lila122 03.04.08, 15:29 Jak poznac,ze ludzie uwazaja i traktuja kogos jak "czarna owce"?Czy ludzie bedacy tymi owcami zamykaja sie w sobie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solaris_38 Re: Czarna owca. 04.04.08, 00:28 bycie czarną owcą jest wyrazem współpracy ofiary i kata oboje nawzajem się prowokują trudno stwierdzić kto pierwszy owce różnie robią jedne sa wyzwalające i otwarte w swych prowokacjach inne znękane w kąteczku płaczą a tu chodzi o to żeby NIE BYĆ ofiarą ani owcą czyli podporządkować sie kiedy trzeba ale pracować nad okazją aby znaleźć środowisko do którego jest lepsza synchronizacja Odpowiedz Link Zgłoś
menippe Re: Czarna owca. 04.04.08, 10:30 Co to takiego czarna owca?jakie ma cechy charakteru,co nią kieruje że zostaje taką owcą? czy owce to barany:)a może to my ludzie robimy z nich takie czarne owce,bo przeciez jesteśmy tacy czyści i mamy tą nieskazitelną biel. Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur Re: Czarna owca. 05.04.08, 02:34 "Co to takiego czarna owca?" to taka nienormalna, wyrozniajaca sie negatywnie osoba "jakie ma cechy charakteru,co nią kieruje > że zostaje taką owcą? " ma takie cechy charakteru i "charakteru" ktore nie pozwalaja jej sie latwo wtopic w tlum zwyklych owiec jesli czarna owca wykaze sie zaslugami, zostanie byc moze " bialym krukiem", jesli da sobie wmowic ze trzeba ja restrukturyzowac tylko dlatego ze jest czarna, zostanie baranem i tyle szacunku co baran za to dostanie. inna opcja w karierze to sciezka kozla ofiarnego takie cudo ktos wymyslil, wyprodukowal i wykleil na przystanku w mojej okolicy: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1142643,2,1.html ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Czarna owca. 04.04.08, 22:02 jesli Cie jeszcze traktuja, to nie jestes chyba czarna owca.. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll biała czy czarna - bycie owcą jest głupie 05.04.08, 02:39 lepiej być kotem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Lubię czarne owce... 05.04.08, 10:08 ... bo wilki podszyte są owczą skórą koloru białego, coby się w oczy nie rzucać ;P poza tym przez odmienność stają się wyjątkowe, a niechęć społeczeństwa rodzi w nich bunt do niego i stają się cynicznymi-wściekłymi owcami które to może i są wredniejsze od wilków-podszywców ale za to wiemy na czym stoimy, co jest imho korzystniejsze dla nas a zbawienne dla nich ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: Lubię czarne owce... 06.04.08, 22:22 Co sie jednak dzieje,jesli sie okarze,ze "owca"ma porzadne rogi i nie daje sie zniszczyc?Czy wtedy daja jej spokoj czy probuja ja dalej cisnac,az skapituluje?Czy ludzi wtedy to wkurza,ze nie moga takiej osoby "zniszczyc"? Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur Re: Lubię czarne owce... 06.04.08, 22:44 "Czy ludzi wtedy to wkurza,ze nie moga > takiej osoby "zniszczyc"?" nie, nie, wkurza ich ze nie moga naprostowac jej sciezek, zbawic jej czarnej duszy ode zlego ;) a powaznie: moze warto zastanowic sie co tych ludzi tak bardzo wkurza i czy rzeczywiscie chca owce zniszczyc czy owcy pomoc. ani biale ani czarne owce nie sa nieomylne... -- "klub muzyczny czarna owca w radomiu zatrudni kelnerki" Odpowiedz Link Zgłoś
menippe Re: Lubię czarne owce... 07.04.08, 09:33 No to Już:)wszystko wiadomo:))a tak na poważnie..nie można ludzi na siłe zmieniać,czemu nie można polubić owcy,tylko trzeba ją ogolić do samej skóry ,a potem się przyglądać jakiego koloru runo na niej wyrośnie..są owce łaciate?:))pytam poważnie bo nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Lubię czarne owce... 07.04.08, 10:41 bo z akceptacją ludzie mają problemy, z tym co inne a i też wykorzystują każdą najmniejszą okazję by się wywyższyć? Wytknąć, wyśmiać, poniżyć to jakiś popularne metody postępowania z wyróżniającymi się, innymi, w naszym kraju. Chore. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Lubię czarne owce... 07.04.08, 21:46 Ale w dużej mierze nastawienie owiec białych do owcy czarnej zależy od czarnej, nie jest tak że wszystkie owce będą uprzedzone do koloru runa. A jeśli nawet nie... to pamiętajcie że pasterz kocha wszystkie owce tak samo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: No brawo, Złoty!:))) 07.04.08, 21:47 Ten wers o paterzu, to już wyższa szkoła latania!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: No brawo, Złoty!:))) 07.04.08, 21:56 Bóg zapłać! www.wrzuta.pl/audio/3OJDAK5sth/ ;P Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Czarna owca. 07.04.08, 13:39 jako etatowa czarna owca rodziny powiem Ci że mam w głębokim poważaniu to co myslą o mnie inni :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: Czarna owca. 08.04.08, 13:33 ...no wlasnie,jesli masz to "gdzies" to czy daja ci spokoj?Jesli ludziska zauwaza,ze owca jest silna psychicznie-daja jej spokoj?Co myslicie o osobie,ktora was porzadnie osmieszy i obgada,a potem...usmiecha sie slodko i chce z wami kontaktu?Czy to nie chore? Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Czarna owca. 08.04.08, 13:49 szczerze mówiąc to mnie tak nikt jakoś oficjalnie nie traktuje jak czarną owcę ale wiem że sieję zgorszenie :) a to czy mnie ktoś obgaduje za plecami to mi zwisa i powiewa jeśli akurat z tą osobą nie utrzymuję bliskich kontaktów Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: Czarna owca. 09.04.08, 16:38 Fajny Jestes.Lubie ludzi,ktorzy olewaja takich idiotow.Jednak co zrobilbys jesli ktos obgadalby Cie,a potem chcialby z Toba kontakt? Dlaczego siejesz zgorszenie?Masz nos jak Baba-Jaga? Odpowiedz Link Zgłoś