pastwa_2003 05.10.03, 23:31 Co, kto, z nich wyciaga ? Czy dla Was definicja to wyrocznia/ drogowzkaz czy tez insza inszosc ? Mam fajne odpowiedzi,gratis "))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cossa Re: Definicje 05.10.03, 23:34 kiedys jedna pani w sredniej szkole pokreslila mi klasowke cala, dwa z minusem dostalam, bo w kazdej z wymaganych df zabraklo po jednym wyrazie. a jak definicja definicji brzmi - kazdy wyraz jest istotny, nadmiar jest rozszerzeniem, a niedobor niedokladnoscia. od tamtego czasu wiem co to definicja i na tym pozostalo:) to tak troche w temacie ;) mala dygresyja ;) pozdr. cossa pastwa_2003 napisał: > Co, kto, z nich wyciaga ? > > Czy dla Was definicja to wyrocznia/ drogowzkaz czy tez insza inszosc ? > > Mam fajne odpowiedzi,gratis "))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maratończyk Re: Definicja jest jak gama muzyczna IP: *.future-net.pl 05.10.03, 23:46 definicja to coś jak gama muzyczna określając ramy,przegrody daje również dużo swobody Odpowiedz Link Zgłoś
bepeef Re: Definicje 05.10.03, 23:36 definicja to cos w rodzaju reglowania zegarkow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Definicje 06.10.03, 00:32 bepeef napisała: > > definicja to cos w rodzaju reglowania zegarkow :-) ale fajnie napisalas. swietnie. tak tak tak. z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maratonczyk ludzi ile, definicji tyle IP: *.future-net.pl 05.10.03, 23:36 najbliższy mi jest drogowskaz,ale obawiam się,że możemy korzystać z innych źródeł definicji Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa_2003 Re: ludzi ile, definicji tyle 05.10.03, 23:51 Bo widzicie,co zrobic jak definicja grob grzeje i malo ma do powiedzenia, chocby nawet najlepsza z najlepszych ? ludzie sa sprzeczni z natury, czy nie ? czy sprzecznosc nalezy akceptowac czy zwalczac w imie przejrzystosci i jednoznacznosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: ludzi ile, definicji tyle 05.10.03, 23:55 jesli sprzeczonosc ze szczerosci wyplywa akceptowac Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: ludzi ile, definicji tyle 06.10.03, 00:37 pastwa_2003 napisał: > Bo widzicie,co zrobic jak definicja grob grzeje i malo ma do powiedzenia, > chocby nawet najlepsza z najlepszych ? ludzie sa sprzeczni z natury, czy nie ? to raczej chodzi o to, ze jezyk nie jest doskonaly, a nasze postrzeganie swiata - calkowicie subiektywne. definicje sie przydaja, bo czesto okazuje sie, ze nie spieramy sie nie o rzeczy, tylko o rozne rozumienie slow - czyli bez sensu. > czy sprzecznosc nalezy akceptowac czy zwalczac w imie przejrzystosci i > jednoznacznosci ? nie zwalczac, nie akceptowac: wystarczy zrozumiec z. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: ludzi ile, definicji tyle 06.10.03, 01:07 Gość portalu: maratonczyk napisał(a): > najbliższy mi jest drogowskaz,ale obawiam się,że możemy korzystać z innych > źródeł definicji Na drogowskazach różnie pisują. Nie na wszystlich jest prawda:) Pozdrawiam MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maratończyk Re: ludzi ile, definicji tyle IP: *.future-net.pl 06.10.03, 09:21 jakaś prawda na drogowskazie jest zawsze, tylko nie zawsze taka jak Twoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: Definicje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 00:07 definicje to są takie zawody sportowe dla szarych komórek. pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa_2003 Re: Definicje 06.10.03, 00:15 Gość portalu: girlfriend napisał(a): > definicje to są takie zawody sportowe dla szarych komórek. > pa pa. To wrez porazajaca mnie definicja ;")) Dobranoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
procesor girlfriend - co masz na myśli? 06.10.03, 10:38 Gość portalu: girlfriend napisał(a): > definicje to są takie zawody sportowe dla szarych komórek. > pa pa. Poprosze o rozszerzenie wypowiedzi. Ja w tym sensu nie widze (jestem z grupy zaliczonej przez ciebie do niekumatych :) ). Jeśli coś już nazwałabym zawodami dla szarych komórek - to choćby dyskusję. Nie definicję. Ewentualnie definicja pełniłaby funkcje linii startowej.. Odpowiedz Link Zgłoś