Dodaj do ulubionych

Problem ze zmarszczkami!!!

IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:38
Mam olbrzymi problem. Pojawiło mi się ostatnio bardzi dużo zmarszczek pod
oczami. I nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić!! Prosze o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: olka Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:40
      Hmm, moze mniej smiechu :)
      • Gość: bredziu Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:41
        EEEE, moim zdaniem powinnismy sie duzo smiac. w koncu smiech to zdrowie :)
        • Gość: zenon sprzęgło Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:42
          dużo śmiechu, a zmarszczki olej :) zaakceptuj siebie taką jaka jesteś :P
          powodzenia
        • Gość: krysia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:44
          akceptacja swojego wyglądu :)
          • Gość: oktawian Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:44
            w razie czego operacja plastyczna :P
    • Gość: justa Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 16:42
      ja też szukam ostatnio dobrego kremiku pod oczy, mam próbki Dermiki Preventi i
      w ciągu kilku dni moja skóra pod oczami poprawiła się znacznie.
      • Gość: filipka Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:45
        może powinnaś skorzystać z porad kosmetyczki??
    • Gość: ziuta Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:43
      to moze jakies okłady z lodu?? nie wiem
      • Gość: AZIUTA Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 15.02.04, 03:34
        OOO OKLADY Z LODU NA ZMARSZCZKI????? A CZYM SIE WROBELEK ROZNI?????
    • ab1960 Re: Problem ze zmarszczkami!!! 10.02.04, 18:03
      dużo porad, żadnych konkretów.Ja proponuję bogatą ofertę kremów pod oczy z
      firmy ATW, moze znasz albo słyszłaś. Zależy też ile masz lat bo należy krem
      dostosować do wieku. Masz ochotę to napisz do mnie, powiem Tobie gdzie jest
      najbliższy sklep firmowy Twojego miejsca zamieszkania a poza tym mogę podać
      proste zabiegi do wykonania w domu wlaśnie przy użyciu tych kosmetyków.
      mój e-mail:ab1960@gazeta.pl pozdrawiam
      • Gość: Ja Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 18:11
        Ja rozumiem,że jesteś konultantką ATW ,która usiłuje coś sprzedać,więć nie jest
        obiektywna .

Do zainteresowanej:Dobre są preparaty Flos-leku z serii
        przeciwzmarszczkowej,Sorayi oraz Oceanic.Wpisz w google nazwy ,wyskoczą ci
        adresy ich stron(Floslek i Oceanic pod oczy polecam z czystym
        sercem ,sprawdziłam).Nieco drożej :produkty L1oreala i Vichy (ale nie
        próbowałam)nieżle działa na zmęczone oczy włożenie do zamrazalnika łyżek,a
        potem przyłożenie ich do oczu-znika opuchlizna i w ogóle oczy się lepiej
        miewają,ale na zmary to nic nie da.
      • Gość: ja Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 19:08
        proponujesz, bo jestes dystrybutorem kosmetykow tej firmy ....., nawet nie
        mamy pewnosci, ze je przetestowalas i wiesz co mowisz ...., nie mam zaufania
        do takich firm
        • masikm Re: Przemyśl to co piszesz 10.02.04, 21:46
          Gość portalu: ja napisał(a):

> proponujesz, bo jestes dystrybutorem kosmetykow tej firmy ....., nawet nie
          > mamy pewnosci, ze je przetestowalas i wiesz co mowisz ...., nie mam zaufania
          > do takich firm

Nie wszystkie kosmetyki można przetestować na sobie. Nie może np. 18 letnia
          dziewczyna stosować kremu np. z retinolem bo można sobie tylko w ten sposób
          wyrządzić krzywdę a nawet gdyby zastosowała to opinia takiej osoby na dany
          kosmetyk będzie negatywna i nie dlatego, ze kosmetyk jest zły tylko był źle
          dobrany do cery, wieku, problemu. Tego pewnie takie osoby jak Ty nie wiedzą i
          od razu krytykują. Firmy takie zwykle prowadzą szkolenia dla swoich
          dystrybutorów i ta wiedza właśnie pomaga dobrać odpowiednie kosmetyki do
          odpowiedniego wieku czy problemu jak i poznać same kosmetyki, szkolenia raczej
          nie są obowiązkowe i pewnie nie wszyscy z tego korzystają, poza tym nawet gdyby
          kosmetyk Ci nie odpowiadał to możesz go zawsze oddać również gdy został trochę
          użyty (nie wiem czy tak jest w ATW ale zasada tą stosuje każda szanująca się
          firma sprzedaży bezpośredniej). Pokaz mi sklep co ma taka gwarancję!

Piszesz "...nawet nie mamy pewności,..." - proponuje mów zawsze za siebie a nie
          za wszystkich bo chyba nie jesteś rzecznikiem wszystkich.

Piszesz, że nie masz zaufania do takich firm. Masz prawo. Firma jak każda inna
          są lepsze i gorsze. Nie bardzo wiem co Ci w tych firmach nie odpowiada, czy to
          że w sklepie nie ma tych kosmetyków?

pozdrawiam
          • aremo Re: Przemyśl to co piszesz 10.02.04, 22:04
            masikm napisał:

> > Nie może np. 18 letnia
            > dziewczyna stosować kremu np. z retinolem bo można sobie tylko w ten sposób
            > wyrządzić krzywdę a nawet gdyby zastosowała to opinia takiej osoby na dany
            > kosmetyk będzie negatywna

A dlaczego? Retinol w kosmetyce odkryto dzieki temu że kremami z jego
            zawartością leczono ludzi chorych na trądzik młodz. Zaobserwowano efekt
            dodatkowy w postaci wygładzenia nierówności, regeneracji. Retinol jest
            odpowiedni dla młodych ludzi z tłustą skórą z problemami.
            • masikm Re: Przemyśl to co piszesz 10.02.04, 23:28
              aremo napisała:

> masikm napisał:
              >
              > > > Nie może np. 18 letnia
              > > dziewczyna stosować kremu np. z retinolem bo można sobie tylko w ten sposó
              > b
              > > wyrządzić krzywdę a nawet gdyby zastosowała to opinia takiej osoby na dany
              >
              > > kosmetyk będzie negatywna
              >
              > A dlaczego? Retinol w kosmetyce odkryto dzieki temu że kremami z jego
              > zawartością leczono ludzi chorych na trądzik młodz. Zaobserwowano efekt
              > dodatkowy w postaci wygładzenia nierówności, regeneracji. Retinol jest
              > odpowiedni dla młodych ludzi z tłustą skórą z problemami.

To bardzo Ciekawe co piszesz. Retinol czyli witamina A w najbardziej skutecznej
              postaci, stymuluje odnowę komórkową i redukuje zmarszczki. Poniżej opisy
              kremów z zawartościa retinolu dedykowanych bezwzglednie dla cery dojrzałej.
              Jakiś czas temu pytałem się dwóch różnych kosmetyczek firmowych czy owe kremy
              może stosować np. 30 letnia kobieta. Zdecydowanie odradzały właśnie ze wzgledu
              na zawartość retinolu. Przy upierającej się klientce proponowały by ewentualnie
              stosować go od czasu do czasu np. 2 razy w tygodniu. Jako, że retinol w tych
              kosmetykach jest pozyskiwany z roślin to jest on nieco bardziej bezpieczny od
              tych pozyskiwanych w inny sposób.

Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy z retinolem

Retinol stymuluje odnowę komórkową i redukuje zmarszczki do 15% w ciągu
              czterech tygodni. Polisacharydy koją i rozjaśniają skórę. Olejek canola zawiera
              dużo tokoferoli - naturalnych antyoksydantów, które zapobiegają przedwczesnemu
              starzeniu się. Wieczorem delikatnie wklep krem w oczyszczoną skórę, kierując
              się od wewnętrznego do zewnętrznego kącika oka. Opracowany specjalnie dla
              wrażliwej skóry okolic oczu. 15 ml

Regenerujący krem pielęgnacyjny z retinolem

Przeciwzmarszczkowy krem na noc. Regeneruje skórę narażoną na przedwczesne
              starzenie się w wyniku działania czynników środowiska. Bezpośrednio po użyciu
              nadaje skórze delikatny i gładki wygląd. Już po czterech tygodniach stosowania
              znacznie redukuje zmarszczki a także wyrównuje koloryt skóry. Zamknięty w
              mikrosferach czysty retinol jest chroniony przed degradacją, skuteczny i dobrze
              tolerowany przez skórę. Dzięki lekkiej konsystencji krem znakomicie się
              wchłania i zaczyna działać natychmiast po użyciu. Stosować na noc na
              oczyszczoną skórę twarzy. 30 ml

Może podasz jakieś przykłady kosmetyków z retinolem stosowanych w kosmetykach
              przeciwtrądzikowych. Osobiscie takich nie znam ale w końcu nie wszystkie
              kosmetyki znam.

pozdrawiam
              • aremo Re: Przemyśl to co piszesz 11.02.04, 17:55
                Mozesz poczytać np. tu:

www.wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_witamina_a_cz2.php
                Dodam jeszcze że krem Power A H.Rubinstein jest zalecany właśnie dla młodych
                kobiet - dziewczyn. Nawet 20 letnich. A Ty wierzysz jeszcze w "likwidację
                zmarszczek" kremami? Kremy mogą zapobiegać im, a likwidować już nie dadzą rady.
                Nie daj się omotać producentom i ulotkom.
              • Gość: justa Re: Przemyśl to co piszesz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 15:36
                przykłady produktów przeciwtrądzikowych z retinolem:
                Isotrex ( isotretinoina-pochodna wit. A)
                Retin A , Atrderm, Differin (retinoid - kwas witaminy A)
                Acnemycin Plus (połączenie retinoidu z erytromycyną)
    • Gość: Magda Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.normanet.pl 10.02.04, 18:23
      Najlepiej zrób lifting:)
    • Gość: ula Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 18:48
      zosiu najlepiej jakbys wybrala sie do kosmetyczki:)))
    • Gość: genia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 18:53
      najlepiej kupic krem z AVONU ja tam bardzo czesto kupuje i chwale sobie te
      firme a naprawde tam wszystko jest sprawdzone:)
      • masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! 10.02.04, 22:03
        Gość portalu: genia napisał(a):

> najlepiej kupic krem z AVONU ja tam bardzo czesto kupuje i chwale sobie te
        > firme a naprawde tam wszystko jest sprawdzone:)

Tak, szczególnie widać to po wątku "bubel firmy Avon" albo temu podobnych.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=10301844
        Oczywiście opinie takie mogą być subiektywne bo wystarczy, że któraś osoba źle
        dobierze sobie kosmetyk a w tedy opinia na ten temat będzie negatywna
        pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 18:55
      zosiu powinas jesc duzo witaminy E która zapobiega procesowi starzenia a
      znajduje sie ona w warzywach i orzechach.
    • Gość: mała Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 19:38
      najlepiej będzie jeśli będziesz robić sobie okłady z torebek zielonej herbaty,
      możesz też mniej się uśmiechać ale to może odbić się na twoich
      współtowarzyszach!!!a jęsli nic nie pomoże to pozostał Ci krem od Claudii
      Shiffer
      • Gość: ruba Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 19:45
        olej zmarszczki wazniejsze sa sprawy niz one np. moja waga, mam wielka nadwage
        i czuje sie z tego powodu bardzo żle:((((
      • Gość: kuba Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 19:53
        wiesz co ja ci radze abys kupiła sobie krem do twarzy w aptece
        • masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! 10.02.04, 22:20
          Gość portalu: kuba napisał(a):

> wiesz co ja ci radze abys kupiła sobie krem do twarzy w aptece

Nie rozumię, proponujesz stosować krem do twarzy pod oczy? Zdecydowanie lepsze
          sa do tego kosmetyki specjalnie dedykowane pod oczy. Przynajmniej jest mniejsze
          prawdopodobieństwo podrażnienia delikatnej skóry jaka jest w okół oczu.
          To, że jest kupiony w aptece to niby ma być lepszy? W aptece kupisz lepszy i
          gorszy kosmetyk, zależy to tylko od firmy jaką stosuje formę dystrybucji swoich
          kosmetyków.

pozdrawiam
          • Gość: do Masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 11.02.04, 18:23
            Niestety wprowadzasz w blad osoby na forum, powtarzasz tylko hasla i poglady
            jakie sa nam wpajane przez producentow kosmetykow, a ktore nie sa zawsze
            zgodne z faktami, czesto sa tylko wygodne dla producentow, gdyz dzieki np
            pogladom ze krem pod oczy to cos specjalnego i nie wolno w tych okolicach
            stosowac kremu do twarzy, wzrasta sprzedaz kosmetykow, kobieta kupi dwa a nie
            jeden produkt, krem do twarzy i wielokrotnie identyczny krem pod oczy, ktorego
            rozni jedynie stosunek ceny do objetosci. Podobnie nieprawdziwe dane podajesz
            na temat retinoli, wprowadzono cie w blad, z roslin otrzymuje sie beta-
            karoten, a to nie jest retinol. Witamina A ma wiele form o roznym dzialaniu, w
            serii dal nastolatek Eris znajduje sie retinol, poza tym tradzik leczy sie
            duzo silniejszym od retinolu kwasem retinowym i jakos krzywdy on nie czyni, a
            wiele osob stosuje witamine A od mlodosci najpierw leczac tradzik do starosci
            zappobiegajac potem zmarszczkom i fotostarzeniu.
            • Gość: masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: 81.210.100.* 11.02.04, 19:42
              Gość portalu: do Masikm napisał(a):

> Niestety wprowadzasz w blad osoby na forum, powtarzasz tylko hasla i poglady
              > jakie sa nam wpajane przez producentow kosmetykow, a ktore nie sa zawsze
              > zgodne z faktami, czesto sa tylko wygodne dla producentow, gdyz dzieki np
              > pogladom ze krem pod oczy to cos specjalnego i nie wolno w tych okolicach
              > stosowac kremu do twarzy, wzrasta sprzedaz kosmetykow, kobieta kupi dwa a nie
              > jeden produkt, krem do twarzy i wielokrotnie identyczny krem pod oczy,
              ktorego
              > rozni jedynie stosunek ceny do objetosci.

To tylko Twoje zdanie. Równie dobrze można powiedzieć, że w opakowaniach
              drogich kosmetyków sa tanie oraz, że we wszystkich opakowaniach różnych firm
              jest ten sam produkt i różnią się tylko opakowaniem i ceną. Jak kiedyś będziesz
              miała problemy ze spojówkami to zastanów się czy czasami nie jest to
              spowodowane stosowaniem niewłaściwych kosmetyków pod oczy. Oczywiście nie
              dzieje się to po jednym użyciu ale po ciągłym.

Podobnie nieprawdziwe dane podajesz
              > na temat retinoli, wprowadzono cie w blad, z roslin otrzymuje sie beta-
              > karoten, a to nie jest retinol.

Zgadza się, że beta-karoten to nie retinol, ale z roślin również otrzymuje się
              retinol. Być może masz bardzo stare informacje z czasów kiedy było to jeszcze
              nie mozliwe. Musisz odświeżyć swoją wiedzę.

Witamina A ma wiele form o roznym dzialaniu, w
              > serii dal nastolatek Eris znajduje sie retinol, poza tym tradzik leczy sie
              > duzo silniejszym od retinolu kwasem retinowym i jakos krzywdy on nie czyni, a
              > wiele osob stosuje witamine A od mlodosci najpierw leczac tradzik do starosci
              > zappobiegajac potem zmarszczkom i fotostarzeniu.

Retinol to witamina A w najbardziej skutecznej postaci, ale traci swoje
              własciwości w kontakcie ze światłem i powietrzem dlatego w kremie stosuje się
              retinol zamknięty w mikrokapsułkach, które zabezpieczaja go przed degeneracją
              oraz zapewniają optymalną skuteczność i przyswajanie. Retinol powoduje znaczne
              zwiekszenie zawartości kolagenu, odnowę komórek i przyśpieszenie metabolizmu
              skóry. W rezultacie wzrasta elastyczność i sprężystość co prowadzi do
              wygładzenia zmarszczek
              • aremo Re: Problem ze zmarszczkami!!! 11.02.04, 19:54
                Dziękujemy za przepisanie informacji z ulotek reklamowych;-) To raczej Ty masz
                stare informacje. Retinol z roślin??? Zdecydowanie naciągane nazewnictwo
                dowodzące że nie masz pojęcia o kosmetologii tylko łykasz to co podają
                producenci w materiałach reklamowych dla sprzedawców . Masz bardzo przestarzałe
                informacje . I te sztuczne podziały. Krem po 30 , przed 30.
                • Gość: masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: 81.210.100.* 11.02.04, 23:02
                  beta-karoten składa się z dwóch pierścieni beta-jononu i dwóch reszt łańcucha
                  polienowego, a zatem jego rozszczepienie na dwie części daje w efekcie retinal,
                  redukowany następnie do retinolu.

www.zdrowie.med.pl/witaminy/wita_1.html
                  • aremo Re: Problem ze zmarszczkami!!! 11.02.04, 23:21
                    W sumie nie wiem jaki cel jest przywołania strony na której pisze się o wit. A
                    przyjmowanej do wewnątrz ,ale skoro już to doczytaj dalszą część: " W
                    produktach roślinnych zawartość beta-karotenu trzeba podzielić przez 6, aby
                    otrzymać odpowiednią ilość retinolu (taka którą otrzyma organizm)"
                    Inna sprawa że nie ma tu mowy o przyjmowaniu zewnętrznym (w formie kremów).
                    Wiec zupełnie chyba nie wiesz o czym piszesz, bo to inna bajka.
                    Taka "roślinna" wit. A w kremie nie ma szansy stać sie retinolem na twarzy.
                    • Gość: masikm Re: Pozyskiwanie to nie to samo co wystepowanie IP: 81.210.100.* 12.02.04, 00:28
                      Witaj,
                      Retinol występuje tylko w produktach zwierzęcych, natomiast beta-karoten w
                      roślinnych. Myślę, że co do tego jesteśmy zgodni. Ja miałem na myśli
                      pozyskiwanie retinolu z roślin (nie mylić z występowaniem w roślinach) czyli
                      pozyskiwanie z beta-karotenu poprzez odpowiedni podział. Według mojej wiedzy
                      jest to już możliwe w warunkach labolatoryjnych. Ja nie twierdzę, że po
                      nałożeniu kremu z beta-karotenem na twarzy stworzy się retinol. Może zostałem
                      źle zrozumiany.
                      • aremo Re: Pozyskiwanie to nie to samo co wystepowanie 12.02.04, 00:41
                        Gość portalu: masikm napisał(a):

> Ja miałem na myśli
                        > pozyskiwanie retinolu z roślin (nie mylić z występowaniem w roślinach) czyli
                        > pozyskiwanie z beta-karotenu poprzez odpowiedni podział. Według mojej wiedzy
                        > jest to już możliwe w warunkach labolatoryjnych.

A skąd masz takie informacje??? Zważ że nawet pisząc na forum Uroda możesz
                        natrafić na osoby które wiedzą coś więcej niż to co przeczytają na ulotkach
                        reklamowych, na takie którym nie wciśniesz kitu.
                        To jak przemienia się w tych laboratoriach beta -karoten w retinol w kremach?
                        Czekam niecierpliwie na wiadomość:-)
                        • Gość: masikm Re: Pozyskiwanie to nie to samo co wystepowanie IP: 81.210.100.* 12.02.04, 02:02
                          Ty uwazasz się za tą osobę co wie coś więcej - to niech Ci tak pozostanie

• Gość: do Maksim Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 11.02.04, 20:35
                To tylko Twoje zdanie. Równie dobrze można powiedzieć, że w opakowaniach
                > drogich kosmetyków sa tanie oraz, że we wszystkich opakowaniach różnych firm
                > jest ten sam produkt i różnią się tylko opakowaniem i ceną. Jak kiedyś
                będziesz
                >
                > miała problemy ze spojówkami to zastanów się czy czasami nie jest to
                > spowodowane stosowaniem niewłaściwych kosmetyków pod oczy. Oczywiście nie
                > dzieje się to po jednym użyciu ale po ciągłym.

Akurat dobrze wiem co tam wkladaja do tych pudelek i nie jest to tylko moje
                zdanie, wystarczy nieco przeszukac wiarygodne dane korzystajac z wyszukiwarki
                np google.com Tak wiec wiem tez ze informacje iz wszystkie kremy pod oczy maja
                byc tak delikatne nie jest regula, mozemy spotkac zarowno podrazniajace kremy
                pod oczy jak i delikatne kremy do twarzy lepiej nadajace sie pod oczy niz wiele
                tzw kremow pod oczy. Po prostu nie ma reguly, sa to tylko reklamy, a zeby
                poznac prawde trzeba nieco sie w to zaglebic.Znam osoby majace problem ze
                spojowkami od kremow pod oczy, osobiscie nie mam mimo ze kremow pod oczy jako
                takich nie stosuje.

Zgadza się, że beta-karoten to nie retinol, ale z roślin również otrzymuje się
                > retinol. Być może masz bardzo stare informacje z czasów kiedy było to jeszcze
                > nie mozliwe. Musisz odświeżyć swoją wiedzę.

Proponowalabym poprzec swoje dane faktami i byc pewnym kto powinien odswiezyc
                sobie wiedze. W roslinach jedyna wystepujacac forma witaminy A sa rozne formy
                karotenow, ktore nie sa czystym retinolem, dopiero w drodze przemian
                chemicznych moga zostac przeksztalcone w retinol. Byc moze masz na mysli tzw
                pro-retinol, haslo marketingowe majace nam zamieszac w glowie i przekonac ze
                mamy do czynienia z retinolem gdy tymczasem, kremy z pro-retinolem zawieraja
                zwykel albo karoteny albo estrowe formy witaminy A.
                Retinol to witamina A w najbardziej skutecznej postaci, ale traci swoje
                > własciwości w kontakcie ze światłem i powietrzem dlatego w kremie stosuje się
                > retinol zamknięty w mikrokapsułkach, które zabezpieczaja go przed degeneracją
                > oraz zapewniają optymalną skuteczność i przyswajanie. Retinol powoduje
                znaczne
                > zwiekszenie zawartości kolagenu, odnowę komórek i przyśpieszenie metabolizmu
                > skóry. W rezultacie wzrasta elastyczność i sprężystość co prowadzi do
                > wygładzenia zmarszczek
                A co to mialo wspolnego z tym co napisalam o retinoidach, kwasie retinowym
                itd??? Podaj dane, ktore mowia ze retinol to nasjkuteczniesza forma witaminy A,
                owszem najskuteczniesza forma mozliwa do stosowania w kosmetyce obok retinalu,
                ale nie najskuteczniejsza ogolnie, kwas retinowy jest nielicznym zwiazkiem o
                najlepiej udowodnionej skutecznosci w walce z fotostarzeniem skory, ale jest
                osiagalny tylko na recepte. Sam retinol ma duzo nisza skutecznosc niz kwas
                retinowy, wiele tez zalezy w jakim stezeniu zostal uzyty, a niestety w polskich
                kosmetykach jego ilosci sa znikome, na pewno dziala, ale nie czyni takich cudow
                jak obiecuja producenci.
                • Gość: do Masikm przepraszam za pomylke w nicku IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 11.02.04, 20:40
      • Gość: krysia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.02.04, 20:15
        Oj tak, to prawda.torebki są bardzo dobre, tylko najlepiej średnio ciepłe!!
        • Gość: ziuta Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 11.02.04, 17:14
          nie mow lepiej o torebkach z herbaty bo one wcale nie sa dobre bo oczy sie
          potemzlepiaja i sa wogole okropne beeee...
          • Gość: uma Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 11.02.04, 19:25
            ziuta przestan nie mów tak okłady z herbaty to jest jedyny najskuteczniejszy
            sposób na wyleczenie zmarszczek .... w kazdym badz razie mi zawsze pomagaja
            • Gość: lola Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.ipt.aol.com 12.02.04, 11:33
              do pani ziuta, ruba, kuba, uma.... rozdwojenie jazni?
              Wspaniale sa rozmowy ze samym soba, nieprawdaz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka