Gość: DOROTA IP: 217.98.61.* 16.10.03, 14:39 mam pytanie czy jesienna pogoda ma na was wplyw jesli chodzi o psychike, chec do ''życia'' 30-latka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunline3 Re: Pytanie do wszystkich 16.10.03, 14:46 Mnie jesień nakręca pozytywnie i lubię jesień, chociaż jak nadchodzą pierwsze zimne dni to żal mi , że już po lecie. Jedynie co jest niekorzystne to robie się czasem bardziej senna. Nie dopada mnie nigdy depresja jesienna, ale zdarza mi się to wiosną , że jestem przemęczona i w nienajlepszym humorze. Nie lubię wiosny, tej wczesnej, marcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Pytanie do wszystkich 16.10.03, 14:54 Fajnie, ze Ciebie Sunline nakreca pozytywnie jesien, to dobrze bo z lektury niektorych ostatnich postow na FP mozna z kolei wywnioskowac, ze innych nastraja bardzo agresywnie i depresyjnie. Jesli o mnie chodzi to ciesze sie z barw na lisciach za oknem i nie tylko- piekne to niesamowicie. Pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Pytanie do wszystkich 17.10.03, 03:24 "Oczaqrowania poro! Oczu oczarowanie! W złocie i w purpurze stoi las przy lesie..." Tyle KIG w leśniczówce Pranie. Piękne to miejsce. No, jeszcze byłoby fajnie wybrać się za 2 tygodnie w Bieszczady. Buki tam już kraśnieją. Ech... MM Odpowiedz Link Zgłoś
lagatta Re: Pytanie do wszystkich 16.10.03, 14:51 To dziwne , ale w tym roku wyjątkowo nie .Obym nie wywołała wilka z lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Pytanie do wszystkich 16.10.03, 15:04 Gość portalu: DOROTA napisał(a): > mam pytanie czy jesienna pogoda ma na was wplyw jesli chodzi o psychike, > chec do ''życia'' > 30-latka chęć do życia mam jednaką przez okrągły rok. I w tym sęk bo nie mogę czekać z utęsknieniem na przykład na wiosnę abym ochoty nabrała. Uzależnieni od pory roku mają jednak dobrze. A co z tymi co mają np. reumatyzm i każdą zmianę pogody czują w kościach? Mają się cieszyć, że nadchodzi inna pogoda? a jesień jest dostojnie stonowana, zwłaszcza ta późniejsza. Piękna, jeszcze gdzieniegdzie kolorowa, ale już bijąca po oczach rózgami ze swych gołych ramion. Cudowna, jeśli chodzi o zabieranie się do nowych rzeczy. Nie darmo rok szkolny zaczyna się właśnie jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
karakorum1 Re: Pytanie do wszystkich 16.10.03, 15:19 jesienia staje sie bardziej skierowany do wewnatrz. i to zarowno emocjonalnie jak i towarzysko. lubie, jak juz o 17 jest ciemno, wiatr hula dulki, deszcz grzechocze. i na to wszystko przysypka ;)senka za nogi i pod kocyk hop! mniam. zadnych telefonow, zadnych informacji, decke zu. ide pod kocyk Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Pytanie do wszystkich 17.10.03, 07:55 karakorum1 napisała: > jesienia staje sie bardziej skierowany do wewnatrz. i to zarowno emocjonalnie > jak i towarzysko. lubie, jak juz o 17 jest ciemno, wiatr hula dulki, deszcz > grzechocze. i na to wszystko przysypka ;)senka za nogi i pod kocyk hop! mniam. > zadnych telefonow, zadnych informacji, decke zu. > ide pod kocyk moja kumpela bierze pod taki kocyk slodycze i owoce suszone. Twierdzi, ze nie ma nic lepszego niz taka relaksacja pod kocykiem. Ciekawe jest to, ze wielu z nas cieszy jak siedzimy w domach a na zewnatrz wiatr hula i deszcz napiera. MfG Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Pytanie do wszystkich 17.10.03, 14:43 ivek napisał: > Ciekawe jest to, ze wielu z nas cieszy jak siedzimy w domach a na zewnatrz wiat > r > hula i deszcz napiera. > MfG > Ivek to jest poczucie przytulności. My tu w kocykach, a tak zimno, mokro i wieje to jest poczucie lepszości. My tu lepiej mamy, a ci co pędzą w tą siąpawkę gorzej. to jest poczucie: uf jak dobrze, że dziś po południu nie muszę wychodzić na dwór Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Pytanie do wszystkich 17.10.03, 14:51 r.richelieu napisała: > to jest poczucie przytulności. :)) > to jest poczucie lepszości. My tu lepiej mamy, a ci co pędzą w tą siąpawkę > gorzej. mam nadzieje, ze to nie dlatego to takie przyjemne > to jest poczucie: uf jak dobrze, że dziś po południu nie muszę wychodzić na > dwór a tak. Dzieki bardzo za wyjasnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Pytanie do wszystkich 16.10.03, 15:37 moja psychika zasłania sie jesienną pogodą, bo przeciez nie powie prawdy...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Pytanie do wszystkich IP: 195.136.33.* 17.10.03, 11:53 > mam pytanie czy jesienna pogoda ma na was wplyw jesli chodzi o psychike, > chec do ''życia'' > 30-latka nabieram ochoty na piwo.... chociaz nie, ja zawsze mam ochote na piwo:(... juz wiem, mam ochote na nalewki domowe..oooo..wlasnie..w lato nie mam takich pomyslow:).. a jak deszcz pada i grzmi gdzies tam, to taki rozrzewniony sie robie i tak patrze smutnymi oczyma w dal na blyskawice..i wspominam mile chwile letniich upojnych nocy na sianku....eeeechhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Pytanie do wszystkich 17.10.03, 12:01 Gość portalu: DOROTA napisał(a): > mam pytanie czy jesienna pogoda ma na was wplyw jesli chodzi o psychike, > chec do ''życia'' > 30-latka Jesień to moja ulubiona pora roku. Lubię ją w kazdej odsłonie. Al enie ukrywam ż ew taki poranek jak dziś - jest dużo łątwiej wstać - rześko, ostre słoneczko, szron na wszystkich listkach i trawkach. A w powietrzu nieokreślony zapac nadciągajacych chłodów i słot. :) Super. A w zapłąkane jesienne wieczory domowe ciepełko - sam czar. No chyba że romantyczny spacer wsród mgieł, ze wspomnieniem Jane Eyre.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mefiston Re: Pytanie do wszystkich 17.10.03, 16:40 hmm. a ja lubię ten kocyk. ale lubię też w sobotnie popołudnie.. gdy potwornie wieje.. i zbliża się wieczór i ciemnośc.. własnie wtedy wyjść na dwór.. gdzieś na przedmieściach.. wiatr wyrywa płaszcz.. jeszcze granat chmur na niebie i poczucie przestrzeni.. muszę tryzmać płaszcz mocno.. bo nie mam szalika i zimno mi w szyję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Pytanie do wszystkich 17.10.03, 20:58 wiec i do mnie ...juz odpowiadam. twoj pierdolec nie jest zwiazany z pora roku. ty go masz 365 dni w roku. czasami 366 dni.buziaczki szkapo Odpowiedz Link Zgłoś