Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!!! Temat wstydliwy

IP: *.tnt9.me2.uunet.de 14.02.02, 10:19
Prosze, doradzcie. Mam wloski na piersiach i okropnie sie tego wstydze. Raz
wyznalam zaprzyjaznionej kosmetyczce i ta ze zdziwieniem stwierdzila, ze z
czyms takim sie nie spotkala. Poczulam sie jak Quasimodo jakis.
Co robic? Czy ktos ma podobny problem czy jestem jakims wybrykiem natury?
PS. Moj maz taktownie nic nie mowi ale czuje ze bylby zadowolony gdyby tego
problemu nie bylo. L.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 10:36
      Proponuję wizytę u ginekologa, tylko lekarz może stwierdzić przyczynę i
      zadziałać, może wystarczą lekkie leki. Jedna z moich koleżanek w trakcie
      jakiejś kuracji miała to samo.
      Powodzenia!
    • Gość: Ptasia Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.wcp.pl 14.02.02, 10:42
      Wydaje mi się, że najlepiej by było znaleźć ginekologa-endokrynologa;
      słyszałam, że podobne problemy zdarzają się przy zaburzeniach w poziomie
      hormonów. Pzdr
    • koralik27 Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 14.02.02, 11:23
      Pewnie, ze to nic milego, ale czy Ty masz te wloski na klatce piersiowej, czy
      wokol brodawek? Bo jesli to pierwsze, to pedem do ginekologa-endokrynologa, bo
      nie wrozy to nic dobrego. A jesli wokol brodawek, to nie jest nic specjalnego,
      ja mam takie (3-4 czarne - fuj!, ale nie wolno nic z nimi robic), moja siostra
      ma takie, widzialam wiele kobiet z czyms takim, niejeden lekarz mnie ogladal i
      nikt nigdy mi nie zwrocil uwagi, ze jestem jakas dziwaczna. Pozdrawiam, Koralik
      • Gość: Lenka Re: Pomocy!!!!! Do Koralika IP: *.tnt9.me2.uunet.de 14.02.02, 13:00
        Dzieki!!! Niesamowicie mnie podnioslas na duchu. Wloski mam wokol brodawek. Nie
        wiem nawet jak to u mnie w rodzinie wyglada bo tak mnie zblokowalo, ze nikomu
        nie mowilam. Lata mijaja i blok tylko powieksza sie. Dziekuje za listy!
        PS. Czasem sobie je gole. Myslisz, ze nie wolno? L.
        • Gość: Ptasia Re: Pomocy!!!!! Do Koralika IP: *.wcp.pl 14.02.02, 13:11
          Podpisuję się w 100% pod postem Koralika. Nie golić!!! Ja kiedyś miałam różne
          głupie pomysły, np. wyrywałam sobie włoski rosnące na dłoniach i ogoliłam
          pianką depilacyjną ramiona. Efekt: włoski, których wcześniej nie było widać
          odrosły gęste i ciemniejsze no i teraz je widać, ale nie mam zamiaru ich
          ruszać. A co to był za widok jak odrastały! pomijając sprawy typu zapalenia
          cebulki włosowej, które w takim wrażliwym miejscu... brrr.
          • koralik27 Re: Pomocy!!!!! Do Koralika 14.02.02, 13:48
            Nie golic, nie wyrywac, nie depilowac ani kremem ani woskiem, nic z nimi nie
            robic!!! Piersi sa bardzo wrazliwe ze swojej natury i bardzo latwo o ropne
            zakazenie. Ciarki mnie przechodza na mysl o tym, ze samej mozna sobie zrobic
            krzywde, chcac sobie "pomoc" wyrywajac czy golac wloski wokol brodawek. Nie ma
            rady, to trzeba zaakceptowac, a przede wszystkim sie nie przejmowac.
            Pozdrowienia, Koralik
      • Gość: elve Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.netland.gda.pl 15.02.02, 19:49
        koralik27 napisał(a):

> Pewnie, ze to nic milego, ale czy Ty masz te wloski na klatce piersiowej, czy
        > wokol brodawek? Bo jesli to pierwsze, to pedem do ginekologa-endokrynologa, bo
        > nie wrozy to nic dobrego.

a co to wrozy? Bo ja mam (2, centymetrowe, czasem zanikaja..., a i jeden na
        brodzie...)
        I co to może oznaczac (oprocz podwyzszonego poziomu testosteronu) i czym grozic?

bardzo prosze Cię o odpowiedź.

pzdr
      • ethnology Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 23.02.02, 10:39
        koralik27 napisał(a):

> Pewnie, ze to nic milego, ale czy Ty masz te wloski na klatce piersiowej, czy
        > wokol brodawek? Bo jesli to pierwsze, to pedem do ginekologa-endokrynologa, bo
        > nie wrozy to nic dobrego. A jesli wokol brodawek, to nie jest nic specjalnego,
        > ja mam takie (3-4 czarne - fuj!, ale nie wolno nic z nimi robic), moja siostra
        > ma takie, widzialam wiele kobiet z czyms takim, niejeden lekarz mnie ogladal i
        > nikt nigdy mi nie zwrocil uwagi, ze jestem jakas dziwaczna. Pozdrawiam, Koralik

//Witaj Koralik, napisz na mój adres, bo chciałbym z Tobą porozmawiać na
        ten "wstydliwy temat". Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

• Gość: momisz Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.chello.pl 14.02.02, 14:42
      mam to samo;( wyrywam pensetą od lat, i nic mi nie jest . dzieki temu wygladam
      normalnie. a do lekzrza sie udaj, bo to moze oznaczać ze masz problem z
      hormonami, a przede wszystkim z testosteronem, hormonem męskim. wiec gin.-
      endokrynolog niezbedny.
    • Gość: Ptasia Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.wcp.pl 14.02.02, 15:00
      "normalnie"? dziewczyny, trzy włoski na piersi z nikogo nie robią mutanta. A
      depilacja naprawdę może zaszkodzić.
      • koralik27 Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 14.02.02, 15:12
        No wlasnie, ja tez nigdy w zyciu nie pomyslalam, ze z moimi 3 wloskami wygladam
        nienormalnie, a mam 27lat! Nigdy ich nie probowalam depilowac, bo nie chcialam
        sobie zaszkodzic - po prostu taka juz moja natura. Koniec. Kropka. Nie zmienie
        tego.
        Lence w glowie namieszala kosmetyczka nalezaca do gatunku tych, ktore uwazaja,
        ze kobieta powinna miec wlosy tylko na glowie. :-))) Pozdrowienia, Koralik
        • Gość: Lenka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.tnt1.me2.uunet.de 14.02.02, 15:27
          Raz probowalam zlikwidowac wloski kremem depilujacym. To byl koszmar! Przez
          pare godzin nie moglam sie z bolu ruszac. I oczywiscie natychmiast zmylam.
          Prawda jednak jest, ze wcale nie naleze do higienicznych purystek i fanek
          totalnego wygalania sie. Po prostu sama czuje sie tym faktem skrepowana. Mam
          tych wloskow tez troche wiecej niz trzy. A jak je ogolilam ( b.b.b.delikatnie)
          i zobaczylam blysk w oczach mojego meza to wiedzialam juz na pewno, ze gdzies w
          tym jakis problem sie kryje. Pozdrawiam Was serdecznie!.L.
          • Gość: Ptasia Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.wcp.pl 14.02.02, 15:31
            Lenko, w takim razie chyba rzeczywiście lekarz. Jeśli to normalka (jak
            sądzimy), to Ci to powie; jeśli coś poważniejszego, to przepisze leczenie.
            Myślę jednak, że akceptacja, zarówno ze strony Twojej jak i męża jest
            konieczna. Może spróbujesz z nim na ten temat porozmawiać?
            • koralik27 Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 14.02.02, 15:36
              Gość portalu: Ptasia napisał(a):

> Lenko, w takim razie chyba rzeczywiście lekarz. Jeśli to normalka (jak
              > sądzimy), to Ci to powie; jeśli coś poważniejszego, to przepisze leczenie.
              > Myślę jednak, że akceptacja, zarówno ze strony Twojej jak i męża jest
              > konieczna. Może spróbujesz z nim na ten temat porozmawiać?

Widze, ze z Ptasia myslimy jednoczesnie i to samo :-)))
              Pozdrawiam Was i sciskam w te Walentynki,
              Koralik

• Gość: Ptasia Re: do Koralika IP: *.wcp.pl 14.02.02, 15:39
                Hi, hi, faktycznie, jakaś synchronizacja postowo-myślowa. Też pzdr, Ptasia
          • koralik27 Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 14.02.02, 15:34
            to moze przytnij je nozyczkami? tylko sobie nic nie utnij :-)))
            to jest jakas alternatywa (ew. b.b.b. delikatne golenie), ale odrastac to chyba
            bedzie szczecina!!! Skoro jest ich wiecej niz przyslowiowe 3, to moze jednak
            idz do ginekologa-endokrynologa. Trzymaj sie. Koralik
            • Gość: Irka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.02.02, 16:09
              Ja mam takie wokół brodawek i usuwam sobie je regularnie pęsetą. Nic się po tym
              nie dzieje - żadne pieczenie, swędzenie, stany ropne itd. Moje wloski, jezeli
              je nie usuwam, są dość długie - ok. 5 cm. Wygląda to mało estetycznie, więc
              wolę usuwać.
              Bujniejsze owłosienie na ciele kobiety sygnalizuje o wyższym niż przeciętny
              poziomie testosteronu (kobiecy organizm też produkuje testosteron, ale w
              wielokrotnie mniejszej ilości niż męski.) Jeżeli nie jest wybitnie bujne i nie
              rosnie w nietypowych miejscach( pomiędzy piersiami, na brzuchu, na plecach,
              owłosienie łonowe typu męskiego - oczywiscie chodzi mi o włosy, a nie delikatny
              puszek który pokrywa całe ciało), jezeli temu nie towarzyszą inne zaburzenia -
              nieregularne miesiączki i td - to nie ma zbytnich powodów do niepokuju.
              Prawdopodobnie taka jest po prostu twoja uroda. Ostatnio w programie na
              Dyscovery nawet sygnalizowano, że bujniejsze owlosienie na ciele kobiety
              świadczy o jej większym temperameńcie, bo popęd plciowy jest zależny od poziomu
              testosteronu.
              • Gość: Lenka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.tnt4.me2.uunet.de 14.02.02, 16:23
                Dziekuje Wam za posty.Z mezem rozmawialam. Powiedzial, ze i tak kocha ale
                fajnie byloby gdyby ich nie bylo. Szczerze i bez owijania w bawelne.
                Irko, dziekuje za informacje. Natura owlosila mnie faktycznie hojnie, ja to
                jakos zaakceptowalam ale czuje, ze nie jest to szczegolnie pociagajace.
                Przynajmniej z tym temperamentem to jakas pociecha. L.
                • Gość: lanka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: 10.0.213.* 14.02.02, 19:05
                  Cześć, znam ten ból. Sama można powiedzieć jestem bujnie i ciemno owłosiona ale
                  nie tam gdzie trzeba, bo w ogóle jestem filigranową jasną blondynką.
                  Mam dużo więcej niż 10 włosków wokół brodawek, linia bikini lepiej nie
                  mówić.Zawsze je goliłm lub usuwałam kremem w sezonie kostiumowo-kąpielowym.
                  Po urodzeniu dziecka zauważyłam, że włosków przybyło. Kiedyś poszłam do
                  ginekologa i sama zasugerowałam, że może Diana (to na nadmierne owłosienie)on
                  bez badania przepisał. Po może 7 miesiącach byłam u innego lekarza, a ten
                  prawie się wydarł, że takie silne hormony itd. Poszłam do gin-endo i nie
                  zdążyłam jeszcze zrobić tych badać na hormony, zaczęła od wszystkich innych (te
                  hormonalne miały być na końcu)kiedy okazało się, że chyba tą Dianą zachwiałam
                  równowagę hormonalną i takie mi się straszne rzeczy przypałętały, że cudem
                  uniknęłam operacji. Wyleczono mnie innymi hormonami, ale tak końskimi dawkami,
                  że płakałam jak patrzyłam w lustro i wchodziłam na wagę. Teraz jest jak było,
                  wszystko OK, waga i wygląd też.
                  MORAŁ.
                  Idź do bardzo dobrego ginekologa - endokrynologa, niech zrobi najpierw badania
                  i porównaj z normami.
                  Jeżeli nie sprawia Ci to bólu, nie masz podrażnień, stanów zapalnych to możesz
                  usuwać jak chcesz.Ja uzywam preparatów do twarzy (są takie do wąsików plasterki
                  z woskiem), wygalam i depiluję kremem - ale tylko latem.
                  Mój mąż o dziwo uwielbia mnie "zarośniętą" niż wygoloną, przynajmniej ten
                  problem z głowy bo też miałam kompleksy.

A żeby Cię tak zupełnie ostrzec to brałam zastrzyki w brzuch, igłą jak pół
                  palca i miesięczna kuracja kosztowała 700 zł, a trzeba było to brać przez 6
                  miesięcy, żeby nie wycięli połowy dołu.W ogóle w szpitalu nie wiedzieli o co
                  chodzi taka dziwna choroba w tak młodym wieku, a ja się bałam przyznać.
                  Koniec, a wszytko prze durne włoski wokół brodawek. Hough.
                  • Gość: Lenka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.tnt7.me2.uunet.de 14.02.02, 23:31
                    Ianka, dziekuje Ci za szczerego posta. Linia bikini to i u mnie problem. Lato
                    +zimowe wyjscia na basen to dla mnie kostiumowe meki. Przygotowania i
                    niepewnosc czy wszystko wyglada tak jak powinno. Ech... Pozdrawiam Cie ( i
                    Twojego meza:)).L.
                    • baerken Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 15.02.02, 17:18
                      Lenka ja tez mam po kilka wloskow na kazdej piersi od zawsze.Mojemu mezowi to
                      nie przeszkadza wrecz czasami o nich (tych wloskach)zartujemy.Obroc twoje
                      wloski w zart, nie wyolbrzymiaj sprawy smiej sie z nich a poczujesz sie
                      lepiej.I jak widzisz nie tylko ty masz "zaroscik na piersiach":)))))
                      Powodzenie i nie przejmuj sie.
                    • Gość: elve Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.netland.gda.pl 15.02.02, 19:47
                      Gość portalu: Lenka napisał(a):

> Ianka, dziekuje Ci za szczerego posta. Linia bikini to i u mnie problem. Lato
                      > +zimowe wyjscia na basen to dla mnie kostiumowe meki. Przygotowania i
                      > niepewnosc czy wszystko wyglada tak jak powinno.

a jak powinno? kto Ci narzuca takie rzeczy? myslisz, ze robisz to sama sobie?
                      ehhhh.....

pozdrawiam

elve
                      • Gość: Lenka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.tnt2.me2.uunet.de 15.02.02, 23:41
                        Elve, mysle, ze skoro tak asertywnie to widzisz to znaczy, ze nie masz z tymi
                        sprawami problemu. Wiem, wiem, nie mozna dac sie zmanipulowac roznym narzucanym
                        przez cywilizacje normom ale ja po prostu chce dobrze wygladac. Nie lubie tez
                        udawac, ze mi obojetne, jak rozne atrakcyjne babki i faceci esteci spogladaja
                        ukradkiem i ze zdziwieniem w okolice moich majtek plazowych bo zza nich wyziera
                        dzika gestwa wlosow. To naprawde moze byc problem. Pozdrawiam Cie, Lenka
                        • Gość: elve Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.netland.gda.pl 16.02.02, 00:11
                          właśnie mam z tym... no właśnie... "problem". I dlatego tak to mnie wkurza:
                          ktoś mi wmówił bardzo skutecznie, ze mam problem, wiec teraz mecz sie babko,
                          wyrywaj sobie włosy i sycz z bólu...
                          też Cie pozdrawiam
                          • Gość: Lenka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.tnt2.me2.uunet.de 16.02.02, 00:16
                            Ja nie wyrywam bo bym chyba cale wakacje nad tym spedzila. Gole, ale rzadko bo
                            szlag mnie przy tym trafia. Szukam po prostu ustronnych plaz albo licze na
                            deszczowe lato :). L.
                          • ethnology Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 23.02.02, 10:45
                            Gość portalu: elve napisał(a):

> właśnie mam z tym... no właśnie... "problem". I dlatego tak to mnie wkurza:
                            > ktoś mi wmówił bardzo skutecznie, ze mam problem, wiec teraz mecz sie babko,
                            > wyrywaj sobie włosy i sycz z bólu...
                            > też Cie pozdrawiam

//Napisz na mój adres o swoich problemach z owłosieniem. Pozdrawiam.

• ethnology Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 23.02.02, 10:43
                      Gość portalu: Lenka napisał(a):

> Ianka, dziekuje Ci za szczerego posta. Linia bikini to i u mnie problem. Lato
                      > +zimowe wyjscia na basen to dla mnie kostiumowe meki. Przygotowania i
                      > niepewnosc czy wszystko wyglada tak jak powinno. Ech... Pozdrawiam Cie ( i
                      > Twojego meza:)).L.

//Witaj Lenka, napisz na mój adres ponieważ, chciałbym z Toba porozmawiać na
                      temat Twoich kostiumowych męk. Pozdrawiam.

• wij-drewniak Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 17.02.02, 18:43
                    No własnie. Ja też należę do tych "wyskubujących". Wokół brodawek mam delikatne włoski, ale trochę
                    mocniejsze niż na całym ciele. Do tego 2-3 czarne. I tylko te wyskubuję. Nie boli i nic się nie dzieje. Jakos nie
                    wyobrażam sobie żebym mogła o tym żartować z mężem.
                    • Gość: lanka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.toya.net.pl / 10.0.213.* 20.02.02, 14:11
                      Dokładnie, głupi wzrok ludzi na plaży w okolice moich majtek.
                      Zimą na basen zakładam kostium szorty, latem najszybciej i bezboleśnie krem.
                      Ale wiecie co mi się zdarzyło na basenie pod prysznicem!!! Dziewczyna taka już
                      znajoma z widzenia (nie zarośnięta, wręcz "łysa" z natury w tych miejscach)
                      mówi:fajnie masz jesteś taka zarośnięta, faceci to lubią, chciałabym mieć
                      większy zarost tam.
                      Słuchajcie mało się nie utopiłam pod tym prysznicem :)))
                      Same widzicie ile jest nas tych zrośniętych czyli to nie problem ale taka uroda.
                      lanka
                      • baerken Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 20.02.02, 16:06
                        wij-drewniak ja sie ani moich wloskow nie wtydze ani tego ze zartuje o tym z
                        mezem, widac ze fajnego chlopa mam :)))
                        elve popieram cie w 100% nie dajcie sie dziewczyny zwariowac!!!!!
                        Pozdrawiam serdecznie:)
                        • raisa Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 20.02.02, 18:00
                          hm,a nie mozna wycinac nozyczkami,tuz przy samej skorze?Ja mam jednego takiego
                          wloska:)i czesto tak robie..i w ogole nie wiem co sie stalo,ale od jakiegos
                          czasu(moze to jest zwiazane z braiem tabletek antykoncepcyjnych)robie to nie co
                          tydzien,tylko co kilka miesiecy..
                          i zgadzam sie z przedmowczynia:)kobiety nie popadajmy w psychoze:)
                          • ada1 Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 21.02.02, 15:04
                            Lenko, jeśli z hormonami u ciebie jest wszystko w porządku, to nic się nie
                            stanie gdy będziesz usuwała te włoski pęsetą (opinia ginekologa), natomiast
                            jeśli zależy ci na długotrwałym efekcie, to możesz rozpocząć depilację
                            laserową. Moja pani ginekolog skierowała mnie do kosmetyczki (jeśli jesteś z
                            Warszawy - lecznica IZIS, ul. Marszałkowaska) , która specjalizuje się w tych
                            zabiegach i pocieszyła, iż wiele jej pacjentek cierpi na tą przypadłość, a
                            kilkakrotna depilacja laserowa załatwia ten problem na długi czas. Jest to
                            jednak dosyć drogi zabieg, dlatego nie udało mi się doprowadzić kuracji do
                            końca :-(((
                            • Gość: Lenka Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy IP: *.tnt8.me2.uunet.de 21.02.02, 22:22
                              Dziekuje Wam za listy!
                    • ethnology Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 23.02.02, 10:46
                      wij-drewniak napisał(a):

> No własnie. Ja też należę do tych "wyskubujących". Wokół brodawek mam delikatne
                      > włoski, ale trochę
                      > mocniejsze niż na całym ciele. Do tego 2-3 czarne. I tylko te wyskubuję. Nie bo
                      > li i nic się nie dzieje. Jakos nie
                      > wyobrażam sobie żebym mogła o tym żartować z mężem.

//Witaj Wij, napisz na mój adres o swoich włoskach. Pozdrawiam.

• ethnology Re: Pomocy!!!!! Temat wstydliwy 23.02.02, 10:41
                    Gość portalu: lanka napisał(a):

> Cześć, znam ten ból. Sama można powiedzieć jestem bujnie i ciemno owłosiona ale
                    >
                    > nie tam gdzie trzeba, bo w ogóle jestem filigranową jasną blondynką.
                    > Mam dużo więcej niż 10 włosków wokół brodawek, linia bikini lepiej nie
                    > mówić.Zawsze je goliłm lub usuwałam kremem w sezonie kostiumowo-kąpielowym.
                    > Po urodzeniu dziecka zauważyłam, że włosków przybyło. Kiedyś poszłam do
                    > ginekologa i sama zasugerowałam, że może Diana (to na nadmierne owłosienie)on
                    > bez badania przepisał. Po może 7 miesiącach byłam u innego lekarza, a ten
                    > prawie się wydarł, że takie silne hormony itd. Poszłam do gin-endo i nie
                    > zdążyłam jeszcze zrobić tych badać na hormony, zaczęła od wszystkich innych (te
                    >
                    > hormonalne miały być na końcu)kiedy okazało się, że chyba tą Dianą zachwiałam
                    > równowagę hormonalną i takie mi się straszne rzeczy przypałętały, że cudem
                    > uniknęłam operacji. Wyleczono mnie innymi hormonami, ale tak końskimi dawkami,
                    > że płakałam jak patrzyłam w lustro i wchodziłam na wagę. Teraz jest jak było,
                    > wszystko OK, waga i wygląd też.
                    > MORAŁ.
                    > Idź do bardzo dobrego ginekologa - endokrynologa, niech zrobi najpierw badania
                    > i porównaj z normami.
                    > Jeżeli nie sprawia Ci to bólu, nie masz podrażnień, stanów zapalnych to możesz
                    > usuwać jak chcesz.Ja uzywam preparatów do twarzy (są takie do wąsików plasterki
                    >
                    > z woskiem), wygalam i depiluję kremem - ale tylko latem.
                    > Mój mąż o dziwo uwielbia mnie "zarośniętą" niż wygoloną, przynajmniej ten
                    > problem z głowy bo też miałam kompleksy.
                    >
                    > A żeby Cię tak zupełnie ostrzec to brałam zastrzyki w brzuch, igłą jak pół
                    > palca i miesięczna kuracja kosztowała 700 zł, a trzeba było to brać przez 6
                    > miesięcy, żeby nie wycięli połowy dołu.W ogóle w szpitalu nie wiedzieli o co
                    > chodzi taka dziwna choroba w tak młodym wieku, a ja się bałam przyznać.
                    > Koniec, a wszytko prze durne włoski wokół brodawek. Hough.

//wital Lanka, napisz na mój adres, bo chciałbym z Tobą porozmawiać na temat
                    owłosienia. Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka