marze-na 14.01.04, 14:20 Mam naturalne czarne krecone włosy, które od roku wypadaja jak...... . Wiem że jest to problem hormonalny natomiast czy ktoś zna jakieś proszki, które mogłyby pomóc? Brałam Merz Special ale jakoś nie na wiele sie to zdało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankanka Re: gubie włosy:( 14.01.04, 14:30 marzeno jeśli wiesz,że jest to problem hormonalny,to dlaczego nie bierzesz odpowiednich leków przepisanych przez lekarza?Czy robiłaś badania,czy to przypuszczenia? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
vasylisa PLACENTA 15.01.04, 01:35 Bardzo solidnym środkiem na wypadanie włosów jest PLACENTA - wciera ją się w skórę głowy, po myciu. Dodatkowo poprawia działanie takich leków jak Merz lub Skrzyp. WAŻNE! To działa po kilku miesiącach kuracji. Polecany upór i konsekwencja! Pozdro Vasylisa Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: gubie włosy:( 17.01.04, 22:43 Witam Zgadzam się z Ankanka i potwierdzam jej pytania. Są one logiczne i uzasadnione. Preparaty typu Merz-Special niewiele mogą pomóc jeżeli włosy wypadają na skutek zaburzeń hormonalnych. Jeżeli byłaś u dermatologa z tej przyczyny, to daj znać jakie ustalił rozpoznanie i jakie leczenie zaproponował. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
agnes86 Re: gubie włosy:( 17.01.04, 23:16 Marzenko, ja mam ten problem od 5 latek, ale juz umiem sobie z nim radzic. Czy bylas u lekarza? ale nie w przychodni tylko u prywatnego? ja juz zazywam od kilku lat LOXONU i ALPICRT ( to sa wcierki) bardzo pomocne sa dla mnie naswietlania, ale tylko z przepisu lekarza (PUVA i PSORILUX) zapytaj sie dermatologa a Ci poiwe co bedzie najlepsze w Twoim przypadku. Biore duzo tabletek, a mianowice magnes, zelazo przede wszystkim i inne witaminy, rowniez wapno. Skonsultuj sie prosze z dobrym dermatologiem inni w przychodni przepisza Ci zelazo i to wszystko, jesli bedziesz miala pytania pisz a ja odpoiwem Odpowiedz Link Zgłoś
ankanka Re: agnes 17.01.04, 23:30 Przestrzegałabym przed sprowadzaniem wszystkich problemów z wypadaniem włosów do jednego.Nie można powiedzieć przecież,że wszystkie cierpimy na tę przypadłosć z powodu tej samej przyczyny.Śmiem twierdzić,że tak nie jest. Wymiana doświadczeń na tym forum jest bardzo pomocna,wskazuje tropy,które powinnyśmy podjąć.Jest na pewno inspiracją w procesie leczenia i poszukiwania odpowiedniej drogi. Ale nie jest tak,że dany preparat działa na wszystkich tak samo. Jeśli chodzi o podane przez ciebie specyfiki,to w niektórych przypadkach mogą zaszkodzić. Tego dowiedziałam się na tym forum. Stymulacja skóry środkami sterydowymi może nie być obojętna. Pozdrawiam serdecznie i życzę nam wszystkich uporania się z tym przykrym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś