leda16 Re: chciałabym umrzeć... 04.04.08, 16:11 Więc w czym problem? Takie chęci łatwo zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
jackulus Cóż... 04.04.08, 16:38 gdybyś umarła, stety, czy niestety, świat się od tego nie zawali. Ty też gdzieś tam w nim zostaniesz. Ale może nie warto umierać ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mruff Re: Cóż... 09.04.08, 14:00 Dlaczego chcesz umrzeć? Czytałąm ostatnio post dziewczyny której rodzice wraz z całym rodzeństwem zgineli w zamachu ona żyje nie wie po co ale żyje zobacz ile sił życiowych ma człowiek w sobie one czasami chowają się, jak słońce za chmury ale SĄ przeczekaj ten trudny okres teraz mocno ID odzywa się w Tobie wycisz je, nie pozwól mu działać destruktywnie pomyśl ile dobrego możesz zrobić dla siebie, dla innych może jutro uratujesz kota którego ktoś wywalił do śmietnika? Zawsze mnie zastanawiało skąd ludzie np w obozach koncentracyjnych mieli siłę walki o życie-pół życie, albo Ci po utracie bliskich Dlaczego instynkt przetrwania, życia wyzwala się tak mocno w warunkach niesprzyjających a nie w tym momencie, gdy ID rządzi psychiką? może ktoś, jakieś zdarzenie jutro, pojutrze wywali z Ciebie myśli samobójcze i odkryjesz piękno?Siebie, świata? Odpowiedz Link Zgłoś
szarex2.0 Re: Cóż... 10.04.08, 17:17 > Zawsze mnie zastanawiało skąd ludzie np w obozach koncentracyjnych > mieli siłę walki o życie-pół życie Viktor Frankl - polecam przeczytać historię jego życia. Był więźniem obozów koncentracyjnych, a mimo tego znalazł siłę do życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
slabosc_czuje Re: chciałabym umrzeć... 04.04.08, 19:41 umrzesz, wszyscy umrzemy. a po co się tak z tym spieszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: chciałabym umrzeć... 04.04.08, 21:06 Czasem tak jest, że braknie nadzeji, ale uwierz, przyjdzie też wkońcu lepszy czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: chciałabym umrzeć... 04.04.08, 21:46 wzystko w swoim czasie..nie panikuj Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: chciałabym umrzeć... 04.04.08, 21:53 większość ludzi czasem chce umrzeć tylko się w tym nie rozsmakuj kiedyś bardzo chciałam umrzeć cieszę sie że sie nie udało :) każdego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: chciałabym umrzeć... 05.04.08, 00:13 tu jeszcze nikt nie umarl, a po pewnym czasie nawet weselszym sie stal Odpowiedz Link Zgłoś
le_bon_reflex Re: chciałabym umrzeć... 05.04.08, 02:22 ..ja tez chcialabym,ale najpierw pomyslalam sobie,ze przeciez TO moge zrobic ZAWSZE.. w miedzyczasie poznaje,doznaje,ryzykuje,bawie sie,narzekam,przeklinam,smieje sie,placze..i nadal ZYJE:) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll też chcę umrzeć 05.04.08, 02:34 mam jednak pewne ambicje wobec śmierci, bo śmierć śmierci nierówna umiera się raz i to jest, jak sądzę, niesamowite przeżycie, nieporównywalne z niczym - dlatego chcę śmierci naprawdę wypasionej, a nie jakiego "fastfooda" taką soczystą śmierć trzeba sobie wyhodować, wypielęgnować, i na to trzeba nieco czasu, nieco doświadczeń, nieco igrania z tą myślą, że jutro mnie może nie być, a karawana pójdzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 wypasiona smierć 05.04.08, 18:56 ale mi się podoba ta wypasiona śmierć ! sama też mam ochotę na wypasioną po długim życiu o którego jakość będę walczyć jak lew albo dzielny wojownik Odpowiedz Link Zgłoś
kimmie_baby Re: chciałabym umrzeć... 09.04.08, 05:45 Tez nie chce tutaj byc ale niestety musze. po rozwazeniu tego wielokrotnie doszlam do wniosku, ze w sumie moje zycie to nie jest az tak moje bym je sobie mogla sama odebrac. Sa tez powazne problemy techniczne: chcesz smierci a mozesz zamiast tego zostac kaleka, na przyklad. Inna sprawa to ludzie, ktorzy pozostana a szczegolnie ci, ktorzy znajduja denata: to nie jest wedlug mnie w porzadku narazac innych na taki szok, bo zadne szkolenie na to nie przygotuje i traumatyzowanie sluzb pogotowia jesli to niekonieczne to nie jest fair. Rozumiec to Cie rozumiem bo nie mam pojecia po co wszyscy chca tak zyc i zyc dlugo i tak sie tym zyciem zachwycaja. Osobiscie to nie byloby mnie tu juz od bardzo dawna gdyby nie "obowiazek zycia" jak to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dotyk_wiatru Re: chciałabym umrzeć... 09.04.08, 13:09 Na pewno? Ja swego czasu też chciałam...ale...wybili mi to gumowym młotkiem z głowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wersam Re: chciałabym umrzeć... 09.04.08, 14:02 Umieranie każdy ma zapewnione i nie trzeba go chcieć. Trzeba pragnąć tego, co nam może nie być dane :) Zastanawiam się co to jest "wypasiona śmierć"? Dla mnie śmierć będzie zawsze czymś strasznym i wiem ,że nie warto umierać ! Nie nam decydować o śmierci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dotyk_wiatru Re: chciałabym umrzeć... 09.04.08, 14:22 Czasem człowiek jest słaby...W takich chwilach może się wiele wydarzyć...Szala może się przechylić w tą niewłaściwą stronę...chociaż...niewłaściwą można sobie tłumaczyć na wiele sposobów :) 'Wypasiona smierć':) Sama się nad tym zastanawiam...Wielki finał?:P cokolwiek to oznacza... Odpowiedz Link Zgłoś
jasminowo Re: chciałabym umrzeć... 10.04.08, 08:44 Szara - dlaczego chciałabyś umrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś