Gość: Dalila IP: *.wroc.zigzag.pl 28.10.03, 13:10 Czy ktos wie, jak mozna sie skontaktowac z p. Andrzejem Samsonem, gdzie przyjmuje, czy jest jakis osrodek, w ktorym pracuje na stale. Bardzo mi zalezy na kontakcie. Pomozcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kvinna Czyyy..możemy poplotkowac o tym panu? 28.10.03, 13:18 Znam go wyłącznie z prasy. I z telewizora. Powalił mnie zdaniem. Się ponoć był rozwiódł, bryka sobie teraz i rewelacyjnie to komentuje: - Po co kupować cały serwis, jeśli chcę wypić szklankę wody? (dobra, pomerdałam, ale sens został) Jeśli on tak psychoterapeutyzuje, to ja dziekuję.. Do bólu wulgarny. Tu nie chodzi nawet o to, że kontrowersyjny, jego praca z etyką psychologa IMHO ma wspólnego NIC.. Przepraszam koleżankę, która o niego zapytała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalila Re: Czyyy..możemy poplotkowac o tym panu? IP: *.wroc.zigzag.pl 28.10.03, 13:26 Nie ma sprawy, wiem, ze jest kontrowersyjny, ale mi sie akurat podoba jego zdroworozsadkowe podejscie do problemu. Moze nie akurat tego, o ktorym mowisz, ale do wiekszosci. Zalezy mi na facecie, bo pisze taka pracke i przydalby mi sie komentarz takiego psychologa, jak Samson. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: do kvinny 28.10.03, 22:47 Odbieram tego Pana dokladnie tak jak Ty. Fuj. Dalilę przepraszam za wpis nie na temat, ale musiałam sobie ulżyć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: do kvinny IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 23:46 Nie zapomnę jego rady w jakimś pisemku kobiecym udzielonej matce z nadpobudliwym dzieckiem: "dać w dupę parę pasów".To było parę lat temu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro i to wszystko co możecie na Jego temat powiedzieć? IP: *.future-net.pl 29.10.03, 09:29 to znamienne,że oceniając ludzi,(również takich,których w zasadzie nie znamy) zaczynamy od wymieniania ich mankamentów,często marginalnych,gdzieś zasłyszanych... Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Myślę, że mamy prawo.. 29.10.03, 09:42 ..do oceny ludzi, którzy wypowiadają się publicznie. Niejako sami nas do tego upoważnili. To naprawdę nie o to chodzi, że mam tendencję do widzenia w ludziach przede wszystkim złego (wręcz przeciwnie), krytykując technikę jego pracy, byłam ciekawa, jak jest spostrzegany przez innych. Bo może się mylę, bo może mój sąd jest odosobniony. Okazuje się, że wcale nie jest. Wypowiedzi w prasie choćby, naprawdę nie można uznać za marginalne. Ten pan w ten sposób nie tylko zarabia, ale również promuje siebie (nic w końcu złego), również jednak szokuje, nie tyle kontrowersyjnością poglądów, co w pewnym sensie brakiem szacunku dla człowieka. Tak to widzę. Pan ASamson napisał wspólnie z WEichelbergerem (i jeszcze jedną panią, dziennikarką, romanistką, nazwiska nie pomnę) książkę. Nie czytałam, nie wypowiadam się. Ze względu na klasę WE (obiektywnie), odnoszę wrażenie, że pan ASamson wytonował. Bo czytając go parę lat temu, aż się prosiło, aby wysłać go na leczenie :) Jestem ciekawa, jak ocenia go jego środowisko.. Może ktoś odważny..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arctica Re: Myślę, że mamy prawo.. IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 30.10.03, 11:27 Ksiazka ta to "Dobra milosc" napisana wspolnie z Eichelbergerem i Anna Sosnowska.Rewelacja.Samson stonowal, to na pewno..Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Samson jest znanym i uznanym terapeutą uzależnień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:33 napewno nie wiem - nie miałam, thanxgod, przyjemności. ale tak muvią, że dobry. Odpowiedz Link Zgłoś