Gość: zosia IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:38 Mam olbrzymi problem. Pojawiło mi się ostatnio bardzi dużo zmarszczek pod oczami. I nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić!! Prosze o pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olka Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:40 Hmm, moze mniej smiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bredziu Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:41 EEEE, moim zdaniem powinnismy sie duzo smiac. w koncu smiech to zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon sprzęgło Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:42 dużo śmiechu, a zmarszczki olej :) zaakceptuj siebie taką jaka jesteś :P powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:44 akceptacja swojego wyglądu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktawian Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:44 w razie czego operacja plastyczna :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 16:42 ja też szukam ostatnio dobrego kremiku pod oczy, mam próbki Dermiki Preventi i w ciągu kilku dni moja skóra pod oczami poprawiła się znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipka Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:45 może powinnaś skorzystać z porad kosmetyczki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:43 to moze jakies okłady z lodu?? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZIUTA Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 15.02.04, 03:34 OOO OKLADY Z LODU NA ZMARSZCZKI????? A CZYM SIE WROBELEK ROZNI????? Odpowiedz Link Zgłoś
ab1960 Re: Problem ze zmarszczkami!!! 10.02.04, 18:03 dużo porad, żadnych konkretów.Ja proponuję bogatą ofertę kremów pod oczy z firmy ATW, moze znasz albo słyszłaś. Zależy też ile masz lat bo należy krem dostosować do wieku. Masz ochotę to napisz do mnie, powiem Tobie gdzie jest najbliższy sklep firmowy Twojego miejsca zamieszkania a poza tym mogę podać proste zabiegi do wykonania w domu wlaśnie przy użyciu tych kosmetyków. mój e-mail:ab1960@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 18:11 Ja rozumiem,że jesteś konultantką ATW ,która usiłuje coś sprzedać,więć nie jest obiektywna . Do zainteresowanej:Dobre są preparaty Flos-leku z serii przeciwzmarszczkowej,Sorayi oraz Oceanic.Wpisz w google nazwy ,wyskoczą ci adresy ich stron(Floslek i Oceanic pod oczy polecam z czystym sercem ,sprawdziłam).Nieco drożej :produkty L1oreala i Vichy (ale nie próbowałam)nieżle działa na zmęczone oczy włożenie do zamrazalnika łyżek,a potem przyłożenie ich do oczu-znika opuchlizna i w ogóle oczy się lepiej miewają,ale na zmary to nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 19:08 proponujesz, bo jestes dystrybutorem kosmetykow tej firmy ....., nawet nie mamy pewnosci, ze je przetestowalas i wiesz co mowisz ...., nie mam zaufania do takich firm Odpowiedz Link Zgłoś
masikm Re: Przemyśl to co piszesz 10.02.04, 21:46 Gość portalu: ja napisał(a): > proponujesz, bo jestes dystrybutorem kosmetykow tej firmy ....., nawet nie > mamy pewnosci, ze je przetestowalas i wiesz co mowisz ...., nie mam zaufania > do takich firm Nie wszystkie kosmetyki można przetestować na sobie. Nie może np. 18 letnia dziewczyna stosować kremu np. z retinolem bo można sobie tylko w ten sposób wyrządzić krzywdę a nawet gdyby zastosowała to opinia takiej osoby na dany kosmetyk będzie negatywna i nie dlatego, ze kosmetyk jest zły tylko był źle dobrany do cery, wieku, problemu. Tego pewnie takie osoby jak Ty nie wiedzą i od razu krytykują. Firmy takie zwykle prowadzą szkolenia dla swoich dystrybutorów i ta wiedza właśnie pomaga dobrać odpowiednie kosmetyki do odpowiedniego wieku czy problemu jak i poznać same kosmetyki, szkolenia raczej nie są obowiązkowe i pewnie nie wszyscy z tego korzystają, poza tym nawet gdyby kosmetyk Ci nie odpowiadał to możesz go zawsze oddać również gdy został trochę użyty (nie wiem czy tak jest w ATW ale zasada tą stosuje każda szanująca się firma sprzedaży bezpośredniej). Pokaz mi sklep co ma taka gwarancję! Piszesz "...nawet nie mamy pewności,..." - proponuje mów zawsze za siebie a nie za wszystkich bo chyba nie jesteś rzecznikiem wszystkich. Piszesz, że nie masz zaufania do takich firm. Masz prawo. Firma jak każda inna są lepsze i gorsze. Nie bardzo wiem co Ci w tych firmach nie odpowiada, czy to że w sklepie nie ma tych kosmetyków? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: Przemyśl to co piszesz 10.02.04, 22:04 masikm napisał: > > Nie może np. 18 letnia > dziewczyna stosować kremu np. z retinolem bo można sobie tylko w ten sposób > wyrządzić krzywdę a nawet gdyby zastosowała to opinia takiej osoby na dany > kosmetyk będzie negatywna A dlaczego? Retinol w kosmetyce odkryto dzieki temu że kremami z jego zawartością leczono ludzi chorych na trądzik młodz. Zaobserwowano efekt dodatkowy w postaci wygładzenia nierówności, regeneracji. Retinol jest odpowiedni dla młodych ludzi z tłustą skórą z problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
masikm Re: Przemyśl to co piszesz 10.02.04, 23:28 aremo napisała: > masikm napisał: > > > > Nie może np. 18 letnia > > dziewczyna stosować kremu np. z retinolem bo można sobie tylko w ten sposó > b > > wyrządzić krzywdę a nawet gdyby zastosowała to opinia takiej osoby na dany > > > kosmetyk będzie negatywna > > A dlaczego? Retinol w kosmetyce odkryto dzieki temu że kremami z jego > zawartością leczono ludzi chorych na trądzik młodz. Zaobserwowano efekt > dodatkowy w postaci wygładzenia nierówności, regeneracji. Retinol jest > odpowiedni dla młodych ludzi z tłustą skórą z problemami. To bardzo Ciekawe co piszesz. Retinol czyli witamina A w najbardziej skutecznej postaci, stymuluje odnowę komórkową i redukuje zmarszczki. Poniżej opisy kremów z zawartościa retinolu dedykowanych bezwzglednie dla cery dojrzałej. Jakiś czas temu pytałem się dwóch różnych kosmetyczek firmowych czy owe kremy może stosować np. 30 letnia kobieta. Zdecydowanie odradzały właśnie ze wzgledu na zawartość retinolu. Przy upierającej się klientce proponowały by ewentualnie stosować go od czasu do czasu np. 2 razy w tygodniu. Jako, że retinol w tych kosmetykach jest pozyskiwany z roślin to jest on nieco bardziej bezpieczny od tych pozyskiwanych w inny sposób. Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy z retinolem Retinol stymuluje odnowę komórkową i redukuje zmarszczki do 15% w ciągu czterech tygodni. Polisacharydy koją i rozjaśniają skórę. Olejek canola zawiera dużo tokoferoli - naturalnych antyoksydantów, które zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się. Wieczorem delikatnie wklep krem w oczyszczoną skórę, kierując się od wewnętrznego do zewnętrznego kącika oka. Opracowany specjalnie dla wrażliwej skóry okolic oczu. 15 ml Regenerujący krem pielęgnacyjny z retinolem Przeciwzmarszczkowy krem na noc. Regeneruje skórę narażoną na przedwczesne starzenie się w wyniku działania czynników środowiska. Bezpośrednio po użyciu nadaje skórze delikatny i gładki wygląd. Już po czterech tygodniach stosowania znacznie redukuje zmarszczki a także wyrównuje koloryt skóry. Zamknięty w mikrosferach czysty retinol jest chroniony przed degradacją, skuteczny i dobrze tolerowany przez skórę. Dzięki lekkiej konsystencji krem znakomicie się wchłania i zaczyna działać natychmiast po użyciu. Stosować na noc na oczyszczoną skórę twarzy. 30 ml Może podasz jakieś przykłady kosmetyków z retinolem stosowanych w kosmetykach przeciwtrądzikowych. Osobiscie takich nie znam ale w końcu nie wszystkie kosmetyki znam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: Przemyśl to co piszesz 11.02.04, 17:55 Mozesz poczytać np. tu: www.wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_witamina_a_cz2.php Dodam jeszcze że krem Power A H.Rubinstein jest zalecany właśnie dla młodych kobiet - dziewczyn. Nawet 20 letnich. A Ty wierzysz jeszcze w "likwidację zmarszczek" kremami? Kremy mogą zapobiegać im, a likwidować już nie dadzą rady. Nie daj się omotać producentom i ulotkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Przemyśl to co piszesz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 15:36 przykłady produktów przeciwtrądzikowych z retinolem: Isotrex ( isotretinoina-pochodna wit. A) Retin A , Atrderm, Differin (retinoid - kwas witaminy A) Acnemycin Plus (połączenie retinoidu z erytromycyną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.normanet.pl 10.02.04, 18:23 Najlepiej zrób lifting:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 18:48 zosiu najlepiej jakbys wybrala sie do kosmetyczki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 18:53 najlepiej kupic krem z AVONU ja tam bardzo czesto kupuje i chwale sobie te firme a naprawde tam wszystko jest sprawdzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! 10.02.04, 22:03 Gość portalu: genia napisał(a): > najlepiej kupic krem z AVONU ja tam bardzo czesto kupuje i chwale sobie te > firme a naprawde tam wszystko jest sprawdzone:) Tak, szczególnie widać to po wątku "bubel firmy Avon" albo temu podobnych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=10301844 Oczywiście opinie takie mogą być subiektywne bo wystarczy, że któraś osoba źle dobierze sobie kosmetyk a w tedy opinia na ten temat będzie negatywna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 18:55 zosiu powinas jesc duzo witaminy E która zapobiega procesowi starzenia a znajduje sie ona w warzywach i orzechach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 19:38 najlepiej będzie jeśli będziesz robić sobie okłady z torebek zielonej herbaty, możesz też mniej się uśmiechać ale to może odbić się na twoich współtowarzyszach!!!a jęsli nic nie pomoże to pozostał Ci krem od Claudii Shiffer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruba Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 19:45 olej zmarszczki wazniejsze sa sprawy niz one np. moja waga, mam wielka nadwage i czuje sie z tego powodu bardzo żle:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 19:53 wiesz co ja ci radze abys kupiła sobie krem do twarzy w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! 10.02.04, 22:20 Gość portalu: kuba napisał(a): > wiesz co ja ci radze abys kupiła sobie krem do twarzy w aptece Nie rozumię, proponujesz stosować krem do twarzy pod oczy? Zdecydowanie lepsze sa do tego kosmetyki specjalnie dedykowane pod oczy. Przynajmniej jest mniejsze prawdopodobieństwo podrażnienia delikatnej skóry jaka jest w okół oczu. To, że jest kupiony w aptece to niby ma być lepszy? W aptece kupisz lepszy i gorszy kosmetyk, zależy to tylko od firmy jaką stosuje formę dystrybucji swoich kosmetyków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 11.02.04, 18:23 Niestety wprowadzasz w blad osoby na forum, powtarzasz tylko hasla i poglady jakie sa nam wpajane przez producentow kosmetykow, a ktore nie sa zawsze zgodne z faktami, czesto sa tylko wygodne dla producentow, gdyz dzieki np pogladom ze krem pod oczy to cos specjalnego i nie wolno w tych okolicach stosowac kremu do twarzy, wzrasta sprzedaz kosmetykow, kobieta kupi dwa a nie jeden produkt, krem do twarzy i wielokrotnie identyczny krem pod oczy, ktorego rozni jedynie stosunek ceny do objetosci. Podobnie nieprawdziwe dane podajesz na temat retinoli, wprowadzono cie w blad, z roslin otrzymuje sie beta- karoten, a to nie jest retinol. Witamina A ma wiele form o roznym dzialaniu, w serii dal nastolatek Eris znajduje sie retinol, poza tym tradzik leczy sie duzo silniejszym od retinolu kwasem retinowym i jakos krzywdy on nie czyni, a wiele osob stosuje witamine A od mlodosci najpierw leczac tradzik do starosci zappobiegajac potem zmarszczkom i fotostarzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: 81.210.100.* 11.02.04, 19:42 Gość portalu: do Masikm napisał(a): > Niestety wprowadzasz w blad osoby na forum, powtarzasz tylko hasla i poglady > jakie sa nam wpajane przez producentow kosmetykow, a ktore nie sa zawsze > zgodne z faktami, czesto sa tylko wygodne dla producentow, gdyz dzieki np > pogladom ze krem pod oczy to cos specjalnego i nie wolno w tych okolicach > stosowac kremu do twarzy, wzrasta sprzedaz kosmetykow, kobieta kupi dwa a nie > jeden produkt, krem do twarzy i wielokrotnie identyczny krem pod oczy, ktorego > rozni jedynie stosunek ceny do objetosci. To tylko Twoje zdanie. Równie dobrze można powiedzieć, że w opakowaniach drogich kosmetyków sa tanie oraz, że we wszystkich opakowaniach różnych firm jest ten sam produkt i różnią się tylko opakowaniem i ceną. Jak kiedyś będziesz miała problemy ze spojówkami to zastanów się czy czasami nie jest to spowodowane stosowaniem niewłaściwych kosmetyków pod oczy. Oczywiście nie dzieje się to po jednym użyciu ale po ciągłym. Podobnie nieprawdziwe dane podajesz > na temat retinoli, wprowadzono cie w blad, z roslin otrzymuje sie beta- > karoten, a to nie jest retinol. Zgadza się, że beta-karoten to nie retinol, ale z roślin również otrzymuje się retinol. Być może masz bardzo stare informacje z czasów kiedy było to jeszcze nie mozliwe. Musisz odświeżyć swoją wiedzę. Witamina A ma wiele form o roznym dzialaniu, w > serii dal nastolatek Eris znajduje sie retinol, poza tym tradzik leczy sie > duzo silniejszym od retinolu kwasem retinowym i jakos krzywdy on nie czyni, a > wiele osob stosuje witamine A od mlodosci najpierw leczac tradzik do starosci > zappobiegajac potem zmarszczkom i fotostarzeniu. Retinol to witamina A w najbardziej skutecznej postaci, ale traci swoje własciwości w kontakcie ze światłem i powietrzem dlatego w kremie stosuje się retinol zamknięty w mikrokapsułkach, które zabezpieczaja go przed degeneracją oraz zapewniają optymalną skuteczność i przyswajanie. Retinol powoduje znaczne zwiekszenie zawartości kolagenu, odnowę komórek i przyśpieszenie metabolizmu skóry. W rezultacie wzrasta elastyczność i sprężystość co prowadzi do wygładzenia zmarszczek Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: Problem ze zmarszczkami!!! 11.02.04, 19:54 Dziękujemy za przepisanie informacji z ulotek reklamowych;-) To raczej Ty masz stare informacje. Retinol z roślin??? Zdecydowanie naciągane nazewnictwo dowodzące że nie masz pojęcia o kosmetologii tylko łykasz to co podają producenci w materiałach reklamowych dla sprzedawców . Masz bardzo przestarzałe informacje . I te sztuczne podziały. Krem po 30 , przed 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masikm Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: 81.210.100.* 11.02.04, 23:02 beta-karoten składa się z dwóch pierścieni beta-jononu i dwóch reszt łańcucha polienowego, a zatem jego rozszczepienie na dwie części daje w efekcie retinal, redukowany następnie do retinolu. www.zdrowie.med.pl/witaminy/wita_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: Problem ze zmarszczkami!!! 11.02.04, 23:21 W sumie nie wiem jaki cel jest przywołania strony na której pisze się o wit. A przyjmowanej do wewnątrz ,ale skoro już to doczytaj dalszą część: " W produktach roślinnych zawartość beta-karotenu trzeba podzielić przez 6, aby otrzymać odpowiednią ilość retinolu (taka którą otrzyma organizm)" Inna sprawa że nie ma tu mowy o przyjmowaniu zewnętrznym (w formie kremów). Wiec zupełnie chyba nie wiesz o czym piszesz, bo to inna bajka. Taka "roślinna" wit. A w kremie nie ma szansy stać sie retinolem na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masikm Re: Pozyskiwanie to nie to samo co wystepowanie IP: 81.210.100.* 12.02.04, 00:28 Witaj, Retinol występuje tylko w produktach zwierzęcych, natomiast beta-karoten w roślinnych. Myślę, że co do tego jesteśmy zgodni. Ja miałem na myśli pozyskiwanie retinolu z roślin (nie mylić z występowaniem w roślinach) czyli pozyskiwanie z beta-karotenu poprzez odpowiedni podział. Według mojej wiedzy jest to już możliwe w warunkach labolatoryjnych. Ja nie twierdzę, że po nałożeniu kremu z beta-karotenem na twarzy stworzy się retinol. Może zostałem źle zrozumiany. Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: Pozyskiwanie to nie to samo co wystepowanie 12.02.04, 00:41 Gość portalu: masikm napisał(a): > Ja miałem na myśli > pozyskiwanie retinolu z roślin (nie mylić z występowaniem w roślinach) czyli > pozyskiwanie z beta-karotenu poprzez odpowiedni podział. Według mojej wiedzy > jest to już możliwe w warunkach labolatoryjnych. A skąd masz takie informacje??? Zważ że nawet pisząc na forum Uroda możesz natrafić na osoby które wiedzą coś więcej niż to co przeczytają na ulotkach reklamowych, na takie którym nie wciśniesz kitu. To jak przemienia się w tych laboratoriach beta -karoten w retinol w kremach? Czekam niecierpliwie na wiadomość:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masikm Re: Pozyskiwanie to nie to samo co wystepowanie IP: 81.210.100.* 12.02.04, 02:02 Ty uwazasz się za tą osobę co wie coś więcej - to niech Ci tak pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Maksim Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 11.02.04, 20:35 To tylko Twoje zdanie. Równie dobrze można powiedzieć, że w opakowaniach > drogich kosmetyków sa tanie oraz, że we wszystkich opakowaniach różnych firm > jest ten sam produkt i różnią się tylko opakowaniem i ceną. Jak kiedyś będziesz > > miała problemy ze spojówkami to zastanów się czy czasami nie jest to > spowodowane stosowaniem niewłaściwych kosmetyków pod oczy. Oczywiście nie > dzieje się to po jednym użyciu ale po ciągłym. Akurat dobrze wiem co tam wkladaja do tych pudelek i nie jest to tylko moje zdanie, wystarczy nieco przeszukac wiarygodne dane korzystajac z wyszukiwarki np google.com Tak wiec wiem tez ze informacje iz wszystkie kremy pod oczy maja byc tak delikatne nie jest regula, mozemy spotkac zarowno podrazniajace kremy pod oczy jak i delikatne kremy do twarzy lepiej nadajace sie pod oczy niz wiele tzw kremow pod oczy. Po prostu nie ma reguly, sa to tylko reklamy, a zeby poznac prawde trzeba nieco sie w to zaglebic.Znam osoby majace problem ze spojowkami od kremow pod oczy, osobiscie nie mam mimo ze kremow pod oczy jako takich nie stosuje. Zgadza się, że beta-karoten to nie retinol, ale z roślin również otrzymuje się > retinol. Być może masz bardzo stare informacje z czasów kiedy było to jeszcze > nie mozliwe. Musisz odświeżyć swoją wiedzę. Proponowalabym poprzec swoje dane faktami i byc pewnym kto powinien odswiezyc sobie wiedze. W roslinach jedyna wystepujacac forma witaminy A sa rozne formy karotenow, ktore nie sa czystym retinolem, dopiero w drodze przemian chemicznych moga zostac przeksztalcone w retinol. Byc moze masz na mysli tzw pro-retinol, haslo marketingowe majace nam zamieszac w glowie i przekonac ze mamy do czynienia z retinolem gdy tymczasem, kremy z pro-retinolem zawieraja zwykel albo karoteny albo estrowe formy witaminy A. Retinol to witamina A w najbardziej skutecznej postaci, ale traci swoje > własciwości w kontakcie ze światłem i powietrzem dlatego w kremie stosuje się > retinol zamknięty w mikrokapsułkach, które zabezpieczaja go przed degeneracją > oraz zapewniają optymalną skuteczność i przyswajanie. Retinol powoduje znaczne > zwiekszenie zawartości kolagenu, odnowę komórek i przyśpieszenie metabolizmu > skóry. W rezultacie wzrasta elastyczność i sprężystość co prowadzi do > wygładzenia zmarszczek A co to mialo wspolnego z tym co napisalam o retinoidach, kwasie retinowym itd??? Podaj dane, ktore mowia ze retinol to nasjkuteczniesza forma witaminy A, owszem najskuteczniesza forma mozliwa do stosowania w kosmetyce obok retinalu, ale nie najskuteczniejsza ogolnie, kwas retinowy jest nielicznym zwiazkiem o najlepiej udowodnionej skutecznosci w walce z fotostarzeniem skory, ale jest osiagalny tylko na recepte. Sam retinol ma duzo nisza skutecznosc niz kwas retinowy, wiele tez zalezy w jakim stezeniu zostal uzyty, a niestety w polskich kosmetykach jego ilosci sa znikome, na pewno dziala, ale nie czyni takich cudow jak obiecuja producenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Masikm przepraszam za pomylke w nicku IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 11.02.04, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.02.04, 20:15 Oj tak, to prawda.torebki są bardzo dobre, tylko najlepiej średnio ciepłe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 11.02.04, 17:14 nie mow lepiej o torebkach z herbaty bo one wcale nie sa dobre bo oczy sie potemzlepiaja i sa wogole okropne beeee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uma Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 11.02.04, 19:25 ziuta przestan nie mów tak okłady z herbaty to jest jedyny najskuteczniejszy sposób na wyleczenie zmarszczek .... w kazdym badz razie mi zawsze pomagaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Problem ze zmarszczkami!!! IP: *.ipt.aol.com 12.02.04, 11:33 do pani ziuta, ruba, kuba, uma.... rozdwojenie jazni? Wspaniale sa rozmowy ze samym soba, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś