pusza123 07.12.09, 22:06 wiem wiem, niewiele dają. ale załóżmy, że jednak się łudzę....czy tani krem może być równie skuteczny jak ten drogi? czy to w ogóle ma jakies znaczenie? mo cellulit zaczyna mnie przerastać....:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liisa.valo Re: kremy antycellulitowe... 07.12.09, 23:45 Szczerze mówiąc, nie spotkałam nic lepszego niż pomarańczowa seria Ziai. Około dyszki za tubkę, mamy peeling, żel, oliwkę... Są lepsze niż te z górnej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
pusza123 Re: kremy antycellulitowe... 08.12.09, 08:26 no tego chyba jescze nie probowalam :) może dziś się skuszę. dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: kremy antycellulitowe... 08.12.09, 11:44 ja jestem wierna i polecam z serii AA taka zielona emulsja 11-12 zł, dla mnie sa efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: kremy antycellulitowe... 08.12.09, 19:47 Ja zawsze najpierw patrzę na skład. Jeśli producent w opisie produktu "chwali się" dużą zawartością np kofeiny, ekstraktem z ananasa itp to szukam tego w liście składników. Im dalej na liście, tym mniejsza zawartość. Mogę polecić te, które wypróbowałam i działają:) Ziaja, seria Rebuild, reduktor cellulitu - serum drenujące Eveline Slim Extreme serum w zielono białych opakowaniu Oba kremy mają ciekawe składniki i rzeczywiście na liście są z przodu, a nie gdzieś w połowie lub na końcu jak niektóre, np AA Expresso Slim:) Możesz sobie porównać, wklejam Ingredientsy;) tych 3 kremów: Ziaja Skład: Aqua (Water), Glycerin, Carnitine, Caffeine, Ananas Sativus Extract, Coenzyme A, Cetearyl Ethylhexanoate, Propylene Glycol, Fucus Vesiculosus Extract, Hedera Helix Extract, Citrus Aurantium Amara Peel Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Coco-Glucoside, Caprylyl Glycol, Alcohol, Glaucine, Dimethicone, Elaeis Guineensis Oil, Hydrogenated Coco-Glycerides, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Sodium Polyacrylate, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional. Eveline Skład:Purified Water, Glycerin, Centella Asiatica, Laminaria Hyperborea, Cetyl Alcohol, Ginkgo Biloba, Caffeine, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate SE, Glycine Soja Oil, Dimethicone, Sodium Polyacrylate, Sodium Salicylate, Lecithin, Silica, Maris Sal, Hedera Helix, Lecithin, Carnitine, Ubiquinone, Hydrolysed Collagen, Hydrolysed Elastin, DMDM Hydantoin, Menthol, Isopropyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Fragrance. AA Skład:Skład: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Cyclopentasiloxane, Cetyl PEG/PPG-10/1Dimethicone, Petrolatum, Phenyl Trimethicone, Cera Alba, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Hydrogeneted Castor Oil, Sodium Chloride, Creatine, Centella Asiatica, Equisetum Arvense, Paullinia Cupana, Caffeine, Carnitine, Panthenol, Allantoin, Ananas Sativus Extract, Tocopheryl Acetate, Mathylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, DMDM Hydantoin, Parfum. W pierwszym i drugim serum składniki na liście pokrywają się z tym co obiecuje producent. W serum AA w opisie jest kofeina, kreatyna, ananas ale niestety jeśli spojrzeć na liste i kolejność składników to te najlepsze są prawie na końcu;) Odpowiedz Link Zgłoś
lillyth Re: kremy antycellulitowe... 09.12.09, 13:01 polecam wspomnianą tu już serię pomarańczową ziaji - efekty może nie spektakularne, ale są, w dodatku tanio wychodzi. najlepiej na mnie podziałał peeling kawowy domowej roboty - 2 łyżeczki kawy (koniecznie kofeinowej) mieszasz z dowolnym żelem pod prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
m_irkaaa Re: kremy antycellulitowe... 21.12.09, 15:28 chętnie doweim się trochę więcej na temat wygładzania rozstępów w tej serii Slim Extreme Eveline - zmniejszają się? mam na biodrach uporczywe pręgi :( których nie idzie się pozbyć :( Na co wracać uwagę przy kupnie takiego specyfiku? chodzi mi o skład.. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake m_irkaaa 22.12.09, 10:42 Kremem rozstępów się nie pozbędziesz i nie ufaj dziewczynom, które Ciebie o tym zapewniają. Nie ma takiej fizycznej możliwości. Cytuję moje słowa z innych wątków: "Rozstępy to przede wszystkim uszkodzona skóra właściwa. Żaden krem nie wnika to skóry właściwej, z tych dostępnych na rynku, z przeznaczenia na rozstępy. Włókna elastynowe zanikają, struktura skóry osłabia się. Nie ma naprawdę skutecznego leczenia. Rozstęp jest blizną. Można próbować go zmniejszyć zabiegami." "Masuj. Masaże jakimkolwiek kremem nadają kierunek włóknom kolagenu. Masuj ją nawet dwa razy dziennie. Masowana skóra jest bardziej rozciągliwa i mniej ścisła. Masaże mogą być skuteczniejsze dzięki stosowanym produktom, wszystko zależy od składników aktywnych, które posiadają. To przede wszystkim wyciągi roślinne, szczególne wyciąg ze skrzypu, w którego składzie jest krzem organiczny, działający na fibroblasty, zwiększając ich zdolność do syntezy białek. Skrzyp zawiera krzem mineralny, mniej aktywny niż krzem organiczny. Inne wyciągi jak bluszcz czy przywrotnik mają ograniczoną skuteczność, jednak podłoże, które je zawiera, wywiera korzystny wpływ na ograniczenie zmian. Typowe preparaty zawierają zwykle wyciąg ze skrzypu, bluszczu, przywrotnika - Phytolastil ampułki Lierac. Wybieraj produkty, które zawierają diabelski szpon, aloes (właściwości gojące), te które są mieszaniną syntetycznych na bazie silanów w firmie mleczanu sodu, metylu silanolu lub asparaginianu metylosilanowego hydroksyproliny. Prócz tego substancje tłuszczowe zmiękczają i ułatwiają masaż. Np. olejek z wiesiołka, masło karite, wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Aminokwasy, czyli komórkowe substancje odżywcze w celu pobudzenia syntezy fibroblastów (działają głównie powierzchniowo, mają słabe zdolności penetracyjne w głąb naskórka). Witamina A i E, kwasy. Najskuteczniejsze jest jednak połączenie - masaży, kosmetyków stosowanych regularnie, leków miejscowych (retinoidy), jak i techniki dermatologiczne - mikrodermabrazja, peelingi chemiczne, laser pulsacyjny barwnikowy i CO2. " Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: kremy antycellulitowe... 22.12.09, 14:22 Tylko ruch pomoże. Mi cellulit znikł w okresie gdy zaprzestałam całkowicie kremów a zaczęłam regularnie się ruszać. Jak dużo się ruszasz krem nie będzie Ci potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
perelcia81 Re: kremy antycellulitowe... 22.12.09, 14:42 A ja wlasnie stosuje Oligo DX. Troche drogi ale podobno wytapia cellulit... Smaruje sie nim dopiero od okolo tygodnia, wiec nie umiem jeszcze ocenic skutecznosci ale za jakis czas skrobne jak to wyglada. Sam ruch niestety nie pomaga na cellulit: ja biegam, plywac, cwicze na orbitreku i wytapiam siodme poty a cellu ani drgnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: kremy antycellulitowe... 23.12.09, 22:34 Może uważasz tabletek anty. Ja po odstawieniu tabletek i codziennie się ruszając (taki rodzaj pracy) pozbyłam się cellulitów bez kremu i bez drogich zabiegów u kosmetyczki (kiedyś i stosowałam różne kremy,także te z tzw. górnej półki jak i zabiegi u kosmetyczki-niewielki lub zero efektu). Po codziennym ruchu (i odstawieniu tabletek) praktycznie nie miałam cellulitisu !!! Aż sama byłam w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: kremy antycellulitowe... 24.12.09, 10:42 gazeta_mi_placi napisała: > Po codziennym ruchu (i odstawieniu tabletek) praktycznie nie miałam cellulitisu !!! Chyba cellulitu. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: kremy antycellulitowe... 22.12.09, 17:35 Witam. Też walczę z rozstępami i celulitem po ciązy. Stosuję od niedawna 2 razy w tygodniu peeling: 1 szklanka curku, 1 łyżka miodu, 3-4 łyżki oliwy z oliwek i odrobinę soku z cytryny; całość dokładnie wymieszać i masować. Skóra po tym peelingu jest bardzo gładka przez kilka dni, brzuch trochę mi się zmniejszył ale rozstępy nadal mam. Po peelingu stosuje Krem intensywnie redukujący cellulit i rozstępy Bielenda- działa chyba bardziej na cellulit, ale do końca chyba nie da się obwisłego po ciąży brzuszka zlikwidować. Peeling nadal będę stosować bo jest super, tylko na te rozstępy coś szukam. Retin A na receptę, nie chcą sprzedać bez recepty. Zastanawiam się nad tymi ampułkami, które wcześniej tu polecano:LIERAC Phytolastil ale strasznie drogie ponad 100 zł za 20 szt. A trzeba przynajmniej ze cztery opakowania kupić bo czytałam,że stosować należy 6-8 tygodni bez przerywania, dwie ampułki na dzień. I mam jeszcze pytanie, czy stosujecie rękawice do masażu?Jest tyle rodzajów luffa,sizal,frotta z wypustkami czy rękawica kessa. Czy ma to jakieś znaczenie w masażu? Odpowiedz Link Zgłoś
maglow1 Re: kremy antycellulitowe... 22.12.09, 19:11 Uzywałam zarówno tych z wyższej półki (np.Vichy,Thalgo) i tych tańszych(Ziaja,Eveline) i z czystym sumieniem polecam te tańsze.Chodzi o to,że tak naprawdę aby pozbyć sie tego uporczywego cellulitu trzeba REGULARNIE masowac miejsca nim dotkniete,,rozbijać ,,go.Nie jest wiec istotne czy stosujemy droższe preparaty czy tańsze.Tu chodzi o masaż, sysytematyczność, picie dużej ilosci wody min, zielonej herbaty i oczywscie o ruch (min,2x w tygodniu). Odpowiedz Link Zgłoś
fatamorgana0 Re: kremy antycellulitowe... 25.12.09, 23:33 Ja czytałam że wszystkie działaja tak samo i absolutnie nie ma sensu kupować tych drogich. ja uzywam od lat Avonu i jestem zadowolona, ale kremy te tylko napinaja i wygładzaja skórę, nie ma sie co ludzic że usuna cellulit. ja cellulitu prawie nie mam więc uzywam kremu właśnie do ujedrniania. Na cellulit podobno pomagaja tylko masaże. Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: kremy antycellulitowe... 26.12.09, 02:24 dla mnie zestawem wszechczasów jest słynna gąbka syrena antycellulit a później oliwka ziaja Odpowiedz Link Zgłoś
flying_citron Re: kremy antycellulitowe... 28.12.09, 09:46 Nie ma co się łudzić nie ma super kremu na cellulit. Sam krem nie wystarczy, żeby się pozbyć pomarańczowej skórki. Trzeba przy tym się też dużo ruszać i masować. Jak się połączy krem z ćwiczeniami i masażem można mieć pewność, że cellulit będzie mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
badaczkanowosci Re: kremy antycellulitowe... 28.12.09, 14:19 Stosowałam juz tysiące kremów ale bez większych rezultatów:(Chyba nie ma kremu - cudu :( Na mnie najlepiej podziałało urządzonko na podczerwien-rozgrzane ciałko do 60 stopni i potem od razu na rolki....normalnie te paskudztwa znikały w oczach :) Oczywiscie chodzę do donny we wrocławiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandranc Re: kremy antycellulitowe... 30.12.09, 09:00 wizaz.pl/kosmetyki/produkt-25828-opis-Tolpa-Kuracja-Antycellulitowa-Super-koncentrat-antycellulitowy-na-noc-drenujaco-wyszczuplajacy.htm u mnie zdziałał cuda-a jestem po dwóch ciążach-naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś