Dodaj do ulubionych

Trzęsący się ekran

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 09:47
No własnie. Strasznie trzęsie mi sie ekran w monitorze. Juz go kilkakrotnie rozmagnesowywałam, zmieniałam ustawienia i kicha. Czasem uspokaja się na jakiś czas, a potem znowu... Jest to w miarę nowy (około roku) Samsung SyncMaster 753s. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... juz nie mogę wytrzymać!
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: Trzęsący się ekran 22.02.04, 09:52
      A przypadkiem nie kładziesz blisko monitora komórki,albo nie masz podpiętej na
      tym samym przedłużaczu co monitor jakiejś lampy z energooszczędną żarówką,albo
      może jakieś inne urządzenie elektryczne stoi blisko i zakłóca?
      • Gość: jaagna Re: Trzęsący się ekran IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 09:57
        Nie mam blisko komórki, nie mam (żadnej) lampy z energooszczędną żarówką. Niestety... bo gdyby było coś przyłączone, to może by sie tak nie trzęsło???
        • dziuunia Re: Trzęsący się ekran 22.02.04, 09:59
          A odświeżanie masz na ile nastawionę?Może za mało i wtedy się trzęsie.Najlepiej
          jest nastawić na min.85 Hz,a lepiej na 100 Hz.A jak to nie odświeżanie to ja
          już Ci nie pomogę dalej.
          • Gość: mgregor Re: Trzęsący się ekran IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 22.02.04, 10:15
            1.) Glosniki blisko monitora
            2.) Uszkodzony monitor
            3.) Niestabilne zasilanie (sprobuj przepiac do innego gniazdka w scianie. Moze
            pomoze?)
            • Gość: kell Re: Trzęsący się ekran IP: 24.42.162.* 22.02.04, 10:21
              moze byc tez zmiana rozdzielczosci i parametrow wyswietlanego obrazu.. a moze
              byc tez uszkodzenie monitora/karty graficznej. radze nie bawic sie w
              rozmagnesowywanie, tylko oddac do serwisu. czy na monitory nie ma 3 letniej
              gwarancji? czy ten efekt wystepuje w kazdej rozdzielczosci + w trybie tekstowym
              (np bios)?
    • Gość: marta Re: Trzęsący się ekran IP: *.icpnet.pl 22.02.04, 11:02
      www.e57.republika.pl
      www.e57.republika.pl...........*..*..*.............*..*..*...........................
      ......*. ................*..*................*.....................
      ....*.....................*....................*...................
      ...*....................... .....................*..................
      .....*.........................*. ..*...........*......*............
      .......*....................*.......... .*.. *............*.........
      ..........*..................*............*.......... ..*..........
      ..............*............... *.. ..*........ .....*..............
      ...................*...............*.............*.................
      ..........................*..............* .*......................
      e57.republika.pl
      e57.republika.pl
      Zapraszam do goracej dyskusji na temat Polski i Polakow w oczach innych
      narodów...Wejscie na forum : www.e57.republika.pl
    • Gość: piecyk gazowy Re: Trzęsący się ekran IP: *.visp.energis.pl 22.02.04, 16:04
      U mojej koleżanki było coś takiego, że u niej obraz się trząsł ale tylko
      wieczorem. Coś chyba włączali (nie wiem gdzie i co - w budynku obok? na
      dworze?) i to chyba dlatego.
      • Gość: TOYAnin Re: Trzęsący się ekran IP: *.toya.net.pl 23.02.04, 06:59
        Pewnie włączali piecyk elektryczny ;)
    • maciejpoczta Re: Trzęsący się ekran 23.02.04, 09:18
      Sprubój odinstalować (zupełnie) i ponownie zainstalować sterownik karty graficznej. U mnie dopiero to pomogło w podobnym przypadku. Nie wiem jak ze sterownikami ATI, ale do odinstalowania sterowników nvidii musisz użyć osobnego programu,który znajdziesz na stronach tej firmy. Polecenie "Odinstaluj" w menadżerze urządzeń na wiele się nie zda.
      • Gość: mgregor Re: Trzęsący się ekran IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 23.02.04, 11:12
        Masz racje...Nie na wiele sie zda...ale do usuwania jakichkolwiek sterownikow
        (czy to Nvidii czy ATI) nie trzeba miec zadnych dodatkowych programow.
        Wystarczy ze wejdziemy w Panel Sterowania, aplet Dodaj, usun programy a potem
        na liscie zaznaczyc Nvidia display driver (oczywiscie dla Nvidii) a potem
        kliknac Usun. I juz. Po restarcie sterownik zostanie odinstalowany. Ale nie
        jestem przekonany czy reinstalacja sterownikow cokolwiek da.

Pozdrawiam serdecznie
        mgregor
    • Gość: waleczny Re: Trzęsący się ekran IP: 82.160.43.* 23.02.04, 17:24
      Mialem taki sam problem. Tyle, że u mnie się tak robiło, gdy włączałem czajnik w kuchni lub mikrofale. Na 100% to nie wina sterowników ani czegoś w tym stylu tylko problem z napięciem w domu! U mnie poprawiło się gdy kupiłem przedłużacz z filtrem.
    • barracuda7110 Re: Trzęsący się ekran 23.02.04, 20:05
      Sprawdź czy w pobliżu nie ma jakiegoś źródła pola elektromagnet. (zasilacze
      itp.) trzęsienie ekranu może też być spowodowane przez leżący w pobliżu telefon
      komórkowy, który nagle zapragnął się przelogować do innego przekaźnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka