Dodaj do ulubionych

quorum na forum

01.11.03, 21:28
Jak sądzisz jakie jest quorum na tym forum? ile osób uczestniczy w obradach,
jak wielu ma Fpsy kibiców,o ile jest więcej nicków niż uczestników? Jaka
jest struktura społeczna grupy? Czy ktoś pokusi się o jakieś (szacunkowe
nawet)statystyki?
Obserwuj wątek
    • Gość: girlfriend Re: quorum na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 21:32
      Obstawiam, ze obserwatorów jest kilkakrotnie więcej niż pisarzy, bo tak jest z
      netowymi forami w ogóle :)
      • Gość: klakiernet Re: quorum na forum IP: *.future-net.pl 01.11.03, 21:37
        a może piszących wiecej niz czytających?
        • Gość: girlfriend Re: quorum na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 21:40
          nie sądzę - to byłby ewenement na skalę światową :)

a co do nicków? diabli wiedzą - może tu tylko z 5 osób pisze, hihi ;)
          • Gość: klakiernet chyba nam się to należy? n/t IP: *.future-net.pl 01.11.03, 21:47
    • Gość: Richelieu* Re: quorum na forum IP: *.localdomain / 192.168.0.* 01.11.03, 22:12
      klakiernet napisał:

> Jak sądzisz jakie jest quorum na tym forum? ile osób uczestniczy w obradach,
      > jak wielu ma Fpsy kibiców,o ile jest więcej nicków niż uczestników? Jaka
      > jest struktura społeczna grupy? Czy ktoś pokusi się o jakieś (szacunkowe
      > nawet)statystyki?

klakier
      nie wywołuj wilka z lasu tymi wielonickowcami. Po co Ci takie informacje?
      służba bezpieczeństwa jesteś? czy gestapo?
      pliiiiiz, cichaj
      ;)
      • klakiernet konformizm 01.11.03, 23:34
        tylko ciekaw jestem czy należę do większości, takie konformistyczne podejście
      • katara Re: quorum na forum 02.11.03, 11:47
        Moim skromny zdaniem to napewno jedna osoba z rozstrzepioną osobowością. Wkońcu
        to forum dla psychologii nie. Pozdrawiam nr xxxx hihi.
        • m.malone A to ciekawe... 02.11.03, 12:07
          A może to właśnie ciebie tak postrzępiło
          (oczywiście jeśli tak to piszę sam do siebie:DDDDDDD)
          MM
          I jeszczse raz za RR - po cholerę to komu?
          • klakiernet Re: A to ciekawe... 02.11.03, 15:52
            Jeśli dobrze zrozumiałem przesłanie ..."po cholerę to komu" pragnę wyjaśnić,że
            interesuje to mnie jako uczestnika tego forum. Każdy uczestnik jakiegoś
            spektaklu, który ma szacunek dla audytorium i własnych wysiłków zadaje sobie
            pytanie po co to robię i dla kogo? O ile trudniej trafić w cel, którego nie
            widać i jakże ciężko skomunikować się z nieskalibrowanym odbiorcą...
            • Gość: girlfriend Re: A to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 15:55
              a co Ty masz taki śmiertelnie serio stosunek do tego cyrku?

a może niektórzy piszą we dwa z 1 nicka? ;)
              • Gość: alfika Re: A to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:37
                Wpędzaj się w nerwicę, wpędzaj, po co masz być zadowolony z życia, z ludzi i z
                siebie ;PPP

Ostatnio miałam szansę przemyśleć temat - ukłony dla zaznajomionych :)
                I cichać mi tu ;)))

Nie ma sensu, no nie ma - naprawdę.
                • Gość: girlfriend Re: A to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:51
                  słuchaj Siostro, a może my popełniamy jakiś życiowy błąd niedoceniając powagi
                  sytuacji? ;)
                  kto wie, kto wie, może jesteśmy winni następnym pokoleniom zachowanie
                  dziewictwa Psów? jak myślisz? ;)))
              • klakiernet Re: A to ciekawe... 02.11.03, 17:16
                Gość portalu: girlfriend napisał(a):

> a co Ty masz taki śmiertelnie serio stosunek do tego cyrku?
                >
                > a może niektórzy piszą we dwa z 1 nicka? ;)

To nie jest kwestia powagi lub jej braku, lecz potrzeby znalezienia wspólnego
                języka z innymi. Rozmowa w sieci, z racji braku możliwości komunikacji
                pozawerbalnej jest nietypowa, więc znajomość profilu uczestników może okazać
                się pomocna... Choć pozory często mylą,a informacje bywają (nazwijmy to)
                nieprecyzyjne, zawsze wolę opierać się na przeważającej liczbie danych niż
                domysłów...
                • Gość: girlfriend Re: A to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 18:26
                  no dobrze, ale co to za różnica, np. ile ktoś ma lat i jaki ma zawód.
                  uważasz, że łatwiej się dogadasz z tymi, co są do Ciebie podobni w powyższym
                  sensie?

jakich właściwie informacji szukasz, bo nie łapię?

• klakiernet zeznaj wszystko co wiesz a ja sobie wybiorę 02.11.03, 19:15

> no dobrze, ale co to za różnica, np. ile ktoś ma lat i jaki ma zawód.
                    > uważasz, że łatwiej się dogadasz z tymi, co są do Ciebie podobni w powyższym
                    > sensie?
                    Wszystko sie liczy, otwórz w komputerze tlenowym zbiór pt.: podstawy
                    psychologii... POdobieństwa losów ułatwiają porozumienie... Jak pozyskasz
                    człowieka, łatwiej będzie o komunikację. Wiek i zawód ma duże znaczenie,
                    ponieważ innym językiem będziesz porozumiewać się z nastolatkiem a innym z
                    emerytem... innych argumentów użyjesz w dyskusji z profesorem psychologii a
                    innych z rolnikiem po zsz...
                    > jakich właściwie informacji szukasz, bo nie łapię?
                    >
                    • r.richelieu Re: zeznaj wszystko co wiesz a ja sobie wybiorę 02.11.03, 19:40
                      klakiernet napisał:

> Gość portalu: girlfriend napisał(a):
                      >
                      > > no dobrze, ale co to za różnica, np. ile ktoś ma lat i jaki ma zawód.
                      > > uważasz, że łatwiej się dogadasz z tymi, co są do Ciebie podobni w powyższ
                      > ym
                      > > sensie?
                      > Wszystko sie liczy, otwórz w komputerze tlenowym zbiór pt.: podstawy
                      > psychologii... POdobieństwa losów ułatwiają porozumienie... Jak pozyskasz
                      > człowieka, łatwiej będzie o komunikację. Wiek i zawód ma duże znaczenie,
                      > ponieważ innym językiem będziesz porozumiewać się z nastolatkiem a innym z
                      > emerytem... innych argumentów użyjesz w dyskusji z profesorem psychologii a
                      > innych z rolnikiem po zsz...
                      > > jakich właściwie informacji szukasz, bo nie łapię?
                      > >
                      >
                      >

e tam
                      ze mną profdrhab łopatologii stosowanej prowadziłeś wcale, ciekawą rozmowę

a wiedząc kto tak siedzi po drugiej stronie kabla czy będziesz inaczej się
                      zwracał? od razu? bez kilku wątków z których wynikałoby albo nie wynikało coś
                      co Cię interesuje. Na F telewizja jest wątek cv forumowiczów, też sobie taki
                      tutaj załóż ;)
                      • Gość: girlfriend Re: zeznaj wszystko co wiesz a ja sobie wybiorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 19:45
                        > Na F telewizja jest wątek cv forumowiczów

Synek, a Ty też już nie masz gdzie się szwendać, hihi ;)))))
                        • r.richelieu Re: zeznaj wszystko co wiesz a ja sobie wybiorę 02.11.03, 19:52

> > Na F telewizja jest wątek cv forumowiczów
                          >
                          > Synek, a Ty też już nie masz gdzie się szwendać, hihi ;)))))

ja się nie szwędam tylko wałęsam
                          bo kto po wsi chodzi temu pan bóg daje
                          chociaż wiem, że gdy nie przyszła góra do mahometa to wiosny nie czyni
                          a gdy nosił wilk razy kilka toby nózki nie złamał
                          • Gość: girlfriend Re: zeznaj wszystko co wiesz a ja sobie wybiorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 20:09
                            lepszy wróbel w garści póki mu sie ucho nie urwie ;)
                    • Gość: girlfriend Re: zeznaj wszystko co wiesz a ja sobie wybiorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 19:43
                      co do podobieństwa losów - wierzę w to pół na pół

ludzi łączy (czyli i dzieli) konkterna wrażliwość, typ poczucia humoru,
                      przywiązanie do określonych wartości.

z mojego doświadczenia wynika, że można mieć podobne ważne doświadczenia, ale
                      jeśli ktoś jest na innym etapie i tak nie rozumie co do niego mówisz

także bez przesady
                      w podstawówce to owszem - najlepiej sie rozumiałam z koleżanką z ławki, ale
                      teraz jestem już dorosła i świadoma faktu, ze płeć, wiek, zawód, poziom wiedzy
                      o świecie czy narodowość to bzdety. podobieństwo w tym zakresie ani specjalnie
                      nie zbliża ani nie oddala - prędzej czyni dla mnie delikwentkę nudną.

Jeśli postulujesz, żeby każdy w sygnaturce publikował dane powyzszego typu, to
                      znaczy że chyba masz jakiś kłopot z komunikacją ;)))

po wymianie kilku postów i tak przecież wiesz czy masz do czynienia z osobą
                      mądrą czy głupią, o Twoim czy obcym Ci poczuciu humoru i wrażliwości

nawet jeśli na dzień dobry dochodzi do spięcia - jeśli on jest "Your kind"
                      szybko poczujesz porozumienie

natomiast nie sadzę, żeby było tu wielu rolników - ogólnie rzecz biorąc ludzie
                      raczej mają tu maturę i do trzech potrafią zliczyć, nie bardzo też wierzę w
                      plątanie się po tym forum profesorów psychologii...
                      • j-k Szanowna i mila Panno, 02.11.03, 19:50
                        To co, tu na Forum wrzucamy
                        w pierwszej linii na okragly stol obrad,
                        to nasz sposob i zdolnosc komunikacji
                        (komunikowania sie).
                        Tego ukryc i oszukac sie nie da.
                        Widac to tkzw. "golym okiem".

Cala reszta:
                        intencje
                        wiedza
                        obyczaje
                        podlega tu z latwoscia prowokacji i manipulacji.
                        zamierzonej,
                        lub tez przypadkowej.
                        • Gość: girlfriend Re: Szanowna i mila Panno, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 20:07
                          no co też Pan powie, Kochaniutki ;)))

co to jest "przypadkowa manipulacja" ? :)
                        • Gość: girlfriend p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 20:15
                          Jednocześnie pragnie się wyrazić podziękowanie w kwestii spełnienia mojej
                          prośby dzisiejszej. a także pragnie się wyrazić verysorry za narażenie na
                          wstrząsy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka