Dodaj do ulubionych

rozstępy - co robić

13.11.09, 20:23
Mam okropnie wielkie rozstępy na biuście, (chociaż biust mam nie duży). Są to nie nowe zbielałe ślady. Próbowałam już rożne kremy np: oriflame czy avonu (po tym zbielały) czy maść na blizny cepan. Nie przyniosło to żadnej poprawy. Czy któraś z Pań może polecić coś co chociaż trochę pomorze ? Mogę kupić krem za 150 złotych jeśli będzie istniało jakieś prawdopodobieństwo, że pomorze. Słyszałam, że najlepszy jest laser choć podobno on też nie zawsze pomaga.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: rozstępy - co robić 13.11.09, 21:26
      Masuj. Masaże jakimkolwiek kremem nadają kierunek włóknom kolagenu. Masuj ją
      nawet dwa razy dziennie. Masowana skóra jest bardziej rozciągliwa i mniej
      ścisła. Masaże mogą być skuteczniejsze dzięki stosowanym produktom, wszystko
      zależy od składników aktywnych, które posiadają. To przede wszystkim wyciągi
      roślinne, szczególne wyciąg ze skrzypu, w którego składzie jest krzem
      organiczny, działający na fibroblasty, zwiększając ich zdolność do syntezy
      białek. Skrzyp zawiera krzem mineralny, mniej aktywny niż krzem organiczny. Inne
      wyciągi jak bluszcz czy przywrotnik mają ograniczoną skuteczność, jednak
      podłoże, które je zawiera, wywiera korzystny wpływ na ograniczenie zmian.
      Typowe preparaty zawierają zwykle wyciąg ze skrzypu, bluszczu, przywrotnika -
      Phytolastil ampułki Lierac.
      Wybieraj produkty, które zawierają diabelski szpon, aloes (właściwości gojące),
      te które są mieszaniną syntetycznych na bazie silanów w firmie mleczanu sodu,
      metylu silanolu lub asparaginianu metylosilanowego hydroksyproliny.
      Prócz tego substancje tłuszczowe zmiękczają i ułatwiają masaż. Np. olejek z
      wiesiołka, masło karite, wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
      Aminokwasy, czyli komórkowe substancje odżywcze w celu pobudzenia syntezy
      fibroblastów (działają głównie powierzchniowo, mają słabe zdolności penetracyjne
      w głąb naskórka). Witamina A i E, kwasy.

Najskuteczniejsze jest jednak połączenie - masaży, kosmetyków stosowanych
      regularnie, leków miejscowych (retinoidy), jak i techniki dermatologiczne -
      mikrodermabrazja, peelingi chemiczne, laser pulsacyjny barwnikowy i CO2.
    • pink.berry Re: rozstępy - co robić 13.11.09, 21:34
      forum.gazeta.pl/forum/w,211,101156383,101156383,Rozstepy_da_sie_cos_zrobic_.html
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3427246
      • amarelka Re: rozstępy - co robić 14.11.09, 10:25
        przeczytałam chyba wszystko o rozstępach na tym forum i w innych miejscach też,
        i doszłam do wniosku że chyba nic nie pomorze, dlatego postanowiłam założyć ten
        temat, bo może ktoś zna jakąś cudowną metodę.
    • paulinaa Re: rozstępy - co robić 14.11.09, 11:11
      no niestety ale żaden krem nie pomoŻe
      • gusia260 [...] 14.11.09, 14:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • julus908 Re: rozstępy - co robić 15.11.09, 13:29
      Kremy mogą jedynie wybielić rozstępy, pękniętych włókien kolagenowych już nie
      skleisz. A masaże są dobre, żeby ujędrnić i uelastycznić skórę i dzięki temu
      zapobiec powstawaniu nowych rozstępów.
      • p.aulinka Re: rozstępy - co robić 15.11.09, 14:53
        Nie ma takiej mozliwosci zeby masażami, kremami zlikwidowac stare (czyli
        wlasnie takie białe) rozstepy.
        Nawet nie sadze zeby cokolwiek sie zmiejszyły - moze po jakis kremach lekko zbledną.
        Rzowiazanie - li i jedynie laser , mechaniczne scieranie w gab kosmetycznym itp.
        przykro mi :/ ale "cudownego" - czyli skutecznego i taniego sposobu nie ma :(
        --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka