dawno nie widzialem, krotkie czarne wlosy i
          duuze okulary ;)
          • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia........ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.07.03, 21:43
            ....wyobraznia moze zawiesc....mimo wszystko czuje was tak:

Sanna: spokoj, prawda, zrownowazenie, lekka finezja, las, mech, wilgoc, wiek:
            miedzy 23-28. Srednia, kobieca budowa ciala, uroda poludniowo-oceanska: ciemne
            wlosy; jasna karnacja, instynkt opiekunczy, kobieco zaokroglone i roztanczone
            biodra, delikatnosc w uzywaniu dloni.

Cossa: obiektywnosc, chec zrozumienia innych, analiza, cieplo, realizm mieszany
            z optymizmem, zrownowazenie, drzewo-dab, sporadyczna izolacja na wlasne
            zyczenie, aksamit, postawna budowa ciala, pelne ramiona, ciemna bladynka z
            orzechowymi oczami, wlosy do ramion. Lagodne spojrzenie.

Alfika: kwiat-stokrotka, bajki La Fontaine, krulik z kapelusza, ciekawosc,
            pomoc, gestykulacja dlonmi, drobna budowa ciala, szatynka z krotkimi wlosami,
            polemizacja.

Imagine: ezoteryka, nadpobudliwosc, chec zglebienia prawdy uniwersalnej,
            sentymentalny marzyciel, drobny, zgolony na glacke, nie lubi sie golic na
            twarzy.

SDF: zakomuflowany romantyk, uczuciowy, latwo sie zakochujacy, wybuchowy,
            deteliczny, wysoki z krotka, ciemna krecona czupryna, Artysta: Picasso,
            idealizm, uczciwosc.

Malwina: Sreberko, sztuczne ognie, uczuciowosc pod ironia, bezpruderyjnosc,
            wygodnictwo, niechec do sentymentow, przywiazan-jednak istnieja. Seksowny
            rudzielec z grzywka, drobnej, perkatej budowy ciala chodzacy w mini, color:
            krzykliwy roz z fioletem. Ekstrewagancja, brokat. Wiek: 30 z hakiem.

Ziemiomorze: Balans, plynnosc, natura, dyplomatka, moralnosc, woda. Wysoka
            atrakcyjna Brunetka, sentyment, idealizm, elegancja, uwielbienie naturalnego
            piekna. Wiek 25.

Jar: Flirt, wysoki blondyn z krecona czupryna, elokwencja, lekki materialism,
            przedsiembiorczosc, prawnik, ciekawosc, umilowanie piekna, selektywnosc. Wiek
            30 z hakiem. Dlugie, meskie dlonie.

??????????????????? Pozd. Biedrona.
            • sdfsfdsf a propos malwina 15.07.03, 21:54
              podsumowujac - malwina to gospocha z ruda grzywka, dojaca krowy i lawirujaca
              miedzy garami he he he zaraz padne
              • Gość: Biedronka14 Re: a propos malwina IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.07.03, 22:00
                sdfsfdsf napisał:

> podsumowujac - malwina to gospocha z ruda grzywka, dojaca krowy i lawirujaca
                > miedzy garami he he he zaraz padne

kto sie czubi ten sie lubi kolego, nie sciemniaj;)
              • Gość: Malwina Re: a propos malwina IP: *.d1.club-internet.fr 15.07.03, 22:23
                ciiiii, sdf bo pod most pojdziesz
            • Gość: jar Re: wyobraznia........ IP: 195.136.33.* 16.07.03, 08:30
              hihihi.... 8/13 trafione:)

> Jar: Flirt, wysoki blondyn z krecona czupryna, elokwencja, lekki materialism,
              > przedsiembiorczosc, prawnik, ciekawosc, umilowanie piekna, selektywnosc. Wiek
              > 30 z hakiem. Dlugie, meskie dlonie.
            • saana Re: wyobraznia........ 16.07.03, 12:52
              Sanna: spokoj, prawda, zrownowazenie, lekka finezja, las, mech, wilgoc, wiek:
              miedzy 23-28. Srednia, kobieca budowa ciala, uroda poludniowo-oceanska: ciemne
              wlosy; jasna karnacja, instynkt opiekunczy, kobieco zaokroglone i roztanczone
              biodra, delikatnosc w uzywaniu dloni.

nie wiem co napisac, czyz swiat imaginacji nie jest jednym z najpiekniejszych.
              moze jest jedynym prawdziwym.
              jestes jednoczesnie blisko prawdy i daleko.
            • cossa Re: wyobraznia........ 16.07.03, 22:19
              alez to lepsze od jakiejkolwiek terapii ;)
              ach jak mi dobrze

alem brunetka
              wlos ni krotki ni dlugi
              oczy raczej piwne, ale w odpowiednim swietle podobno
              bywaja wrecz zolte:)

a reszta sie bede napawac!:)
              pozdrawiam
              cossa

Gość portalu: Biedronka14 napisał(a):

> Cossa: obiektywnosc, chec zrozumienia innych, analiza,
              cieplo, realizm mieszany
              >
              > z optymizmem, zrownowazenie, drzewo-dab, sporadyczna
              izolacja na wlasne
              > zyczenie, aksamit, postawna budowa ciala, pelne
              ramiona, ciemna bladynka z
              > orzechowymi oczami, wlosy do ramion. Lagodne spojrzenie.
          • saana Re: wyobraznia 16.07.03, 12:56
            sdfsfdsf napisał:

> ;))
            > c.d.
            > saana - saab, porzadny dopracowany samochod, punktualnosc, solidnosc,
            > pedanteria, linijki, wykresy, matematyka, ksiegowa,
            >
            rany od razu wszystkie firmy by splajtowaly gdyby mialy mnie za ksiegowa.
            no ale nie mialabym nic przeciwko byciu taka linijka. Z calym szacunkiem dla
            rozchwianych poetow.
    • cossa Re: wyobraznia 15.07.03, 20:02
      ruszam z wyobraznia:

autor watku - facet w dzinsach, postura bardziej meska
      niz chlopieca, wlos raczej krotki, szatyn, wydaje sie byc
      hm.. (wyobraznia:).. meski ;)

malwina - kiedys pisalam ze kojarzy mi sie z czerwienia.
      to nick, a osoba? kolo 30-40 lat, wysoka, dlugie wlosy,
      pelne usta, duze oczy, dlugasne brwi - hhih - ale nie
      blondynka ;) ubior? swobodna elegancja ;)

saana - dlugie wlosy, upiete w konski ogon. w ogole nie
      wiem czemu saana kojarzy mi sie ze zdrowymi pieknymi
      wlosami. poza tym szczupla, raczej wyzsza niz nizsza :)

alfika - usmiechnieta, wlos rozwiany, lekko roztrzepana,
      niewysoka, nosek perkaty ;)

ryba.. hmm. no wlasnie - dawno nie widzilam rybki:( ale
      widze rybe niewysokim, lekko krepym, z dobrodusznym
      spojrzeniem.

lallka - moze to przez nick, ale dziewczyna z grzywka,
      jasna szatynka, duze oczy ;)

aa.. imagine - z jednej strony szalenie spokojny
      czlowiek, z drugiej hih raptus, co poznaje po oczach.
      sredni wzrost, bez brzuszka (wniosek - joga i taoizm:)
      wyprostowany, ale malo sie usmiecha. i wyobraznia
      podpowiadala mi obraz imagina jak scieral sie z
      komandosem. ryczalam ze smiechu:)

tea_time - kobieta kolo 30-40 lat, brunetka, wlosy ani
      krotkie ani dlugie, krecone (ale niczym na duze walki:)
      woli spodnie od spodnicy, ciemna karnacja ;)

ziemiomorze - tez brunetka, szczupla, niewysoka, w bialej
      koszuli, waskie drobne palce, ciemne oczy i duza torebka:)

astinger - szatyn, wysoki, hmm... podobnie jak sdfsfdsf.
      z tym, ze astinger jest bardziej wyprostowany :)

joanna_1 - nareszcie blondynka!:) ale bez podtekstow ;)
      ubiera sie w piaskowe kolory ;)

i szewczyk_dratewka - tu niestety wlacza sie wspomninie z
      dziecinstwa. zostane przy slomianej czuprynie i
      drewniaczkach ;)

ufff...
      no to sie rozpisalam
      choc kto wie czy to juz koniec:)

cossa
      • tea_time Re: wyobraznia 15.07.03, 23:30
        Cieplo, cieplo, Cossa, zwlaszcza wlosy, jak tak patrze w lustro, wypisz
        wymaluj tea_time'owe:)

• cossa Re: wyobraznia 15.07.03, 23:38
          a to ja juz nie wiem ;)
          musze na slowo uwierzyc
          no i imagnacji ;)

cossa

tea_time napisała:

> Cieplo, cieplo, Cossa, zwlaszcza wlosy, jak tak patrze
          w lustro, wypisz
          > wymaluj tea_time'owe:)
          >
          >
          >
      • Gość: astinger Re: wyobraznia IP: 213.231.15.* 16.07.03, 11:58
        Wiesz , a ja na poczatku myslałem że cossa to ktoś jak źdźbło trawy, nie
        tylko, drobne, ale i tak łagodnie pochylajace sie na wietrze.....ciekawy
        jestem. Tym bardziej kiedy rzeczywistośc jest kompletnie odwrotna.
        • batista Re: wyobraznia 16.07.03, 13:05
          lubię o was czytać...zaczęliście żartami a teraz prawie poezja, miło sie
          oderwać od pracy by poczytać dalsze wyobrażenia choć mam wrażenie, że wkraczam
          w waszą prywatność, bo przeciez mnie nie znacie.. dlatego chciałam wam
          powiedzieć, że jestem i czytam... piszcie dalej
          • alfika Re: wyobraznia 16.07.03, 14:07
            Fajne :)))
            Gorzej, że ja Was nie widzę w wyobraźni, kojarzę tylko odczuciami albo czasem
            kolorkami - ot, taką atmosferę.
            Ciekawe czemu? :)

malwina - tęcza; radość życia, aż buzuje - normalnego życia, bez upiększania;
            doświadczenie, przeplatanka skrytości, zdrowej skromności, mądrości,
            żywiołowości, ale już nie takiej na łeb na szyję, tylko mądrze ukierunkowanej -
            o ile tak się da o żywiołowości, ha ha;
            ziemiomorze - chłodny umysł, etap analizowania aż do łez, trochę z tego
            zostanie w przyszłosci :), opanowana, inteligentna, pomocna, trochę
            niebieskiego, troche granatowego i białego; ładna mieszanka kolorów :)
            cossa - pomarańczowo-żółto-czerwona, teraz łagodnieje, kiedyś chyba bardziej
            wojownicza, stara się akceptować innych, czasem się denerwuje, ale nie rani;
            saana - błękitna i zielona, trochę do tego czerwieni i żółtego, świeżość,
            trochę nieufności, dużo żywiołowości, dokładność,
            procesor - dużo ciepła, opanowanie, wspieranie, pachnie pieczonym plackiem i
            stołem nagrzanym słońcem;
            default - spokój, opanowanie, zielono-niebiesko-błękitno-różowa, ma serce dla
            zwierząt, pachnie mi morzem,
            naturella - czerwień; energiczna, energiczna, energiczna, wesoła, sympatyczna,
            realistka, czasem niepewna, ale nie ulega zbyt szybko; czy pisałam, że
            energiczna?
            sdf... :) - przystojny, opanowany, normalny, sympatyczny facet - czasem ma
            swoje dołki, ale odpowiedzialny i w porządku,
            tak - wesołek, kolorowy; roześmiany, potrafi zmienić zdanie i zamorduje w
            dyskusji;
            jar - otwarty, spokojny, też nie podchodzi do komputera z siekierą w dłoni, gdy
            dyskutuje, żółty z zielonym;
            szewczyk - wesoły, stonowane różniste kolory, rozsądny; wzbudza sympatię;
            imagine - mam problem z przebiciem się przez dym z papierosa :) - wpada w
            zniecierpliwienie albo radość z przeróżnych blizej nieznanych powodów, typ
            obserwatora z momentami ujawnień i wyraźnym zaznaczaniem obecności - obserwator
            i komentator w jednym - "wash and go";
            stary - żółto-brązowo-pomarańczowo-czerwony; uprzejmy, stara się zrozumieć,
            otwarty;
            otryt - wzbudza sympatię, biało-zielono-niebiesko-żółty, wesoły, poczucie
            humoru, trafność w tym, co robi;
            ryba - wyważony, opanowany, choć czasem świetnie żywiołowo reaguje,
            inteligentny, ze zdrowym poczuciem humoru;
            alfika - widzę ją jako średniego wzrostu, włosy ciemnobrązowe, proste, do
            ramion, ciemna karnacja, kąciki ust do góry, zbyt wysokie czoło, ale trochę
            grzywki, w lecie mam piegi, ale tylko na nosie, okulary czasem zakładam, i
            rzeczywiście czasem gestykuluję :)
            • Gość: tak Re: wyobraznia IP: *.net.pl / 192.168.1.* 17.07.03, 01:31
              alfika napisała:

> tak - wesołek, kolorowy; roześmiany, potrafi zmienić zdanie i zamorduje w
              > dyskusji;

Trudno, podłożyłaś się. Nadciąga zabójca ;)

Zdania swoje szanuję. Mam je równo na półce poukładane. Ale jak któreś okaże
              się głupie, to wymieniam na mądrzejsze.
              Tu jest dobre miejsce na pewne wyznanie:
              Podziwiam Twoje pisanie na tym forum, zarówno w treści, jak i w formie. Jak do
              tej pory wszystkie Twoje opinie uznaję też za swoje. Ba, dochodzi nawet do
              tego, że czasem zadaję sobie pytanie: alfiko - co i jak ja myślę o tym czy
              owym? Ściślej: coś tam sobie kombinuję, ale czekam na alfikę, nich powie jak to
              jest. I potem dopowiadam sobie w duchu: no właśnie tak.
              Dziękuję :-)

Pozdrawiam
              • alfika TAKU DROGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.07.03, 08:12
                Gość portalu: tak napisał(a):

> alfika napisała:
                >
                > > tak - wesołek, kolorowy; roześmiany, potrafi zmienić zdanie i zamorduje w
                > > dyskusji;
                >
                > Trudno, podłożyłaś się. Nadciąga zabójca ;)
                >

Jezusmaria, wybacz!!! Nie wiem, jak to się stało, ale tam naprawdę miało być:
                NIE ZAMORDUJE w dyskusji!!!!!!!!
                :(

A za dobre słowo baaardzo dziękuję! Tym cenniejsze, że zrobiłam z Ciebie
                zabójcę ;)

Ale wyszło, nie chciałam...
                • Gość: tak Strzeż się, to ja IP: *.net.pl / 192.168.1.* 18.07.03, 01:44
                  alfika napisała:

> Jezusmaria, wybacz!!! Nie wiem, jak to się stało, ale tam naprawdę miało być:
                  > NIE ZAMORDUJE w dyskusji!!!!!!!!
                  > :(
                  >
                  > A za dobre słowo baaardzo dziękuję! Tym cenniejsze, że zrobiłam z Ciebie
                  > zabójcę ;)
                  >
                  > Ale wyszło, nie chciałam...

Chciałaś czy nie, napadnę Cię nowym postem.
                  Mój świat zadrżał w posadach. Pomyliłaś się. Eee, chyba jednak jesteś
                  człowiekiem ;)
                  No to niech będzie tak (ja?): Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie, Alfice
                  ukłony i podziękowania :-)

Pozdrawiam
                  • alfika Re: Strzeż się, to ja 18.07.03, 07:27
                    Gość portalu: tak napisał(a):

> Chciałaś czy nie, napadnę Cię nowym postem.
                    > Mój świat zadrżał w posadach. Pomyliłaś się. Eee, chyba jednak jesteś
                    > człowiekiem ;)
                    > No to niech będzie tak (ja?): Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie, Alfice
                    > ukłony i podziękowania :-)
                    >
                    > Pozdrawiam

To chyba wyjdę zza tego krzesła, za które się schowałam wczoraj ze wstydu...
                    A jakby kto nie wierzył, że coś zjadło mi wtedy "nie", to zaraz potem pisałam o
                    Jarze: "TEŻ nie zabije w dyskusji" - "też" odnosiło się do Taka...

Pozdrawiam serdecznie i piąteczkowo i ciepło pomimo deszczu :)))
            • alfika Re: wyobraznia 17.07.03, 12:05
              Jeszcze mam wyobrażenia:

joanna1 - spokojna, stonowana, ale kiedy mus, to zdecydowana, kojarzy mi się w
              przytulnej kuchni do szczerych, otwartych rozmów, chodzi swoimi scieżkami, ale
              otwarta na ludzi;
              meee - pełna akceptacja, rozmowy, ciekawość, radość; zielono-żółta (to przez te
              łaki z kozami);
              teatime - spokój, obserwatorka, ciepła i życzliwa - do spotkania w kuchni na
              rozmowach o życiu, które odrywają się jednak czasem od ziemi;
              biedronka14 - uczucia czasem o sile wulkanu, ład, harmonia, idzie swoją
              ścieżką, poczucie humoru;
      • cossa Re: Malwina 16.07.03, 22:11
        Malwino. Malwineczko.. pardon:)
        tak se czytam ze spokojem by mi nie umklo co w tym
        pieknym watku, az tu gaffe spostrzeglam

oczywiscie widze Cie z dlugasnymi rzesami a nie brwiami:)
        cossa

pss... zauwazylas to w ogole?:)
        • Gość: Malwina tak ! IP: *.d1.club-internet.fr 16.07.03, 22:14
          i zaraz siebie jako sobowtora brezniewa zobaczylam ! gorzej byc nie moze ! no
          ale przemilczalam , przecierpialam i wybaczam ci ten szok emocjonalny ;-)
          • cossa Re: tak ! 16.07.03, 22:18
            hihihihi :) dzieki za wyrozumialosc :)
            cos czuje, ze mnie w nocy nawiedzi
            "gospocha z ruda grzywka, dojaca krowy i lawirujaca
            miedzy garami" i.. z brewkami z przedzialkiem:)

ale juz dobrze
            wymysle sobie jakas kare za ta zniewage!:)

cossa

> i zaraz siebie jako sobowtora brezniewa zobaczylam !
            gorzej byc nie moze ! no
            > ale przemilczalam , przecierpialam i wybaczam ci ten
            szok emocjonalny ;-)
    • joanna_1 Re: wyobraznia 16.07.03, 14:50
      Proo - dżwięk harfy, harmonia, dominacja zmysłow, idealizm pro-człowieczy

Trzcina - szum tataraku, kumkanie żabek, lekkość, polot, czysta woda, górski
      strumyczek

Ta_ - zdrowe, trwałe fundamenty, stabilny dom ze strażnicą

Procesor - otwartośc, towarzyski duch, piosenki przy ognisku, do tańca i do
      różańca, sentymentalizm

Fnoll - drobny kościec, długie nogi jak u pająka ;) nieład artystyczny,
      nieuprządkowana, nieukierunkowana twórczość szuka zderzenia, miota się, czasem
      czuje sie stłamszony

Kamfora - szkiełko i oko, kruczoczarne włosy z lekkimi lokami,

Kwieto - tez drobny kościec, delikatne dłonie jak u nauczyciela, jasna
      karnacja, dociekliwośc, smak rozmowy

Malwina - mała dziewczynka z blond włoskami zaczepiająca chlopców na przerwie
      szkolnej, od relatywizmu kręci jej się w głowie, pogodna za dnia, wieczorem
      puka do drzwi duch, drobne nadgarstki i smukła łydka

Cossa - otwarta, nieśmiała, skromna, drobna, ciemne włoski, z rękawie mały
      diabełek uspiony, oddana przyjaźniom

Sdf - platynowy blondynek, wysoki, drobny, czasem przyjmuje pozę, duchowość
      przegania jednak w siną dal

Ryba - krępa budowa ciała, zdolności adaptacyjne, raczej brunet, okulary
      klasyczne, pogodny

Ziemiomorze - księżycowy widok, żółtawe skały, wygasłe wulkany, czasem lekki
      dymek, spokój, zrównoważenie, dociekliwa, umysł naukowca

Saana - puszysty snieg, biel, kanikuły, zjawiska parafizyczne

Tea_time - ja tu tylko na chwilę, brunetka, zaangażowana

Imagine - Jędrek-Mędrek, wąsy jak u Zagłoby, wypalona maryśka, dymek,
      refleksja, to nie tak wszystko miało być

Mee - twarda sztuka, idzie przez życie jak przecinak, jak cos nie po mysli to
      pogrzebie kopytkiem

pozostali pod lupą ciągle
      • Gość: Wyobra..Jar i Inni Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.07.03, 19:56
        hihihi.... 8/13 trafione:)

> Jar: Flirt, wysoki blondyn z krecona czupryna, elokwencja, lekki materialism,
        > przedsiembiorczosc, prawnik, ciekawosc, umilowanie piekna, selektywnosc. Wiek
        > 30 z hakiem. Dlugie, meskie dlonie.

...a ktore z nich nie? Odslon sie troche. ;))))

Biedronka14: nick, przypadkowy, wybrany po obejrzeniu programu przyrodniczego.
        Jakos podswiadomie kojarzylo mi sie z takim malym 'czyms' co czesto sie gubi,
        ale instynktownie leci do slonca. Niech juz tak pozostanie. Jar, Twoj opis -
        bardzo cieplo, ale sie nie pali. Teraz odslaniam sie dla wszystkich, bo ciezko
        rozmawiac z wlasnym odbiciem w ekranie: mam na imie Sylwia, lat 24, wzrost
        170cm, brunetka, wlosy proste, kasztanowe, do ramion, oczy ciemne jak wegielki -
        uroda bardziej grecka niz slowianska, pomijajac ten parkaty nos i jak u Alfiki
        pigi na nim w wakcje, a winien wszystkiemu kozacki pradziad zablakany na
        podlasiu. Serce duze, slowianskie i ufne, za duze roztrzepanie z ktorym walcze
        od lat.......reszte chyba powoli poznajecie.

Papaty, Sylwia.
        • Gość: Biedronka14 Wyobraznia....Jar i Inni. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.07.03, 20:01
          Roztrzepanie, roztrzepanie, teraz wiecie o czym pisze - powinno byc Biedronka a
          wyszedl wysoki blondyn Jaro :))))
        • saana Re: wyobraznia 16.07.03, 21:16
          Witaj Sylwio.
          Gość portalu: Wyobra..Jar i Inni napisał(a):

> hihihi.... 8/13 trafione:)
          >
          > > Jar: Flirt, wysoki blondyn z krecona czupryna, elokwencja, lekki materiali
          > sm,
          > > przedsiembiorczosc, prawnik, ciekawosc, umilowanie piekna, selektywnosc. W
          > iek
          > > 30 z hakiem. Dlugie, meskie dlonie.
          >
          >
          > ...a ktore z nich nie? Odslon sie troche. ;))))
          >
          >
          > Biedronka14: nick, przypadkowy, wybrany po obejrzeniu programu
          przyrodniczego.
          > Jakos podswiadomie kojarzylo mi sie z takim malym 'czyms' co czesto sie gubi,
          > ale instynktownie leci do slonca. Niech juz tak pozostanie. Jar, Twoj opis -
          > bardzo cieplo, ale sie nie pali. Teraz odslaniam sie dla wszystkich, bo
          ciezko
          > rozmawiac z wlasnym odbiciem w ekranie: mam na imie Sylwia, lat 24, wzrost
          > 170cm, brunetka, wlosy proste, kasztanowe, do ramion, oczy ciemne jak
          wegielki
          > -
          > uroda bardziej grecka niz slowianska, pomijajac ten parkaty nos i jak u
          Alfiki
          > pigi na nim w wakcje, a winien wszystkiemu kozacki pradziad zablakany na
          > podlasiu. Serce duze, slowianskie i ufne, za duze roztrzepanie z ktorym
          walcze
          > od lat.......reszte chyba powoli poznajecie.
          >
          >
          > Papaty, Sylwia.
        • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 08:51
          > hihihi.... 8/13 trafione:)
          >
          > > Jar:

...a ktore z nich nie? Odslon sie troche. ;))))

Flirt,-yes
          wysoki-hmm.. 177 yes/no? sam nie wiem:)
          blondyn -yes
          krecona czupryna,-hehehe... nie, ostatnio to 3-5mm, ale zapuszczam wlasnie:)
          elokwencja,-yes
          lekki materialism, -yes...chociaz...
          przedsiembiorczosc, -yes
          prawnik, -no
          ciekawosc, -yes yes
          umilowanie piekna,-yes
          selektywnosc -yes (jezeli rozumiem to tak samo jak ty:).
          Wiek 30 z hakiem. -yes 32
          Dlugie, meskie dlonie- hmm..czy dlugie... silne napewno:)

• Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 09:42
            a ty marku nocny.......co jeszcze tu robisz?
            Biedrona to czarodziejka, w czarna kule patrzy....

czary mary
            kysz, kysz, kysz
            buna enne
            kerte me
            enne kysz
            cyganie tancza
            swiat wiruje
            za swiatem wiruje
            cyganska noc
            i konstelacje w pelni rozswietlone,
            roztanczone, jak
            oczy Magdy
            kysz, kysz, kysz
            i ksiezyc w pelni
            wilkiem sie odzywa
            i w oczach Magdy,
            roztanczony cygan, jak
            w transie,
            z konstelacji kazdej,
            po jednej gwiezdzie
            w jej raczeta pulsujacy kosmos
            sklada jej.

• Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 09:59
              hehehe..hmmmm.... jezeli to nie pomylka, to mam wrazenie, ze moge cie 'znac',
              albo to taki smieszny dosc zbieg okolicznosci:))))....

> a ty marku nocny.......co jeszcze tu robisz?
              > Biedrona to czarodziejka, w czarna kule patrzy....
              >
              > czary mary
              > kysz, kysz, kysz
              > buna enne
              > kerte me
              > enne kysz
              > cyganie tancza
              > swiat wiruje
              > za swiatem wiruje
              > cyganska noc
              > i konstelacje w pelni rozswietlone,
              > roztanczone, jak
              > oczy Magdy
              > kysz, kysz, kysz
              > i ksiezyc w pelni
              > wilkiem sie odzywa
              > i w oczach Magdy,
              > roztanczony cygan, jak
              > w transie,
              > z konstelacji kazdej,
              > po jednej gwiezdzie
              > w jej raczeta pulsujacy kosmos
              > sklada jej.
              >
              >
              • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 10:09
                mowiono Magdzie z trzema kropkami
                ze zna ja kazdy,
                podobna do kogos,
                lub w telewizji widziano ja,
                lecz Magda mylana czesto jest,
                i zbiegi okolicznosci
                za czesto zdazaja sie jej

ojeeej :)))))

• Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 10:14
                  w glowie mi sie kotluje..
                  ona, czy nie ona???
                  i jedno slowo tylko,..'zartuje?'
                  czy tak zabawy spragniona?....

:)))
                  • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 10:23
                    Gość portalu: jar napisał(a):

> w glowie mi sie kotluje..
                    > ona, czy nie ona???
                    > i jedno slowo tylko,..'zartuje?'
                    > czy tak zabawy spragniona?....
                    >
                    > :)))

wyprostuj wacpanie w glowie skolowanie
                    boc kolujesz wacpanne bardziej niz prostujesz;))))
                    • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 10:27
                      jak to zrobic wacpanna
                      kiedys tajemnicza,
                      zmylki robisz i robisz,
                      nieladnie zachwycasz....;)))

> wyprostuj wacpanie w glowie skolowanie
                      > boc kolujesz wacpanne bardziej niz prostujesz;))))
                      • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 10:38

> jak to zrobic wacpanna
                        > kiedys tajemnicza,
                        > zmylki robisz i robisz,
                        > nieladnie zachwycasz....;)))
                        >
                        >
                        > > wyprostuj wacpanie w glowie skolowanie
                        > > boc kolujesz wacpanne bardziej niz prostujesz;))))

Wacpanna tajemnicza?..
                        zmylki robi?...
                        nieladnie zachwyca?...
                        wacpanna glowke pokornie
                        pochla...
                        i wzycha...
                        boc wacpan z piorkiem
                        kretacko wacpanny linie
                        na kole prostuje. ;)))))
                        • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 10:46
                          Czy zabawy spragniona?, ma sie sie rozumiec
                          a czy 'zartuje' tom sie okaze
                          Prawdy znajduje
                          ciekawoscia spragniony....
                          • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 10:55

> Czy zabawy spragniona?, ma sie sie rozumiec
                            > a czy 'zartuje' tom sie okaze
                            > Prawdy znajduje
                            > ciekawoscia spragniony....

mow mi zaraz, kim jestes,
                            bo inaczej zgadne,
                            wyszukam, popytam...
                            tajemnica spadnie!...:)))
                            • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 11:09

>
                              > > Czy zabawy spragniona?, ma sie sie rozumiec
                              > > a czy 'zartuje' tom sie okaze
                              > > Prawdy znajduje
                              > > ciekawoscia spragniony....
                              >
                              >
                              > mow mi zaraz, kim jestes,
                              > bo inaczej zgadne,
                              > wyszukam, popytam...
                              > tajemnica spadnie!...:)))

Bravoa bardzo ladnie pan z piorkiem i jak skladnie.
                        • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 10:48
                          > Wacpanna tajemnicza?..
                          > zmylki robi?...
                          > nieladnie zachwyca?...
                          > wacpanna glowke pokornie
                          > pochla...
                          > i wzycha...
                          > boc wacpan z piorkiem
                          > kretacko wacpanny linie
                          > na kole prostuje. ;)))))

niesluszne oskarzenia
                          i bola mnie strasznie,
                          staram sie jak moge..
                          lecz kiedy niepewnosc
                          przekracza ma droge,
                          wtedy sie zastanawiam,
                          ktos ty, tajemnicza..
                          niespotkalem cie przeciez..
                          chyba...sam juz nie wiem....:))
                          • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 10:54
                            Koniec fraszkowania, mo mi sie mozg przepali. Krasicki w grobie sie przewraca i
                            kosci o trumne ociera.

Na serio, dlaczego pytasz?
                            • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 10:57
                              jakie czasy takie rymowanki hahaha

> Na serio, dlaczego pytasz?

skojarzyl mi sie nick, skojarzylo mi sie imie, skojarzyl mi sie wiek,
                              skojarzylo mi sie zrymowanie, skojarzyla mi sie pewna slodka istotka...i tyle:)
                              • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 11:19

> jakie czasy takie rymowanki hahaha
                                >
                                > > Na serio, dlaczego pytasz?
                                >
                                > skojarzyl mi sie nick, skojarzylo mi sie imie, skojarzyl mi sie wiek,
                                > skojarzylo mi sie zrymowanie, skojarzyla mi sie pewna slodka istotka...i
                                tyle:)

Przykro mi, ale nie znam zadnego Jarka 30 latka, a wielka szkoda:(((((((
                                Sylwie to generalnie przeslodkie diabelki ;)
                                Przez ocean nie moglismy sie poznac, tyle kilometrow...
                                A czy to nie zlamane serce?

:))))
                                • Gość: Malwina zaproszenie IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 17.07.03, 11:24
                                  na slub dostaniemy ? ;-)
                                  • Gość: Biedronka14 Re: zaproszenie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 11:30

> na slub dostaniemy ? ;-)

Pewnie Malwina, rychlo w Sierpniu, Cossa i ty bedziesz druchenkami, Imagine i
                                    SDF tym co towarzysza. Szykuje sie polskie, huczne weseliska.

To co przyjezdzasz do Toronto?
                                    • Gość: Malwina Re: zaproszenie IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 17.07.03, 11:33
                                      znow Toronto ! mam juz pelno zaproszen do tego miasta. Nic tylko sponsora
                                      biletowanego znalezc. A jak sie nie da to w balie wleze i bede wioslowac
                                      wioslowac wioslowac...
                                      • Gość: Biedronka14 Re: zaproszenie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 11:41

> znow Toronto ! mam juz pelno zaproszen do tego miasta. Nic tylko sponsora
                                        > biletowanego znalezc. A jak sie nie da to w balie wleze i bede wioslowac
                                        > wioslowac wioslowac...

no nie Malwina, ty mnie rozbrajasz, na serio w balie? wioslowanie? Buahhhhhhh,
                                        (dalej sie smieje) w Takim wypadku musisz troche przypakowac na francuskich
                                        sztangach, seksowny rudzielcu;)

Kusi mnie zeby Ci zaproszenie wyslac(tak na marginesie)
                                        • Gość: Malwina Re: zaproszenie IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 17.07.03, 11:44
                                          no nie wyglupiaj sie bo dzieckiem bylam rudawa
                                          a jak cie kusi to ulegnij :-) uleganie jest przyjemne :-)))
                                          • Gość: Biedronka14 Re: zaproszenie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 11:53

> no nie wyglupiaj sie bo dzieckiem bylam rudawa
                                            > a jak cie kusi to ulegnij :-) uleganie jest przyjemne :-)))

Jednak przyznasz mi racje ze Bierdona to 'czary mary', a jednak byl ten rudy,
                                            byl, byl. Miniuweczki zaiste pewnie tez sa, i ten roz z fioletem....i ta
                                            nostalgja ;)

Uleganie, jakie to romantyczne, powiedz jaka nie lubi tego robic.

'Ignacy, prosze mi podac sole trzezwiace, mam globusa....oh ja umieram' - to
                                            chyba z "Nocy i Dni", ale nie jestem pewna.
                                            • Gość: Malwina Re: zaproszenie IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 17.07.03, 11:56
                                              miniowa jest jak w pysk strzelil ale nie roz z fioletem ! kolory ktore
                                              uwielbiam lecz nie nosze (aby nie zaslaniac naturalego blasku hi hi)
                                              nie nosze wcale kolorow - czarny bialy to ulubione
                                              • Gość: Biedronka14 Re: zaproszenie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 12:03
                                                :)))))))))))rozbrajasz mnie dziewczyno( smieje sie i to baaaardzo mocno) hihi
                                                dalej sie smieje.

Ale juz tak na powaznie, serialnie lubisz mini i roz? Zaczynam sie bac.
                                • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 11:34
                                  hahaha... nie, nie zlamane, po prostu jak to bywa :))...

> Przykro mi, ale nie znam zadnego Jarka 30 latka, a wielka szkoda:(((((((
                                  > Sylwie to generalnie przeslodkie diabelki ;)
                                  > Przez ocean nie moglismy sie poznac, tyle kilometrow...
                                  > A czy to nie zlamane serce?
                                  >
                                  > :))))
                                  • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 11:42

> hahaha... nie, nie zlamane, po prostu jak to bywa :))...
                                    >
                                    > > Przykro mi, ale nie znam zadnego Jarka 30 latka, a wielka szkoda:(((((((
                                    > > Sylwie to generalnie przeslodkie diabelki ;)
                                    > > Przez ocean nie moglismy sie poznac, tyle kilometrow...
                                    > > A czy to nie zlamane serce?
                                    > >
                                    > > :))))

a jak bywa???????????
                                    • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 11:59
                                      oj, no cos ty... drobne tajemnice zostawiam dla siebie:)

> a jak bywa???????????
                                      • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 12:06

> oj, no cos ty... drobne tajemnice zostawiam dla siebie:)
                                        >
                                        > > a jak bywa???????????

Dobrze, w takim wypadku zamykam buzialek na sposcik, ale wesele w sierpniu
                                        planujemy???????
                                        • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 12:08
                                          no mial byc wrzesien!!! :)))

> Dobrze, w takim wypadku zamykam buzialek na sposcik, ale wesele w sierpniu
                                          > planujemy???????
                                          • Gość: Biedronka14 Re: wyobraznia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.03, 12:18
                                            ????????Juz wczesniej przeciez omawialismy ze w Sierpniu, Przeciez mi mowiles
                                            ze mama Twoja we Wrzesniu wyjezdza na delegacje czerwonego krzyza, do Kambodji
                                            ratowac osierocone glodem dzieci.
                                            Mowie Ci pieknie bedzie, Jarku, biale obrusy na stolach, pastelowe roze w reku
                                            Biedronki przed oltarzem, rozmarzone oczeta, chlebem i sola.....

No i oczywiscie baletowanie typowo po polsku.... czyli chlup, chlup z
                                            ogoreczkiem
                                            • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 12:28
                                              zrozumialem wrzesien... ja nie moge tak sie spieszyc, poganiasz mnie, jestem
                                              jeszcze taki mlody.... do wrzesnia wydorosleje, obiecuje... i mama tez sie
                                              zgodzi, wlasnie we wrzesniu wypuszczaja ja z wiezie....eee.... znaczy, wraca z
                                              podrozy dobroczynnej..., mam nadzieje, ze nie bedzie musiala znowu wyjezdzac
                                              aby odwiedzic tate, ktory tez podrozuje... bo my jak wiesz taka rodzina
                                              podroznikow .....:)
    • jasmintea Re: wyobraznia 16.07.03, 19:31
      Witam:)
      Podoba mi sie jak Was samych widac poprzez te Wasze opisy..:)
      Zagladam tu czasem, cos dopisze, do czegos/kogos sie usmiechne..
      Przygladam sie Wam od czasu do czasu:)

Z zyczliwym usmiechem pozdrawiam

JasminTea
      • batista Re: wyobraznia 17.07.03, 15:12
        jasmintea napisała:

> Witam:)
        > Podoba mi sie jak Was samych widac poprzez te Wasze opisy..:)
        > Zagladam tu czasem, cos dopisze, do czegos/kogos sie usmiechne..
        > Przygladam sie Wam od czasu do czasu:)
        >
        > Z zyczliwym usmiechem pozdrawiam
        >
        > JasminTea

Zafascynowanych zatem przybywa:)))))
        przeszliście jakąś dziwną barierę tym tematem, nie cierpię chatów a tu
        proszę...pamiętajcie, że rozbudzacie ciekawość nie tylko sobie, ale także i
        nam, obserwatorom;)

pozdr.

• Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 15:24
          o boze... jestesmy podgladani...czy jest tu prawnik???

> ...pamiętajcie, że rozbudzacie ciekawość nie tylko sobie, ale także i
          > nam, obserwatorom;)
          >
          > pozdr.
          >
          • batista podglądani?;) 17.07.03, 15:38
            skąd ten pomysł (he he:)
          • tea_time Re: wyobraznia 17.07.03, 15:43
            Qurcze, bede musiala sie ubrac, w taki upal!:)
            Tea
            • Gość: jar Re: wyobraznia IP: 195.136.33.* 17.07.03, 15:45
              a ja taki nieogolony....;(
              • batista Re: wyobraznia 17.07.03, 15:47
                ej "nam" to nie przeszkadza...;)
                • tea_time Re: wyobraznia 17.07.03, 16:22
                  I balagan w domu, ojej!:)
                  Tea
    • procesor esdeefie - tylko nie ciotka! :) 19.07.03, 00:30
      Jakoś nie tworzę sobie w wyobraźni realnych portretów.
      Za to nicki jakos mi się kojarzą.
      Raczej z uczuciami, z watkami, z cechami charakteru.

Ach, Malwino - ty mi sie skojarzyłaś z książeczka "Bromba i inni", chyba
      właśnie wznowili. :) Malwina była narzeczona artysty (?) Fikandra - miałą
      duuuże oczy i kapelusik.. :))
      A jak to było?? "Malwina czyli niewinnośc serca"?? :))
      • Gość: Malwina ruda gospocha przy garach IP: *.d1.club-internet.fr 19.07.03, 01:02
        Malwina czyli domyslnosc serca
        (niech mnie piorun jak ja to rozumiem ! co to jest domyslnosc serca ?)
        • procesor Malwino - ty? gospocha? nigdy! :) 20.07.03, 22:58
          > Malwina czyli domyslnosc serca
          > (niech mnie piorun jak ja to rozumiem ! co to jest domyslnosc serca ?)

Jak ja ktos obdarzał gorącymi uczuciami to jej serce jako ten termometr od razu
          reagowało domyślnie.. :))
          Albo to było zupełnie inaczej.
          Domyślała sie co każdy chowa w sercu. Uuuuu, to by była niebezpieczna kobiałka!
          Hihi.
    • cossa Re: wyobraznia 19.07.03, 01:02
      a mi tam
      machne setny poscik ;)
      (chyba, ze ktos przemknie przede mna:)

pozdrawiam
      cossa
      • cossa Re: wyobraznia 19.07.03, 01:04
        101 tez ladnie
        film chyba byl taki
        o pieskach ;)

cossa

• sdfsfdsf cossa 19.07.03, 10:32
          dzisiaj mialem sen, pamietam ze sprawdzalem znaczenie slowa cossa, okazalo sie
          ze po krzyzacku oznacza jeden he he
          • cossa Re: cossa 19.07.03, 21:33
            a co tam krzyzacy robili? no i w ogole co to byl za sen?:)

cossa

sdfsfdsf napisał:

> dzisiaj mialem sen, pamietam ze sprawdzalem znaczenie
            slowa cossa, okazalo sie
            > ze po krzyzacku oznacza jeden he he
            • sdfsfdsf Re: cossa 19.07.03, 22:57
              nie bylo krzyzakow, ale otoczenie bylo takie zamkowe, to pewnie dlatego,
              kamiennice, mury etc.:)
              • cossa sdfsfdsf 21.07.03, 00:38
                we snie wszystko sie moze zdarzyc:)
                jak poznam znacznie Twojego nicka (koniecznie musi byc we
                snie) to czym predzej podziele sie zdobyta wiedza na forum:)

masz to jak w banku, ale nie powiem ktorym ;)
                cossa

sdfsfdsf napisał:

> nie bylo krzyzakow, ale otoczenie bylo takie zamkowe,
                to pewnie dlatego,
                > kamiennice, mury etc.:)
    • cossa Re: wyobraznia 08.10.03, 00:42
      wygrzebuje
      to bardzo mily watek ;)

pozdr.cossa
      • Gość: Renka Re: wyobraznia IP: *.home.cgocable.net 08.10.03, 03:28
        Mnie sie Cossa kojarzy z siostra szarytka, bardzo wyciszona z zasznurowanymi
        ustami, zawsze right.Malwina z opalona, pulchna i sexy blondynka, "spryciara".
        Imagine z zasepionym facetem. Sdf kojarzy mi sie z zahukana kobita.
        Girlfriend kojarzy mi sie z zaczepna odmiana sdf.
        :)
        • Gość: wyjadacz Re: wyobraznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 01:46
          Malwina - ostry makijaż, nigdy gary, raczej obiady w restauracji. Szybki
          samochód, ostra jazda, włosy ufarbowane na rudu, szczupła, elegancka,
          inteligentna, smutna.

Alfika - przyjazna, wrażliwa, energiczna,optymistka

Sdf - przystojny , wysoki, zaliczył wiele kobiet i nie wie co dalej, bo już mu
          się przejadło
    • Gość: maratończyk zabrakło mi wyobraźni lub systematyczności IP: *.future-net.pl 12.10.03, 14:33
      w działaniu...nie przejrzałem wątków,które się już pojawiły na forum(i to
      stosunkowo niedawno) i otworzyłem temat "ile potrafi powiedzieć nick", w
      którym w zasadzie chciałem poruszyć podobne kwestie. Przepraszam,jesli w jakiś
      sposób skomplikowałem sprawy,ale zrobiłem to nieświadomie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka