kvinna 26.09.03, 11:40 Inspiracją do wątku była myśl jara (cholera, to zabrzmiało, jak gdyby już go nie było..) :) dobrze=błogo, kojąco, stymulująco (i co tam jeszcze chcecie) Jar pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arek_cz Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 11:45 hmmm szarlotka na cieplo :)) Pewna osoba wie jaka i gdzie :) mmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna ArkuCzy 26.09.03, 11:59 ubierz się, dziś jest ziimno.. Dania podawane normalną drogą też poproszę :) hmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
arek_cz Re: ArkuCzy 26.09.03, 12:15 Nie wiem co mialas na mysli bo mi chodzilo o lokal i forme podania na talerzu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: ArkuCzy 26.09.03, 14:37 kwestia gustu - mnie się podoba w obu formach :P A tak poważnie - to jest taka knajpka w Wawie gdzie podają najlepszą na świecie szarlotkę na ciepło z lodami waniliowymi i jabłuszkami w cynamonie. Mniam! Sam smak! Pzdr ciepło Vicca Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: ArkuCzy - PS 26.09.03, 14:39 Ja bym jeszcze do tego dodała Earl Greya słodzonego karmelem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: Nazwę knajpki proszę n/t 26.09.03, 14:58 hi, hi - to byłaby krypto (a właściwie jawno) reklama ;) Cieżko do niej trafić choć jest niemal w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Potrawy, które dobrze na Was działają IP: 195.136.33.* 26.09.03, 12:19 ostatnio herbata z imbirem..mmmm... no bajka, jak rozgrzewa i do figli zacheca hahaha... ale mam problem, co mozna zrobic z uschnietym zenszeniem? eee.. wyrzucic?? Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 12:46 * sushi * camambert z zurawina * placki ziemniaczane po wegiersku * zupa ziemniaczana mojej Mamy * smalec ze skwarkami tejze:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
ivek1 Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 13:49 kvinna napisała: >błogo, kojąco, stymulująco (i co tam jeszcze chcecie) mozzarella +pomidory +bazylia +oliwa z oliwek bannana Frappe sery z butelka wytrawnego czerwonego wina Omlet (wylacznie babciany) sushi Sorbet vel Tequilla dozylnie a najbardziej mus jablkowy na brzuchu najlepszej z zon (body shot w wersji infant), sok z arbuza na podbrodku Przypomnialem Sobie, ze musze kiedys sprobowac tego wspanielego przezytku burzuazyjnego, jakim jest niewatpliwie sniadanie Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 14:04 Frytki i 1000 innych potraw z ziemniaka. Kiedyś mieszkajac w hotelu, przez przypadek załapałam się na taki wieczór kulinarny - w formie szwedzkiego stołu - nie pamiętam nazwy " wariacje na temat ziemniaka," albo coś takiego, pomyślałam sobie - to coś dla mnie, ceny promocyjne, no i poszliśmy tam tacy głodni wieczorem, nikogo innego akurat nie było, ale najgorsze jest to, że oni to potraktowali całkiem poważnie. Pierogi ruskie, kopytka, kluchy, kilkanaście rodzajów i nic więcej! Po 5 minutach byłam kompletnie zakneblowana. Dobrze, że mozna było za dodatkową opłatą nabyć jakieś picie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 14:10 Możecie się śmiać, ale McDonalds. A że bezmięsnaalfika, to FishMac. I frytki. I kawa. I pizza z Pizza Hut. I makiełki wigilijne, i pierogi, i wszelkie mączne potrawy. I melon miodowy. I barszczyk z uszkami. I ciasta. i kiedyś gotowana goloneczka, z piwem, mniam. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_1 Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 14:23 Ja jak zwykle przez temat polece we właściwej sobie konwencji ;) Z biochemicznego punktu widzenia potrawami robiącymi dobrze są wszelkiej maści węglowodany złożone wytwarzające i aktywujące serotoninę. Z estetycznego punktu widzenia stymulująco na dobry nastrój, działa na mnie chardonnay z oliwkami, mamine smalce z rodzynkami, jabłkami w składzie i ostatnie kanapki zjedzone na morderczych szlakach górskich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ph6i5 Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 14:45 a na mnie dobrze dziala wszystko co jadalne jesli jedzone w towarzystwie ktore dziala na mnie dobrze. chleba z dzemem woda popic i szast prast i po wszystkim. bylo milo sie skonczylo. bawcie se dobrze i nawet wirtualnie nie pozabijajcie. slowo zle potrafi ranic dobic - podczas gdy dobre okazuje sie byc niczym wiecej niz tylko slowem. do nie widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 14:55 Zurek szpinak tarty ser zolty nachos mleko czekoladowe Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 26.09.03, 15:39 kvinna napisała: > Inspiracją do wątku była myśl jara (cholera, to zabrzmiało, jak gdyby już go > nie było..) > > :) > > dobrze=błogo, kojąco, stymulująco (i co tam jeszcze chcecie) > > Jar pierwszy! za gustem qv ziemniaczek nabiałek, ale nie kwaśny no i wszystko co można zjeść oblizywanymi palcami a tak w ogóle to mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natasza Re: Potrawy, które dobrze na Was działają IP: 2.5.STABLE* / *.sk4.am.poznan.pl 27.09.03, 03:06 makaron penne z mozarellą ( przepis R. Makłowicza ), deska serów +winogrona, pyry z gzikiem:), szparagi z białym sosem i szynką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Potrawy, które dobrze na Was działają IP: *.home.cgocable.net 27.09.03, 07:11 Na mnie zawsze dobrze dziala bez wyjatku plasterek ananasa, obojetne czy swiezy czy z puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna A więc 30.09.03, 14:39 poproszę na priva przepis na: placki ziemniaczane po węgiersku (ja też lubię się kneblować :) pyry z gzikiem makiełki makaron z mozzarellą zupę ziemniaczaną Mamy Tea i w ogóle, co chcecie :) Rewanżuję się przepisem na ziemniaki curry po hindusku (też na priva). Joannie dziękuję za refleksję bio-chem. Ano, to prawda. I dlaczego nikt nie napisał o ostrygach (jak to coś smakuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Potrawy, które dobrze na Was działają 30.09.03, 14:58 zupa jarzynowa zwana popularnie u nas w rodzinie smieciucha pieczarki nadziewane szpinakiem, zapiekane pieczone ziemniaczki (w calosci) z solonym maslem sok zurawinowy nie koniecznie jako jedno danie gzik to pasta twarozkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oban Re: Potrawy, które dobrze na Was działają IP: *.schenker.pl / *.scansped.pl 30.09.03, 16:42 tatar wołowy albo polędwica ledwie wysmażona (najlepiej wcześniej marynowana) ogólnie mnówiąc : krwiste i surowe Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 kwintalu,wyrazaj sie jasniej 30.09.03, 16:49 Bo juz pieprzysz jak pobita.Szkapo. Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Czekolada!!!! 30.09.03, 16:54 A jak juz mnie znudzi to jeszcze kawaleczek czekolady :)) najlepiej Wedel albo Lindt albo Fazer inne nie nastrajaja mnie az tak optymistycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Czekolada!!!! 30.09.03, 16:57 I jeszcze wódczane cukierki Fazera, mniam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Czekolada!!!! 30.09.03, 17:01 silverstone napisała: vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv cos dla ciebie.mam zatwardzenie. Odpowiedz Link Zgłoś