Dodaj do ulubionych

juvit po latach:)

09.09.09, 10:50
czy ktoś jeszcze używa?, kiedyś był szalenie popularny i jak z jego
skutecznością patrząc z perspektywy czasu?
Obserwuj wątek
    • wino_porzeczkowe Re: juvit po latach:) 09.09.09, 11:39
      Zależy, jakie lata masz na mysli? ;) Może nasze niemowlęce, bo Juvit chyba dla
      tak małych dzieci jest właśnie adresowany.
      A tak serio, używałam trochę pod oczy, ale cieni pod oczami w ogóle mi nie
      wykosił, postawiłam więc na nim ostatecznie krzyżyk ;) To nie jest produkt z
      tego forum, który mi się sprawdził.
      • kreatywni Re: juvit po latach:) 09.09.09, 13:17
        wino_porzeczkowe napisała:
        > To nie jest produkt z
        > tego forum, który mi się sprawdził.

A co miałaś na myśli? Tak z ciekawości pytam...
        • wino_porzeczkowe Re: juvit po latach:) 09.09.09, 13:23
          Dziś jakoś dziwnie formułuje myśli ;) Produkt z forum, tzn. takie coś, co nie wiedziałam, że istnieje na świecie, a wyczytałam o tym właśnie tutaj i okazuje się, że tanie i dobre jest, np. maść z witaminą A, olejek rycynowy czy inne kombinacje urodowo-kuchenne, przykładowo peeling z kawy.
          • marta_monika Re: juvit po latach:) 09.09.09, 17:49
            Masz na mysli serum z wit C rozpowszechnione przez Basie
            Kwaitkowska? Serum robione na bazie kropli Juwit albo innej postaci
            jakos-tam-skretnej wit C? Ja uzywam od 4 lat z przerwami (z
            przerwami co najwyzej tydzien bo nie chcialo mi sie mieszac albo
            stluklam specjalna buteleczke albo nie mialam skladnikow). Bardzo
            sobie chwale. Mam ladna cere bez zaskornikow, przebarwien,
            zmarszczki mimiczne jak na swoj wiek niewielkie. Zgodnie z
            zaleceniami Basi stosuje tez retinoidy (wit A) + kwasy na noc
            (Diacneal Avene). Czasem porzucam te proste kosmetyki na rzecz
            pieknie pachnacych kremow w cudnych sloiczkach ale potem zawsze
            wracam do nich skruszona gdy tylko cera reaguje zlosliwie wysypem
            jakis krostek. Robie tez tonik i maseczke z aspiryny - przepis tez z
            forum. Peelingu z kawy nie robie od kiedy mam biale kafelki w
            lazience i biale fugi :-) Olejek rycynowy na paznokcie - jak
            najbardziej. Do tego zwykla wazelina, rekawiczki bawelniane na noc i
            dlonie jak nowe.
            • anus85 do marty moniki 09.09.09, 22:38
              kochana, a moglabys mi podac przepisy na te wymienione cudowne
              specyfiki, jak maseczka z aspiryny czy serum na bazie wit.c? ja
              osobiscie juvit podaje dziecięciu w ramach zdrowotnych;) co do
              diacnealu, to slyszalam o nim, ja osobiscie uzywam profil age
              dermedic
              • baba06 Re: do marty moniki 10.09.09, 13:17
                ja znalazlam przepis na serum tutaj
                www.biochemiaurody.fora.pl/domowe-laboratorium-urody,7/serum-z-witamina-c-na-bazie-kropli-juvit,419.html

ale mam pytanie do dziewczyn bardziej wtajemniczonych
                czy mozna bezpośrednio do butelki z juvitem "wlać" witaminę E i tym smarować
                twarz?, czy dodanie tylko witaminy E nie "zepsuje" działania Juvitu?
                • littlefrog Re: do marty moniki 10.09.09, 13:27
                  na biochemii urody można kupić 2 wersje serum z wit. C z odmierzonymi
                  składnikami, które wystarczy tylko zmieszać, polecam :)
                  • littlefrog małe sprostowanie 10.09.09, 13:28
                    kupić można na htttp://www.biochemiaurody.com
                    • littlefrog Re: małe sprostowanie 10.09.09, 13:28
                      www.biochemiaurody.com :)
                      • marta_monika Re: małe sprostowanie 10.09.09, 14:29
                        A jak sie komus nie chce mieszac i bawic sie w odmierzanie to moze
                        kupic gotowe serum z wit C: Flavo C
                        www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2250
                        Przepisy - zaczrpniete z forum wizaz

Przepis na tonik aspirynowy:

Moze zastapic produkty na kwasie salicylowym, nie bedzie az tak
                        skuteczny jak produkty z kwasem BHA o dobrej formule, ale byc moze w
                        niektorych przypadkach zadziala lepiej niz Effaclar K.

Na 100ml wody destylowanej:
                        - ok. 20 tabletek aspiryny bez otoczki
                        - mozna dodac ok 5-10ml gliceryny, aby tonik byl bardziej
                        nawilzajacy, niektorzy dodaja naturalny zel aloesowy, do ktorego my
                        w Polsce nie mamy latwego dostepu. Zel aloesowy firmy Forever living
                        do tanich nie nalezy.
                        Przepis nie jest bardzo restrykcyjny, wiec mozna go zmieniac i
                        eksperymentowac.

JAKA ASPIRYNA?
                        Aspiryna czyli kwas acetylosalicylowy.
                        Chodzi o twarde tabletki zwyklej aspiryny bez otoczki. Im prostszy
                        sklad tym lepiej; najzwyklejsze tabletki aspiryny bez otoczki jakie
                        udalo mi sie znalezc zawieraly tylko kwas acetylosalicylowy i
                        skrobie.
                        Polopiryna to takze aspiryna i takze nadaje sie do wykonania toniku
                        lub serum.
                        Jesli uda sie zmyc dobrze otoczke z tabletek aspiryny to takze mozna
                        je sprobowac uzyc.
                        Tabletki aspiryny musujace z witamina C lub bez sie raczej nie
                        nadaja.
                        Tabletki aspiryny nie rozpuszczaja sie idealnie w wodzie, zwykle
                        dobrze jest wrzucic je do szklanej miarki zalac woda i zostawic na
                        chwile, by rozmiekly, nastepnie lyzeczka musimy je po kolei
                        rozgniatac. Otrzymamy bialy plyn, na dnie ktorego beda plywac
                        kawalki aspiryny. Mozna plyn przesaczyc do buteleczki uzywajac
                        brazowego filtru do kawy lub zostawic osad, a przed kazdym uzyciem
                        wytrzasnac butelke. Niektorzy radza sobie tak, ze aplikuja tonik na
                        platek kosmetyczny i przecieraja twarz druga strona platka,
                        takze "farfocle" aspirynowe zostaja na platku.
                        Mozna tez nabrac patyczkiem kosmetycznym ta gesta mase z dna i
                        aplikowac ja miejscowo na wypryski, po wyschnieciu zmyc resztki ze
                        skory. Tonik moze byc przechowywane w plastikowej lub szklanej
                        buteleczce.
                        Mozna sobie pomoc rozdrabniajac wiele tabletek aspiryny narazw
                        mlynku do kawy, pieprzu lub mozdzierzu i tym sposobem przygotowac
                        cale pudeleczko takiego proszku aspirynowego na przyszlosc.

Kwas salicylowy BHA jest pochodna aspiryny (kwas acetylosalicylowy)
                        stad pomysl na wykorzystanie aspiryny w toniku lub maseczce, z
                        przeznaczeniem podobnym jak produkty oparte na kwasie BHA czyli
                        zaskorniki, wypryski, wrastajace wloski po depilacji, lagodzenie
                        podraznien.

Maseczka aspirynowa:

5 tabletek aspiryny rozpuszczonych w 2 kroplach ciepłej wody, jak
                        napuchną tableki, to je rozgniatam, potem dodaję 1/2 do 3/4 łyżeczki
                        jogurtu naturalnego na twarz na 20 min, potem zmywam, masując
                        drobinami aspiryny, więc mam też piling mechaniczny. Rewelka, żadna
                        maska z glinki tak mi nie pomaga i tak nie czyśći. Wysypu żadnego
                        nie mialam, ale ja na co dzień używam Diacneala, on ma tylko
                        niestety tylko AHA, a dla mnie lepsze są BHA; dlatego kupowałam
                        Effaclar K, ale on ma zbyt wysokie ph i kwas słabo działa, jest zbyt
                        łagodny, maseczka aspirynowa (czyli z BHA) działa o wiele
                        skuteczniej. Czasem dodaję do niej 2 krople olejku
                        herbacianego,doadatkowo oczyszcza i działa antybakteryjnie. Maska
                        nie wysusza skóry.
                        • marta_monika do anus85 10.09.09, 14:39
                          A tak na marginesie.... Anus 85 - czy TY wiesz ze anus to po
                          angielsku znaczy odbyt? Wybralas sobie ciekawa ksywke. Tak z czystej
                          ciekawosci - dlaczego anus?
                          • anus85 do marta_monika 11.09.09, 19:05
                            heheh, a to dobre, nie pomyslalam,anus bo Anuś...no to chyba zmienie
                            nicka,bo moze tylko ja taka niespostrzegawcza...i dzieki za przepisy
                            na specyfiki:)
    • takababa Re: juvit po latach:) 14.09.09, 18:11
      Używałam i używam :) ale nie juvit tylko cevikap. Ale nie smaruję solo tylko kilka witC mieszam z olejkiem np różanym i wmasowuję lekko wilgotnymi dłońmi. Taką "kurację" robie wieczorem, przez tydzień.

Co do skuteczności, to nie wiem, ale moja cera lubi te seanse :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka