Dodaj do ulubionych

eko-kosmetyki

19.03.10, 10:54
czyli takie bez dlugasnych dziwnych nazw w skladzie,z jak najmniejsza iloscia
chemii
kosmetyki organiczne chyba tak sie to nazywa?
poleci mi ktoras?nazwe firmy i gdzie to kupic moge,ale w polsce,nie za granica
dobra?;p
Obserwuj wątek
    • patysiak Re: eko-kosmetyki 20.03.10, 14:11
      nie wiem czy organiczne ale naturalne z pewnoscia. uzywam szamponu, balsamu i
      pasty do zebow oraz mydla dla dzieci swietne jest, w oliwek). wysle ci na prive
      adres sklepu www.
    • osa551 Re: eko-kosmetyki 20.03.10, 14:13
      Body Shop?
    • mariaplak Re: eko-kosmetyki 27.10.14, 19:52
      W kosmetykach naturalnych głównie chodzi o to, żeby miały jak największą ilość składników aktywnych. Ja zaopatruję się na www.topdrogeria.pl mają wysokiej jakości produkty w spoko cenach. O paście do zębów to pierwsza słyszą, ale na pewno poleciłabym olejek arganowy. Ja używam do włosów i dolewam do balsamu do ciała.
      • bella520 Re: eko-kosmetyki 29.12.14, 23:19
        Peeling naturalny z pestek róży z firmy OlVita. Część kosmetyków naturalnych można kupić w aptekach, w zwykłych sklepach ze zdrową żywnością (jak w przypadku tego peelingu), ale też w internecie i tam jest chyba największy wybór. Ja polecem strony: ecospa, e-naturalne, mazidła, zrób sobie krem, talia 24, casablanca.... Wpisz w google i wszystko pięknie się pokaże. Ja też większość naturalnych kosmetyków, które kupuję albo robię sama w domu opisuję na blogu. Tam jest też wiele innych rzeczy magdagora.blogspot.com/
        Pozdrawiam! :)
      • stellaney Re: eko-kosmetyki 20.02.15, 08:59
        "W kosmetykach naturalnych głównie chodzi o to, żeby miały jak największą ilość składników aktywnych" Raczej o to żeby były naturalne :_), a to że mają sporo substancji aktywnych to się dzieje "przy okazji".
        Pytanie było o sklepy, miejsca to podaję : kosmetykirosyjskie.pl, ekokosmetyki.eu. Zwróć uwagę na sporą juz ofertę kosmetyków rosyjskich, wiele z nich to prawdziwe perełki od o doskonałych składach i świetnej ( w porównaniu np z niemieckimi) cenie
    • mar-fip Re: eko-kosmetyki 20.05.15, 15:47
      polecam produkty naturalne firmy Colway , zapraszam do obejrzenia filmiku na YouTube www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fbmIbWv3eEg
      info o składzie i stosowaniu znajdziesz TUTAJ
      skmk-kul.colwayinternational.com
      MASZ PYTANIA PISZ DO DORADCY NA MAILA mariola.kulesza.borecka@gmail.com
      • agulena1 Re: eko-kosmetyki 27.05.15, 16:46
        Jeśli chodzi o kosmetyki ekologiczne to ja używam preparatów od firmy Novakosmetyki.pl Ich skład jest w pełni naturalny, a ich produkty nie sa testowane na zwierzętach, co dla mnie ma szczególne znaczenie. Jesli zależy Ci na skutecznych naturalnych kosmetykach to polecam.
    • bednarek1111 Re: eko-kosmetyki 30.05.15, 14:29
      najlepiej zrobić samej. Poszukaj w necie recept, to nie jest trudne, a będziesz miała pewność, że skład jest ok, bez jakiś dodatków, które mogłyby powodować alergie, uczulenie etc.
    • mireczka32 Re: eko-kosmetyki 04.06.15, 17:21
      Polecam Tołpa Polska firma na bazie naturalnej borowiny (torfu) jedyni na świecie mają na to patent. Masz linka i poczytaj ikosmetyki.pl/catalogsearch/advanced/result/?manufacturer%5B%5D=718
    • brroger Re: eko-kosmetyki 06.06.15, 11:37
      Witam dziewczyny, zapraszam na stronę na facebooka, gdzie przedstawione są testy Öko Test kosmetyków i innych produktów, ito po polsku.
      www.facebook.com/pages/Kogel-Mogel/674939955945161?fref=ts
    • malgosia1283 Re: eko-kosmetyki 23.09.15, 11:12

kilka lat temu przeszłam na kosmetyki naturalne i uważam, że to rewelacja bez przepłacania.
      ja polecam www.tulsi.pl - świetnie opisane składy kosmetyków - zawsze można wybrać coś dla siebie!
    • meredith Re: eko-kosmetyki 30.09.15, 11:08
      Znacie greckie kosmetyki naturalne BioAroma?
      www.martiniqa.pl/62_bioaroma
    • wibi8 Re: eko-kosmetyki 13.12.15, 13:09
      Ostatnio kupowałam kosmetyki na bazie oleju konopnego na www.balsamic.com.pl, widziałam,ze w ofercie sklepu są inne kosmetyki naturalne i wegetariańskie, sprawdź sobie
    • agacz11 Re: eko-kosmetyki 13.02.16, 20:36
      Hej! Niedrogie i naturalne kosmetyki wypatrzyłam ostatnio na tej stronce. Mają tam i polskie i zagraniczne. Miła obsługa, duży wybór i przesyłka szybko dotarła. Polecam :)
      www.naturatylkoto.pl/
    • kot.kasia Re: eko-kosmetyki 05.10.16, 11:44
      Takie są właśnie kosmetyki Enklare. Mają tylko to co jest konieczne, polecam!!! KASIA
      • kot.kasia Re: eko-kosmetyki 05.10.16, 11:46
        www.enklare.pl
    • kot.kasia Re: eko-kosmetyki 05.10.16, 11:49
      Takie są właśnie kosmetyki enklare, mają tylko takie składniki, ktore są niezbędne :) NIE MAJĄ tych zbędnych wypełniaczy wszędzie stosowanych. polecam, bo wypróbowałam na własnej skórze i jestem meega zadowolona
      www.enklare.pl
    • bio-trend Re: eko-kosmetyki 06.09.17, 12:03
      100% organiczne kosmetyki do włosów BIOBOTANIC - zdecydowana poprawa, włosy zdrowsze, lśniące, grubsze - najlepsze organiczne kosmetyki dostępne na rynku.
    • asia121212 Re: eko-kosmetyki 16.01.18, 20:54
      Jeżeli chcesz mieć kosmetyk o krótkim pewnym składzie, najlepiej wykonaj go sama.
      Ja korzystam z surowców organicznych, które kupuję aktualnie na www.kremowo.pl
      Asia
      • anitek90 Re: eko-kosmetyki 22.06.18, 16:47
        A najlepiej sięgnąć po to, co ma się w kuchni ;-)
    • marzenka844 Re: eko-kosmetyki 28.03.18, 13:30

Ja bardzo lubię kosmetyki w tym stylu. A tego typu oleje sprawdzają się zarówno przy skórze suchej, jak i tłustej, a nawet trądzikowej
    • anitek90 Re: eko-kosmetyki 22.06.18, 16:45
      Tu jest całkiem fajna lista: beautylovin.pl/kosmetyki-naturalne-dlaczego-warto/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka