Dodaj do ulubionych

kolczyk w nosie

18.12.09, 17:01
Chciałabym sobie zrobić kolczyk w nosie i w związku z tym mam kilka pytań:

Czy to prawda, że nie można nosa przekłuwać pistoletem? Jeśli tak to dlaczego?

Czym pielęgnować to miejsce po przebiciu?

Jaki jest koszt?

BOLI? :)

Proszę o porady.
Obserwuj wątek
    • myszmusia Re: kolczyk w nosie 18.12.09, 17:47
      www.wildcat.pl/abc5.htm
      www.wildcat.pl/faq.htm
      tu jest wpraewdzie o uszach ale zobacz:
      www.crossdressing.pl/main.php?lv3_id=610&lv1_id=3&lv2_id=10&lang=pl
      spc.kolczyki.pl/--
    • zonafranka Re: kolczyk w nosie 18.12.09, 18:08
      caly zabieg trwal tak szybko, ze nawet nei pamietam czym mi przebijali, ale
      wydaje sie ze nie pistoletem.Przbijalam w Hiszpanii i kosztowalo chyba 12 euro,
      4 lata temu. NIE BOLI: ani w trakcie, ani po zabiegu. Nie trzeba specjalnie
      pielegnowac. Mozesz przemywac od czasu woda utleniona albo spirytusem.
      • irenka82 Re: kolczyk w nosie 18.12.09, 20:45
        mi przebijała koleżanka, która miała certyfikat na robienie piercingu.
        przebijała jakby dłuuuugą igłą, która przechodziła przez wąską rurkę, na końcu
        igły był kolczyk. trochę bolało, ale nie na tyle, żebym wierzgała nogami. Nos mi
        lekko napuchł, ale po 2 dniach było zupełnie dobrze. Przy katarze kolczyk nie
        przeszkadza, raczej nie zaczepiam i nie wyrywam go przy wycieraniu twarzy
        ręcznikiem.
        • black_magic_women Re: kolczyk w nosie 19.12.09, 11:17
          Parę lat temu(teraz już nie noszę)w renomowanym salonie tatuażu w Lublinie,takim
          śmiesznym urządzonkiem.Szybko,ale bolało potwornie-nos jest bardzo unerwiony
          stąd to uczucie.
    • cold-case-love Re: kolczyk w nosie 22.12.09, 15:08
      Nie wiem czy można przekłuwać nos pistoletem bo raczej w salonach kosmetycznych
      albo peercingu tego nie praktykują. Mi pani przekłuwała nos po prostu igłą. Trwa
      to tylko chwilkę i po chwili w ogóle nie będziesz pamiętała bólu, bo nie jest on
      straszny. Nos po przebiciu pielęgnuje się maścią, którą kupisz w aptece za kilka
      złotych, ale to na pewno powiedzą Ci przy robieniu kolczyka. Poza tym powinno
      się płukać ranę wodą utlenioną. Mi się rana zagoiła w jakieś 5 dni :)
      No a koszt to pewnie jest zależny od salonu ale razem z kolczykiem pewnie ok.
      100zł. Ja tyle płaciłam ale 6 lat temu więc nawet nie wiem czy się ceny zmieniły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka