Gość: jar IP: 195.136.33.* 28.10.03, 13:37 w zalaczonym linku kilka pytan,... niektore nie sa najlatwiejsze, dlatego prosze o cierpliwosc i..i troche wiary w siebie..powodzenia www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=113246 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivek Re: narodowy test inteligencji 28.10.03, 13:41 dobrze, ze dodales co by sie nie spieszyc i nie zalamywac tak od razu. A tak btw ten Jarosz to Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: narodowy test inteligencji IP: 195.136.33.* 28.10.03, 13:43 > dobrze, ze dodales co by sie nie spieszyc i nie zalamywac tak od razu. lepiej uprzedzic tych co moga sie zniechecic niepowodzeniem > A tak btw ten Jarosz to Ty? hehehe...nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
otryt IQ - czy aby na pewno...? 28.10.03, 13:54 W ostatnim numerze MMM (Miesięcznik Miłośników Matematyki) dowiedziono, że w testy liczbowe, jakie występują przy wyznaczaniu IQ, mogą mieć nieskończenie wiele poprawnych rozwiązań. Podano kilka przykładów. Jako poprawne uważa się najbardziej banalne i oczywiste. Ludzie o większej wyobraźni i inteligencji, o większym bogactwie skojarzeń, widzący bardziej skomplikowane związki niż psycholog układający test mogą dawać odpowiedzi inne niż oczekiwane. Z tego chyba powodu Einsteina nie uważano w szkole za zbyt błyskotliwego Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: narodowy test inteligencji 28.10.03, 13:44 Gość portalu: jar napisał(a): > w zalaczonym linku kilka pytan,... niektore nie sa najlatwiejsze, dlatego > prosze o cierpliwosc i..i troche wiary w siebie..powodzenia > > www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=113246 zrobiłam wszystkie poprawnie w ciągu pół godziny łał Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: narodowy test inteligencji 28.10.03, 13:47 r.richelieu napisała: > zrobiłam wszystkie > poprawnie > w ciągu pół godziny > łał piszmy szybko do Mensy w takim razie zeby nikt nas nie uprzedzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: narodowy test inteligencji IP: 195.136.33.* 28.10.03, 13:53 > zrobiłam wszystkie > poprawnie > w ciągu pół godziny > łał łaaaał.. troche mnie to zawstydzilo :( Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: narodowy test inteligencji 28.10.03, 14:02 Nie przejmuj sie Jar. Wiesz to o niczym nie swiadczy, te pytania sa tak skonstruowane, ze lepiej daja sobie z nimi rade osoby, ktore poruszaly sie do tej pory w ramach scisle okreslonej kultury i srodowisku. to udowodniono porownojac wyniki ludnosci zamieszkujacej bogate przedmiescia amerykanskich miast i tych, ktorzy przebywali w gettach etnicznych. poza tym moze r.richelieu oszukiwala tak jak ja i sluchala w czasie rozwiazywania zadan WA Mozarta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: narodowy test inteligencji IP: 195.136.33.* 28.10.03, 14:10 > Nie przejmuj sie Jar. Wiesz to o niczym nie swiadczy, te pytania sa tak > skonstruowane, ze lepiej daja sobie z nimi rade osoby, ktore poruszaly sie do > tej pory w ramach scisle okreslonej kultury i srodowisku. to udowodniono > porownojac wyniki ludnosci zamieszkujacej bogate przedmiescia amerykanskich > miast i tych, ktorzy przebywali w gettach etnicznych. tak..to prawda...poza tym to byly podchwytliwe pytania z wieloma odpowiedziami, tak wiec mozna bylo latwo sie pomylic i nie trafic w gust sledczego..znaczy sie..oceniajacego.. > poza tym moze r.richelieu oszukiwala tak jak ja i sluchala w czasie > rozwiazywania zadan WA Mozarta??? oo..zgroza... wyniki osiagniete w sposob nieuczciwy..protestuje!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś